Zobacz pełną wersję : Gra Usuwanie zbednych jednostek wojskowych.
Maszkulec
16.06.2016, 14:25
Fukcję przycisku "usuwania generałów do gwiazdy" proponuję rozszerzyć o możliwość usuwania zbędnych jednostek wojskowych.
Jeśli zdecydujemy usunąć generała do gwiazdy i będzie on miał przypisane wojsko, jednostki te mogłyby zostać rozwiązane: osadnicy wracaja do populacji a broń, napitek i konie do magazynu.
kinia19910
16.06.2016, 14:38
Tu też brak ankiety.
Ale jestem na NIE.
Żadnego rozwiązywania. Jak będę chciała usunąć jednostki wojskowe, to je wybiję, tak jak wybilam oddziały ekspedycyjne.
Dobrawa_old
16.06.2016, 14:47
Dzień dobry,
proszę o wstawienie obowiązkowej, bezterminowej ankiety. O tym jak to zrobić, znajdziesz w tym linku (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/37669-Poradnik-Jak-doda%C4%87-ankiet%C4%99).
Pozdrawiam,
Mod Dobrawa
Tak. Nie bardzo widzę powód, dla którego taka funkcja miałaby komukolwiek przeszkadzać.
kinia19910
16.06.2016, 16:26
A ja widzę ... czasami chowam tawerniaków ... i teraz zalóżmy , że mam przypisany skład jakiegoś tam bloku, bo w takim stanie wrócił i chcę z jakiegoś powodu go schować. I całe to wojsko mi się ma rozwiązać? Nie po to szkoliłam, żeby rozwiązywać, jeśli zapomnę rozpakować.
Dlatego jestem na nie.
Byłabym za, gdyby to było w formie opcjonalnej :) Kto chce, ten rozwiązuje. Ale w obecnej formie - NIE.
jestem na absoltunie nie- zawsze zbedne wojo mozna wyslac na dropa lub kooperacyjna- tak wojo mozna wybic, a przy okazji jeszcze zysk czyli dropik bedzie
i gdzie jest ankieta?
A ja widzę ... czasami chowam tawerniaków ... i teraz zalóżmy , że mam przypisany skład jakiegoś tam bloku, bo w takim stanie wrócił i chcę z jakiegoś powodu go schować. I całe to wojsko mi się ma rozwiązać? Nie po to szkoliłam, żeby rozwiązywać, jeśli zapomnę rozpakować.
Słusznie. Rozwiązanie jako opcja a nie automat.
Horis, to mniej więcej jak powiedzieć "jestem absolutnie przeciw budowie mostu, skoro rzekę można przepłynąć wpław". Takie argumenty trzymają mnie przy życiu, dziękuję.
Androm3da
16.06.2016, 19:37
Ktoś ambitny obszedł by rzekę dookoła :P
misiasia
16.06.2016, 19:58
a ktoś pomysłowy przeszedłby by ta samą do kwadratu :P
ja tez jestem przeciwna, wytłucz sobie wojsko strategu :P
poza tym, na wyższym levelu ten problem chyba już nie istnieje, więc tym bardziej... tłucz, tłucz, tłucz i problem zniknie :P
Maszkulec
16.06.2016, 23:23
Ale.... jeśli usuniesz generałów z wojskiem to ono teraz "wyparowuje" bez śladu. Więc jeśli zapomnisz rozpakować to stracisz ich bezpowrotnie.
Dobrawa_old
17.06.2016, 10:22
Dzień dobry,
w dalszym ciągu brak obowiązkowej, bezterminowej ankiety, wątek zamykam.
Pozdrawiam,
Mod Dobrawa