Zobacz pełną wersję : Zasady
wojtek91
04.09.2016, 10:42
Ludzie czas zacząć wojnę o wolność słowa BB nam nie pozwalaja gadać ani o polityce ani o religii (nawet tej starej np. Słowiańskiej) bym zrozumiał ze nie wolno gadać o Chrześcijaństwie o Islamie o Judaizmie bo te religie dalej są ale o mitologiach ( Greckiej ) nie można gadać przecież bogowie a sami mody bierze z mitologi swoje niki np Zeus przecież to bóg grecki takie niki powinny być zablokowane a nie są to my chcemy rozmawiać o starych religiach co już nikt nie bierze udziału w nich takich jak Słowiańskie Germańskie Frankowskie i inne, a o polityce to można gadać i gadać według mnie niektóre tematy polityczne powinny być dozwolone wiem że niektórzy są za PiS a inni za PO ale to ludzi by tak tak nie zmieniło i by przynajmiej było ciekawiej na globalu a nie mod wchodzi i mówi "cicho bo dostaniecie bany" tak byłuy by dyskusje czy nasza władza jest dobra czy zła i by ludzie mogli by poznać swoje poglądy polityczne a wszyscy BB mówią że będą kłótnie a może nie będą skot oni to mogą wiedzieć. BB może trzeba to sprawdzić czy niebeda sie kłocili :)
Wszyscy juz wiedza, ze potrafisz pisac czytelniej, jesli chcesz (jesli "sie wnerwisz" :P).
Dlatego tez przyjelam zalozenie, ze to, ze tego nie robisz w kazdym poscie, wynika tylko z Twojego lenistwa i braku szacunku do reszty uczestnikow na forum - a nie z ktorejs z licznych chorob "literkowych", jak wczesniej zakladalam.
W zwiazku z tym pojde za Twoja rada, i przestane czytac Twoje posty. Nie chce Ci sie pisac tak, by czytelnikowi ulatwic odbior Twojego komunikatu... Twoja strata.
wojtek91
04.09.2016, 14:55
Wszyscy juz wiedza, ze potrafisz pisac czytelniej, jesli chcesz (jesli "sie wnerwisz" :P).
Dlatego tez przyjelam zalozenie, ze to, ze tego nie robisz w kazdym poscie, wynika tylko z Twojego lenistwa i braku szacunku do reszty uczestnikow na forum - a nie z ktorejs z licznych chorob "literkowych", jak wczesniej zakladalam.
W zwiazku z tym pojde za Twoja rada, i przestane czytac Twoje posty. Nie chce Ci sie pisac tak, by czytelnikowi ulatwic odbior Twojego komunikatu... Twoja strata.
Ja też jestem dysletykiem ale kogo to obchodzi dysletyk też musi pisać bezbłednie
Dyslektyk pisze owszem z błędami ale przy czytaniu tego co napisze jest w stanie wyłapać błędy.
Dlatego dyslektycy na egzaminach gimnazjalnych czy innych tego typu mają przedłużony czas egzaminu ale błędy liczy się im tak samo jak innym.
Jeżeli nie potrafisz znaleźć błędów w tym co napisałeś to znaczy że jesteś nieuk a nie dyslektyk.
Ja też jestem dysletykiem ale kogo to obchodzi dysletyk też musi pisać bezbłednie
jak kiedys chodzilem do szkoly dysleksja , dysgrafia, dyskakulia byly nieznane , i wszyscy musieli nauczyc sie pisac, liczyc i czytac prawidlowo a przeciez na pewno i wtedy byly osoby z takimi problemami;
a akurat dysleksja nie ma nic wspolnego z nieprawidlowym pisaniem
wojtek91
04.09.2016, 15:22
jak kiedys chodzilem do szkoly dysleksja , dysgrafia, dyskakulia byly nieznane , i wszyscy musieli nauczyc sie pisac, liczyc i czytac prawidlowo a przeciez na pewno i wtedy byly osoby z takimi problemami;
a akurat dyslekcja nie ma nic wspolnego z nieprawidlowym pisaniem
ale to było kiedyś jak jeszcze było ZSRR i PRL, a teraz jest RP a wiesz na dyslekcje przypada dysortografia dyskalkuta i inne ale to dyskalkuta to ja miałem ale teraz umiem liczyć.
PS sam robisz też błędy ortograficzne.
a ja mam dodatkowy pomysl, skoro wojtek chce zmieniac zasady , czyli de facto regulamin, to moze by wprowadzic obowiazek pisania w poprawnej polszczyznie na serwerach i forum polskim; oczywiscie znajac to ze gracze korzystaja w roznych krajach z komputerow, wylaczyc z tego obowiazku pisanie znakow wystepujacych jedynie w jezyku polskim
prosze o komentarze do mojego pomyslu, jesli bedzie odpowiednio liczny pozytywny odzew, to opracuje to dokladniej i przekaze to we wlasciwe miejsca
Naitsabes1985
04.09.2016, 15:54
A ja powiem tak nudzi wam się i szukacie zaczepki i tyle po co zmieniać coś co działa i do czego wszyscy się przyzwyczaili? Ech nóż się otwiera jak ktoś zakłada konto i chce być mądrzejszy od wszystkich naprawiać i poprawiać według mnie zignorować znudzi się i pójdzie sobie tyle
a ja mam dodatkowy pomysl, skoro wojtek chce zmieniac zasady , czyli de facto regulamin, to moze by wprowadzic obowiazek pisania w poprawnej polszczyznie na serwerach i forum polskim; oczywiscie znajac to ze gracze korzystaja w roznych krajach z komputerow, wylaczyc z tego obowiazku pisanie znakow wystepujacych jedynie w jezyku polskim
prosze o komentarze do mojego pomyslu, jesli bedzie odpowiednio liczny pozytywny odzew, to opracuje to dokladniej i przekaze to we wlasciwe miejsca
ZA, ZA, ZA!
nawet jesli wiem, ze nie przejdzie, bo zaraz ktos bedzie krzyczal, ze to dyskryminacja...
A brak narodowych znakow diakrystycznych dopuszcza a priori netykieta, jakby co :)
Naitsabes1985
04.09.2016, 15:58
Tutaj ja proponuje założenie oddzielnego okienka dla osób z ambicjami rządzących i tam niech się przegadują kto ma racje itp
Dobrawa_old
04.09.2016, 21:48
Dzień dobry,
temat w obecnej formie nie spełnia założeń działu "Pomysły i sugestie dotyczące gry", przenoszę do działu offtopu.
Pozdrawiam,
Mod Dobrawa
Rozwiązanie niesystemowe: kontrowersyjne tematy poruszać np. na g-3.
A tak przy okazji: wojtek91, widziałeś kiedyś książkę od środka?
kinia19910
06.09.2016, 19:49
Dawno się nie ubawiłam tak , jak przy czytaniu pierwszego posta :D
wojtek91
29.11.2016, 20:06
1 zasady ogólne
1.Netykieta
Wszelkie obrazy skierowane w stronę moderatorów nie będą tolerowane. Proszę pamiętać, że moderatorzy udzielają się zarówno na forum jak i w grze na zasadzie wolontariatu.
Przecież mody to też greacz a jak się nieznaja na żartach niekiedy to po co wchodza na mody żeby tylko chyba rzeby gracze wnerwiać
Rasizm, polityka, rozmowy na temat religii i podżeganie do nienawiści
Jak sami modowie wezmą nick z mitów Greckich to tak samo bym mógł się nazywać Siemowit Posejdon lub jeszcze innaczej ale jak bym tak się nawał pewno by mnie z gry wywalili.
Teraz ja was też będę pilnował to uważajcie.
Misiorww
29.11.2016, 20:09
i co bana im dasz za kare buhahaha
po drugie nie wolno nikogo obrażać, a nie tylko modów ;p
wojtek91
29.11.2016, 20:13
ale mody kurde robia tak ze oni cie moga obrazac a jeszcze pożniej dadza ci bana i to ty ich obrażałeś a tylko sie broniłęś
Ja tu pisze dlatego bo żaden BB i mod zemna nie chce gadać tylko widać jak uciekaja
Rosadamascena
29.11.2016, 20:51
ale mody kurde robia tak ze oni cie moga obrazac a jeszcze pożniej dadza ci bana i to ty ich obrażałeś a tylko sie broniłęś
No patrz, w styczniu stuknie mi 4 lata gry, przez te miesiące przewinęło się wielu żółtych. I jakoś żaden mnie nie obraził.
A tak z innej beczki: Wojtuś weź zainwestuj w słownik, bo jak widzę takie błędy ortograficzne to nie jestem w stanie traktować autora poważnie. Poprawne pismo nie boli ani nie gryzie.
MOD_Nefertum
29.11.2016, 23:27
Witaj,
Moderator na czatach ogólnych jak i na forum jest odpowiedzialny za pilnowanie porządku.
W przypadku kiedy zostają naruszone zasady jesteśmy zmuszeni zareagować.
Tak jak pisze Misiorww nikogo nie wolno obrażać, nie tylko moderatorów.
Mówi o tym punkt 2 Zasad Gry: Zachowanie
Gra jest platformą, która ma sprawiać przyjemność. Właśnie dlatego tak ważne jest, by każdy gracz zachowywał się kulturalnie. Groźby, obrazy i złe zachowanie nie będzie tolerowane. Jeżeli według Ciebie ktoś nie stosuje się do tych zasad, proszę zrobić screena i skontaktować się z moderatorem.
W Zasadach Ogólnych moderator został wspomniany w kontekście tego, że jest wolontariuszem, czyli zajmuje się czatami/forum z własnej woli I nieodpłatnie, w wolnym czasie.
Nie chciałbyś chyba poświęcać swojego czasu i być obrażany.
Co do punktu zasad ogólnych dotyczących rozmów o religii I nicków moderatorów – rozmowy są zabronione, ponieważ wywołują zbyt dużo kontrowersji.
Natomiast nicki związane z mitologią jak najbardziej są dopuszczane I używają ich nie tylko moderatorzy :) . Na kilku serwerach można spotkać graczy o nicku Zeus czy Nefretete :)
Siemowita nie spotkałem, ale na jednym z serwerów widziałem gracza Mieszko :)
Jeśli czujesz się urażony jakąś wypowiedzią moderatora – bardzo proszę o skontaktowanie się z Supportem w tej sprawie. Forum nie jest miejscem do zgłaszania uwag tego typu.
Z wyrazami szacunku
MOD_Nefertum
wojtek- juz za 4 lata bedziesz mial szanse zostac modem i 'przejsc na druga strone mocy'- powodzenia :)
Kurcze no... a ja staram sie o banana a zaden z tym Nefertuti czy innych nie chce mi dac :( Chyba złoze reklamacje do BB :)
aTenSion
30.11.2016, 21:58
wojtek- juz za 4 lata bedziesz mial szanse zostac modem i 'przejsc na druga strone mocy'- powodzenia :)
O ile dokupi słownik :)
BB_Penelopa
01.12.2016, 13:12
Kurcze no... a ja staram sie o banana a zaden z tym Nefertuti czy innych nie chce mi dac :( Chyba złoze reklamacje do BB :)
Witaj!
Zgłaszaj! ;)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
No to jak rozmowa wywoła "zbyt wiele kontrowersji", to niech będzie knebel, za recydywę nawet zesłanie (np. urlop kilkudniowy, aż kopalnie padną i surowce się przerobią bez premii), ale lista zakazanych tematów to trochę przesada.
MOD_Nefertum
14.01.2017, 23:02
Dzień dobry.
Temat został wyczerpany i zostaje przeniesiony do archiwum.
Pozdrawiam.
MOD_Nefertum