Zobacz pełną wersję : Sortowanie w gwieździe
Temat zdaje się jest znany od testowego ale BB nic nie zrobiło.
Sortowanie jest skopane i tyle.
Do poprawki.
Nie wiem co to znaczy "domyślnie", nie pamiętam również kolejności kupowania specjalistów ale według nazwy czy typu nijak nie działa poprawnie.
Dość powiedzieć, że jak bym nie ustawił sortowania nie jestem w stanie ustawić 2 majorów obok siebie.
BB_Penelopa
23.08.2016, 13:23
Witam!
Proszę o dokładny opis tego, co Ci przeszkadza w nowej funkcji.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Misiorww
23.08.2016, 13:52
moich wymaksowanych geologów nazwałem 1,2,3... i w sortowaniu domyślnym są pierwsi. może to też pomoże przy gienkach.
Kasjamarina
23.08.2016, 13:53
ja chciałabym, aby w każdej przegrodzie można było wybierać odmienny klucz, zależnie od potrzeb, np. specjaliści wg typu, premie wg. nazwy.
Spodziewałam się iż "major" będzie kolo "majora", "żniwiarz" koło "żniwiarza" itd Typ specjalisty niby ten sam Ikona specjalistów się nie różni, także nie widzę różnicy w działaniu. A jednak sortowanie według typu inne.
Nie zrobiłem rzeczy niezbędnej żeby to zadziałało znaczy się reloga.
Działa prawie dobrze aczkolwiek dalej nie wiem dlaczego na przykład Geolog sumienny jest po Geologu wolnym (w/g nazw).
Jak wrócą poszukiwacze spróbuję skończyć to po swojemu.
Reszty sortowań nie ogarniam i nie zamierzam z nich korzystać.
Zmiana nazwy generałów też nie zmienia ich kolejności nawet gdy wybieramy sortowanie po nazwie.
morgorothor
01.09.2016, 14:23
http://i68.tinypic.com/2dkhdu8.png
przykład sortowania po typie (obok po nazwie najbardziej przydatny rodzaj sortowania).
Wylogowanie / zalogowanie nie pomaga.
Znajomy miał podobnie z majorami, ale po wylogowaniu i zalogowaniu sortowanie zadziałało.
BB_Penelopa
01.09.2016, 14:54
Witam!
Bardzo dziękuję za wszystkie wpisy.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Nie ma możliwości zmiany nazwy ostatnio kupionego MSW (z eventu wielkanocnego)
Slavetti
04.09.2016, 23:55
https://s22.postimg.org/c36n4vlap/2016_09_04_23_51_48_The_Settlers_Online_S_onec.jpg
Poprawcie to sortowanie o których pisali przedmówcy i wywalcie tych dwóch generałów z pomiędzy geologów !!
Misiorww
05.09.2016, 07:52
https://s22.postimg.org/c36n4vlap/2016_09_04_23_51_48_The_Settlers_Online_S_onec.jpg
Poprawcie to sortowanie o których pisali przedmówcy i wywalcie tych dwóch generałów z pomiędzy geologów !!
u mnie wszyscy gienkowie zwią się "trzy spacje" i są po kolei. nie wchodzą pomiędzy geologów czy grubasów.
Slavetti
05.09.2016, 11:06
Ale mowa o sortowaniu domyślnym lub po typie. Wtedy źle sortuje, a nie o sortowaniu po nazwie
Misiorww
05.09.2016, 11:16
Ale mowa o sortowaniu domyślnym lub po typie. Wtedy źle sortuje, a nie o sortowaniu po nazwie
ale ja cały czas mam domyślne ;p
Slavetti
05.09.2016, 14:54
No widzisz, a u innych nie są po kolei, więc BB popełniło gdzieś błąd i powinni to poprawić.
Slavetti
05.09.2016, 23:10
Faktycznie nazwa generała ma znaczenie, wstawiłem każdemu generałowi spację i po przelogowaniu na sortowaniu domyślnym zmieniło kolejność...
BB_Penelopa
06.09.2016, 12:42
Witam!
Jeżeli zauważyliście jakiekolwiek nieprawidłowości, proszę napisać w tej sprawie do Supportu, najlepiej bezpośrednio na adres: account.support@thesettlersonline.pl
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
darekd3k2
13.10.2016, 10:21
To i ja dołożę 3 grosze od siebie. Co do gienków to jak wyżej ale to mi za bardzo nie przeszkadza natomiast bardzo irytuje mnie zmiana miejsca geologów :( Za każdym razem zamieniają się miejscami. Tłumaczę: mam 4-ech wesołych (wiem, nie jest to duża liczba ale...) są różnie wyszkoleni, za każdym razem zmieniają się miejscami! Żeby trafić właściwego mam 25% szans :D Możliwe że podobnie jest z grubasami ale ich wysyłam zawsze w jednym celu więc szczerze powiem że nie zauważyłem ;)
Reasumując: było by super jak by nie latali po gwieździe, nie wymagam żeby byli sortowani według wyszkolenia ale żeby byli cały czas w tym samym miejscu.
Misiorww
13.10.2016, 10:28
To i ja dołożę 3 grosze od siebie. Co do gienków to jak wyżej ale to mi za bardzo nie przeszkadza natomiast bardzo irytuje mnie zmiana miejsca geologów :( Za każdym razem zamieniają się miejscami. Tłumaczę: mam 4-ech wesołych (wiem, nie jest to duża liczba ale...) są różnie wyszkoleni, za każdym razem zmieniają się miejscami! Żeby trafić właściwego mam 25% szans :D Możliwe że podobnie jest z grubasami ale ich wysyłam zawsze w jednym celu więc szczerze powiem że nie zauważyłem ;)
Reasumując: było by super jak by nie latali po gwieździe, nie wymagam żeby byli sortowani według wyszkolenia ale żeby byli cały czas w tym samym miejscu.
wystarczy "nazwać" każdego 1, 2, 3, 4... itd i będą po kolei
tych których używam "trzymają" kolejność, a tych bez nazwy non stop zmieniają kolejność
darekd3k2
13.10.2016, 10:56
Oczywiście że można ich nazwać, wtedy sortowanie mi już nie potrzebne bo wystarczy że najadę myszką na gości i po nazwie będę wiedział że to ten :P
Powiedz mi jeszcze co mogę zrobić za koderów żeby to działało jak należy oprócz zmiany nazwy geologów? ;)
Misiorww
13.10.2016, 11:53
nic, jeżeli mają defaultowe nazwy to zmieniają kolejność :/
morgorothor
04.11.2016, 20:45
https://s14.postimg.org/mcswaotc1/sortowanie.jpg
sortowanie nadal nie działa
I jeden i drugi to geolodzy wśród innych geologów, czyli typ geolog podtyp sumienny:)
Bardziej ciekawe jest co robi wracające wojo wśród geologów.
Tornados
05.11.2016, 10:33
Najlepiej ponadawac nazwy geologom, grubasom i gienkom tak zeby stali obok siebie i szukac po nazwie xD
Ja ich nazwałem i domyślnie ich sortuje.. powiedzmy w miarę :)
morgorothor
05.11.2016, 20:53
I jeden i drugi to geolodzy wśród innych geologów, czyli typ geolog podtyp sumienny:)
Bardziej ciekawe jest co robi wracające wojo wśród geologów.
Wniosek, sortowanie po typie jest z ... nie działa.
Co do woja to nawet nie wnikam, dobrze że w ogóle wróciło :)
Najlepiej ponadawac nazwy geologom, grubasom i gienkom tak zeby stali obok siebie i szukac po nazwie xD
Niby jakieś rozwiązanie, ale jakoś leniwy jestem :) Jest opcja sortuj po typie to niech się sortuje po, jak to RedJ nazwał, "podtypie", albo niech to usuną.
MOD_Victoria
19.04.2017, 20:06
Dzień dobry,
w związku z brakiem (aktualnych) wpisów potwierdzających dalsze istnienie opisanego problemu temat zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam,
MOD_Victoria