Zobacz pełną wersję : Gra Zestawienie poszczególnych kopalni / złóż / zasobów.
stoowa82
07.12.2016, 12:14
Czy jest szansa na wprowadzenie okna, w którym byłby podsumowanie wszystkich kopalni i zasobów wyspy z podziałem na kategorie?
Brakuje mi takiego zestawienia, z którego jasno by wynikało w której kopalni, złożu lub zasobów znajduje się dana ilość tego zasobu jeszcze do wykorzystania. Stanowiłoby to niejako przegląd wyspy i w jednym miejscu byłaby informacja która kopalnia, złoże lub zasób jest pełne, które należy uzupełnić lub za chwilę wybudować nowe lub wysłać geologa.
Wydaje mi się że tych kopalń nie jest za wiele żeby nie szło podejrzeć z wyspy.
stoowa82
07.12.2016, 12:52
Mało? Już wyliczam. Na podstawowej wyspie jest 9 złóż kamienia, 11 marmuru, 6 kopalń miedzi, 17 żelaza, 6 węgla, 11 złota. Mało? A to są złoża z wyspy podstawowej. Nie wliczam do tego zasobów ryb i mięsa (25 i 10). Oprócz tego są studnie i pola pszenicy. Może dodamy do tego drewna różne rodzaje? Platynę? Granit?
Elelkal_
07.12.2016, 14:04
Wydaje mi się że tych kopalń nie jest za wiele żeby nie szło podejrzeć z wyspy.
Popieram, raczej niepotrzebna informacja ze względu na fakt, że w przypadku zwykłych złóż wysłanie geologa kilka godzin później nie spowoduje załamania gospodarki. A co do uzupełnień, to nie ma takich graczy, którzy uzupełniają xx każdego złoża z każdego rodzaju bo na to nikogo nie stać i jest po prostu nieopłacalne. Jak ktoś uzupełnia złoże, to raczej pilnuje kiedy trzeba doładować( bo inaczej wysyłałby geologa), wiec szukanie informacji o tym klikając po drodze w "x" okienek jest stratą czasu.
Podsumowując, przy obecnych cenach doładowań pomysł jest bezsensu, lepiej żeby programiści zajmą się naprawą błędów a nie dodawaniem kolejnych "upiększaczy"
Kto sprawdza ile jest drewna czy wody nie wiem czy ktoś poza nowymi graczami dosypuje pola. Platynę to już nie wiem jakby miało pokazywać.
BB_Penelopa
07.12.2016, 16:16
Witam!
Proszę o dodanie ankiety.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Miieszko
07.12.2016, 16:37
...
Misiorww
07.12.2016, 17:51
brak ankiety.
to usprawnienie tylko dla świeżaków ;)
stoowa pograsz chwilę to będziesz ogarniał wyspę w parę chwil :)
dlatego jestem na nie
Zapomniał wół jak cielęciem był.
Ja jestem na tak.
Jeżeli miałoby to ułatwić graczom zabawę mi jednocześnie nie przeszkadzając to sprzeciw jest czystą złośliwością
Klasyczne nie bo nie.
stoowa82
08.12.2016, 14:28
brak ankiety.
to usprawnienie tylko dla świeżaków ;)
stoowa pograsz chwilę to będziesz ogarniał wyspę w parę chwil :)
dlatego jestem na nie
Czyli jednak usprawnienie. Dla świeżaków, ok, czyli dla tych, którym najtrudniej jest się odnaleźć na wyspie. Dla mnie też :).
jestem na nie, to kolejne dane dla bb do sumowania itp, i znajac programistow bb wyszedlby niezly galimatias, jak nie moga juz od ponad pol roku poradzic sobie z brakiem kropek w gildiach , i tylko bb pisze ze pracuja nad tym
BB_Penelopa
08.12.2016, 17:10
Witam!
Ponownie proszę o dodanie ankiety.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Misiorww
08.12.2016, 18:20
Czyli jednak usprawnienie. Dla świeżaków, ok, czyli dla tych, którym najtrudniej jest się odnaleźć na wyspie. Dla mnie też :).
jak już napisałem, o ile nie zrezygnujesz po 2-3 miesiącach jak to dużo osób robi, to będziesz ogarniał wyspę bez dodatkowych tabelek itp
stoowa82
09.12.2016, 10:12
Jest ankieta :)
Wiekszosc zloz jest pogrupowana w 2-3 grupy wiec w ciagu -nastu sekund mozna obejrzec wszystkie - wystarczy umiec sie poruszac po sektorach za pomoca skrotow klawiszowych.
Stanu kamienia nikt normalny nie kontroluje z prostego powodu - geolog znajdzie nowe zloze w pare minut + surowiec jest praktycznie bezwartosciowy po osiagnieciu nawet niskich levlei, o srednich nie wspominajac.
Ogolnie to nauczony doswiadczeniem mysle, ze jedyny widoczny efekt istnienia takiego okienka bylby taki, ze by sie otwieralo niepotrzebnie przy logowaniu tak jak to teraz jest z zadaniami (i czego BB nie potrafiloby naprawic przez nastepne 1-2 lata).
BB_Penelopa
12.12.2016, 16:57
Witam!
Dziękuję za dodanie ankiety i zapraszam do głosowania.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
kinia19910
14.12.2016, 13:37
a nie prościej przeorganizować istniejące już podsumowanie gospodarki zamiast dodawać nowe okno co spowoduje tylko nowe bugi?
stoowa82
15.12.2016, 14:57
Jest to jeden ze sposobów rozwiązania problemu. Jak dla mnie ok.
CoDiAl77
19.12.2016, 15:38
Phi, ja taki przegląd ogarniam w minutę bez dodatkowych zestawień. Używam do tego skrótów klawiszowych, bo pamiętam doskonale, gdzie i co się znajduje. Trudno aby było inaczej, jeśli dysponuję swoją wyspą od 4 lat, a ona mi się nie zmieniła o jotę. Tak więc mówię temu pomysłowi nie. Głównie dlatego, że zajmie to BB sporo czasu i nie obejdzie się bez problemów technicznych. Po drugie, jak tak dalej pójdzie, to dojdziemy do sid meier's civilization, a wtedy to już nie będą NASZE SETTLERSY. Po trzecie, jest mnóstwo innych dziedzin, nad którymi BB się powinno skupić i je dopracować. Choćby kolonie i ich obrona, wykorzystanie nadmiaru drewna mahoniowego czy platyny. Warto też wspomnieć o uśmierceniu handlu dorzucaniem graczom manufaktur czy innych budynków robiących coś z niczego. Gra ostatnio idzie w dobrym kierunku i nie cudujmy.
BB_Penelopa
19.12.2016, 17:18
Witam!
Głosy są bardzo podzielone, zapraszam do dalszej dyskusji.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
stoowa82
29.12.2016, 08:56
Widzę, że przez święta temat umarł. Może jednak warto pociągnąć wątek?
kinia19910
08.01.2017, 20:17
Jakoś nie widac zainteresowania :p
Jak pisałam wcześniej, lepiej zmodyfikowac istniejące podsumowanie gospodarki :) Na razie wstrzymuję się od głosu ;)
Moim zdaniem, są inne zmiany, które warto byłoby wprowadzić wcześniej.... nie chcę głosować, ponieważ z jednej strony nie mam nic przeciwko takiej zmianie, ale też nie chciałabym, zeby została ona wybrana jako np. jedna z nielicznych do wprowadzenia, podczas gdy są istotniejsze rzeczy np. brak nowego contentu na wyższych levelach. I tak, content jest ważniejszy moim zdaniem, niż "kosmetyka"...
MOD_Victoria
18.03.2017, 19:07
Dzień dobry,
w ciągu ostatnich miesięcy autorowi pomysłu nie udało się zebrać wymaganej ilości głosów "na TAK" , by pomysł mógł zostać przekazany do developerów.
Temat zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam,
MOD_Victoria