PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Opoznienia generalow po wejsciu do gry osoby zaproszonej

spyyoda
06.02.2017, 16:21
Witam,
Moze bylo juz to poruszane ale nie znalazlem nigdzie wiec sproboje.
Ciekawi mnie jaki sens ma opoznianie wyjscia generalow do ataku po wejsciu do przygody osoby zaproszonej.
Dopoki jest sie samemu w przygodzie to generalowie ruszaja bez wiekszego opoznienia do ataku. W momencie gdy zapraszamy kolejne osoby do przygody i ktoras juz wejdzie na wyspe z przygoda to jak sie puszcza generala do ataku to lata sobie "fajny" konik i atak wychodzi z opoznieniem. Nie bardzo znajduje wyjasnienie po co to jest, skoro konika widze tylko ja a osoby zaproszone nie. W czym to ma pomoc?

Dlatego proponuje zeby jesli to mozliwe zlikwidowac te opoznienia w atakach, zwlaszcza ze czesto psuje to grajacym bloki, w ktorych generalowie sa puszczani z zamiezonym opoznienien.

horis
06.02.2017, 16:25
1. brak ankiety
2. bloki nie sa oficjana czescia gry
3. sadze ze opoznienia nie sa celowe tylko wynikaja z jakiegos bledu

Foksi
06.02.2017, 17:22
Jest to błąd, który najlepiej widać w Czarnych Rycerzach. Został zaobserwowany już wieki temu. Ankieta tutaj nic nie zmieni. Jeśli chcesz żeby ktoś się tym zajął to najlepiej zgłoś błąd. Jak dla mnie do zamknięcia lub przeniesienia, bo nie ma tu niczego nowego co mogłoby zostać wprowadzone do gry.

Misiorww
06.02.2017, 17:23
nie tylko w cr, ale w każdej przygodzie to występuje

BB_Penelopa
06.02.2017, 17:28
Witam,
Moze bylo juz to poruszane ale nie znalazlem nigdzie wiec sproboje.
Ciekawi mnie jaki sens ma opoznianie wyjscia generalow do ataku po wejsciu do przygody osoby zaproszonej.
Dopoki jest sie samemu w przygodzie to generalowie ruszaja bez wiekszego opoznienia do ataku. W momencie gdy zapraszamy kolejne osoby do przygody i ktoras juz wejdzie na wyspe z przygoda to jak sie puszcza generala do ataku to lata sobie "fajny" konik i atak wychodzi z opoznieniem. Nie bardzo znajduje wyjasnienie po co to jest, skoro konika widze tylko ja a osoby zaproszone nie. W czym to ma pomoc?

Dlatego proponuje zeby jesli to mozliwe zlikwidowac te opoznienia w atakach, zwlaszcza ze czesto psuje to grajacym bloki, w ktorych generalowie sa puszczani z zamiezonym opoznienien.

Witaj!

O jakim konkretnie opóźnieniu piszesz?

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Misiorww
06.02.2017, 17:31
Witaj!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

jaśniej się nie da

Foksi
06.02.2017, 17:35
nie tylko w cr, ale w każdej przygodzie to występuje

Tu bym się sprzeczał. W niektórych widać to bardziej. Tak jak we wspomnianych CR. Chyba najbardziej zlagowaną przygodą są Zdrajcy, gdzie wystarczy jeden gracz. Natomiast w innych nie zwróciłem na to uwagi, więc zakładam że w nich te lagi albo są mniejsze albo ich wcale nie ma.

Ranhea
06.02.2017, 17:36
jaśniej się nie da

jesli ktos sam nie gra, nie wymienia przygód, to nie załapie różnicy z opisu... trzeba by to na dwoch filmikach pokazać, sądzę

Misiorww
06.02.2017, 17:42
Tu bym się sprzeczał. W niektórych widać to bardziej. Tak jak we wspomnianych CR. Chyba najbardziej zlagowaną przygodą są Zdrajcy, gdzie wystarczy jeden gracz. Natomiast w innych nie zwróciłem na to uwagi, więc zakładam że w nich te lagi albo są mniejsze albo ich wcale nie ma.

zdrajców robiłem kiedyś multum i ani razu laga tam nie widziałem

Polkjmn
06.02.2017, 17:46
jaśniej się nie da

Otóż to, ale czasem trzeba przeczytać coś 5 razy jeśli się nie kuma za pierwszym :D

Jurek12345
06.02.2017, 21:54
Witaj!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Penelopo... Grasz w Setlersów? Jeśli tak, to odpal jakąkolwiek przygodę wieloosobową, zaproś znajomego, niech znajomy potwierdzi zaproszenie. i wtedy puść w przygodzie jakikolwiek atak. Zobaczysz nad swoim obozem dymek z konikiem i generał wyjdzie z obozu z kilkusekundowym opóźnieniem. Problem znany od paru lat.

Mistamus
06.02.2017, 22:28
Samo potwierdzenie nie wystarczy, gracz musi wejść do przygody lub musi tam dotrzeć jego generał.

spyyoda
06.02.2017, 22:59
1. brak ankiety
2. bloki nie sa oficjana czescia gry
3. sadze ze opoznienia nie sa celowe tylko wynikaja z jakiegos bledu

powiedzial co wiedzial:(

Jesli opoznienia wynikaja z bledu to wlasnie chodzi mi o to zeby go wyeliminowac. A ankieta jest...

Jurek12345
07.02.2017, 08:34
Samo potwierdzenie nie wystarczy, gracz musi wejść do przygody lub musi tam dotrzeć jego generał.

Mi lag się pojawia jeśli zaproszony odebrał zaproszenie. Nie musi włazić na przygodę ani wysyłać wojska, wystarczy tylko że potwierdzi. Przynajmniej u mnie tak jest.

patrycol1728
07.02.2017, 18:10
co bedzie to bedzie oby bylo lepiej jak jest :D

kinia19910
07.02.2017, 19:16
Mi lag się pojawia jeśli zaproszony odebrał zaproszenie. Nie musi włazić na przygodę ani wysyłać wojska, wystarczy tylko że potwierdzi. Przynajmniej u mnie tak jest.

U mnie też.

Wy naprawdę myślicie,że coś z tym zrobią ?
Lepiej niech nie robią , bo tyle rzeczy popsują, że nie ogarniemy :p

Suneater
07.02.2017, 22:26
Moim zdaniem jest to celowe dzialania. Podczas puszczania ataku, informacja o ruchu generala musi isc jednoczesnie do wszystkich osob. Konik nad generalem daje grze czas na przeslanie informacji o puszczanym ataku do serwera i z serwera do pozostalych graczy na danej przygodzie.

P.S Ów konik stwarza problem tylko przy blokach puszczanych wg pozycji na mapie. Nie ma takowych duzo, wiec generalnie wystarczy zrobic te bloki przez zaproszeniem innych graczy.

Iphoris
08.02.2017, 01:25
Różne błędy w różnych grach widziałem, ale jeszcze nie widziałem błędu w grze, który by powodował powstanie nowej animacji.

Konik jest raczej celowy, ale nie wiem po co, skoro podobno inne osoby go nie widzą.

[edit]
Myślę że Suneater ma rację. Szkapinka służy do synchronizacji. Bez tego różni gracze by widzieli różne pozycje generałów albo występowałaby "teleportacja" generała (zaczynałby ruch w pewnej odległości od garnizonu) ze względu na opóźnienia w przesyłaniu danych.

sparkz
08.02.2017, 09:34
P.S Ów konik stwarza problem tylko przy blokach puszczanych wg pozycji na mapie.

Tylko przy tych ktore maja maly margines bledu. W przypadku wszystkich innych jak sie widzi ze general ma opory powietrza przy wychodzeniu z obozu to kolejnych puszcza sie nie po dotarciu jednego do okreslonej pozycji tylko 6-7 sekund pozniej (a przy mocnym lagu mozna sobie pozwolic na jeszcze wiekszy zapas).

Z synchronizacja sa w ogole jaja, na slabszych polaczeniach internetowych walki w niektorych obozach potrafia trwac 15 minut gdy plugin sie dlawi, zwlaszcza jesli gra jest odpalona na karcie w tle.

Misiorww
08.02.2017, 12:26
nie trzeba mieć słabego łącza, żeby gra się zwieszała. karty w tle nie są podtrzymywane.

BB_Penelopa
08.02.2017, 13:33
Witam!

Zapraszam o głosowania!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Elelkal_
08.02.2017, 19:17
nie trzeba mieć słabego łącza, żeby gra się zwieszała. karty w tle nie są podtrzymywane.

Owszem są podtrzymywane, zależy jakieś przeglądarki i jej wersji używasz ;)

Co do gienka, to u mnie na przykład nawet kilka minut po przyjęciu zapki przez znajomego nie ma opóźnień ( być może nie wchodził na przygodę).

Misiorww
08.02.2017, 23:07
Owszem są podtrzymywane, zależy jakieś przeglądarki i jej wersji używasz ;)

wiem, napisałem ogólnikowo. można też w nowych wersjach włączy opcję podtrzymywania.

spyyoda
10.02.2017, 18:53
Ciekaw jestem czy osoby glosujace na NIE lubia te opoznione wyjscia z obozow czy glosuja ot tak.. na przekor..

Misiorww
11.02.2017, 07:14
w dużej ilości nie przeszkadzają te opóźnienia, a chcąc wykonać blok, zaprasza się znajomego po tych blokach

Elelkal_
11.02.2017, 15:43
Ciekaw jestem czy osoby glosujace na NIE lubia te opoznione wyjscia z obozow czy glosuja ot tak.. na przekor..

Pewnie ci, którzy nie robią bloków a nie chcą, żeby innym było łatwiej ;)

sparkz
11.02.2017, 15:56

Ludzie sa na tyle glupi ze potrafia zaglosowac przeciwko inkrementacyjnym zmianom ktore nie wplywaja na aktualna zawartosc gry (wiec nikt na nich nie moze stracic).

baqslaw
11.02.2017, 19:15
Ja z zasady nie głosuję w publicznych ankietach, ale często głosuję na "nie" jeśli problem jest błahy, bo uważam że dużo poważnych dziur do załatania jest, a i na nowy content chętnie spojrzę.
W tym temacie sądzę, że wynika to z mechaniki komunikacji serwer-gracze jak już ktoś napisał i Penelopa mogłaby wysilić się odrobinkę aby to ustalić i napisać nam czy wątek ma w ogóle sens.

spyyoda
11.02.2017, 23:12
Ja z zasady nie głosuję w publicznych ankietach, ale często głosuję na "nie" jeśli problem jest błahy, bo uważam że dużo poważnych dziur do załatania jest, a i na nowy content chętnie spojrzę.

Kazdy ma jakies swoje ......

jak juz musza te koniki latac to neich lataja tez jak nikt jeszcze nie zostal zaproszony.

MOD_Victoria
04.05.2017, 16:47
Dzień dobry,

w ciągu ostatnich miesięcy pomysł nie cieszył się poparciem na tyle wysokim, by mógł zostać przekazany dalej, w związku z tym temat zostanie zamknięty i przeniesiony do archiwum.

Pozdrawiam,
MOD_Victoria