PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Przygody w dropach a premium - rozwiązanie

aTenSion
24.01.2017, 09:47
Witam.
Chcę się was drodzy forumowicze zapytać czy bylibyście skłonni żeby we wszystkich przygodach w których jest szansa na kolejną przygodę ( krawce alibaby azyl bandytów itp itd) zmniejszyć o 50% szansę na otrzymanie jej, jednocześnie zwiększając ilość w dropie do sztuk 2

Dlaczego tak ? Już odpowiadam

Mając premium otrzymujemy cały drop powiększony o połowę ( w niektórych przypadkach zaokrągla w górę ) natomiast przygód już to nie liczy, oczywiście można by to było podciągnąć pod budynki ale najpierw proszę o wypowiedzenie się na temat przygód

Po zmianie robiąc jakąkolwiek przygodę co prawda rzadziej będą wpadać przygody ale będzie pożytek z premium gdy zobaczymy 2+1 :)

Misiorww
24.01.2017, 09:52
jako, że mam premium powinienem być na tak, ale co mają powiedzieć Ci, którzy nie grają na premium?
będzie im trudniej. dlatego jestem na nie.

Kitikejt
24.01.2017, 09:57
Jestem zdecydowanie na NIE - to uderzenie w graczy, którzy nie grają na premium. Już teraz prawdopodobieństwo trafienia kolejnej przygody jest dość niskie, obniżenie go o połowę zmniejszy szanse praktycznie do zera. Można by rozważać wprowadzenie podwojenia ilości przygód na premium w ramach wyciągania kasy od graczy - zapewne ilość sprzedanych klejnotów by wzrosła ;) ale to desperacki krok i sądzę że w dłuższej perspektywie raczej by się firmie nie opłacił ;)

kirk30
24.01.2017, 10:02
Przy premium można ewentualnie rozważyć możliwość wpadnięcia przygody w drugiej części dropu, oczywiście przy szansach zmniejszonych o 50% .

sparkz
24.01.2017, 10:02
Pomijajac juz praktyczne kwestie tego czy w ten sposob bedzie wiecej czy mniej przygod dostepnych do zrobienia, to proponuje jeszcze uwzglednic to, ze kolejne przygody w lancuchu maja tez znaczenie fabularne, wiec troche bez sensu zeby mialy nagle zaczac leciec dwie.

kirk30
24.01.2017, 10:14
Pomijajac juz praktyczne kwestie tego czy w ten sposob bedzie wiecej czy mniej przygod dostepnych do zrobienia, to proponuje jeszcze uwzglednic to, ze kolejne przygody w lancuchu maja tez znaczenie fabularne, wiec troche bez sensu zeby mialy nagle zaczac leciec dwie.

Jasne, pomijając oczywiście opcję przygód które wpadają w dropie na 100%

BB_Penelopa
24.01.2017, 13:10
Witam!

Zapraszam do dyskusji i głosowania! :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

set2g
24.01.2017, 13:59
Przy podwajaniu, w przypadku Złej królowej wystarczyło by zrobić raptem 3x pierwszą przygodę aby wymaxowac gospodarstwo (z naddatkiem)

arthurking
24.01.2017, 14:13
witam zdecydowanie NIE ponieważ robiąc przygody co może być w dropie dodatkowa jeszcze ani razu mi nie wpadła. A miałem w zadaniu ukończ 2 dodatkowe i po 5 miesiącach czekania i robienia azylu bandytów, bagiennej wiedźmy, wikingów udało mi się kupić na handlu matczyną miłość i wymienić drop. Moim skromnym zdaniem przygody dodatkowe zdecydowanie za rzadko wpadają. Pozdrawiam. P.S. grając już przeszło 3 lata robiąc wikingów i kupując wymieniając dropy a będzie tego ze 100 albo i więcej ani razu nie miałem Najazdu wikingów

Milady84
24.01.2017, 15:55
witam zdecydowanie NIE ponieważ robiąc przygody co może być w dropie dodatkowa jeszcze ani razu mi nie wpadła. A miałem w zadaniu ukończ 2 dodatkowe i po 5 miesiącach czekania i robienia azylu bandytów, bagiennej wiedźmy, wikingów udało mi się kupić na handlu matczyną miłość i wymienić drop. Moim skromnym zdaniem przygody dodatkowe zdecydowanie za rzadko wpadają. Pozdrawiam. P.S. grając już przeszło 3 lata robiąc wikingów i kupując wymieniając dropy a będzie tego ze 100 albo i więcej ani razu nie miałem Najazdu wikingów

Wow wymiatasz z wymianami 100 lotów w 3 lata...hoho Gdzie te czasy co ludzie po 5 byków dziennie lub wikingów wymieniali. Albo pykali kilkanaście bagiennych w każdy dzień ewentu i pod koniec mieli przynajmniej po kilka dodatkowych:) (ach wiem rok minął tylko i zmian nie było w tym czasie w bagiennej).

aTenSion
24.01.2017, 16:07
Przy premium można ewentualnie rozważyć możliwość wpadnięcia przygody w drugiej części dropu, oczywiście przy szansach zmniejszonych o 50% .

Właśnie tak

sparkz & set2g : nie napisałem tego w 1 poście to dodam to teraz, zmiana nie rusza przygód gdzie jest 100% na otrzymanie kolejnej
arthurking : mi też nie wpadł najazd i się tym nie załamuje

BB_Penelopa
24.01.2017, 16:33
Witam ponownie!

Dziękuję za oddane głosy i zachęcam do dalszej dyskusji i głosowania!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

horis
24.01.2017, 18:08
rzadko odpalam premium. a jak odpalam to wtedy kilka przygod robie zeby jak najwiecej wyciagnac, zdecydowanie jestem na NIE

BB_Penelopa
25.01.2017, 15:33
Witam!

Większość graczy głosowała na nie. Temat zamykam i przenoszę do archiwum.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa