PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Nowe umiejętności geologów

seiko
19.02.2017, 17:56
witam,

drzewo umiejętności geologów powstawało zanim zaistniała możliwość wydobycia granitu, tytanu czy saletry, toteż obecne w nim umiejętności nie dotyczą wymienionych surowców.

moim zdaniem dobrze byłoby to zmienić, widzę 2 możliwe rozwiązania wprowadzenia nowych umiejętności:

a) dodanie nowych umiejętności w drzewie geologów, przy zachowaniu wszystkich umiejętności dotychczasowych
b) zastąpienie niektórych dotychczasowych umiejętności nowymi.

osobiście jestem za opcją A.

dołączam ankietę i zapraszam do głosowania

gilgalad_pl
20.02.2017, 09:57
szukanie granitu, tytanu i saletry jest dostępne dopiero od 60-62 poziomu, a najwyższy poziom ulepszenia od 50, więc musieliby dodać dodatkowe poziomy dla najstarszych wyjadaczy, tylko czy naprawdę duzi gracze tego potrzebują?

poza tym są umiejętności skracające czas poszukiwań wszystkich kopalin lub rudy o 10/20/30%, zawsze coś

Larxand
20.02.2017, 10:14
Popieram opcję A, ale tak naprawdę... zapomniałem już dawno, że geolodzy mają drzewko umiejętności. Kopalni granitu, saletry i tytanu mam po jednej sztuce. Albo stoją nieczynne, albo co jakiś czas pakuję torbę śniegu i podziałają ze cztery dni. Zasobów z nich albo nie potrzebuję (bo nie jestem z tych, co chomikują dla chomikowania), albo za słabo dropią dosypki (prawda gdzieś po środku).
No ale przeszkadzać na pewno by mi nie przeszkadzało.

sparkz
20.02.2017, 10:25
Kopalni granitu, saletry i tytanu mam po jednej sztuce. Albo stoją nieczynne, albo co jakiś czas pakuję torbę śniegu i podziałają ze cztery dni.

Kopalnia granitu to grat do zajmowania miejsca na wyspie.
Kamieniarze to budynki produkujace surowce o najwiekszej wartosci rynkowej jaka mozna samowystarczalnie i stabilnie generowac, niekorzystanie z tego dopoki jeszcze granit ma jakas rynkowa cene to zwyczajna glupota.

A co do tematu to troche niefortunny czas na takie pomysly, jesli ma wejsc drzewko skillow dla generalow to ksiazek bedzie spory deficyt, tym bardziej dla wysokopoziomowych umiejetnosci ktore musialyby wymagac zainwestowania najpierw 20 ksiazek w te nizsze, prawie bezuzyteczne.

BB_Penelopa
20.02.2017, 17:55
Witam!

Zapraszam do dyskusji! :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

MOD_Victoria
03.06.2017, 12:38
Dzień dobry,

w ciągu ostatnich miesięcy pomysł nie cieszył się poparciem na tyle wysokim by mógł zostać przekazany. Wobec powyższego temat zostanie zamknięty i przeniesiony do archiwum.

Pozdrawiam,
MOD_Victoria