PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Pozostanie bez zmian kopalni arktycznych z gwiazdka

seba3000200
23.01.2017, 17:25
Wielu graczy podobnie jak mnie urazilo to ze chca odebrac nam kopalnie z gwiazdka. jest wiele przedmiotow z gwiazda jak np rezydencje. wszyskie one wracaja. taki podejzewam byl zamiar tej kopalni. potrzeba kilka glosow by moc to nasze niezadowolenie przedstawic developerowi. Jesli czujesz sie podobnie wyraz swoj zal tutaj oddajac glos na pozostawienie bez zmian kopaln z gwiadka a takze innych przedmiotow z gwiazda.Dzisiaj zabieraja kopalnie jutro inne rzeczy moga wziac.
Pozdrawiam graczy
Sebastian

BB_Penelopa
23.01.2017, 17:30
Witam!

Proszę o dodanie ankiety. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

RedJul
23.01.2017, 17:33
Kolejny co to zainwestował w buga i teraz płacze że tego buga usuwają :)
Odpuść sobie te trzepanie piany, BB nie zmieni decyzji i słusznie.

seba3000200
23.01.2017, 18:18
to nie byl bug podobnie masz np z rezydencjami z gwiazdka i bez. tu byl osobny slot gwiazdka itd...tu nie chodzi o zainwestowane to sa mniej istotne rzeczy . chodzi o fakt ze jezeli cos takiego weszlo nie powinno sie zmieniac bo ktos jest uzalony ze przegapil szanse na zakup albo ma z 10 kont i wydobywa tam rude. nie mowie ze ty ale jest takich osob duzo . i jestem przeciwny temu. i ci ludzie najwiecej krzycza i tym osobom przeszkadza ze nie pomysleli by kupic te z osobnym slotem z gwiazdka i uzywac ich z pierwotnym przeznaczeniem.
jak dla mnie temat chyba zamkniety miejmy nadzieje ze juz nic wiecej nie beda usowac i beda brali odpowiedzialnosc za swoje czyny.

baqslaw
23.01.2017, 18:28
To jest bug, rezydencje i wszystkie inne przedmioty "z gwiazdką" były i są stosownie opisane u kupca i w pamiętnikach developera. Mam tę kopalnię, wiedziałem o bugu, ale zamiast skupywać od nieświadomych graczy napisałem tylko na czacie gildyjnym, żeby korzystać aż nie "naprawią".

P.S. Zgodnie z logiką "gwiazdki" która nie wiedzieć dlaczego dla krzykaczy-wyzyskiwaczy jest jakimś wyznacznikiem ulepszone magazyny powinny znikać po wyburzeniu bo jej nie mają.

Elelkal_
23.01.2017, 18:51
Nie, to był bug i ma zostać naprawiony zgodnie z tym co było opisane w pamiętniku. Już wielokrotnie było powtarzane, że kopalnie miały w zamierzeniu zapadać się.
Ciekawe czy ci co tak popierają pozostawienie błędu będą nadal tak zawzięci jak trafi się bug, gdzie po wyburzeniu wspaniałej czy innych "powracających" już im do gwiazdy nie wrócą :P

BB_Penelopa
23.01.2017, 19:00
Witam!

Zachęcam do głosowania. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

RedJul
23.01.2017, 19:03
(...)
Ciekawe czy ci co tak popierają pozostawienie błędu będą nadal tak zawzięci jak trafi się bug, gdzie po wyburzeniu wspaniałej czy innych "powracających" już im do gwiazdy nie wrócą :P

Ja bym to ujął inaczej, gdyby BB obiecało że z kalendarza dostaniemy powracające kopalnie a dostalibyśmy zwykłe, które znikają po wyeksploatowaniu złoża następnie stwierdziło, że to błąd i chciało go usunąć, czy ci wszyscy gracze głośno krzyczący o zostawieniu tego tak jak jest również byliby przeciwni zmianie?
Osobiście znam odpowiedź:)

Tornados
23.01.2017, 19:08
Hahahaha wy tak na serio z ta ankieta??
Jutro to maja usuwac a ci sie teraz obudzili ze lament w innym temacie nie pomoze to sie ratowac probuja ankieta pare godzin przed konserwa :rolleyes:

seba3000200
23.01.2017, 19:39
to nie tak tornados. kopalnie moga lezec w gwiezdzie. Sz.P. Penelopa powiedziala ze jesli bedzie wystarczajaca ilosc glosow przekaze to do developera by cofnac zmiany. mozna wrocic do tego stanu jaki jest teraz.

Tornados
23.01.2017, 19:41
to nie tak tornados. kopalnie moga lezec w gwiezdzie. Sz.P. Penelopa powiedziala ze jesli bedzie wystarczajaca ilosc glosow przekaze to do developera by cofnac zmiany. mozna wrocic do tego stanu jaki jest teraz.

Tylko potem beda niezle jajca jak ktos zuzyje te kopki ktore teraz ma :D

RedJul
23.01.2017, 20:41

A świstak zawija w te sreberka.:)

Elelkal_
23.01.2017, 21:20

Taa, już to widzę. Już sobie wyobrażam co będzie się działo jakby cofnęli tego buga. Okazało by się, że jedni mają te powracające a inni nie. Wtedy to byłby lament. No i końcu wyszłoby na to, że podają fałszywe informacje graczom ;) Ci co lamentowali, że nie wiedzieli o kopalniach i się ich pozbyli, teraz nie dość, że nie mają kopalni, to jeszcze ci, którym je sprzedali mieliby wracające :D

Iphoris
23.01.2017, 23:43
Błędy w oprogramowaniu należy usuwać. Tyle w temacie.

Ateh
24.01.2017, 00:23
Przecież w opisie eventu wyraźnie jest napisane, że po wyczerpaniu przepada. Na wiki taka sama informacja. Nie wiem na co liczyli Ci, którzy nakupili tych kopalń. Z dwóch źródeł ta sama informacja, ale to widać mało...

Cieszcie się, że miesiąc można było korzystać z babola bez konsekwencji. I niestety w tej grze jest to norma... Jest babol - kilka osób/kilkanaście/kilkadziesiąt/wszyscy o nim wiedzą i korzystają - bb bug naprawia i jest lament. A jest lament bo Ci co korzystali robili to bezkarnie. Gdyby korzystanie z bugów było karane nikt by z nich nie korzystał.... Tylko niby jak ukarać 50% serwera???

Misiorww
24.01.2017, 07:12
nie nie nie nie ;P

aTenSion
24.01.2017, 09:32

dobre :P
na poważnie, reset wszystkich i każdy dostaje ( czytaj : każdy który był aktywny przez event ) 1 niewyczerpalną arktyczną którą nie można handlować i może być tylko co 24h budowana

Kitikejt
24.01.2017, 09:50
..... 1 niewyczerpalną arktyczną którą nie można handlować i może być tylko co 24h budowana

Hmm... drobny przerost formy nad treścią? ;) po co budowana co 24h jak niewyczerpalna? ;)

Misiorww
24.01.2017, 09:54
zapewne chodzi o to, że wraca do gwiazdy ;)

kirk30
24.01.2017, 10:29
Wiadomym było że to bug w grze z tymi kopalniami , a że co poniektórzy wykorzystają wszystko i wszystkich bez zastanowienia to cóż :) Straszne bad bad to BB że naprawia błędy :D

BB_Penelopa
24.01.2017, 13:16
Witam ponownie!

Dziękuję za oddane głosy i zachęcam do dalszej dyskusji i głosowania!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

BB_Penelopa
25.01.2017, 17:22
Kolejny co to zainwestował w buga i teraz płacze że tego buga usuwają :)
Odpuść sobie te trzepanie piany, BB nie zmieni decyzji i słusznie.

Witam!

Przekażę Wasze niezadowolenie z zaistniałego faktu.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Polkjmn
26.01.2017, 10:53
Zawsze znajdzie się grupa ludzi, którzy nie będą czegoś popierać. Uważam, że BB słusznie postąpiło zabierając zbugowane kopalnie. Ale z racji tego, że były dostępne dosyć długo, proponuję dać każdemu aktywnemu jedną (nie do sprzedaży) taką kopalnię. Mogłaby być np z jakimś ograniczeniem czasowym. typu postaw raz dziennie :)

kinia19910
26.01.2017, 12:50
Mnie tam nic nie zabrało...
Miałam 2 sloty po jednej kopalni w każdym, nie mam pojęcia, która to była ta z kalendarza.
Po konserwacji mam jeden slot z dwoma kopalniami. Czyli zgodnie z tym co napisali, usunęli po prostu buga, czego należało się spodziewać i każdy rozsądny gracz dłuższym stażem przygotował się na tą ewentualność i nie lamentuje z tego powodu w kilku tematach.
Cały ten wątek jest bez sensu...
Opcje w ankiecie tez takie, że nie ma na co zagłosować.

Freha
26.01.2017, 14:20
Mi zniknęła jedna, ale z uwagi na dłuuugą konserwę pewnie się po prostu zawaliła. Nie jest to dla mnie jakiś sczególny powód do zmartwienia. Dobrze, że zbugowane kopalnie zostały zabrane. Janusze biznesu pewnie trochę stracili- ale szybko sobie to odbiją , więc tragedii nie ma. Karę powinni też ponieść Ci, co poraz kolejny wpuścili takiego babola do kalendarza- jakby domki i magazyny nikogo niczego nie nauczyły. Ale pewnie jeszcze nie raz taka"perełka" w wykonaniu BB się przytrafi.

Elelkal_
26.01.2017, 21:17
Mi zniknęła jedna, ale z uwagi na dłuuugą konserwę pewnie się po prostu zawaliła. Nie jest to dla mnie jakiś sczególny powód do zmartwienia. Dobrze, że zbugowane kopalnie zostały zabrane. Janusze biznesu pewnie trochę stracili- ale szybko sobie to odbiją , więc tragedii nie ma. Karę powinni też ponieść Ci, co poraz kolejny wpuścili takiego babola do kalendarza- jakby domki i magazyny nikogo niczego nie nauczyły. Ale pewnie jeszcze nie raz taka"perełka" w wykonaniu BB się przytrafi.

Trochę się nauczyli :) Po wpadce z domkami, w kolejnym evencie już nie dali nagrody za ostatnie drzwi, za to dali więcej nagród do wyboru i znowu wpadka. Także w następnym pewnie zabiorą kalendarz, wtedy zniknie problem z bugami w nim, a dadzą sklep :D

aTenSion
26.01.2017, 21:23
Mnie przepadły wszystkie arktyczne które miałem ( 1 z kalendarza oraz 1 zwykła ) więc nie wiem jak to zostało zrobione

MOD_Victoria
28.01.2017, 15:47
Dzień dobry,

błąd powodujący wracanie arktycznych kopalni żelaza (z kalendarza) został naprawiony podczas aktualizacji 24 stycznia (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/43077-Zmiany-w-grze-24.01.2017) br.
Temat zamykam i przenoszę do archiwum.

Pozdrawiam,
MOD_Victoria