PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Odbudowa po burzy : zmniejszenie kosztow

sparkz
26.08.2016, 11:57
Nie ma sie w zasadzie co nad tym rozdrabniac : proponuje zmniejszenie kosztu w cemencie i prochu+saletrze odpowiednio 10-krotnie i dwukrotnie, przy jednoczesnej trzykrotnej redukcji wypadajacych SC.

Wychodzi na to ze to jest jedna z przygod ktore z najdluzszych poszukiwan wypadaja najczesciej, wypadaloby cos zrobic aby byl jakis sens ja odpalac a nie by istniala tylko po to zeby bylo pare setek obiektow w gwiezdzie wiecej.

Agebu
26.08.2016, 12:49
To takie dzieci sawanny nowej epoki :)

dario_j
26.08.2016, 13:00
Ja bym się przyczepił tylko do ilości potrzebnej zaprawy, 1100 wg poradnika z wiki to przynajmniej ze 3 razy za dużo, a cała reszta mogła by zostać.

RedJul
26.08.2016, 13:59
Generalnie jest za drogo.
Ja bym proponował zmniejszyć ilość zaprawy z 1.100 do 200-250 pod warunkiem zwiększenia szans na wpadanie mini przygód.
Moneta z 4% na 12%
Panda 8% na 24%
Zaproszenie z 18% na 64%
Dla mnie to już byłaby zachęta na robienie tego scenariusza.

Misiorww
26.08.2016, 14:14
ja ani razu jeszcze nie zrobiłem, nie opłacalna tak jak np ds. więc jestem za zmniejszeniem kosztów.

sparkz
26.08.2016, 14:35
Generalnie jest za drogo.
Ja bym proponował zmniejszyć ilość zaprawy z 1.100 do 200-250 pod warunkiem zwiększenia szans na wpadanie mini przygód.
Moneta z 4% na 12%
Panda 8% na 24%
Zaproszenie z 18% na 64%
Dla mnie to już byłaby zachęta na robienie tego scenariusza.

To byloby mile z perspektywy osoby ktora ma 100k zaprawy w zapasie i chce szybko przerobic 200 scenariuszy na 1-2 levele. Tyle, ze jakos nie spodziewam sie zeby BB zwiekszylo szanse na questy ze scenariusza ktory nie wymaga zadnej walki do poziomu takiego jak w dosc trudnych przygodach.

THEBADDEST
26.08.2016, 15:01
Jak dla mnie obniżenie do 200 zaprawy byłoby okej, reszta parametrów może zostać bez zmian, zamiast zmieniać szansę przy mini, można byłoby dorzucić do dropa szansę na ciekawy budynek - w końcu to "najrzadszy" scenariusz, to warto go jakoś podrasować ;-) Dodatkowo warto byłoby zrobić coś z doświadczeniem za scenariusze.. niby mały wysiłek, ale przy 28 mln expa z 65 na 66 lv.. to musiałbym zrobić ich tysiące, żeby pasek się ruszył z miejsca :)

elitek
26.08.2016, 15:06
jestem na nie, koszty są do przyjęcia

baqslaw
26.08.2016, 19:38
Ja też jestem na nie - chyba że proporcjonalnie zostanie zmniejszona szansa na mini. Przy propozycji Sparkza co bogatsi gracze mogliby wbić przy okazji eventu setki milionów doświadczenie klikając mechanicznie, a to byłoby przegięcie w drugą stronę.

sparkz
26.08.2016, 19:41
Ja też jestem na nie - chyba że proporcjonalnie zostanie zmniejszona szansa na mini. Przy propozycji Sparkza co bogatsi gracze mogliby wbić przy okazji eventu setki milionów doświadczenie klikając mechanicznie, a to byłoby przegięcie w drugą stronę.

Red sugerowal zwiekszenie szans na mini, mi to osobiscie bez roznicy bo istotne jest tylko przerobienie 250 sztuk jakie mam w gwiezdzie.

Poza tym jakie setki milionow ? masz ponad 60% szans ze nie dostaniesz zadnego questu, wiec realnie za 1 scenariusz, usredniajac, masz moze z 40-50k. Zapasy jakie zgromadziles przez ostatnie kilka miesiecy starcza moze na -nascie, ale na pewno nie na kilkaset milionow.

baqslaw
26.08.2016, 20:03
Dobra, z setkami może przegiąłem :P Ale nie zmienia to faktu, że jest to kupowanie doświadczenia i chociaż teoretycznie nie ma w tej grze zwycięzców zrobimy w ten sposób z settlersów pay-to-win. Już premium daje wystarczająco dużego kopa płacącym graczom - mnie też się spieszy do 75 i mam środki na takie zabawy, ale uważam że będzie to deprymujące dla większości graczy.

Iphoris
27.08.2016, 20:51
Tak z ciekawości: w dropie są gwiezdne - jak obniżymy koszty przygody, to posypią się gwiazdki. Będzie co z nimi robić, czy będzie narzekanie na bezużyteczność gwiazdmonet?

THEBADDEST
28.08.2016, 10:57
na jakieś 15 przygód nigdy nie wpadły mi gwiezdne i mini Iphoris :P

misiasia
28.08.2016, 11:18
Nie zrobiłam jeszcze ani jednej. Nawet żeby sprawdzić co to i z czym się je. Nie wydam ot tak po prostu 1200 zaprawy, kiedy jeszcze garść budynków nie upnięta, a one są ważniejsze.
Jak już nie będę miała co z zaprawą robić, to może zrobię raz, żeby wiedzieć o czym mowa. Jak na razie, kolejny śmieć w gwieździe.

Misiorww
28.08.2016, 13:46
Jak na razie, kolejny śmieć w gwieździe.

jak ktoś wysyła grubasów na przedłużone to ten śmieć robi się dość obszerny w gwieździe

sparkz
28.08.2016, 14:25
Tak z ciekawości: w dropie są gwiezdne - jak obniżymy koszty przygody, to posypią się gwiazdki. Będzie co z nimi robić, czy będzie narzekanie na bezużyteczność gwiazdmonet?

Zalozylem sobie ze koszt w zaprawie trzebaby obnizyc tak z 5-10 krotnie (aby mozna bylo zrobic 1-1.5 scenariusza co alibabe, bo mi mniej wiecej tak wypadaja). Oczywiste jest ze ilosc wypadajacych SC trzebaby zmniejszyc przynajmniej ze 3 razy, biorac pod uwage ze ze scenariusza wypadaja tez pandy i monety (ponoc).

A co do samych SC to one sa generalnie malo uzyteczne, bo przy obecnych mozliwosciach ich wydawania daja relatywnie malo (bo co to jest mozliwosc zniszczenia 1 oddzialu w 1 obozie raz na 1,5 dnia albo zniszczenie 1 obozu raz na 3-4 dni). Paradoksalnie gdyby ilosc wypadajacych SC zwiekszyc to moze byloby nawet lepiej, bo wtedy wydawaloby sie je nie tylko na buffy ale np na dodatkowe zdradzone krawce co wplyneloby pozytywnie na wbijanie expa.

RedJul
28.08.2016, 17:20
Zakładając, że kupujemy za GM tylko:
Premium, klejnoty i bitewne premki dziennie potrzeba średnio 600 monet.
Skoro wpadają tylko z dropów to wcale nie tak mało.
Ze scenariusza wpada niby 500 ALE NIE Z KAŻDEGO więc akurat tego bym nie ruszał.

BB_Penelopa
29.08.2016, 13:08
Witam! :)

Zachęcam do głosowania. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Iphoris
05.09.2016, 10:12
Tak właściwie, nie licząc odbudowy, cement jest surowcem bez stałego odpływu. Przygody cementowe i tak się robi (bo budynki i exp i koszty małe wbrew pozorom, bo zużywa się głównie nadmiarowa platyna i pracują koszary, które i tak stoją, tylko piwo leci jak głupie), poszukiwania też, więc jeśli się nic nie zmieni, w pewnym momencie zacznie się przesyt, jak teraz z fasolą.

sparkz
05.09.2016, 10:58
W pewnym momencie sie zacznie, tyle ze ciezko powiedziec kiedy to nastapi, biorac pod uwage, ze:

- mozliwosci wydawania obu surowcow sa zblizone (zaprawy w duza wioske idzie wepchnac pewnie cos kolo 100-150k)
- fasoli w dropie leci, liczac zgrubnie, prawie 10x tyle
- fasola leci z wiekszej ilosci przygod, do tego wykonywanych przez wieksza rzesze ludzi (krawce od 48 lvl, alibaby realnie od 56-57)
- fasola leci wszystkim robiacym przygody od ponad 3 lat, a nie tylko w okresie eventow.

Piwonia
05.09.2016, 14:39
Jestem za zmniejszeniem ilości cementu, ja zrobiłam ten scenariusz raz do osiągnięć i przy obecnych parametrach więcej nie zrobię. Dodanie budynku- najlepiej tego występującego w scenariuszu też byłoby ciekawym rozwiązaniem. No i koniecznie zmiana dropu we wszystkich scenariuszach, żeby dało się zaliczyć osiągniecie milion zasobów ze scenariuszy.

Co do obaw masowego wbijania lvlu to zauważę że scenariusza wcale się tak szybko nie robi, produkcja potrzebnych premii to czas w którym niektóre przygody da się wykonać.

BB_Penelopa
05.09.2016, 16:36
Witam!

W dalszym ciągu zachęcam do głosowania. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Mario670212
26.12.2016, 21:05
uparlem sie zeby spobie zrobic ten scenariusz, tak dla zasady
wlasnie stracilem 1200 zaprawy za nic
budynki sa nie tam gdzie pokazane w poradniku
dyspozycje co robic (w jakiej kolejnosci) niejasne
i wlasnie dostalem komunikat, ze spelnilem warunki..... przegranej
mnostwo surki poszlo sie je....
super dzieki BB
i nie piszcie - trzeba bylo czytac uwaznie itp, to ma byc zabawa a nie doktorat z logiki

Edytka46
26.12.2016, 21:55
uparlem sie zeby spobie zrobic ten scenariusz, tak dla zasady
wlasnie stracilem 1200 zaprawy za nic
budynki sa nie tam gdzie pokazane w poradniku
dyspozycje co robic (w jakiej kolejnosci) niejasne
i wlasnie dostalem komunikat, ze spelnilem warunki..... przegranej
mnostwo surki poszlo sie je....
super dzieki BB
i nie piszcie - trzeba bylo czytac uwaznie itp, to ma byc zabawa a nie doktorat z logiki

robilam ten scenariusz 3 razy z wiki i wszystko jest ok

arul
27.12.2016, 11:54
Jestem na tak, bez zmniejszenia kosztów nawet nie chce mi się patrzeć na ten scenariusz

horis
27.12.2016, 12:19
jestem na tak- koszty ogromne, drop w porownaniu do kosztow zalosny

szanowna penelopo ,jako ze liczbaa na tak jest ponad 60 glosow i jest to ponad 80% prosimy przekazac wyzej

BB_Penelopa
27.12.2016, 17:00
Witam!

Pomysł został przekazany! :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Ranhea
09.01.2017, 15:30
Dziękujemy! : ) Można się dowiedzieć, co się bedzie działo dalej z przekazanymi pomysłami?...

Grzes--42
04.05.2017, 10:56
I nastapila cisza:)

BB_Penelopa
04.05.2017, 13:04
Dziękujemy! : ) Można się dowiedzieć, co się bedzie działo dalej z przekazanymi pomysłami?...

Witam!

Przekazane pomysły są analizowane! :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

CoDiAl77
18.05.2017, 12:47
Witam!

Przekazane pomysły są analizowane! :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Dopiero po wnikliwej analizie nastąpi cisza. Prosimy o powiedzenie, kiedy analizowanie zostanie ukończone.

BB_Penelopa
22.05.2017, 16:17
Dopiero po wnikliwej analizie nastąpi cisza. Prosimy o powiedzenie, kiedy analizowanie zostanie ukończone.

Witam!

W tej chwili nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie.
Potrzeba sporo czasu, zanim sugestia wejdzie do gry.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

CoDiAl77
22.05.2017, 16:24
Ale droga Penelopo, czy mogłabyś orientacyjnie przynajmniej wskazać, kiedy ten pomysł trafi co Waszych programistów?
Oczywiście do analizy.

Robalus
23.05.2017, 06:23
Straty do zysku zbyt wielkie , popieram i jestem ZA !!! Tylko wątpie że BB to zmeni ... :(

jack78
09.12.2018, 23:28
Wiem że temat stary,
ale zamiast zmniejszyć straty, to administracja wolała wpakować nas na siłę do robienia tego dziadostwa.
Scenariusz trafił to wyzwań tygodnia i to w dodatku w ilości 2 scenariusze na jedno wyzwanie. Oczywiście nie można tego dziadostwa skasować. Trzeba czekać tydzień aż wygaśnie i liczyć że w kolejnym wyzwaniu znów się nam nie trafi Odbudowa po Burzy.:confused::confused::confused::(:(:(:(:mad:: mad::mad::mad::mad::mad:

Edytka46
10.12.2018, 00:00
Wiem że temat stary,
ale zamiast zmniejszyć straty, to administracja wolała wpakować nas na siłę do robienia tego dziadostwa.
Scenariusz trafił to wyzwań tygodnia i to w dodatku w ilości 2 scenariusze na jedno wyzwanie. Oczywiście nie można tego dziadostwa skasować. Trzeba czekać tydzień aż wygaśnie i liczyć że w kolejnym wyzwaniu znów się nam nie trafi Odbudowa po Burzy.:confused::confused::confused::(:(:(:(:mad:: mad::mad::mad::mad::mad:

3 sztuki :)