PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Pomysl na lagi

horis
05.02.2017, 22:30
Zauważyłem ze często pojawiają się lagi z powodu przeładowania serwerów np na początku eventow lub wprowadzenia nowości, może być to spowodowane przepełnieniem się naszych siedmiu polskich serwerów.
Może warto aby powstały kolejne serwery polskie, a dzięki temu może by serwery były mniej przeciążane, bo np serwerów niemieckich jest 14

Co wy na to? A moze blednie mysle

ps. ja sie na tym nie znam , nie jestem programista ani komputerowcem,ale lagi po koserwacjach i na poczatkach eventow mnie wkurzaja, niech cos z tym bedzie zrobione

Elelkal_
05.02.2017, 22:43
Pomysł bardzo dobry ale tylko pod warunkiem, że problemy z lagami występują z powodu zbyt dużej ilości osób na serwerze. Bo jeśli lagi wynikają z braku odpowiedniej optymalizacji czy zbyt dużymi opóźnieniami w dostępie do serwera to nowe światy nie pomogą w tym a tylko pogorszą sprawę z punktu widzenia graczy na serwerze, tj. mniej nowych graczy a to prowadzi do konsekwencji, których raczej nie trzeba opisywać. Cóż, chyba tylko "góra" wie jak jest rzeczywiście oraz ile osób gra na serwerach ;)

dorisday
05.02.2017, 23:37
Zauwazylem ze czesto pojawiaja sie lagi z powodu przeladowania serentow pub werow np na poczatku eventow lub wprowadzenia nowosci, moze byc to spowodowane przepelnieniem sie naszych siedmiu polskich serwerow.
Moze warto aby powstaly kolejne serwery polskie, a dzieki temu moze by serwery byly mniej przeciazane, bo np serwerow niemieckich jest 14cie

Co wy na to? A moze blednie mysle

Nie mam pojęcia, zabrakło mi wyboru odpowiedzi prostej " Nie wiem".

cienkijakbarszcz
05.02.2017, 23:53
Zgadzam się z pomysłem, bo może nawet jeżeli nowe serwery nie odciążą naszego, to spowodują ze nie zostanie jeszcze bardziej przeciążony w przyszłości. Natomiast zła optymalizacja kodu ma to do siebie, że powoduje błędy cały czas lub w sposób losowy. Tutaj natomiast jest wyraźnie widoczna wyżej opisana zależność.

deagostini85
06.02.2017, 00:37
Prędzej połączą ze sobą kilka, niż otworzą kolejny. Dla nowości / eventów mają serwer testowy z którego prawdopodobnie BB mało korzysta lub wcale o czym się przekonaliśmy niedawno...

sparkz
06.02.2017, 10:10
Może warto aby powstały kolejne serwery polskie, a dzięki temu może by serwery były mniej przeciążane, bo np serwerów niemieckich jest 14

Niemieckich jest 14, na dwoch na ktorych bywalem ruch byl jakies 2-3x mniejszy niz na polskich juz kolo 2014ego bo ludzie znudzeni czekaniem zwyczajnie przestaja grac.

Nowych dokladac najwyrazniej nie ma sensu bo nie widac zeby BB borykalo sie z problemem przyplywu nowych graczy ktorych nie ma gdzie upchnac - gdyby tak bylo to bysmy jakies nowe przez ostatnie lata widzieli. Natomiast tworzyc nowe serwery dla starych graczy to juz w ogole absurd, bo gra nie ma w ogole zadnej wartosci replayability - a do tego zeby ktos w ogole rozwazal przeniesienie na inny serwer trzebaby od reki zalatwic transfer klejnotow i budynkow, bo nikt przy zdrowych zmyslach by sie nie pozbyl kolekcji zbieranej 4 lata tylko po to, zeby lagi byly ciut mniejsze.

Misiorww
06.02.2017, 15:58
z przeniesieniem zapewne nie było by problemu, ale mniejsza ilość graczy na serwerze to mniej osób do handlu czy na wymianę/sprzedaż lootów
jak już sparkz zauważył nie ma przypływu nowych graczy, które spowodowałyby otwarcie kolejnych serwerów
więc jestem na nie

horis
06.02.2017, 16:27
mozliwe u was na serwach nie ma przyplywu nowych osob, u nas na zlotej gorze dosc czesto nowi gracze sie pojawiaja

sparkz
06.02.2017, 16:30
z przeniesieniem zapewne nie było by problemu

walcze o to od jakis 5 lat i ponoc "nie ma takich technicznych mozliwosci".

Misiorww
06.02.2017, 16:30
a ile rezygnuje w porównaniu do nowych?
a ci nowi to ile pograją? napaleńcy zostaną, a inni się zniechęca po 1-2 miesiącach.

horis
06.02.2017, 16:34
czesto sa gracze tzw eventowi, poza eventem nie graja, a na event jest szturm, ewentualnie multikonta

BB_Penelopa
06.02.2017, 17:19
Witam!

Zapraszam o głosowania!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

horis
06.02.2017, 18:48
Witam!

Zapraszam o głosowania!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Szanowna Penelopo, moze byc nam powiedziala czy jest sens glosowania, bo coz nam z glosowania jesli deweloper powie ze nic z tego

Ranhea
06.02.2017, 18:53
bo coz nam z glosowania jesli deweloper powie ze nic z tego

Biorąc pod uwagę, że już zdeklarowały się 24 osoby ze swoimi głosami, z czegos 12 jest na "nie", a łącznie na forum głosuje 30-50 osób, to szanse na to, żeby zebrac 40 in plus (do przekazania dalej), są minimalne...

pasqdek
06.02.2017, 19:21
Zagłosowałem na "nie" i nie będę tłumaczył dlaczego bo już zostało wytłumaczone błędne założenie twórcy wątku że w miarę przybywania serwerów przybędzie graczy

rapalek11
06.02.2017, 21:20
fajnie by było połączyć serwery

Ranhea
06.02.2017, 21:27
fajnie by było połączyć serwery

za! :)

kinia19910
07.02.2017, 19:03
A ja przeciw ^^

i to podwójnie ;) odnośnie powyższego jak i samego pomysłu .

BB_Penelopa
08.02.2017, 13:57
Szanowna Penelopo, moze byc nam powiedziala czy jest sens glosowania, bo coz nam z glosowania jesli deweloper powie ze nic z tego

Witaj!

Zawsze warto próbować.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

MOD_Victoria
10.02.2017, 22:11
Dzień dobry ,

na prośbę autora wątek zostanie zamknięty i przeniesiony do archiwum.

Pozdrawiam,
MOD_Victoria