Zobacz pełną wersję : Problem z obozem w Drwalu
Senlandia
11.11.2016, 10:01
Ali Baba Młody Drwal - ostatni obóz w drugim sektorze (70 Jeździec,70 Szermierz,50 Wydmowy Strzelec) nie kolejkuje ataków.
Atakował zwykły generał i zaraz po nim szybki. Szybki skończył walkę (przegrał) przed zwykłym, później skończył walkę zwykły (wygrał).
W raportach mam obie walki i w obu jest pełny skład wroga mimo, że mój przegrany generał zniszczył część jednostek wroga.
szkarłatnyrubin
11.11.2016, 13:19
ten błąd jest niezależny od przygody, miałem to samo w Jaś i Małgosia, zaatakowalem dwoma MSW z 1 rekrutem w celu osłabienia obozu a po walce okazało sie że pierwszy MSW nie zrobił żadnej straty pomimo że w raportach było wyswietlone że kogoś tam zabił a drugi walczyl z pełnym obozem
Miałem coś takiego na archipelagu. Dwaj generałowie weszli jednocześnie na obóz.
Jak puszczaliście ataki, to gienki podczas marszu były jeden na drugim, tak że wydawało się, że idzie jeden?
szkarłatnyrubin
11.11.2016, 14:34
tak własnie było, jeden szedł na drugim i tylko jeden zrobił strate, także uważajcie
Senlandia
13.12.2016, 09:46
U mnie była spora różnica w czasie wejścia generałów do obozu wroga. Dodam jeszcze, że ten drugi generał (szybki) szedł na inny obóz ale został przejęty bo za szybko dotarł - może to jest jakaś wskazówka.
W kwestii tego przejęcia - dla tych co często robią drwala - nie wysyłać bloków i ataku na końcowe obozy w drugim sektorze dopóki nie zostanie zniszczony pierwszy obóz w tym sektorze, bo jego zniknięcie zmienia (skraca) drogę do następnych obozów.
Ja miałem podobnie.
Azyl bandytów ostatni atak na obóz 50Pies strażniczy 100 Oprych 50 Łowca 1Chuck
Atak 2xMMA po 1R + atak Majora 95R 1EŻ 90Ku 84Pu
Gdy puszczałem na raz tylko 1MMA atakował drugi już nie.
Wystarczyło opóźnić atak Majora o 2-3 chorągiewki i problem już nie występuje.
BB_Penelopa
13.12.2016, 12:22
Witam!
Napisz proszę w tej sprawie do Supportu, najlepiej bezpośrednio na adres: account.support@thesettlersonline.pl
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
U mnie była spora różnica w czasie wejścia generałów do obozu wroga. Dodam jeszcze, że ten drugi generał (szybki) szedł na inny obóz ale został przejęty bo za szybko dotarł - może to jest jakaś wskazówka.
W kwestii tego przejęcia - dla tych co często robią drwala - nie wysyłać bloków i ataku na końcowe obozy w drugim sektorze dopóki nie zostanie zniszczony pierwszy obóz w tym sektorze, bo jego zniknięcie zmienia (skraca) drogę do następnych obozów.
Możliwe, że tym przypadku serwer był przeciążony, albo były jakieś problemy na łączu. Gdy u mnie występują takie problemy, to dzieją się rzeczy dziwne.
Co do wspomnianych obozów na drwalu to tam są różnice minimalne, 1 może 2 flagi. Pare razy puściłem 4 gienków jeden po drugim, atak na bliższy obóz, bloki i atak na bossa i wszystko weszło bez problemów. Zdarzyło się nawet, że gdzieś między puszczaniem gienków padł bliższy obóz i kolejny gienek poszedł inną trasą, też weszło jak powinno.
Ali Baba Młody Drwal - ostatni obóz w drugim sektorze (70 Jeździec,70 Szermierz,50 Wydmowy Strzelec) nie kolejkuje ataków.
Atakował zwykły generał i zaraz po nim szybki. Szybki skończył walkę (przegrał) przed zwykłym, później skończył walkę zwykły (wygrał).
W raportach mam obie walki i w obu jest pełny skład wroga mimo, że mój przegrany generał zniszczył część jednostek wroga.
Czy w czasie tych ataków używałeś na jakimś generale opcji odwrotu? Wydaje mi się, że to może mieć ze sobą coś wspólnego.
Jak zaczęła się walka to co wyskakiwało w powiadomieniach: atak 1-go > przegrana 1-go -> atak 2-go; czy: atak 1-go > atak 2-go -> przegrana 1-go? U mnie coś takiego nastąpiło jak w 2 przypadku, bo 2-gi gienek zaczął walkę zanim 1-wszy zakończył swoją, ale w dalszym ciągu zwalam to na użyty w czasie tych ataków odwrót.
Możliwe, że tym przypadku serwer był przeciążony, albo były jakieś problemy na łączu. Gdy u mnie występują takie problemy, to dzieją się rzeczy dziwne.
Co do wspomnianych obozów na drwalu to tam są różnice minimalne, 1 może 2 flagi. Pare razy puściłem 4 gienków jeden po drugim, atak na bliższy obóz, bloki i atak na bossa i wszystko weszło bez problemów. Zdarzyło się nawet, że gdzieś między puszczaniem gienków padł bliższy obóz i kolejny gienek poszedł inną trasą, też weszło jak powinno.
2 paliki w bloku wyliczonym na tip top - bez żadnych dodatkowych przerw między atakami, a to na tyle dużo, żeby blok nie wyszedł przez przechwycenie, jak nie na pierwszym bloku, to na drugim.
Ja akurat gienków do bloku puszczam raczej wolno, bez pośpiechu, bo i najczęściej blok i tak trzyma dłużej, więc 2 flagi w tą czy tamtą stronę to mi różnicy nie robi.
Senlandia
30.12.2016, 23:30
Czy w czasie tych ataków używałaś na jakimś generale opcji odwrotu? Wydaje mi się, że to może mieć ze sobą coś wspólnego.
Jak zaczęła się walka to co wyskakiwało w powiadomieniach: atak 1-go > przegrana 1-go -> atak 2-go; czy: atak 1-go > atak 2-go -> przegrana 1-go? U mnie coś takiego nastąpiło jak w 2 przypadku, bo 2-gi gienek zaczął walkę zanim 1-wszy zakończył swoją, ale w dalszym ciągu zwalam to na użyty w czasie tych ataków odwrót.
Tak jak napisałem w pierwszym poście: atak 1-go > atak 2-go -> przegrana 2-go -> wygrana 1-go
w raportach obaj zaczynali walkę z pełnym składem wroga
co do opcji odwrotu to już nie pamiętam, nie zwróciłem na to uwagi, ale nie dam sobie głowy uciąć, że nie próbowałem cofnąć tego drugiego, który został przechwycony - mogło tak być ale jak widać nie zdążyłem tego zrobić skutecznie (było już za późno), innych odwrotów raczej nie było
Napisze kolejny post w tym temacie zeby potwierdzic hipoteze konkur4.
Wczoraj robilem blok w 2 strefie wyprawy Jas i Malgosia. Major za szybko zostal wypuszczony i zostal przejety przez oboz blokowany. Dalem odwrot i nie majac juz nic do stracenia (2 walki juz trwaly) puscilem dwoch wolnych mma z 1R na ten oboz zeby sprawdzic co sie stanie. I faktycznie - obaj mma przegrali swoje walki podczas trwania walki generala blokujacego.
Stad wniosek , ze jest to blad globalny - blokowane obozy po zastosowaniu opcji 'zawroc' nie kolejkuja prawidlowo atakow - bitwy odbywaja sie jednoczesnie i kazda odbywa sie z pelna obsada wrogiego obozu.
problem już jest znany od dłuższego czasu. do tego stopnia że spotkałem się z poradnikami w których przy wysyłaniu na coś kilku fal jest obok dopisek "P.S."
tez miałem cos podobne na drwalu tak mi zalagowalo ze zwykly gienek zatrzymał się w miejscu a major poszedł w turbo:) od tamtego czasu puszczam ataki i wracam na główna wyspe i wszystko jest ok
MOD_Victoria
19.04.2017, 20:04
Dzień dobry,
w związku z brakiem (aktualnych) wpisów potwierdzających dalsze istnienie opisanego problemu temat zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam,
MOD_Victoria