Zobacz pełną wersję : Gra Skrot Klawiszowy ZERO
Po raz kolejny chcialem poruszyc temat skrotu klawiszowego ZERO.
Wiele osob zgadza sie, ze skrot ten powinien zostac wyeliminowany lub zastapiony innym (np. z SHIFTem). Nie wiem czy ktokolwiek z niego swiadomie korzysta.
Mnie juz to ZERO strasznie irytuje. Jak sie wpisuje przy atakach w przygodzie sklady generala i jest w tej liczbie ZERO to w 90% przypadkow przestawia i przeskalowuje sie widok przygody.
Czy tez macie z tym problem czy tylko ja taki wrazliwy?
Jeżeli Ciebie to pocieszy to nie tylko Tobie to przeszkadza.
Maniak_91
18.10.2016, 15:04
Zdecydowanie na tak, mnie również to irytuje.
Nie wiem kim trzeba być, aby zagłosować na NIE... :/
Co zrobisz jak nic nie zrobisz:(
Nie tyle usunąć, co wyłączyć w polu edycji. Skrót jest przydatny potencjalnie, chociaż nie korzystam.
dla mnie to obojętne, jestem na nie
BB_Penelopa
19.10.2016, 17:43
Witam! :)
Zachęcam do głosowania. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Elitek!
To albo jest ci to obojetne i nie glosujesz albo jestes na NIE...
Jak ci to obojetne co co ci szkodzilo zaglosowac na TAK?
Witam! :)
Zachęcam do głosowania. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Ile trzeba glosow zeby BB zajelo sie tematem ankiety?
Dublinczyk
19.10.2016, 22:59
jak najbardziej TAK
Dobrawa_old
20.10.2016, 09:28
Ile trzeba glosow zeby BB zajelo sie tematem ankiety?
Dzień dobry,
jak już wcześniej BB_Penelopa napisała (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/41971-Alternatywa-dla-misji-z-robieniem-przyg%C3%B3d?p=237877&viewfull=1#post237877), potrzeba 40 pozytywnych głosów, żeby pomysł mógł zostać przekazany developerowi.
Pozdrawiam,
Mod Dobrawa
BB_Penelopa
20.10.2016, 12:17
Witam ponownie!
Bardzo dziękuję za oddane głosy i zachęcam do dalszej dyskusji!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Może to kogoś zaskoczy, ale ja nie mam żadnych problemów ze skrótem zero
Może to kogoś zaskoczy, ale ja nie mam żadnych problemów ze skrótem zero
Mnie to nie zaskakuje. Moze to jest wina przegladarki ale mam tak samo na Chrome i IE. FF nie uzywam bo nie lubie.
Robie duzo przygod i caly czas mi sie to zdarza. Myslalem na poczatku ze jak 0 przycisne wpisujac sklad woja to sie mi przesuwa widok na tego gienka ale czasem jest tak ze sie przesuwa na miejsce w ktorym stal przed jego przestawieniem. Mysle ze jak sie wpisuje cos w polu edycji to skroty nie powinny dzialac. Niech dzialaja sobie we wszystkich innych przypadkach jesli ktos ich uzywa.
Najczesciej przesuniecie sie zdaza jak si eszybko wpisuje liczbe.
Pompunia182
20.10.2016, 21:03
Popieram, TAK!
BB_Penelopa
21.10.2016, 14:28
Witam!
Sugestia została przekazana. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Problem nie dotyczy tylko zera, ale też ogólnie przechwytywania skrótów klawiszowych. Występuje też w pewnych okolicznościach przy klawiszu minusa na przykład, ale nie mogę sobie przypomnieć w jakiej sytuacji konkretnie.
Dostosowując się do retoryki twórców, którzy nigdy nie zrobili błędu (ani jednego wpisu o treści "poprawiono błąd" w changelogach), sugeruję wprowadzić następujące nowe funkcje:
- klawisz zero, klawisz minus ani inne klawisze skrótu nie będą już przechwytywane w polach edycyjnych,
- walka jednostek szturmowych z psami na ekspedycjach przebiega zgodnie z oczekiwaniami,
- po losowaniu w Excelsiorze nie występuje blokada okna i całej gry,
- zielona kropka informująca o obecności działa jak zamierzono,
- podpisy do przypadkowych zadań nie pojawiają się już w przypadkowych miejscach, głównie po zalogowaniu,
- po odebraniu wiadomości z załącznikiem nie będzie się ona już pokazywać na liście jako nieklikalna,
- wiadomość o wyczerpaniu patentów budowlanych nie doradza już podbijania włości ani odwiedzania kupca, jeśli nie może to spowodować zwiększenia liczby patentów,
- wszystkie zadania mogą zostać ukończone,
- po zmianie pozycji kolejki nie będzie ona już przewijana na początek,
- również odczyt wiadomości z poczty, zakup towaru w kantorze i inne akcje nie powodują przewijania na początek,
- można podejmować serie podobnych akcji bez kilkusekundowych przerw między nimi,
- historia handlu nie gubi pozycji,
- w czacie można już używać wszystkich znaków, w tym znaku mniejszości,
- zakładka prywatnej wiadomości nie świruje bez powodu,
- zbliżenie kamery i jej pozycja nie są zmieniane bez wyraźnego życzenia użytkownika,
- sprzedaż zboża za doładowanie zboża zalicza zadanie wymagające sprzedaży zboża,
- pozostałe zadania również są zaliczone po spełnieniu warunków ich zaliczenia,
- przygody grupują się,
- gra działa poprawnie w wiodących przeglądarkach,
- elementy kolekcjonerskie nie pokazują się w miejscach, w których są całkowicie niewidoczne,
- edytowanie notatki gildii nie jest już przypadkowo anulowane,
- zakończenie ekspedycji porażką z powodu upłynięcia czasu następuje nie wcześniej niż po czasie zakończenia wskazywanym przez zegar,
- myląca podpowiedź o możliwości sterowania kolejką przez klawisze kursora została zastąpiona poprawnym tłumaczeniem,
- odzyskanie surowców z nadmiarowych premii związanych z wydarzeniem przez zrzucenie na dom władyki może się odbyć grupowo,
- kolejność, w jakiej będą atakowane jednostki w obozie wroga, jest możliwa do ustalenia bez wykonania ataku i użycia zewnętrznych źródeł informacji.
BB_Penelopa
28.10.2016, 14:58
Witam!
Dziękuję za szczegółowe sugestie.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Witam!
Sugestia została przekazana. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Ciekawe czy sie tym zajeli czy olali ten watek.
BB_Penelopa
15.12.2016, 13:46
Witam ponownie!
Jak już wcześniej napisałam, pomysł został przekazany. Pożyjemy - zobaczymy. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Misiorww
15.12.2016, 14:22
Pożyjemy - zobaczymy. :)
oby co niektórzy doczekali
Witam ponownie!
Jak już wcześniej napisałam, pomysł został przekazany. Pożyjemy - zobaczymy. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Mogliby przynajmniej napisac czy zajma sie tym czy poszlo do kosza.
Jest mi to obojętne,
ale skoro nie ma takiej odpowiedzi to NIE
Skoro jest ci obojetne to dlaczego jestes na nie?