PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Monety Gildii

ŚwiętyTurecki
16.10.2016, 20:33
Hej.

Dużo osób widziałem narzeka na martwe gildie, martwe dusze. A mi się wydaje iż jest na to sposób jeden a prosty. BB powinno zlikwidować możliwość handlu monetami gildii poprzez wagę oraz dostępność zakładki "targowisko gildii" dla graczy niegildyjnych.
Każdy gracz w tym momencie stara się, aby ZG wypadło jak najlepiej. Możliwość zakupów w targowisku jest przywilejem bycia członkiem gildii.

horis
16.10.2016, 22:46
w tym momencie mam obie manufki, ponad 6k mg, to po co mialbym zg robic i dalej mg zbierac? tak dzieki handlowi moge przekazac graczowi w gildii lub znaj mg, albo zamienic je na surki na handlu, i robic dalej zg

Iphoris
17.10.2016, 02:23
Właśnie tak jak wyżej.
Plus to, że jeżeli dostanę drogie zadanie a nie będzie co kupić, to mi się nie będzie opłacało robić i będę opóźniał tych, którzy jeszcze nie kupili, bo na przykład przerwa w grze albo byli bez gildii jakiś czas.
A tak to motywuje mnie możliwość sprzedaży (możliwość kiszenia jest za mało atrakcyjna), opóźniony może nadrobić w innych obszarach.

Tak w zasadzie to do czego dążysz - żeby ci zabrakło na wykupienie potrzebnych rzeczy czy żebyś musiał kisić gildmonety nie wiadomo po co? Który z tych dwóch stanów chcesz osiągnąć?

set2g
17.10.2016, 08:48
Uniemożliwienie handlu to tylko utrudnienie dla nowych graczy, bo zapewne większość kampi parenaście / pareset k monet jako taki solidny zapas w razie czegoś sensownego na targowisku (mało prawdopodobne patrząc po dotychczasowych ankietach).

BB_Penelopa
17.10.2016, 14:35
Witam! :)

Zachęcam do głosowania. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Misiorww
17.10.2016, 15:04
nie

RedJul
17.10.2016, 15:14
Miało by to sens, gdyby funkcjonowało od początku. Teraz to musztarda po obiedzie, więcej szkody niz pożytku.

tojanik
18.10.2016, 09:19
Cześć Święty. To mój pomysł z przed 3 lat chyba. Zostałem wyśmiany.

Adamynas
18.10.2016, 09:30
A co z tymi co maja po kilka kk takich monet??
Oferta targowiska jak i częstotliwość zmiany (przede wszystkim) powala, dlatego tyle monet się po magazynach wala :P

Jedynie co byłoby ok to brak dostępu do targowiska dla niezrzeszonych: nie ma ciebie w gildii = nie ma targowiska

Jestem na NIE

krotos666
18.10.2016, 09:57
NIE
Ale częściej powinna się na targowisku gildii zmieniać oferta i więcej atrakcyjnych rzeczy tam powinno być,
żeby aż chciałoby się wydawać monety gildii.

Wtedy taki nie będący w gildii płaciłby krocie na handlu za monety gildii, żeby zakupić coś z targowiska gildii.

To Targowisko Gildii powinni uatrakcyjnić, a nie graczom nie będącym w gildii je usuwać.

sparkz
18.10.2016, 10:09
więcej atrakcyjnych rzeczy tam powinno być

wystarczajaco dlugo chyba juz grasz w ta gre zeby wiedziec, ze oczekiwanie od BB atrakcyjnych rzeczy (szczegolnie jeszcze w formie rotacji) to pobozne zyczenia :)

A co do samego tematu to mnie zastanawia czemu regularnie ktos chce reanimowac trupa jakim jest w tej grze koncepcja gildii, zamiast przestac sie niepotrzebnie wysilac i zaczac korzystac z gry w formie jaka jest.

elitek
18.10.2016, 10:45
nie

BB_Penelopa
18.10.2016, 11:07
Witam ponownie!

Bardzo dziękuję za oddane głosy i zachęcam do dalszej dyskusji!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

tojanik
18.10.2016, 14:10
Święty. Też spuszczają Cię w kanał. Nie rozumieją jednego co napisałeś. Targowisko gildii jest przywilejem członka gildii. Szkoda słów. Znów komuna górą ludzie. Prosty przykład. Jak masz żonę, to nie każdy może korzystać z niej w łóżku, a może pożyczacie własne niewiasty wszystkim? Znajomym i nieznajomym ot tak?

kinia19910
06.12.2016, 13:12
Za późno juz na te zmiany, powinny być niezdatne do handlu od początku
Głos na NIE

BB_Penelopa
08.12.2016, 18:25
Witam!

Pomysł nie zyskał aprobaty. Zapraszam do dalszej dyskusji.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

horis
08.12.2016, 18:59
Witam!

Pomysł nie zyskał aprobaty. Zapraszam do dalszej dyskusji.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

po co dyskutowac , jesli gracze sa na nie i wyniki ankiety tez o tym swiadcza? chyba jedynie aby nabijac licznik postow

MOD_Victoria
29.01.2017, 21:38
Dzień dobry,

w ciągu ostatnich miesięcy pomysł nie spotkał się z poparciem na tyle wysokim, by mógł zostać przekazany do developerów.
Temat zamykam i przenoszę do archiwum.

Pozdrawiam,
MOD_Victoria