Zobacz pełną wersję : Osiągnięcia vs grupowanie przygód w gwieździe
Jack_Sparrows
02.02.2017, 01:11
Jedno z osiągnięć w grupie pod tytułem "Scenariusze" dotyczy posiadania 10 scenariuszy ("Źródło scenariusza").
Aktualnie posiadam 10 sztuk scenariuszy:
a/ 4 * bliźnięta
b/ 1 * bogactwo i góry
c/ 5 * spór o ziarno
Po aktualizacji gry polegającej na skumulowaniu przygód w gwieździe, postęp w realizacji osiągnięcia "Źródło scenariusza" wskazuje posiadanie 3/10 scenariuszy (a więc wskazuje jedynie ilość posiadanych poszczególnych rodzajów scenariuszy).
Przed aktualizacją postęp w realizacji osiągnięcia "Źródło scenariusza" wskazywał na ilość posiadanych sztuk scenariuszy bez względu na ich rodzaj np. 7/10.
W grze mamy 6 rodzajów scenariuszy - a więc nie ma możliwości zrealizowania osiągnięcia "Źródło scenariusza" = maksymalny postęp realizacji będzie wynosił 6/10.
Czy moja interpretacja jest poprawna ?
Zrealizował ktoś już osiągnięcie "Źródło scenariusza" po ostatniej aktualizacji ?
Wypasior
02.02.2017, 12:58
zgadzam sie ze nie dodaje scenariuszy i wychodzi na to ze zalicza tylko ich rodzaje
IV-Przymierze
06.02.2017, 00:24
W Osiągnięciach licznik zwraca ilość grup scenariuszy w Gwieździe a nie ilość wszystkich posiadanych scenariuszy. Tak więc mam 3 grupy scenariuszy po kilka sztuk w każdej i nie mogę zaliczyć osiągnięcia 'Posiadaj 10 scenariuszy', mimo że posiadam.
Misiorww
06.02.2017, 16:02
było
IV-Przymierze
06.02.2017, 22:50
A że Excelsior się zacina? Klikam purpurowy przycisk, odlicza kryształy ale urywa i nie robi animacji, nie widać też co się wylosowało, przycisk zamknięcia okna jest nieaktywny przez jakiś czas. Irytujące.
Prorok_Daniel
26.05.2017, 01:15
Coś z ty zrobili, bo już kilka konserw i jakiś event i dalej nie chce mi skoczyć więcej niż 6?
Szarusiek
01.08.2017, 10:36
W jaki sposób zdobyć to osiągnięcie, skoro scenariuszy znalazłem w grze 6?
i pomimo, że mam ich 10 (4+4+2) to pokazuje mi, że mam 3
Czyli powinno być 10 różnych scenariuszy z tego co rozumiem?
BB_Penelopa
01.08.2017, 13:50
Witaj!
Napisz w tej sprawie do Supportu, najlepiej bezpośrednio na adres: account.support@thesettlersonline.pl
Koniecznie dołącz zrzut ekranu!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Po co tu pisac do supportu, jak to jest ewidentny bug zgłaszany i potwierdzony na testowym. Nie wiem czy go załatali czy nie, ale skoro piszesz tego posta topewnie nie.
To wynikło po zgrupowaniu przygód, nagle to osiągniecie przestało rozpoznawać ilość scenariuszy a jedynie ich rodzaj czyli obecnie 6
BB_Penelopa
02.08.2017, 16:51
Po co tu pisac do supportu, jak to jest ewidentny bug zgłaszany i potwierdzony na testowym. Nie wiem czy go załatali czy nie, ale skoro piszesz tego posta topewnie nie.
To wynikło po zgrupowaniu przygód, nagle to osiągniecie przestało rozpoznawać ilość scenariuszy a jedynie ich rodzaj czyli obecnie 6
Dobrze jest zgłosić każdy przypadek! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Misiorww
02.08.2017, 17:51
Dobrze jest zgłosić każdy przypadek! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
jaki każdy przypadek? to jest jeden problem!
Witaj!
Napisz w tej sprawie do Supportu, najlepiej bezpośrednio na adres: account.support@thesettlersonline.pl
Koniecznie dołącz zrzut ekranu!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
support i tak nic nie robi.. nie warto zgłaszać lepiej odejść z gry ;-)
BB_Penelopa
04.08.2017, 17:20
support i tak nic nie robi.. nie warto zgłaszać lepiej odejść z gry ;-)
Support przekazuje takie sprawy do działu technicznego.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
MOD_Victoria
27.11.2017, 14:52
Dzień dobry,
ten problem został naprawiony podczas aktualizacji 13.09.2017 (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/44404-Zmiany-w-grze-13.09.2017). Nie powinien już występować. Temat zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam
MOD_Victoria