Zobacz pełną wersję : Gra Badanie atrakcyjności obecnego targowiska gildii :)
Wypowiedzi na temat wcześniejszych ofert na targu są bardzo mile widziane : )
Ankieta dotyczy jednak tylko obecnej oferty na targowisku gildii, zawierającej osiem wyżej wymienionych produktów.
Hej,
z czystej i nieposkromionej ciekawości chciałabym sprawdzić, co i w jakich ilościach kupowaliśmy z obecnej oferty targowiska.
W sumie, wyniki takiej ankiety mogłyby być wskazówką dla BB odnośnie planowania przyszłych ofert na targowisko gildii :)
Zaznaczać można wiele odpowiedzi. Z ankiety wyłączyłam manufakturę, której ilość była ograniczona z góry do dwóch sztuk.
Pełne pytanie brzmi:
Które towary z OBECNEJ oferty targowiska kupiliście/kupicie więcej niż jeden raz ORAZ chcecie, by pojawiły się ponownie w ofercie za monety gildyjne?
Jedyny negatywny aspekt związany z żywicą dla mnie jest taki, że przez brak kolejki u introligatora nie jest wykorzystywana optymalnie.
BB_Penelopa
12.01.2017, 15:26
Witam!
Zachęcam do głosowania. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Najlepiej chyba sprzedawała się dosypka do saletry.
Dosypka saletry i bliźnięta to jedyne rzeczy które kupowałam z targowiska (poza ofertą limitowaną).
kinia19910
12.01.2017, 17:07
z obecnej oferty - jeśli chodzi o mnie - żadne z powyższych :)
A sam pomysł założenia ankiety jako wskazówki dla BB uważam za trafiony :) Ale nie mamy gwarancji,że oni w ogóle będą to analizować lub też ,że analizowali wyniki wcześniejszych oficjalnych ankiet i komentarzy w oficjalnych dyskusjach;)
Misiorww
12.01.2017, 18:57
jak dla mnie ankieta zbędna. chociaż zagłosuję.
większość dobrze wie, co jest warte wydania mg, a co nie.
a że bb daje takie, a nie inne itemki to wyboru to już pozostawię bez komentarza.
wiadomo, że rzeczy dostępne TYLKO u kupca są najbardziej pożądane (np manufka, grubas itp itd)
jak do tej pory 2x była manufka i 1x pływające domki
wszystkie pozostałe dostępne na handlu mniej, choć te "drogie" też co niektórych zadowolą.
Sposrod pozycji w ankiecie nawet nie rozwazalbym zakupu czegokolwiek.
Z tego co bylo dawniej ponownie kupilbym chyba jedynie manufaktury/ odkrywcow bo nie pamietam czegokolwiek innego co prezentowaloby jakakolwiek przydatnosc. A odkrywcy to chyba jedyna rzecz ktora sie skaluje z czasem gry.
Brawo za pomysł z ankietą, może to w końcu otworzy oczy BB i nie będą nam wciskać śmieci za gildyjne. Nie pamiętam już, czy kiedykolwiek kupiłem coś poza odkrywcą, manufką itp. Odkąd mogę zaznaczam żadne z powyższych w drugiej części ankiety podanej przez BB. ;)
Dobór fantów w ankiecie raczej specyficzny- jedyny sensowny wybór to " żadne z powyższych". Bywały fajne rzeczy na targu gildyjnym- jak juz zresztą poprzednicy wspominali-budynki, proste scenariusze czy ew. dopałki. Jeżeli jest się w dobrej gildii to monet ma się naprawdę sporo i właściwwie nie ma na co ich sensownie wydawać. Może możnaby zróznicować ofertę. Dla niższych poziomów tańsze i potrzebne im fanty a dla bardziej zasobnych- jakieś drogie, ale wypasione. Oferowanie takich samych nagród dla wszystkich mija się z celem- co najlepiej pokazują kontrowersje przy wyborze odkrywca vs młyn wodny.
Dobór fantów w ankiecie raczej specyficzny
I odpowiada obecnej nielimitowanej ofercie za monety gildyjne :)
BB_Penelopa
13.01.2017, 14:56
Witam ponownie!
Dziękuję za oddane głosy i zachęcam do dalszej dyskusji i głosowania!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Rosadamascena
13.01.2017, 15:21
Obecna oferta nie powala. Osobiście marzy mi się by do limitowanych itemków wrócił dodatkowy stały slot kolejki budowania
Obecna oferta nie powala. Osobiście marzy mi się by do limitowanych itemków wrócił dodatkowy stały slot kolejki budowania
ooo tak, też bym chciał :)
kinia19910
14.01.2017, 12:03
popieram przedmówców ^^
Oczywiście wybrałem opcję "żadne z powyższych".
Wg mnie problemem nie jest jednak zawartość sklepiku, tylko ceny za w/w fanty.
Gdyby np taka Zagubiona Czaszka była za np. 20mg, to ludzie by kupowali, bo czasem jest to fajna przygoda na eventy, albo żeby na szybko jakieś zadanie zaliczyć. Wikingi na handlu to ok 5500 monet. Gdyby w sklepiku kosztowały np 500mg też miałyby powodzenie. A tak jak jest teraz, to mg zbierają tacy hobbyści jak ja i czekają na jakąś megaofertę...
BB_Penelopa
16.01.2017, 12:00
Witam!
Prawie 40 głosów zdobyła odpowiedź "żadne z powyższych".
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
kinia19910
16.01.2017, 12:50
Kiedy pojawia się oficjalna ankieta zazwyczaj zaznaczam w drugim pytaniu coś co być może kupię i/lub przedmiot, który przyda się innym (np na niższym/wyższym niż mój lvl) ale zazwyczaj i tak kupuję przedmiot tylko z pierwszego pytania.
Dlatego tez tak właśnie zagłosowałam w tym wątku - żadne z powyższych. Bo żadnego z wymienionych nie kupiłam:). Dokładnie tak brzmi pytanie.
43 osoby do tej pory zagłosowały na "Zaden z powyzszych". Wyciągniecie wniosków z tych wyników pozostawiam BB...
BB widzi to, czego mu nie widzimy, czyli statystyki globalne dla polskich serwerów, i wiedza na pewno, co ile czego zeszlo.
Ciekawe byłoby móc porównać wyniki głosowania na kraj, z faktycznie dokonanymi zakupami na serwerach z danego kraju.
Ale pewnie tych statystyk nie ujrzymy, skoro nawet nie możemy wiedzieć, ilu graczy gra na każdym serwerze.
Dziekuję za wzięcie udziału w ankiecie, planuję podobną odnośnie nowego targowiska gildii, jak zostanie ono zmienione.
Misiorww
28.01.2017, 11:35
ranhea myślisz, że po tej ankiecie w następnym targowisku będą już cudawianki, które zadowolą 99% graczy?
śmiem w to wątpić.
ranhea myślisz, że po tej ankiecie w następnym targowisku będą już cuwawianki, które zadowolą 99% graczy?
śmiem w to wątpić.
Jestem niemal przekonana ze nie będą... Ale nie lubię siedzieć nicnierobiąc i tylko narzekać. Pozostaje zawsze cień nadziei, że gdzieś to dotrze.
Marzeniem byłoby, żeby gracze mieli wpływ na wybór produktów do głosowania - czyli krok wcześniej, że mamy obecnie.
Mam wrażenie, że obecnym BB łatwiej się podeprzeć gotową ankietą z opiniami 60 graczy, niż przekazywać opinie pojedynczych osób, kopiowane z czatu czy forum.
W którymś wątku Penelopa wspomniała też, że im więcej postów w dyskusji, tym lepiej.
Misiorww
28.01.2017, 11:41
obyś miała rację :)
MOD_Victoria
12.03.2017, 14:54
Dzień dobry,
na prośbę autora temat zostanie zamknięty i przeniesiony do archiwum.
Pozdrawiam,
MOD_Victoria