PDA

Zobacz pełną wersję : Gra unikalne jednostki

wojtek91
22.10.2016, 09:12
Nowe unikowe jednostki
Mam taki pomysł nad kilka nowymi jednostkami co byśmy dostawali za zrobienie jakiegoś zadania, ale to zadanie byłoby albo bardzo trudne, albo bardzo długie.

by były takie jednostki jak:

Ciężka Jazda Polska (husaria)
400hp atak 450 trafienie 90%

Muszkieterowie Angielscy
300hp atak 300 trafienie 90%

Rycerstwo Niemieckie
350hp atak 275 trafienie 80%

Lekka Jazda Rosyjska (kozacy)
200Hp atak 400 trafienie 50%

Ciężkie rycerstwo Francuskie
400hp atak 350 trafienie 80%

Ciężcy muszkieterowie Holenderscy
500hp atak 400 trafienie 80%

Gwardia Szwajcarska
400hp atak 350 trafienie 100%

Te jednostki byłby dostępne z zadaniami od 55lvl a jednostkami by można walczyć i jak w przygodach i jak w Ekspedycjach.

Byłby tylko dostępne po zakończeniu zadania ( to moja wersja takiego zadania) np. wydaj z magazynu mahoń 10K i granit 50K i zaprawy 5K nagroda
100 Ciężkich muszkieterów Francuskich
300 lekkiej jazdy Rosyjskiej
100 Rycerstwa Niemeicki

horis
22.10.2016, 09:31
a ja proponuje aztekow, rzymian itp- powrot do korzeni serii TS

Polkjmn
22.10.2016, 09:41
Nie... 4 rodzaj wojska? Za chwilę dojdziemy do tego, że na każdą przygodę będzie oddzielne wojsko.. czekać, aż czołgi wprowadzą..

Ale styl pisania Wojtka delikatnie się poprawił :D

set2g
22.10.2016, 09:43
Bez żadnych specjalnych umiejętności to tak naprawdę tylko bustowanie już istniejących jednostek. Co za tym idzie potrzebne by były kolejne nowe przygody z dostosowanymi przeciwnikami, zeby nie było sytuacji że cała mapę rozwali sie jednym generałem. Poza tym to jest błędne koło, dodawać coraz silniejsze jed. i coraz silniejszych przeciwników. Raz taki zabieg zrobione jak dla mnie to wystarczy.

Łączenie przygód i ekspedycji to też nie zbyt dobry pomysł, bo na ekspedycjach walka trwa w całkiem odmienny sposób i znow trzeba by było nowe jednostki specjalnie dostosowane no nowych, np przez dodanie kolejnego tiera. Ale to jest droga donikąd bo ekspe nie przyjęły sie zbyt dobrze i szkoda zasobów ludzkich na wałkowanie tego gniota.

Misiorww
22.10.2016, 12:12
mało wam jednostek? nie, nie, nie

ps
można by było dołożyć z 1-2 jednostki do obecnych, mocniejsze z dużymi wymaganiami surowcowymi

wojtek91
22.10.2016, 12:47
Ale styl pisania Wojtka delikatnie się poprawił :D

Dzięki?

BB_Penelopa
24.10.2016, 14:43
Witam! :)

Zachęcam do głosowania. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

kinia19910
24.10.2016, 18:33
Nie... 4 rodzaj wojska? Za chwilę dojdziemy do tego, że na każdą przygodę będzie oddzielne wojsko..

O tym samym pomyślałam:)

"4x NIE, nie przechodzisz dalej" :p

elitek
25.10.2016, 10:39
nie

Idho
25.10.2016, 13:41
Nowe unikowe jednostki
Mam taki pomysł nad kilka nowymi jednostkami co byśmy dostawali za zrobienie jakiegoś zadania, ale to zadanie byłoby albo bardzo trudne, albo bardzo długie.

by były takie jednostki jak:

Ciężka Jazda Polska (husaria)
400hp atak 450 trafienie 90%

Muszkieterowie Angielscy
300hp atak 300 trafienie 90%

Rycerstwo Niemieckie
350hp atak 275 trafienie 80%

Lekka Jazda Rosyjska (kozacy)
200Hp atak 400 trafienie 50%

Ciężkie rycerstwo Francuskie
400hp atak 350 trafienie 80%

Ciężcy muszkieterowie Holenderscy
500hp atak 400 trafienie 80%

Gwardia Szwajcarska
400hp atak 350 trafienie 100%

Te jednostki byłby dostępne z zadaniami od 55lvl a jednostkami by można walczyć i jak w przygodach i jak w Ekspedycjach.

Byłby tylko dostępne po zakończeniu zadania ( to moja wersja takiego zadania) np. wydaj z magazynu mahoń 10K i granit 50K i zaprawy 5K nagroda
100 Ciężkich muszkieterów Francuskich
300 lekkiej jazdy Rosyjskiej
100 Rycerstwa Niemeicki

Husaria na początku była jazdą lekką z czasem jednak zmieniał się jej charakter. Uzbrojenie ich także ewoluowało na przestrzeni lat.

Nie rozumiem także co masz na myśli jako "lekka jazda rosyjska" .... ale wiem że kozacy to grupa ludności. Jeżeli mówisz o Kozakach z czasów Imperium Rosyjskiego to dzielili się na: zaporoskich (do 1775), dońskich, kubańskich, terskich, astrachańskich, uralskich (jaickich), Siedmiorzecza, orenburskich, syberyjskich, zabajkalskich, amurskich, ussuryjskich, buskich, czarnomorskich i azowskich , więc fajnie jakbyś sprecyzował o co w ogóle ci chodzi. Może ci się pomyliło z z jazdą kozacką ale ona należała do jazdy Rzeczypospolitej Obojga Narodów i zazwyczaj używana była jako wsparcie husarii

Inna sprawa nie istnieje coś takiego jak Ciężcy muszkieterowie. Jak sama nazwa wskazuje muszkieterowie to formacje wojskowe piechoty uzbrojone w muszkiety, a to nie jest broń do której noszono uzbrojenie ochronne...

dario_j
25.10.2016, 15:38
Zaczątek jakiegoś pomysłu tu jest.
Ja bym to zrobił inaczej. Zaczynając jakąś przygodę dostawało by się dodatkowe zadanie. Za jego wykonanie dostawało by się max 50 jednostek jednego rodzaju, na zasadzie jednostek do wynajęcia tylko na jedną przygodę i tylko tą przygodę.

BB_Penelopa
26.10.2016, 14:16
Witam ponownie!

Bardzo dziękuję za oddane głosy i zachęcam do dalszej dyskusji!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Androm3da
26.10.2016, 19:59
Husaria na początku była jazdą lekką z czasem jednak zmieniał się jej charakter. Uzbrojenie ich także ewoluowało na przestrzeni lat.

Nie rozumiem także co masz na myśli jako "lekka jazda rosyjska" .... ale wiem że kozacy to grupa ludności. Jeżeli mówisz o Kozakach z czasów Imperium Rosyjskiego to dzielili się na: zaporoskich (do 1775), dońskich, kubańskich, terskich, astrachańskich, uralskich (jaickich), Siedmiorzecza, orenburskich, syberyjskich, zabajkalskich, amurskich, ussuryjskich, buskich, czarnomorskich i azowskich , więc fajnie jakbyś sprecyzował o co w ogóle ci chodzi. Może ci się pomyliło z z jazdą kozacką ale ona należała do jazdy Rzeczypospolitej Obojga Narodów i zazwyczaj używana była jako wsparcie husarii

Inna sprawa nie istnieje coś takiego jak Ciężcy muszkieterowie. Jak sama nazwa wskazuje muszkieterowie to formacje wojskowe piechoty uzbrojone w muszkiety, a to nie jest broń do której noszono uzbrojenie ochronne...

Też masz się do czego przyczepić, czy wszystko musi się zgadzać np z historią ? jego temat, jego nazwy... do przykładu można by się przyczepić do "kłamliwej kozy", ale Ty ją pewnie widziałeś, tak że jest ok.

Jak dla mnie pomysł ok, jestem za.

wojtek91
27.10.2016, 18:52
jak teraz to się nie przyjmie to spróbuje później ale z więcej szczegółów. bo teraz sam nie wiem czy to wszystko co chciałem napisać

CoDiAl77
19.12.2016, 15:32
Tak na marginesie, w ankiecie jest błąd. WIdnieje tam "niema zdania", a powinno być "nie ma/nie mam zdania". Wiem, zaraz ktoś napisze, że musiałem się przyczepić.

BB_Penelopa
22.12.2016, 20:03
Witam!

Pomysł raczej nie przejdzie...

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

MOD_Victoria
12.01.2017, 15:45
Dzień dobry,

pomysł nie spotkał się z poparciem , co obrazuje wynik ankiety. Dodatkowo otrzymaliśmy odpowiedź od BB_Penelopy, że pomysł raczej nie przejdzie, więc zostanie zamknięty i przeniesiony do archiwum.

Pozdrawiam,
MOD_Victoria