PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Nowa premia

Polkjmn
03.09.2016, 13:48
Hej :)

Od długiego czasu rybki są bez wartości. Może czas to zmienić? I nie mówię tu o premii z samych rybek. Proponuję wprowadzić premię czterodniową (od znajomego 6 dni). Z racji tego, że byłaby ona 2 razy dłuższa od steków koszt jej produkcji w mięsie wzrósł by 2 razy. Czas produkcji również. Do produkcji potrzeba też rybek. (w końcu towar luksusowy nie może być za free). Zasada produkcji jak przy stekach.

Co to wniesie do gry?
- wygodę dla wysokich lvli.
- możliwości zarobku dla niższych.

Proponowany koszt 1 nowej premii:
1k mięsa, 500 ryb, 30 min.

Co o tym myślicie?

Ranhea
03.09.2016, 14:26
Jestem ZA wprowadzeniem dlugich premek, ale moim zdaniem, zaproponowane koszta sa za niskie.

Polkjmn
03.09.2016, 14:36
Jestem ZA wprowadzeniem dlugich premek, ale moim zdaniem, zaproponowane koszta sa za niskie.

Można je oczywiście zwiększyć, ale to zostawiam ludziom od balansu gry. Podane przeze mnie wartości nie wywrócą każdej gospodarki. Natomiast wejdą niedługo ulepszeni łowcy. Dlatego nie mam nic przeciwko nawet 2x większym kosztom ;)

THEBADDEST
03.09.2016, 15:34
Wszystko, co sprawi, że nie będę musiał poświęcać czasu na premiowanie wyspy - jak najbardziej tak :) Ciekawym rozwiązaniem byłoby również wyeliminowanie idiotycznego przestoju 2-3 s po rzuceniu każdej premii.

Rosadamascena
03.09.2016, 15:40
Proponowany koszt 1 nowej premii:
1k mięsa, 500 ryb, 30 min.

Pomysł ok, kłóciłabym się z kosztami. ryby i tak każdemu zalegają, co szkodzi by premia była droższa? Osobiście proponuję raczej 1k mięsa, 2,5k rybek i może jeszcze coś? Np z 50-100 fasolek

horis
03.09.2016, 16:03
zeby penelopa zauwazyla watek i przekazala dalej ,to trzeba nabic postow, jestem na tak, moze zamiast miesa dac rude admaantu, fasole i ryby

konkur4
03.09.2016, 17:09
zeby penelopa zauwazyla watek i przekazala dalej ,to trzeba nabic postow, jestem na tak, moze zamiast miesa dac rude admaantu, fasole i ryby

I uważasz, że w takim zestawieniu premia ta zyskałaby na popularności? Jeśli tak, to lepiej niech jej nie wrzucają do SMP, a lepiej do kupca, żeby nie było żal na codzień patrzeć na tak fajną premię, produkowaną z beznadziejnych składników. Jeśli ma to być premia dla więcej niż 1 budynku, to nie może być produkowana z tak rzadkich zasobów. Inaczej po miesiącu istnienia stałaby się rzadsza od skunksów.
Zważywszy, że premia 96h przy tym, co było pierwotnie (6h), to już wyższy poziom, to można by wprowadzić produkcję takiej premii 2-etapowo. Wykorzystanoby do tego oba magazyny prowiantu. Po wykupieniu i uzyciu receptury w zwykłym pojawiłby się przedmiot niezbędny i powiązany z produkcją tego drugiego w smp. Byłyby to np. szaszłyki, w zwykłym wykałaczki produkować z desek iglastych, a w spm rozbić z nich i np. ryby, mięsa, wędliny szaszłyka. Czasowo ten pierwszy mógłby się produkować dłużej niż ten drugi, tak dla odmiany. Ilościowo nie proponuję, eksperci od balansu gry i tak wiedzą lepiej takie rzeczy.

RedJul
03.09.2016, 19:00
Osobiście wcale nie jestem tak bardzo za dłuższym bufem. Za to bardziej dopasowanym do moich potrzeb.
Też myślałem o dwuetapowości produkcji ale ciut innej:)
Na testowym jest kościół, na razie to budynek dekoracyjny. A gdyby produkować w nim wodę święconą?
Z wody w magazynie prowiantu produkować 3 nowe bufy x2,x3 i x4 trwające 57 godzin.
Dla mnie rozwiązanie idealne - raz na 4 dni o tej samej porze bufuję wszystko co mam do zbufowania przy minimalnej pracy wyspy bez bufa (2 z 96 godzin to jest 2%) mogę tyle przeboleć:)

Ranhea
03.09.2016, 19:20
Na testowym jest kościół, na razie to budynek dekoracyjny. A gdyby produkować w nim wodę święconą?

ja bym nie szla w te strone, bo nastepnym pomyslem beda egzorcyzmy zamiast banow ;)

(dlugosc banow - popieram :))

Misiorww
05.09.2016, 07:40

na fasolę się zgodzę, ale na rude adamantu nie. nie każdy robi po kilka przygód dziennie, więc prędzej czy później znowu zabraknie.

Z wody w magazynie prowiantu produkować 3 nowe bufy x2,x3 i x4 trwające 57 godzin.

a czemu trwające 57h?

wracając do tematu to jak najbardziej jestem na tak.

Polkjmn
05.09.2016, 07:43
Fasola to bardzo dobry pomysł. Zwiększyła by nieco koszt premii, a jednocześnie jest szansa, że znów będzie przydatna :)

Iphoris
05.09.2016, 08:09

Już kiedyś chyba proponowałem funkcję dla kościoła, ale może to było na czacie:
- pobiera monety, wstrzymuje produkcję wyspy na jeden dzień w tygodniu.
;)

na fasolę się zgodzę, ale na rude adamantu nie. nie każdy robi po kilka przygód dziennie, więc prędzej czy później znowu zabraknie.
Zabraknie, to się nie będzie robić. Nie widzę problemu. Ogólnie każda produkcja rzeczy ograniczonych i jednocześnie użytecznych jest na plus moim zdaniem.

Piwonia
05.09.2016, 12:31
Co do czasu trwania czy kosztów to sprawa do uzgodnienia, ale premia której będzie się używało i która pozwoli przerobić te tony zalegających ryb, jest świetnym pomysłem.

sparkz
05.09.2016, 13:35
W czym problem z zalegajacymi rybami ? przeciez nie leza one na stosie w kącie pokoju tylko są cyferkami w bazie danych.

Przeciwnie, jak sie ma zapas to mozna sobie po prostu posprzatac z wyspy budynki do ich produkcji i zwolnic miejsce, a towar trzymac w gwiezdzie na wypadek gdyby kiedys sie przydal.

Piwonia
05.09.2016, 14:43
Miejsca mi nie brakuje więc nie mam potrzeby kasowania, nie po to stawiałam na 6 lvl żeby teraz kasować (choć części stawów się pozbyłam), trzymam rezerwę gdyby się BB odmieniło.
Irytujące jest gdy najpierw dają jakiś budynek, człowiek się stara, zdobywa je i za jakiś czas okazuje się że towar jest bezużyteczny, błędem było że steki nie wymagają ryb, premka mogła się nazywa grillowa uczta lub coś w tym rodzaju i zawierać też ryby, albo należało wymyślić jakiś inny sposób na utylizacje ryb.

BB_Penelopa
05.09.2016, 16:36
Witam! :)

Zachęcam do głosowania. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Polkjmn
05.09.2016, 18:35

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Zachęty pomogły? :P

BB_Penelopa
06.09.2016, 11:47
Witam!

Patrząc na wynik ankiety, stwierdzam, że pomogły. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Misiorww
06.09.2016, 15:39
Z pewnością Penelopko twoje zachęty do głosowania i komentowania nabijają posty i głosy w tych tematach

Polkjmn
06.09.2016, 15:46
Z pewnością Penelopko twoje zachęty do głosowania i komentowania nabijają posty i głosy w tych tematach

a może rozreklamowanie na globalu :P

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

To teraz czekamy na wprowadzenie :P jest ponad 40 :P

Hanako5
09.09.2016, 14:46
jestem na tak

Krakowianin3
09.09.2016, 15:21
Jak najbardziej pomysł ok ;) Ryby wreszcie byłyby użyteczne. Gracze z niskimi lvlami mieliby możliwość zarobku. Fasole też niech będą. Nie ma co z nimi obecnie robić :)

Betonir
10.09.2016, 09:55
za

Polkjmn
12.09.2016, 16:04
Pomysł przepadł?

podbijam :)

aTenSion
01.10.2016, 13:21
zieloni 1500

Androm3da
01.10.2016, 14:37
Rozum podpowiada żeby być na tak, ale rozsądek mówi nie, dlaczego ? Kiedyś dodali do gry uczty cioci irmy, zatem koszyki cioci irmy poszły w zapomnienie, podobnie było z ucztami, najpierw dodali staw rybny, a dosłownie "za chwilkę" steki, jak już często pisano w postach, jedne nowości podkopują stare i myślę że to samo czekało by steki.
Posłużę się cytatem z wiki: "Stek – potrawa z kawałka mięsa krojonego w poprzek włókien mięśniowych lub ryby krojonej w poprzek kręgosłupa", czyli inaczej mówiąc, najrozsądniejszą opcją wg mnie była by druga możliwość produkcji steków, tyle tylko że z ryb, odciążyło by to stawianie dużej ilości chatek łowców, dodatkowo stawy rybne wróciły by do łask.

Kulanaga
01.10.2016, 14:55
tak

BB_Penelopa
04.10.2016, 14:19
Witam!

Pomysł został przekazany deweloperowi.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa.

MOD_Victoria
30.11.2018, 11:02
Dzień dobry,

pomysł został zrealizowany, w związku z tym temat zamykam i przenoszę do archiwum.
Od dłuższego czasu mamy dostępną w grze czterodniową premię z ryb - stek z wędzonej ryby.
Proszę pamiętać o tym, że BlueByte zastrzega sobie prawo do dowolnego modyfikowania propozycji przedstawionych przez społeczność.

Serdecznie dziękuję za aktywność w dyskusji i wszystkie głosy.
MOD_Victoria