Zobacz pełną wersję : Zniknięcie premii epickich z menu gwiazdy
pysia753
14.06.2016, 09:51
Czy komuś z Was zniknęły dziś premie epickie z menu gwiazdy? (strzały, assy, katapy) U mnie wyczyszczone na zero :/ Tak...ciastka i cache wyczyszczone, nawet dwukrotnie...Support zawiadomiony.
Gabionne
14.06.2016, 10:08
Mi tez zniknęły. Po przelogowaniu. Rano było ok.
mi tez zniknely, a na sererze niektorym, ktorzy sie wypowiedzieli
melduje że u mnie też ukradli wszystkie premki
justycha
14.06.2016, 10:32
u mnie także zniknęły po zrobieniu meczu
Dobrawa_old
14.06.2016, 10:38
Dzień dobry,
problem już jest znany i trwają prace nad jego rozwiązaniem. Jest już informacja na ten temat na stronie głównej.
Pozdrawiam,
Mod Dobrawa
Zakapior3
14.06.2016, 10:39
to u mnie byli bardziej wstrzemięźliwi - dla zmylenia przeciwnika zostawili po 1 szt gradu i assasina;P
Zapewne myśleli, że nie zorientuję się;)
Gardlogryz_DeMon
14.06.2016, 10:46
Potwierdzam strzaly i assasin zrabowane !
oddawać moje premki!!! jak żyć?
Fleotria
14.06.2016, 11:39
Wydawalo mi sie ze mam premie i jakie bylo moje zdziwienie jak znikly ....:(
Był już znikający las, teraz premie, to normalne w tej grze
"Wszystkie pozostałe premie zostaną przywrócone poprzez skrypt w ciągu kilku nastenych dni/tygodni." Pozdro 600
von_Flaschke
14.06.2016, 12:11
nie mogę teraz tego sprawdzić, ale nie zauważyłem zniknięcia - problem się rzeczywiście poważny zrobił
ci ktorzy robili , mecze to im poznikaly, ja robilem dmk i mialem te premie, jeszcze...
Jak zawsze nauczka - kto sie spieszy ten pierwszy wylapie bledy BB ;) Czasem sa bledy fajne (potem skutkujace banem), a czasem niefajne ;)
Naprawa zajmie jeden lub dwa tygodnie, do czasu aż nie przywrócimy całej kopii zapasowej.
Na logike to wystarczyloby z backupu wyciagnac tylko ilosci premii i dodac jakims skryptem do biezacych wartosci. Jak beda kombinowac tydzien to hoho, ile bedzie nowych bledow ;)
pysia753
14.06.2016, 14:29
Jeśli ta aktualizacja miała przywrócić premki, to przykro mi, ale Wam nie wyszło...
Mariusz7709
14.06.2016, 14:32
jak zwykle bb nic nie potrafi ! a jak ja potrzebuje tych premi do przygody to co ? mam dosyc traktowania nas przez bb jako 2 sort, jakos u niemcow nie ma tych problemow tylko nasi pseudo programisci ssa za ciency
Fleotria
14.06.2016, 15:22
Premi jak nie było tak nie ma, co naprawiliście?? może jakiś CM sie wypowie bo Penelopa pewnie nie znajdzie odpowiedzi w swoich gotowcach...
blewik1023
14.06.2016, 15:23
No to po Asach i strzałkach 1-2 tygodnie czekania , dostaniemy zwrot a czy tyle ile mieliśmy szczerze wątpię , połowa graczy nawet nie pamięta ile miała dostaną mniej to nawet się skumają że jest mniej . I mamy nawą służbę w Polsce "TSO" Nawet mają uprawnienia do prowadzenia śledztw :
Aktualizacja: Premie NIE miały zostać usunięte po ukończeniu przygody piłkarskiej. W dalszym ciągu trwa śledztwo mające na celu przywrócenie wszystkich premii, które zniknęły.
tak samo GDZIE MOJE PREMIE KATAPULTY STRZAŁY itd ?
Mariusz7709
14.06.2016, 15:40
tak samo GDZIE MOJE PREMIE KATAPULTY STRZAŁY itd ?
jak gdzie bb ukradlo i ma to gdzies widziales by ktoregos eventu nie zepsuli ?
Omar_Shariff
14.06.2016, 16:22
Ja nie kumam gości z BB - najprostsze z możliwych rozwiązań: odtworzenie lustra gry z backupu z godziny dajmy na to 0:45 z dzisiaj i po bólu. Wszystkich szlag trafi po równo ale wyprostują bajzel jaki narobili. Boleśnie ale chyba najmniej boleśnie. Dołożą brakujący dzień do eventu i zaczniemy od nowa.
A tu widzę goście brną i kanał będzie coraz większy.
I tylko nie wiem czy się z backupem nie zagalopowałem - możliwe, że w poczuciu swojej doskonałości ostatni backup zrobili 12 marca :)
Fleotria
14.06.2016, 17:01
Zastanawiam sie dlaczego nie znikly polmiski, kanapki z serem i tego rodzaju premie, tylko te najwartosiowesze dla kazdego gracza, dlaczego każecie tych co dlugo graja?? dlaczego nas nie szanujecie, pomimo ze jeszcze nam sie chce??
jak gdzie bb ukradlo i ma to gdzies widziales by ktoregos eventu nie zepsuli ?
Mariusz7709
masz racje :) cud by był
kolejny piekny przyklad tego, ze ta gra w ogole nie jest testowana przez nikogo, skoro takie babole wychodza 2 miesiace wczesniej na testowym a przez ten czas nie udalo sie ani zlokalizowac problemu ani go naprawic :) a srednio ogarniety programista moze na oko stwierdzic gdzie jest problem :)
pysia753
14.06.2016, 17:13
Zastanawiam sie dlaczego nie znikly polmiski, kanapki z serem i tego rodzaju premie, tylko te najwartosiowesze dla kazdego gracza, dlaczego każecie tych co dlugo graja?? dlaczego nas nie szanujecie, pomimo ze jeszcze nam sie chce??
U mnie wcięło też kanapki z serem i lubczyk. Sprawdź, czy masz.
Jurek12345
14.06.2016, 17:23
Czy kufle i strzały też wrócą?
adamus402
14.06.2016, 18:22
Coś za coś . :)
pysia753
14.06.2016, 18:33
Coś za coś . :) Tzn. konkretnie co za co...?
ciekawe czy jak teraz dokupię premek i potem mi oddadzą to ile ich będzie? suma czy tyle ile zabrali, jak znam życie to znowu skopcą, szkoda że nie pamiętam ile czego miałem
Fleotria
14.06.2016, 19:03
U mnie wcięło też kanapki z serem i lubczyk. Sprawdź, czy masz.
Faktycznie ;/ jeszcze jedno co zauwazylam, mimo że otworzylam pierwsze okno kalendarza wyglada jakby bylo nie otworzone, pod spodem odlicza czas..czy tu jest wszytko oki??
pysia753
14.06.2016, 19:18
Faktycznie ;/ jeszcze jedno co zauwazylam, mimo że otworzylam pierwsze okno kalendarza wyglada jakby bylo nie otworzone, pod spodem odlicza czas..czy tu jest wszytko oki??
U mnie jest tak samo. Jeśli nie masz meczu do odbioru, to jest ok...Jeśli masz...ja bym nie brała ;)
koniuwielki
14.06.2016, 19:29
Stare premki - kufle i strzelby- tez zaginely.
jak zwykle serwery nie wytrzymały
czy wszyscy moga dsie logowac oprucz mnie?
U mnie zrabowane wszystkie premki epickie... :(
Androm3da
15.06.2016, 00:53
kolejny piekny przyklad tego, ze ta gra w ogole nie jest testowana przez nikogo, skoro takie babole wychodza 2 miesiace wczesniej na testowym a przez ten czas nie udalo sie ani zlokalizowac problemu ani go naprawic :) a srednio ogarniety programista moze na oko stwierdzic gdzie jest problem :)
Mnie się wydaje że podobny problem był już kiedyś poruszany na testowym. Jeżeli mamy cokolwiek testować, to na zasadzie "na już/na teraz", a nijak to się ma w przypadku ograniczeń w grze, tym bardziej na testowym, bo co mi po testach, jak mogę kupić jakąś daną rzecz raz na dzień, czy co kilka dni, w tym przypadku do przykładu katapulty/skrytek czy strzałki.
Taki właśnie "babol" wyszedł dopiero teraz, bo kto na testowym kupuje premki opisane wyżej (które niestety poznikały), żeby testować np mecze z eventu ? tym bardziej jak gra na testowym jest co jakiś czas "resetowana". Było by inaczej gdyby w ramach testowania dodali po kilkadziesiąt tych premek, wtedy gracze by zauważyli że podczas testowania by znikły.
Mnie się wydaje że podobny problem był już kiedyś poruszany na testowym. Jeżeli mamy cokolwiek testować, to na zasadzie "na już/na teraz", a nijak to się ma w przypadku ograniczeń w grze, tym bardziej na testowym, bo co mi po testach, jak mogę kupić jakąś daną rzecz raz na dzień, czy co kilka dni, w tym przypadku do przykładu katapulty/skrytek czy strzałki.
Taki właśnie "babol" wyszedł dopiero teraz, bo kto na testowym kupuje premki opisane wyżej (które niestety poznikały), żeby testować np mecze z eventu ? tym bardziej jak gra na testowym jest co jakiś czas "resetowana". Było by inaczej gdyby w ramach testowania dodali po kilkadziesiąt tych premek, wtedy gracze by zauważyli że podczas testowania by znikły.
Przede wszystkim w kazdej powaznej firmie testowanie spadloby na ludzi w tej dziedzinie kompetentnych, a nie wzietych z ulicy i zaangazowanych do czegos czego nie sa rzetelnie w stanie zrobic, tylko dlatego ze zachcialo im sie wejsc na serwer testowy zobaczyc nowosci.
Malo tego, testy docelowo wykonuje sie w takich warunkach zeby mozna bylo w dowolny sposob resetowac srodowisko zeby zreplikowac blad, TSO testing to jest kpina z procesu testowania jesli tam resety odbywaja sie zgodnie z widzimisie zarzadu, a calosc funkcjonalnosci nie jest nawet udostepniona :)
To, że mnie też wszystkie premki epickie zniknęły (srzały, assasyny, katapulty) to jedno, ale co z tym zrobić ? Będzie jakaś rekompensata pomoc techniczna będzie zwracać to jakoś, bo ostatecznie te premki trochę kosztują, a gwiazdy nie są rozrzucane po całej wyspie
U mnie też poznikały podobnie jak u innych.
Support odpowiedział,żeby czytać wiadomości...kiedy naprawią błąd nie napisali.
Z pewnością grą nie zajmują się informatycy tylko jacyś popaprańcy.
Zrobią jedno a drugie popsują i tak w kółko.
pysia753
16.06.2016, 11:09
Premie mają wrócić w ciągu 2 tygodni. To oficjalne info od BB.
tomas03-72
16.06.2016, 13:21
A skad wiadomo kumu co i ile zginelo ja nawet nie pamietam ile tych premii mialem a bylo ich troche bo czas oczekiwania na zakup ponownej jest dlugi wiec kupowalem na zapas (jak widac ktos je skasowal i straty sa niewyobrazalne do niektorych przygod niezbedne i ulatwiajace) Wiec pytam jak to zostanie rozwiazane? Czy zostana mi zwrocone ilosci ktore wczesniej kupilem? Co z pozostalymi premiami ktore zniknely z gwiazdy?
BB_Penelopa
16.06.2016, 14:08
Witam!
Naprawa zajmie jeden lub dwa tygodnie, do czasu aż nie przywrócimy całej kopii zapasowej. Wydobycie informacji jest bardzo czasochłonne. Przede wszystkim chcemy, abyście korzystali z piłkarskiego wydarzenia bez dalszych strat.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Czy nowe mecze można rozgrywać bez ewentualnej utraty wszystkich albo reszty premii dystansowych? To pewne na 100%?
I czemu jak widzę że ma to trwać tydzień-dwa, to jakbym czytał między wierszami że potrwa to miesiąc-dwa?
Coś jak sprzedam samochód za jakieś 10-20k w ogłoszeniu, ale bądź pewny że sprzedam - a ewentualny nabywca cieszy się i śmieje z radości jak niemądry do sera :D
Byle było mniej niż więcej ;)
Mariusz7709
17.06.2016, 12:55
haha dzis po meczu znow znikly strzaly a ponco mialy juz nei znikac ot cale klamstwo bb
szkoda tylko ze w pl sa takei problemy bo w de nie ma czyli prosze Panstwa robimy za skarbonke dla bb i nic pozatym !
no tak modowie nawet w postach maczaja palce
Fleotria
18.06.2016, 08:58
haha dzis po meczu znow znikly strzaly a ponco mialy juz nei znikac ot cale klamstwo bb
szkoda tylko ze w pl sa takei problemy bo w de nie ma czyli prosze Panstwa robimy za skarbonke dla bb i nic pozatym !
no tak modowie nawet w postach maczaja palce
Czyli przeczucie mnie nie mylilo i postanowilam nie wykupywac premi chyba ze chce ja od razu urzyc, przynajmniej do konca eventu :)
pysia753
18.06.2016, 10:30
Zrobiłam wczoraj mecz. Nic u mnie nie zniknęło.
bo pewnie nic nie miałaś..
pysia753
27.06.2016, 17:53
bo pewnie nic nie miałaś.. Jeśli już koniecznie musisz zaistnieć na forum, to może w dziale "Off-topic"...?
Hugus163
28.06.2016, 19:26
W dalszym ciagu nie otrzymalam gradu strzal, lubczykow, skrytobojcow itp. pomimo zgloszenia problemu.
Mam tajną informację - dostaniesz jutro.
Tylko nie rozpowiadaj, bo inni też będą chcieli.
BB_Penelopa
29.06.2016, 10:02
Witam!
Premie zostaną zwrócone podczas dzisiejszej przerwy konserwacyjnej.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Kasjamarina
29.06.2016, 16:56
potwierdzam, wróciły
Omar_Shariff
29.06.2016, 20:13
A mi jakoś nie... ani kilkadziesiąt strzałek, tyleż skrytobójców, że o kilku tysiącach kanapek z serem nie wspomnę. To już nawet nie jest żałosne ...
Więc miało być super hiper a wyszło jak zawsze.
EDIT: Przyszło mi odszczekać bo premki wróciły w jakiejś wiadomości. Zatem hau hau.
I tylko szczęście, że na początku eventu, choć ręka świerzbiła odpuściłem zakup premium :D
Dobrawa_old
30.06.2016, 08:19
Dzień dobry,
w związku z tym, że problem został rozwiązany, temat zamykam.
Pozdrawiam,
Mod Dobrawa