Zobacz pełną wersję : Bilans zasobów - zmiany po aktualizacji
stoowa82
16.02.2017, 09:05
Miałem zbilansowaną produkcję chleba. Odpowiednia ilość zboża, mąki a później chleba. Wszystko na plusie. O dziwo po ostatniej aktualizacji bilansu już nie było, zaczęło mi brakować mąki. Musiałem dostawić młyn na pierwszym poziomie i jest już ok. Ale zabiera mi to jeden patent. Takie historie się już zdarzały?
Adamynas
16.02.2017, 10:31
Oczywiście!! kiedyś BB las zajumało wielu osobom i tylko najbliżsi prezesowi odzyskały rekompensaty ;/
Wystarczy, że przestawisz budynki produkcyjne, czas produkcji zależy (w przypadku młynu) również od odległości od magazynu.
W drugą stronę, mogłeś przestawić piekarnie i skrócić czas produkcji, stąd niedobór mąki.
stoowa82
17.02.2017, 09:21
Nic się nie zmieniło, jednego dnia bilans dodatni a drugiego ujemny.
Elelkal_
17.02.2017, 16:55
A nie brakuje Ci czasem wody ? Jeśli masz jej niedobory to piekarnia nie pracuje, więc zwiększają się zapasy mąki, ewentualnie padają pola albo odległość zwiększa się, więc tym samym czas produkcji zmienia się, a to może spowodować, że brakuje mąki.
stoowa82
21.02.2017, 12:48
A nie brakuje Ci czasem wody ? Jeśli masz jej niedobory to piekarnia nie pracuje, więc zwiększają się zapasy mąki, ewentualnie padają pola albo odległość zwiększa się, więc tym samym czas produkcji zmienia się, a to może spowodować, że brakuje mąki.
Przecież napisałem, że nic się nie zmieniło. Wszystkiego mam full i zbilansowane dodatnio. Niczego mi nie brakuje...no może piątek klepki :)
Mam ten sam problem. Miałem na zero, teraz -2k :/
BB_Penelopa
04.05.2018, 18:00
Witam!
Ze względu na datę wątku, temat zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa