Zobacz pełną wersję : Gra Potrzebna nowa premia "podstawowa"
Witam
W grze wykorzystuję większość premii zwiększających wydajność produkcji. Mają one różne czasy trwania, "moc" i oczywiście koszty wytworzenia. Jednak brakuje mi takiej, która działałaby 8 godz. dawała premię x2 i byłaby stosunkowo tania i szybka w produkcji (około 8 min.).
Proponuję coś nieco mocniejszego od "Koszyka cioci Irmy":
Koszt: 160 ryb, 80 chlebów, 25 wędlin;
lub słabszego od "Odznaki pracownika miesiąca":
Koszt: 300 desek z drewna iglastego, 300 kamieni, 50 rudy miedzi lub węgla.
Oczywiście kwestia kosztów jest do przemyślenia, ale uważam że powinny to być surowce, których każdy ma w nadmiarze.
Zapraszam do dyskusji.
pytanie po co, skoro i tak większość graczy korzysta ze steków. wg mnie 8h na buffa to najgorszy możliwy czas. Nigdy znajomy Ci nie wrzuci jednej premii po drugiej i za każdym wrzutem jesteś do tyłu o ileś minut. a jeśli ktoś ma premium to już w ogóle. 7h30 min daje najlepszy efekt przy graniu o tej samej porze, ale BB i tak bardzo ułatwiło dając steki. 3 dni bez stresu ;)
Steki są super na budynki stałe, ale nie nadają się na kopalnie, które "gasną" stosunkowo szybko i o różnych porach. Natomiast premia 8h rzucona przez znajomego działałaby 12h. Oczywiście pewne przesunięcie będzie następować, ale po jakimś czasie można skorygować to Koszykiem cioci Irmy i jest OK. Potrzeba takiej premii bierze się u mnie głównie z tego, że w godz. 20-21 fajnie byłoby mieć coś do rana.
A ja proponuję bufy (x2,3,4) 58 godzinne - to dopiero bezstresowa pomoc:)
Misiorww
04.08.2016, 10:26
A ja proponuję bufy (x2,3,4) 58 godzinne - to dopiero bezstresowa pomoc:)
czemu do razu nie zrobić 7-dniowych, albo miesięcznych?
ile spokoju by było ;)
Wprowadzanie dodatkowej premii działającej 8/12 godzin to wyjątkowa fanaberia. Ja bym z niej nie skorzystał więc na pewno nikomu innemu też nie jest potrzebna. W ogóle powinna być tylko jedna premia i do niej powinno się dostosowywać życie a nie odwrotnie.
To ja walnę herezję.
Skrócić steki z 48 godzin do 43:)
BB_Penelopa
04.08.2016, 14:20
Witam!
Proszę o dodanie ankiety.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
hm.... a ja proponuje premie x10 na koszary siedmiodniowa, do zrobienia za 1k fasol- to by sie dopiero przydalo, co?
Misiorww
04.08.2016, 17:03
z poważnego tematu ;) zrobiły się cyrki
Jak w sumie zawsze ;P
To niestety prawda, liczyłem na poważniejsze wpisy. Gdy zaczynałem to gra była jeszcze w fazie beta, od tego czasu dodano mnóstwo różnych premii i opcji, może doczekam się kiedyś i takiej o jakiej napisałem wcześniej. Mi osobiście by się bardzo przydała.
Bo pomysł był mało poważny.
Mamy w tej chwili bufa 6 godzinnego i 24 godzinnego.
Wsadzanie miedzy nie 8 godzinnego bufa jest hm, mało potrzebne.
A jak coś proponujesz to warto sprawdzić czy nie proponujesz czegoś gorszego:
(...) Jednak brakuje mi takiej, która działałaby 8 godz. dawała premię x2 i byłaby stosunkowo tania i szybka w produkcji (około 8 min.).
(...)
Czas produkcji 24 godzinnej Uczty wynosi 5 minut.
Czas produkcji 24 godzinnej Uczty wynosi 5 minut.
To prawda. Sugerowałem się Koszykiem cioci Irmy. Ale oczywiście czas jak i ilość oraz rodzaj surowców do produkcji miał być właśnie tematem dyskusji. Ja nie upieram się przy niczym (może poza czasem działania premii)
ja bym takiej premii chyba nie produkował. Na kopalnie daję uczty. Na kopalnie miedzi na 2 lvl jest akurat, na szybką natomiast ciut za długa, ale nie szkodzi jest tania. Na kopalnię żelaza 2 lvl też uczta, najlepiej rzucona przez znajomka, albo dosypać złożę do ok 1000 zasobów i dać steka. Jak muszę coś na krótko odpalić, bo trzeba wyprodukować do zaliczenia zadanka, to mam koszyki w zapasie.
W tej chwili w TSO jest cała masa różnych dziwnych premii i jest z czego wybierać
BB_Penelopa
05.08.2016, 10:54
Witam!
Zapraszam do dyskusji i głosowania.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Nieco dziwi mnie wynik ankiety. Może premia, o której mowa nie należy do najciekawszych, ale pozwoliłaby na bardziej efektywne wykorzystanie zasobów, zwłaszcza gdyby do jej produkcji były potrzebne proste surowce. Może nie każdy by jej używał, ale jest sporo mało ciekawych premii (proch piaskuna, lubczyk, kanapka z serem, kolacja wigilijna), a jednak może komuś są potrzebne. Ja mimo że z nich nie korzystam nie głosował bym by je usunąć (no może proch piaskuna). Duża różnorodność premii zawsze daje większe możliwości.
Patryszon
05.08.2016, 15:04
Co prawda nie będę tego używać, ale zawsze będzie jakaś różnorodność.
Misiorww
05.08.2016, 15:13
nie żartując już, to nikt nie chcę krótszych premii niż są. stejki są 3 dniowe, więc teraz w raz z ewolucją powinny być coraz dłuższe, a nie krótsze. dotyczy to także premii x3 i x4 chociaż tam trochę mniejszy ruch nowościowy.
Mistamus
05.08.2016, 15:51
Nieco dziwi mnie wynik ankiety.
Nie wiem dlaczego Cię dziwi - większość zapewne nie potrzebuje takiej premii, a dodanie jej spowoduje, że jeszcze rzadziej grubasy będą przynosić coś sensownego z poszukiwania artefaktów.
Patryszon
05.08.2016, 15:52
Nie wiem dlaczego Cię dziwi - większość zapewne nie potrzebuje takiej premii, a dodanie jej spowoduje, że jeszcze rzadziej grubasy będą przynosić coś sensownego z poszukiwania artefaktów.
Argument nie do przebicia
Dobrawa_old
06.11.2016, 19:14
Dzień dobry,
w ciągu ostatnich miesięcy temat nie uzyskał wystarczającej ilości głosów, aby móc go przekazać dalej. W związku z powyższym zostaje zamknięty i przeniesiony do archiwum.
Pozdrawiam,
Mod Dobrawa