Zobacz pełną wersję : Gra Wyspa archipelagu na ozdoby
morgorothor
09.11.2016, 18:12
Proponuję dodanie dodatkowej wysypy na ozdoby - archipelag, prawy górny róg.
Założenia:
- wyspa możliwe prostokątna,
- na wyspie nie powinny znajdować się drzewka, krzaczki, górki i inne popierdólki, których nie można przestawić,
- można na niej postawić tylko elementy ozdobne.
Wyspa dostępna w formie łańcucha zadań (preferowane rozwiązanie) w ostateczności za diamenty.
patrycol1728
09.11.2016, 18:17
Świetny pomysl zdecydowanie na tak jestem
Misiorww
09.11.2016, 18:21
nie używam ozdób, zajmują miejsce ;p
BB_Penelopa
09.11.2016, 18:30
Witam!
Zachęcam do głosowania! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
morgorothor
09.11.2016, 18:42
I właśnie o to chodzi, żeby o-z-dóbki nie zajmowały miejsca pod coś konkretnego :)
BB_Penelopa
09.11.2016, 18:48
I właśnie o to chodzi, żeby o-z-dóbki nie zajmowały miejsca pod coś konkretnego :)
Każdy lubi coś innego. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Misiorww
09.11.2016, 18:57
jako facet uważam ozdoby za całkowicie zbędne
Widzę głos rozsądku :D Dom sobie można przyozdobić na święta, a w grze cenne miejsca pod budowę powinny być użyteczne, nie świecić ozdobami jak choinka na święta.
Już wolę taką wyspę pod kolejne budynki produkcyjne lub populację, niż badziewne ozdoby.
Oj tam, miejsca na wyspach jest sporo i na ozdoby też się trochę znajdzie. Ja nie narzekam na brak miejsca.
Miejsca jest wystarczająco i na populacje i na każdy łańcuch produkcyjny, zwłaszcza że mamy mase ulepszonych budynków dzięki którym zachowując dotychczasową produkcje oszczędzamy miejsce. Jednak z tego co widze to często stare budynki są zastępowane nowymi 1:1, czyli nie zyskujemy miejsca a zwiększamy produkcje, której wyniki i tak ostatecznie pakowane są do gwiazdy, z takim nieskończonym magazynem zawsze będzie mało miejsca bo produkować można coraz więcej i szybciej nie martwiąc sie o to co z tym zrobimy
BB_Penelopa
10.11.2016, 13:21
Witam ponownie!
Bardzo dziękuję za oddane głosy i zachęcam do dalszej dyskusji!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
kinia19910
06.12.2016, 13:04
nie
Proponuję dodanie dodatkowej wysypy na ozdoby - archipelag, prawy górny róg.
Założenia:
- wyspa możliwe prostokątna,
- na wyspie nie powinny znajdować się drzewka, krzaczki, górki i inne popierdólki, których nie można przestawić,
- można na niej postawić tylko elementy ozdobne.
Wyspa dostępna w formie łańcucha zadań (preferowane rozwiązanie) w ostateczności za diamenty.
NIE.
zmień ten pomysł trochę a będę na TAK.
Wyspa na ozdoby i generałów, gdzie w pierwszej kolejności by lądowali tam po s1.
Zdobycie jej może być z serii zadań, ale także nie do końca, proponuje rozszerzenie za zdobycie za klejnoty. Excelsiora można przesunąć nad nią i powiązać ją z literą z klawiatury. i umiejscowić na lewo od s1.
Sama wyspa/sektor na ozdoby jest poronionym pomysłem, ale jak połączyć z generałami to wydaje mi się dobrą opcją i sporo osób skorzysta.
BB_Penelopa
06.12.2016, 16:19
NIE.
zmień ten pomysł trochę a będę na TAK.
Wyspa na ozdoby i generałów, gdzie w pierwszej kolejności by lądowali tam po s1.
Zdobycie jej może być z serii zadań, ale także nie do końca, proponuje rozszerzenie za zdobycie za klejnoty. Excelsiora można przesunąć nad nią i powiązać ją z literą z klawiatury. i umiejscowić na lewo od s1.
Sama wyspa/sektor na ozdoby jest poronionym pomysłem, ale jak połączyć z generałami to wydaje mi się dobrą opcją i sporo osób skorzysta.
Witam!
W takim razie proponuję założyć wątek z osobną sugestią.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Świetny pomysl zdecydowanie na tak jestem
Chory pomysł? Jak chcesz ozdabiać to masz to kosztem miejsca pod zabudowę. Dodatkowa wyspa tak, ale na normalne budynki. A może jeszcze jedna tylko na populację? Kolejna na magazyny? Po co robić wysypisko śmieci gdzieś na uboczu...
morgorothor
06.12.2016, 17:28
Chory pomysł? Jak chcesz ozdabiać to masz to kosztem miejsca pod zabudowę. Dodatkowa wyspa tak, ale na normalne budynki. A może jeszcze jedna tylko na populację? Kolejna na magazyny? Po co robić wysypisko śmieci gdzieś na uboczu...
Tak z ciekawości co wy robicie z istniejącą "powierzchnią użytkową"? Miejsca jest tyle, że w zupełności wystarcza na zrównoważoną produkcję i populację.
Oracie przygody reksiami? A może zapomnieliście o takiej opcji jak podnoszenie budynków? ;)
Witam!
W takim razie proponuję założyć wątek z osobną sugestią.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Tylko że jak w innym temacie zrobiłem wątek z osobną sugestią, to mi połączyli, bo był troszkę podobny.
Cień_Czasu
14.01.2017, 21:55
Ozdoby tylko zamulają grę. Zdecydowane NIE. Lepiej zagospodarować nowe miejsce na coś konkretniejszego.
BB_Penelopa
16.01.2017, 14:42
Witam!
Głosy są bardzo zróżnicowane. Zapraszam do dalszej dyskusji!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
MOD_Victoria
18.03.2017, 19:05
Dzień dobry,
w ciągu ostatnich miesięcy autorowi pomysłu nie udało się zebrac wymaganej ilości głosów "na TAK" , by pomysł mógł zostać przekazany do developerów.
Temat zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam,
MOD_Victoria