Zobacz pełną wersję : Gra Dodatkowy Major za łodygi
Rados007
14.09.2016, 18:29
Przydałby się 3 Major za łodygi u kupca w kategoria epickie na przygodach Alibabkach bajkowych księżniczka i innych tego typu jest dużo drogi i czasu do pokonania zanim dojdzie i wróci można zasnąć :D a także gra się też majorem samymi majorami jako główne. Będą też wyprawy teraz przydał by się Major lub 2 za łodygi np 3 Major od 56 lvl a 4 Major od 65 lvl lub w ogóle chociaż 1 dodatkowy jako 3 u kupca za łodygi proszę o zagłosowanie na dodatkowego Majora za łodygi.
Przydał by się trzeci major za łodygi i 1 na przykład w event z ograniczeniem na osobę lub nawet za klejnoty u kupca mógł by też być bo inne są a majora niema.
aTenSion
14.09.2016, 18:53
Jestem za, nawet weteran za łodygi jakby był to bym brał w ciemno :)
Oczywiście że TAK :))
Więcej Majorów i odrazu przyjemniejsze przygody bo szybsze , zwłaszcza alibabki gdzie generałowie idą pół dnia na atak
siemka51
14.09.2016, 20:51
proponuję wprowadzenie trzeciego majora za 100 lub 200k łodyg, a kolejnego i za 2 lub 3 razy więcej
Jestem na tak.
Póki co proponuję użycie symulatora i sprawdzenie czy aby Weteran lub Mistrz nie podoła. Już nie raz spotkałem się z sytuacją że w poradnikach skład na jakiś obóz był przesadzony i można go rozbić innym generałem, a Majora wysłać tam gdzie jest niezbędny.
Nie wierzę własnym oczom. Tyle "taków"? Ludzie, co Wy, przecież to by mogło ułatwić grę.
Misiorww
15.09.2016, 06:26
Nie wierzę własnym oczom. Tyle "taków"? Ludzie, co Wy, przecież to by mogło ułatwić grę.
jak ułatwi? jedynie przyspieszy.
jestem na tak.
Byłoby super,to łazenie alibabach jest strasznie nudne :)
BB_Penelopa
15.09.2016, 11:30
Witam! :)
Zachęcam do głosowania. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
To jest pytanie z rodzaju czy chcesz być piękny i bogaty. Oczywiście tak, tak, tak. Nie robiłabym ograniczenia lvlowego dla kolejnych majorów, ale cenowy, jak z gienkami w tawernie, każdy kolejny jest znacznie droższy, tym bardziej że i tak nie ma co z fasolą i łodygami robić.
Ja też jestem za wprowadzeniem kolejnego majora.
Gutek2772
15.09.2016, 12:02
Witam Major może i potrzebny jak i nie :) Proponuje wprowadzić szybsze konie krwi arabskiej i bd płynniej gra chodziła tym czasem to są chabety wygłodniałe :)
Leonardo_Vascez
15.09.2016, 12:15
Jestam na TAK
Mervin85
15.09.2016, 12:22
jestem na tak
BB_Penelopa
15.09.2016, 13:00
Witam ponownie!
Bardzo dziękuję za oddane głosy i zachęcam do dalszej dyskusji!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Oczywiście, że tak. (Do kompletu z jeszcze jednym hgw i kwatermajsterem.)
GieKSiarz1980
15.09.2016, 21:48
Jak najbardziej za (choć to zapewne BB nie na rękę by było bo szybciej przygodę skończysz i mniej posiedzisz przed kompem ;););):p:p:p)
Druga sprawa niech z MMA wyrównają szanse (choćby klejki) aby każdy mógł mieć tyle samo - a nie jedni 5 inni tylko 3.
aTenSion
15.09.2016, 21:54
Jak najbardziej za (choć to zapewne BB nie na rękę by było bo szybciej przygodę skończysz i mniej posiedzisz przed kompem ;););):p:p:p)
Druga sprawa niech z MMA wyrównają szanse (choćby klejki) aby każdy mógł mieć tyle samo - a nie jedni 5 inni tylko 3.
Żadnych równań generałów - nie grałeś, nie masz proste ( akurat mam 4 mma ale tylko 1 wetka ;/ )
Kolejny...
A dodatkowy major - tak!
PS: Penelopo, rozumiem, ze temat już przekazany dalej, bo głosów na tak jest powyżęj 40? : )
Żadnych równań generałów - nie grałeś, nie masz proste ( akurat mam 4 mma ale tylko 1 wetka ;/ )
Najważniejsze, żeby sąsiad nie miał tego samego. A już broń Boże lepiej.
Najważniejsze, żeby sąsiad nie miał tego samego. http://static.cdn.ubi.com/0034/int/general/2016_09_ghostevent/ghost_icon_white_black.pngA już broń Boże lepiej.
Larxand, jak sobie cenię zazwyczaj Twoje posty i propozycje, tak tutaj nie mogę się zgodzić.
Naturalnym jest, że osoby, które graja dłużej, mają więcej różnej maści towarów - tak jest w zdecydowanej większości gier, tak jest w życiu poza kompem, w pracy, z wysokością pensji, etc.
Larxand, jak sobie cenię zazwyczaj Twoje posty i propozycje, tak tutaj nie mogę się zgodzić.
Naturalnym jest, że osoby, które graja dłużej, mają więcej różnej maści towarów - tak jest w zdecydowanej większości gier, tak jest w życiu poza kompem, w pracy, z wysokością pensji, etc.
Życia poza kompem bym w to nie mieszał.
Zaproponowałem kiedyś kompromis: nie grałeś w evencie - musisz kupić za klejnoty. W tej sytuacji ci, którzy na przykład mają 5 hgw z eventów mogliby mieć ich 7 a ci, którzy nie mają 5, mogliby te 5 mieć. Patrząc z innej strony, to jest mniej więcej tak, jakby nie było mnie stać na klejnoty i z tego powodu miałbym torpedować każdy pomysł, dzięki któremu ktoś mógłby mieć coś, czego ja nie będę mógł. Ale ani mnie to grzeje ani ziębi. A jeśli zacznę się bulwersować tym, że jakiś człowiek, którego nie znam, mieszkający na drugim końcu kraju, chciałby móc grać tak wygodnie jak ja gram, albo będzie mógł mieć więcej niż ja, to będzie znak, że mi się bardzo nabałaganiło pod sufitem i trzeba znaleźć jakiś aszram.
I jakby ci co krócej grali mieli po 5 a ci co dłużej po 7 byłby płacz, żeby ci pierwsi mieli też po 7.
I co, kolejny kompromis?
I dyskretnie przypomnę, że 5 mają ci, co kupili za klejki jednego.
aTenSion
16.09.2016, 05:58
Najważniejsze, żeby sąsiad nie miał tego samego. A już broń Boże lepiej.
nie mam 5 mma, nie było mnie podczas eventu świętojańskiego i nie narzekam
I jakby ci co krócej grali mieli po 5 a ci co dłużej po 7 byłby płacz, żeby ci pierwsi mieli też po 7.
I co, kolejny kompromis?
redzik niestety mam 4 mma, w tym kupionego za klejki :P
I co, kolejny kompromis?
Racja. Rozpędziłem się, żeby połechtać oponentów ;)
nie mam 5 mma, nie było mnie podczas eventu świętojańskiego i nie narzekam
Ja mam trzech i w sumie też nie narzekam, bo stać mnie na to, żeby bezboleśnie zastępować braki konnymi. Ale gdyby tylko się pojawił taki za klejnoty, to bym go kupił i nie potrafię ogarnąć skąd w ludziach taka skłonność do walki w obronie własnej kupy pikseli jak niepodległości.
Już nawet nie za klejnoty, ale można by po prostu wprowadzić na Wielkanoc tylu tych mma za jajka, żeby ludzie mogli uzupełnić zapasy. Wtedy ci, którzy chcieliby mieć tych 5 mma musieliby zdobyć i wydać o tyle jajek więcej ile musieliby mieć grając w eventach, w których ich nie było. Wilk syty i owca cała.
Jakby wprowadzili możliwość nabycia itemów z eventów za klejnoty (nawet drożej niż standardowo) to by nie była zła opcja. BB by nic na tym nie straciło, a raczej nawet zyskało. Nawet nie musiało by być to dostępne nonstop, tylko w formie oferty limitowanej przez przez pewien czas, i osoby co by nie miały limitu wyrobionego z eventów mógłby sobie dokupić.
Bo to czy ja mam 5 a ktoś 3 mma to w rozgrywce nie zmienia prawie nic.
Życia poza kompem bym w to nie mieszał.
Zaproponowałem kiedyś kompromis: nie grałeś w evencie - musisz kupić za klejnoty. W tej sytuacji ci, którzy na przykład mają 5 hgw z eventów mogliby mieć ich 7 a ci, którzy nie mają 5, mogliby te 5 mieć. Patrząc z innej strony, to jest mniej więcej tak, jakby nie było mnie stać na klejnoty i z tego powodu miałbym torpedować każdy pomysł, dzięki któremu ktoś mógłby mieć coś, czego ja nie będę mógł. Ale ani mnie to grzeje ani ziębi. A jeśli zacznę się bulwersować tym, że jakiś człowiek, którego nie znam, mieszkający na drugim końcu kraju, chciałby móc grać tak wygodnie jak ja gram, albo będzie mógł mieć więcej niż ja, to będzie znak, że mi się bardzo nabałaganiło pod sufitem i trzeba znaleźć jakiś aszram.
Sam mieszasz w to zycie poza kompem, sugerujac rozwiazania, ktorych przeprowadzenie nie jest mozliwe bez uzupelniajacych zakupow klejnotow za srodki wlasnie z tego realnego zycia - jesli byloby wiecej MMA za klejnoty, nie zgromadzisz ich z samej gry = musisz kupic.
I tak nie jest "sprawiedliwie" wg Twojej definicji w tej chwili, bo Ci, ktorych stac na zakup klejnotow i decyduja sie to zrobic, maja bardziej "uprzywilejowana" pozycje, niz inni. Ba, sam pomysl z premium jest wg tych samych kryteriow kooooszmarnie dyskryminujacy graczy, ktorzy z roznych powodow nie kupuja kleju : )
Ja nie mam do nikogo pretensji, ze ominelam tu pare eventow i brakuje mi pewnych elementow, wiec uznam, ze Twoj komentarz o balaganie pod sufitem byl zbedny : P
PS. Chociaz w sumie. Ja chce w takim razie pomnik betatestera. Pikus, ze zaczelam grac po Becie i nie betatestowalam :P Rozumiem, ze jesli ktorys z Betatesterow zaprotestuje, to ma balagan w glowie i nalezy go wyslac do aszramu : D
Rados007
16.09.2016, 09:41
W tej chwili głosujemy na majora a nie tam 100 mma by chcieli mma w event co roku można zdobyć i 1 za klejki ,przydał by się major za łodygi i nawet dwa za klejki tak jak weteran u kupca mógł by też być bo inne są a majora niema. Dziękuję za oddane Głosy. :)
przydałoby się cokolwiek fajnego za łodygi , bo nie ma na co wydawać tej całej fasoli z dropów. Major, weteran, mma albo jakieś budynki....- niech poszerzą katalog zakupów za te surowce. Jestem na tak
BB_Penelopa
16.09.2016, 16:37
Witam!
Pomysł został przekazany! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
ksiezniczkaloki
19.09.2016, 12:32
tak
kinia19910
19.09.2016, 13:27
Również za ;)
Migotka79
19.09.2016, 13:39
Ja też "za" :)
Zagłosowałem za, ale po zastanowieniu chyba wolałbym zapłacić więcej fasol czy czegokolwiek za generała 300, albo 290. Wydaje mi się, że przy obecnych czasach produkcji elitarnego wojska przynajmniej w części obozów pozwoliłoby to zmniejszyć straty na tyle, żeby odczuwalnie odciążyć koszary a przy okazji słabsze przygody (Skarb Wiedzy na przykład) uczynić nieco bardziej, nazwijmy to, opłacalnymi.
Misiorww
20.09.2016, 08:34
nowego gienka np 300 powinni dać w jakimś evencie, a nie za ogólnodostępne surowce
Jeżeli już nie za łodygi to niech Major będzie za klej u kupca :) Przynajmniej BB będzie zadowolone i gracze.
Jak również przydałby się jakiś nowy towar u kupca za łodygi.
Za klejki to niech czwartego dadzą, ludzie i tak kupią, bo nigdy się nie ma za duża majorów.
Wydaje mi się, że przy obecnych czasach produkcji elitarnego wojska przynajmniej w części obozów pozwoliłoby to zmniejszyć straty na tyle, żeby odczuwalnie odciążyć koszary a przy okazji słabsze przygody (Skarb Wiedzy na przykład) uczynić nieco bardziej, nazwijmy to, opłacalnymi.
Te przygody akurat nie z tego powodu sa nieoplacalne i minimalne zmniejszenie strat tu nic nie zmieni.
Za klejki to niech czwartego dadzą, ludzie http://static.cdn.ubi.com/0034/int/general/2016_09_ghostevent/ghost_icon_white_black.pngi tak kupią, bo nigdy się nie ma za duża majorów.
Czysto subiektywne, w wiekszosci przypadkow za duza ilosc majorow i tak nie bedzie miec wiekszego zastosowania z dwoch prostych powodow :
- zeby wykonywac ataki rownolegle trzeba miec zapas najdrozszych jednostek duzo powyzej normalnych potrzeb co kosztuje duzo miejsca w domkach (juz teraz trzymanie po 450-500 sztuk arkebuzerow roznych rodzajow kosztuje sporo miejsca pdo rezydencje, a jeslibysmy chcieli dolozyc do tego jeszcze 1-2 dodatkowe ataki w tym samym czasie trzebaby sie liczyc z kolejnym tysiacem populacji wiecej na jednostki ktore beda ja blokowac bo nie gina)
- 2 dodatkowych majorow niekoniecznie musi w ogole przyspieszyc robienie przygody bo to zalezy glownie od jej konstrukcji, a nawet jesli przyspieszy to czynnikiem blokujacym i tak pozostaje czas produkcji jednostek a nie general.
Nie mowie ze bym trzeciego nie kupil ale na pewno nie dlatego, ze bylby on tak cudowny jak sie niektorym moze wydawac.
Rados007
20.09.2016, 10:08
Larxand Tak może jeszcze generała 500 i 2800 to jest głosowanie na Majora 270 za łodygi a w ogóle za klejnoty też mógł by być tak jak weteran choć z drugiej strony nie sprawiedliwe by to było dla innych jak major jest epicki i jest za łodygi. O brawo Sparkz . Narazie to głosujemy na Majora za łodygi a nie tam wymyślacie jakiś gienków nie wiadomo skąd.
Piwonia to nie chodzi o pięknych i bogatych czego na pewno by chcieli ze 100mma :DD chodzi oto żeby Major 3 był żeby ci nie za bogaci którzy włożyli trochę w grę mogli też jakoś normalnie krawców robić Major jak ma być równy to dla wszystkich powinien z resztą tam było przykładowo dodatkowo dodane a w ankiecie i tak jest głosowanie na Majora dodatkowego trzeciego majora u kupca za łodygi kategoria epickie:) , jeśli by był 4 to jak Alibabki można pełne robić od 57lvl tak mi się zdaje i robienie przygód dużych jest długi czas oczekiwania, a nieraz możesz posłać 2, 3 a nie raz 1 tylko.
Może i nie przyspieszy to w sumie przygód jak pisał Sparkz ,ale przy nie których atakach oczekiwanie na nie trochę w niektórych przypadkach będzie wygodniejsze i będzie się chciało grać a nie zasypiać w oczekiwaniu lub iść coś robić innego na 30 min albo się gra albo coś ogląda lub robi co innego zawsze jest co robić ale jak chce się zrelaksować i pograć ja przy grze jak gram to chce grać a nie obrazki oglądać pustyni i po czasie mi Fata Morgana się pokazuje z oczekiwania.:DDDD Pozdrawiam i bez urazy jak coś mi się tam pomyliło :)
Sparkz kolejnych dwóch majorów przydałoby się po to żeby sobie na zmianę do kolejnych przygód- oczywiście to dla osób robiących sobie maratony przygód.
Nie ma co przesadzać z tymi brakami ludności. Od czasu archipelagu mam prawie 28k ludności i jeszcze sporo wolnego miejsca, trzymam po minimum 400 sztuk każdej jednostki po to żeby wysyłać na zmianę i nie czekać pół dnia na zrobienie nowego wojska, czy kasować kilka tysięcy wojska w koszarach, jeśli będę miała jakąś wpadkę. Tak naprawdę najwięcej osadników zajmują rekruci czy łucznicy na takie DMK, albo rycerze czy konni zbrojni na Ali Baby.
Nie przesadzam, zwracam tylko uwage na potencjalny problem, szczegolnie ze nie kazdy jest napchany po brzegi lodowymi rezydencjami albo woli na wyspie zbudowac troche produkcji zamiast zastawiac ja cala domkami.
Sluszna uwaga ze 2x2 majorow pozwala na szybsze wysylanie pary na kolejne przygody. Z tego samego powodu fajnie bedzie wyhaczyc na wielkanoc szostego MSW :)
Oczywiście nie każdy ma sporą populację, ale też to nie oferta dla każdego. Myślę że osoby które zakupiły klejnoty i byłyby gotowe kupić Majora za klejki, również nie mają problemów z populacją.
Zapraszam na moją wyspę, wcale nie mam zastawionej lodówkami http://static.cdn.ubi.com/0034/int/general/2016_09_ghostevent/ghost_icon_white_black.png(choć trochę ich jest), mam tyle produkcji żeby być nie musieć nic kupować, tak więc spokojnie można pogodzić 30k populacji z zapewnieniem sobie samowystarczalności gospodarczej.
Mi się oczywiście trzeci Major przyda i wbrew temu, co napisane wyżej nie będę miał problemu z jego wykorzystaniem, bo wojska mam w sporym nadmiarze właśnie po to, żeby móc robić kilka ataków jednocześnie.
PS1.
Te przygody akurat nie z tego powodu sa nieoplacalne i minimalne zmniejszenie strat tu nic nie zmieni.
Dlatego właśnie opłacalność wziąłem w cudzysłów. No ale są tacy, dla których zmieni, wśród nich ja.
PS2. A Ty się Rados tak już nie unoś. Kiedyś Weteran był szokiem, Major robi różnicę dwudziestoma jednostkami, czasy się zmieniają, więc może warto tu i ówdzie wspomnieć przy okazji o pojemniejszym generale.
Kulanaga
01.10.2016, 11:37
3Xtak
Witam!
Pomysł został przekazany! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
I jak ? Wiadomo coś ? ;)
Adamynas
04.02.2017, 11:39
Wiadomo jedynie że mydli oczy jak tylko może
BB_Penelopa
28.02.2017, 17:39
I jak ? Wiadomo coś ? ;)
Witaj!
Pomysł został przekazany, ale na razie nic więcej nie wiadomo.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
mkropka01
28.02.2017, 22:17
Zdecydowane tak :)
von_Flaschke
01.03.2017, 06:18
dałem "mógłby być", komu potrzebny - niech ma, gra od tego nie ucierpi w najmniejszym stopniu.
podam kilka powodów, dla których nie zapaliłem się do tego pomysłu:
1. są nowi generałowie, którzy z niektórymi obozami radzą sobie lepiej niż major, trzeba tylko zadać sobie trochę trudu z wyszukaniem, z którymi.
2. ktoś już wcześniej zauważył, a ja podtrzymuję, że część obozów "pod majora" spokojnie obsłuży weteran, czasem nawet Pień lub szybki zwykły. (też trzeba wyszukać)
3. w ciągu najbliższych kilku miesięcy dojdzie możliwość zwiększenia pojemności generała o 5-15 jednostek; to też znacznie ułatwi sprawę.
Rados007
15.02.2018, 19:24
Witam :) wiadomo coś już na temat dodatkowych majorów, bo na testowym są 2 dodatkowe majory za łodygi i kwatermistrze za fasole, to znaczy że będą wprowadzone ?
BB_Penelopa
16.02.2018, 13:48
Witam :) wiadomo coś już na temat dodatkowych majorów, bo na testowym są 2 dodatkowe majory za łodygi i kwatermistrze za fasole, to znaczy że będą wprowadzone ?
Witaj!
Wszystkie zmiany, które wejdą do najnowszej wersji gry, (20.02.2018) są opisane w "Zmianach w grze (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/45072)". Pamiętaj proszę, że funkcje dostępne na serwerze testowym służą do celów testowych i nie zawsze zostają dodane do finalnej wersji gry.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
MOD_Victoria
15.05.2019, 21:27
Dzień dobry,
pomysł został zrealizowany, w związku z tym temat zamykam i przenoszę do archiwum.
Dodatkowego generała majora można było zdobyć podczas Wydarzenia Wielkanocnego 2019 (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46325).
Proszę pamiętać o tym, że BlueByte zastrzega sobie prawo do dowolnego modyfikowania propozycji przedstawionych przez społeczność.
Serdecznie dziękuję za aktywność w dyskusji i wszystkie głosy.
MOD_Victoria