Zobacz pełną wersję : Gra Fasolada i kryształy
Co sądzicie o pomyśle by odkrywca wyszkolony na fasoladę miał możliwość przyniesienia kryształów.
Misiorww
22.09.2016, 09:37
ile i z jakim %?
O jej to już bym zostawił twórcom gry nawet nie wiem jak to jest z fasolą. Tylko że przy dzisiejszej cenie fasoli to raczej fasolada jest nie opłacalna, a tak na pewno by sprawiło większą radość z posiadanego tak wyszkolonego odkrywcy.
Było by wtedy sensowne szkolić na fasoladę, a wyszkolonego posyłać na poszukiwania (wyszkoliłam jednego do osiągnięć, a lata po przygody), byle to prawdopodobieństwo nie wynosiło 1%.
Misiorww
22.09.2016, 09:53
O jej to już bym zostawił twórcom gry nawet nie wiem jak to jest z fasolą.
no właśnie bym im tego nie zostawił, bo ustawiliby niski % i nie było by zysku
Zawsze można dać 33% fasola 33% garnek 33% 7 kryształów
I może jeszcze frytki? W rzyciach się Wam poprzewracało. Powinien być maksymalnie 1 kryształ na tydzień z logowania. A z zadań dziennych powinny być nadal bale iglaste i kamienie. Żadnego przyspieszania gry ani ułatwiania. Chcesz łatwo, to pasjansa sobie postaw.
Zazwyczaj gra się po to żeby było przyjemnie a nie po to żeby się męczyć dodatkowo nie powinno się dopuszczać żeby jedna modyfikacja czy dodatek nie psuł coś co wcześniej było ciężko do zrobienia. Bo jaki jest sens spędzanie czasu na produkowaniu ksiąg żeby wyszkolić odkrywce a później zrobić go niepotrzebnym. Uważam że przy dzisiejszych realiach fasolada jest nieopłacalna co za tym idzie nikt tego nie używa. A drobna zmiana sprawi że będzie w co ładować księgi.
BB_Penelopa
22.09.2016, 11:30
Witam! :)
Zachęcam do głosowania. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
THEBADDEST
22.09.2016, 11:54
Widzę, że kolega zamierza grać w settlersów do 50-tki - pogratulować :)
Jestem za, ale max 1 klejnot od odkrywcy, bo inaczej każdy będzie łapał po 70-80 sztuk na dzień, a to wtedy będzie bez sensu.
Misiorww
22.09.2016, 12:29
larxand to może usuńmy wszystkie możliwości zdobycia kryształów i zróbmy np zadanie z ciągiem alibab i sindbadów za który dostaniemy po 1 krysztale. wtedy powinieneś być zadowolony.
nawet na premce losowań nie ma dużo, a 1 kryształ z fasolady troszeczkę by polepszył sytuację.
Misiorww, jeśli to było mało wyraźne, to podpowiem: to taki sarkazm z mojej strony.
I trochę wyraz ubolewania nad schizofrenią jaka wśród Was/nas panuje jeśli chodzi o akceptację pomysłów mających na celu ulepszenie nam grania.
Za proponowanym rozwiązaniem jestem oczywiście za, przy czym byłbym ostrożny z tymi ilościami.
BB_Penelopa
22.09.2016, 14:16
Witam ponownie!
Bardzo dziękuję za oddane głosy i zachęcam do dalszej dyskusji!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Kryształy to super pomysł, bo chwilowo to ta umiejętność nic poza "Osiągnięciami" nie wnosiła :)
Nawet jak dodane będą kryształki to pewnie będzie 10%, że wypadnie 1 i 10%, że wypadnie 2. A pozostałe 80% rozdysponowane pomiędzy inne nagrody (monety gildii, fasolki, ...).
Heyka
Zachęcam do dalszego głosowania i dyskusji.
Misiorww
23.09.2016, 16:23
Misiorww, jeśli to było mało wyraźne, to podpowiem: to taki sarkazm z mojej strony.
I trochę wyraz ubolewania nad schizofrenią jaka wśród Was/nas panuje jeśli chodzi o akceptację pomysłów mających na celu ulepszenie nam grania.
Za proponowanym rozwiązaniem jestem oczywiście za, przy czym byłbym ostrożny z tymi ilościami.
dobrze zdaję sobie sprawę z tego, że prawie wszystkie propozycję graczy pomimo przekazania lądują w koszu, ale jakiś odsetek może trafi na serwery live.
nadzieja matką głupich ;)
nie robienie nic nie pomoże w ulepszeniu gry, aby nam było lepiej.
Za duża przewaga, szczególnie że piszecie o dużych ilościach i dużej szansie.
Możliwość ubicia gry nawet.
Ale zmiana umiejętności w użyteczną jak najbardziej by się przydała.
Jak pisałem to ilości są do dyspozycji BB ale też trzeba przypomnieć że kryształy mają wypadać losowo więc nawet jeśli by miało ich wypadać 5 szt to pewnie by wypadły raz na tydzień lub dwa.
BB_Penelopa
21.04.2017, 11:45
Witam!
Dzięki za oddane głosy! :) Pomysł wkrótce zostanie przekazany.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa