PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Nowe budynki

wojtek91
05.01.2017, 17:18
to było by rozwiniecie elitarnych budynków lub całkiem nowy styl budowy

nowe budynki to byłyby
ceglarz który by robił cegły z zaprawy i gliny
mistrz zaprawy robi zaprawę z gliny wody i oleju
mistrz rzeźby robi rzeźby do budynków z zaprawy i granitu
cech mieczy z żelaza/stali/tytanu/platyny produkuje szybciej i więcej mieczy
cech strzelców łuk/łuk długi/kusza/arkebuz(muszkiet) produkuje szybciej i więcej
kamienica -daje ludzików
leśnik mahoń
drwal mahoń
tartak hebanu
mennica królewska produkuje monety szybciej

koszt
Ceglarz 2k mahoniu 5k granita 2,5k zaprawy
mistrz zaprway 2,5k mahoniu 3k granita 5k zaprawy 1k cegieł
mistrz rzeźb 3k mahoniu 2k hebanu 4k zaprawy 10k granitu
cech mieczy 10k mahoniu 3k hebanu 2k cegieł 1k rzeźb
cech strzelców 1k mahoniu 5k hebanu 5k cegieł 2k rzeźb
kamienica 8k hebanu 6k cegieł 5k rzeźb
leśnik mahoniu 10k hebanu 5k cegieł 1k rzeźb
drwal mahoniu 8k hebanu 5k cegieł 1k rzeźb
tartak hebanu 9k hebanu 5k cegieł 1k rzeźb
mennica królewska 15k hebanu 10k cegieł 20k rzeźb

A heban i olej byśmy zdobywali w nowych przygodach dużo cięższych niż te alibaby

BB_Penelopa
05.01.2017, 17:26
Witam!

Zachęcam do głosowania! ;)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

set2g
05.01.2017, 18:22
Produkowanie więcej ? Po co?
To co mamy z obecnych budynków już jest produkowane w wielkim nadmiarze.
Jakby nie gwiazda to by juz od paru lat nie było handlu, bo większość miałaby już zapchane magazyny. Problemem nie są budynki produkcyjne, tylko te które te dobra przetwarzają. Wąskie gardła jak koszary lub prowiant. Tu najpierw trzeba szukać jakichś rozwiązań bo produkować więcej tylko po to by to kiści w gwieździe jaki to ma cel ?

To o czym piszesz można podciągnąć pod jakieś nowe epickie miejsca pracy. Ale jak już kiedyś pisałem problemem ich jest brak dłuższych buffów.

dario_j
05.01.2017, 20:07
...
mistrz zaprawy robi zaprawę z gliny wody i oleju
...
Ceglarz 2k mahoniu 5k granita 2,5k zaprawy
...
A heban i olej byśmy zdobywali w nowych przygodach dużo cięższych niż te alibaby
1. Wodę i olej trochę trudno zmieszać, ale z tego wyjdzie śliska emulsja, a ta z kolei zmieszana z gliną będzie bezkształtną masą. Cegieł tym nie zlepisz i budynku nie postawisz bo cegły się wyślizgną.
2. poprawna odmiana to "granitu"
3. Przygody serii 1001 nocy są już dość trudne i nie trzeba kolejnych gdzie masakruje się jeszcze więcej wojska.

Tak przy okazji dobrał bym się do młyna prochowego i zmienił proporcje produkcji z 6 do 1 na 3 do 1

horis
05.01.2017, 22:48
taaa, koleje budynki, i kolejne lancuchy produkcyjne -super, ale gdzie??? na wyspie? jak miejsca bywa malo na obecne.
moze dodajmy do tego piaskarke co z morza dookola wyspy bedzie piasek wydobywala i wyspe pod zabudowe powiekszala

ps. z ta piaskarka byla ironia, jestem na NIE

wojtek91
06.01.2017, 09:22
taaa, koleje budynki, i kolejne lancuchy produkcyjne -super, ale gdzie??? na wyspie? jak miejsca bywa malo na obecne.
moze dodajmy do tego piaskarke co z morza dookola wyspy bedzie piasek wydobywala i wyspe pod zabudowe powiekszala

nie napisałem gdzie? zapomiałęm chyba. bo byście stawiali te budynki na mniejszych wyspach na górze mapy

Larxand
06.01.2017, 09:57
Dla nowych budynków zawsze "tak". Tylko jak miałyby działać cechy?
No i zakładając, że te hebany i rzeźby byłyby dostępne raczej dla jakichś wyższych poziomów to nie wiem czy taka królewska mennica potrzebna. W którymś momencie monety stają się całkowicie zbędne.

BB_Penelopa
06.01.2017, 14:31
Witam ponownie!

Dziękuję za oddane głosy i zachęcam do dalszej dyskusji i głosowania!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Misiorww
06.01.2017, 16:53
nie

ArturGrab
06.01.2017, 18:09
nie
mało masz budynków produkcyjnych set2g wyczerpująco opisał.

horis
06.01.2017, 18:28
jeszcze 30 glosow i po pomysle

Zachęcam do głosowania! :)

pozdrawiam
gracz horis

Larxand
06.01.2017, 20:09
Nie ma budynków produkujących zaprawę.
Czy komuś z głosujących przeciwko serio przeszkadzałby budynek zwiększający prędkość produkcji broni?
Rozumiem, że ci, co przeciw, zagłosowaliby również na nie na propozycję dodania do gry arkebuzerów (mało masz rodzajów wojska?), zaprawy (mało ci 5 poziomów, do czego ci 6?), posiadłości (przecież są rezydencje i lodowe).
Czy może 'nie', bo to pomysł Wojtka?

A, jeszcze jedno. Przestańcie biadolić z tym brakiem miejsca na wyspie. Nie wiem jak to jest, że mam jeszcze miejsce na kilkadziesiąt budynków a mimo to, cały czas mogę robić przynajmniej jednego drwala dziennie, niczego mi na co dzień nie brakuje, a to, czego mi czasem brakuje, uzupełniam handlem raz w miesiącu. Cuda?

Misiorww
06.01.2017, 22:06
larxand zagłosowałem na nie, bo pomysły wojtka są niespójne, za dużo chaosu w nich jest, itp itd.
w 5 min mogę wymyślić 100 przeróżnych nowych budynków i surowców. po co?
trzeba usprawnić aktualne wąskie gardła jak ktoś już wspomniał, a nie dodawać kolejne pierdoły.

Larxand
06.01.2017, 23:54
No ale budynku, który pozwoliłby na szybszą produkcję broni albo umożliwiłby zdobycie zaprawy w inny sposób niż z przygód nie nazwałbym pierdołami.
Wojtka pomysły są rzeczywiście niespójne, ale moim zdaniem tu akurat warto wyłuskać coś dobrego, dlatego zagłosowałem na tak.

Tornados
07.01.2017, 00:34
No ale budynku, który pozwoliłby na szybszą produkcję broni albo umożliwiłby zdobycie zaprawy w inny sposób niż z przygód nie nazwałbym pierdołami.
Wojtka pomysły są rzeczywiście niespójne, ale moim zdaniem tu akurat warto wyłuskać coś dobrego, dlatego zagłosowałem na tak.

To co teraz jest z zaprawa jest powtorka tego co bylo z granitem. A zaprawy idzie duzo mniej i leci czesciej niz granit. A szybsza produkcja broni jest calkowicie zbedna jesli koszary nie nadaza jej przerabiac

Misiorww
07.01.2017, 09:21
z bronią nie ma problemu, z zaprawą też tak tragicznie nie ma. co to za frajda jakbyś po 2-3 miesiącach upnął wszystko na 6lvl.
ul.koszary są za wolne.
po co wymyślać 20 rzeczy, jak wystarczy 1-2 usprawniające grę.

Larxand
07.01.2017, 11:54
To co teraz jest z zaprawa jest powtorka tego co bylo z granitem. A zaprawy idzie duzo mniej i leci czesciej niz granit. A szybsza produkcja broni jest calkowicie zbedna jesli koszary nie nadaza jej przerabiac

OK, czuję się przekonany.

Polkjmn
07.01.2017, 12:45
Nie, po pierwsze cegielnia to mój, odrzucony przez BB pomysł, po drugie czy Ty w ogóle możesz krawców robić? :D

Stan58
07.01.2017, 19:35
Jeszcze wprowadziłbym areszt do którego bezterminowo zamknąłbym wojtka

kinia19910
08.01.2017, 19:57
przeciw

wojtek91
22.01.2017, 13:53
może z tymi innymi budynkami to była przeszada ale cech/manufaktora była by dobra bo mniej budynków producyjnych broni były by zamiast 30 było by z 15

kirk30
24.01.2017, 10:59
może z tymi innymi budynkami to była przeszada ale cech/manufaktora była by dobra bo mniej budynków producyjnych broni były by zamiast 30 było by z 15

Poproszę o tłumaczenie z "inszego" na Polski :)

Misiorww
24.01.2017, 12:45
proszę skorzystać z google translate ;p

BB_Penelopa
25.01.2017, 18:01
Witam!

Ponad 30 głosów przeciw.
Temat zamykam i przenoszę do archiwum.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa