Zobacz pełną wersję : Problem z Flashem
Witam
Nie wiem czy już nie było (pewnie było), ale kiedy producent zrezygnuje z Flasha i przyjdzie na coś nowszego (HTML5)? Chrom w przyszłym roku ma zamiar całkowicie pozbyć się Flasha, pewnie podobnie zrobi FF i Opera. W Edge od "zawsze" nie się grać w Settlerów.
No i na urządzeniach mobilnych gra też nie działa. Ubisoft skazując się na flasha sam podcina sobie gałąź na której siedzi.
Było, było, ale zapowiedzi pozbycia się flasha nie było, a nawet chyba pisano, że TSO będzie do końca na flashu, choć tego pewien nie jestem.
Jedynym chyba sensownym wyjściem będzie używanie nieaktualnej przeglądarki, z działającym na niej flashem tylko do TSO.
Tak czy inaczej masochizm.
Senlandia
18.12.2016, 13:11
pewnie bedziemy zmuszeni grac na tej wersji zmodyfikowanej przeglarki do pobrania ze strony glownej
Mistamus
18.12.2016, 17:27
W Edge od "zawsze" nie się grać w Settlerów.
Jak nie, jak tak?
A no nie da się. Zostaw na kilka minut nie ruszaną sesje gry to mądrzejsze od ciebie mechanizmy oszczędzania energii zablokują flasha.
Dziwny ten ubisoft. Chyba że związek zawodowy programistów flasha jest bardzo silny w tej firmie;))
BB_Penelopa
19.12.2016, 17:30
Witam!
Napisz proszę w tej sprawie do Supportu, najlepiej bezpośrednio na adres: account.support@thesettlersonline.pl
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Napisałem. Pewnie dział programistów mnie znienawidzi;))
Mistamus
21.12.2016, 23:54
A no nie da się. Zostaw na kilka minut nie ruszaną sesje gry to mądrzejsze od ciebie mechanizmy oszczędzania energii zablokują flasha.
Problem chyba jednak nie tkwi w Edgu - sprawdzałem na komputerze z W10, nie ma opisywanego przez Ciebie zablokowania.
BB_Penelopa
02.01.2017, 13:55
Napisałem. Pewnie dział programistów mnie znienawidzi;))
Witaj! :)
Na pewno tak nie będzie! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Chrom w przyszłym roku ma zamiar całkowicie pozbyć się Flasha
flash dalej będzie dostępny, chrome rezygnuje tylko z jego domyślnego dystrybuowania jako plugin - razem z przeglądarką a więc trzeba go będzie ręcznie doinstalowywać ze strony producenta - macromedia
MOD_Victoria
19.04.2017, 20:13
Dzień dobry,
w związku z brakiem (aktualnych) wpisów potwierdzających dalsze istnienie opisanego problemu temat zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam,
MOD_Victoria