PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Historia przygód

Larxand
06.06.2016, 14:01
Ja staram się zapisywać w excelu, inni też mają swoje metody, ale okazuje się, że nie zawsze te zapiski się pokrywają, a to jeden zapomni, a to drugi zapisze nie tę osobę, przygodę albo datę.
Może na wzór historii handlu wprowadzić podobną funkcję odnośnie przygód? Kiedy, w czym, komu, od kogo?

BB_Penelopa
06.06.2016, 15:56
Witam!

Zapraszam do dyskusji. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

pasqdek
06.06.2016, 16:05
Nie wiem w czym miałoby to pomóc więc ani mnie to ziębi ani grzeje.
Choć ten pomysł może być kolejnym wyzwaniem dla programistów BB :D
Pozdrawiam

konkur4
06.06.2016, 18:35
Rozumiem historię dropów, do poównań statystycznych, które są modne na stronach fanowskich, ale historię przygód? Potrafisz podać choć jeden konkretny powód do swojego pomysłu?

Larxand
06.06.2016, 21:57
Rozumiem historię dropów, do poównań statystycznych, które są modne na stronach fanowskich, ale historię przygód? Potrafisz podać choć jeden konkretny powód do swojego pomysłu?

Czasami zdarza się, że przy dużej liczbie wymian ludzie zaczynają się gubić (zwłaszcza) kiedy wymieniają się na zeszyt. Dopóki sytuacja ma miejsce między bliskimi znajomymi (jak ja i moja koleżanka dziś) to nie ma większych problemów. Ale zdarza się że ktoś od kogoś weźmie coś na zeszyt na wadze a potem (niekoniecznie ze złej woli) zapomni oddać albo odda komu innemu, pomiesza mu się coś i awantura gotowa. Dzięki takiej funkcji w prosty sposób i bez konieczności korzystania z zewnętrznych narzędzi moglibyśmy wiedzieć komu coś oddaliśmy albo kto nam coś oddał. Nie dla statystyki - tę mam na co dzień w pracy.

horis
06.06.2016, 22:55
polecam prosta metode- notatnik, i uczciwosc innych graczy

Larxand
06.06.2016, 23:36
polecam prosta metode- notatnik, i uczciwosc innych graczy

Notatnik i jego alternatywy stosują chyba wszyscy.
Nawet ta prosta metoda i uczciwość czasem zawodzi. Ktoś się do mnie zgłasza, żeby mi oddać loota, na co ja mu odpowiadam, że już mi oddał, bo tak mam zapisane, a ten się upiera że na pewno mi nie oddał bo nie ma zapisane. Mam przyjąć skoro jestem pewny że mi oddał? A może jednak nie oddał, jeśli tak twierdzi? I zaczynamy się obaj zastanawiać kto coś źle zapisał. A jeśli ktoś się do mnie zgłasza po loot a ja mam zapisane, że oddałem? I przekonuje mnie, że gdybym oddał, to by miał zapisane - to czyje słowo jest tu uczciwsze?

kinia19910
07.06.2016, 00:22
Rozumiem ideę, dla ludzi handlujących dropami może być to przydatne.
Zapomniałeś o jednym: BB nigdy oficjalnie nie wspierali handlu dropami. Przygody wieloosobowe powinny być robione wspólnie, a że gracze wymyślili obejście tego, to wprowadzili kooperacyjne,które z wyjątkiem eventów tylko robią śmietnik w gwieździe i nikt tego nie tyka.
Zakładając, że podejście BB do tej sprawy uległo zmianie mimo tego co napisałam wyżej, klikam "obojętnie", bo nie handluję dropami... :) Wymieniać też ich nie wymieniam, wszystkie oddaję w gildii, jeśli nie ma chętnych to znajomemu.

BB_Penelopa
07.06.2016, 11:02
Witam ponownie!

Bardzo dziękuję za oddane głosy i zachęcam do dalszej dyskusji!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

horis
07.06.2016, 16:52
Rozumiem ideę, dla ludzi handlujących dropami może być to przydatne.
Zapomniałeś o jednym: BB nigdy oficjalnie nie wspierali handlu dropami. Przygody wieloosobowe powinny być robione wspólnie, a że gracze wymyślili obejście tego, to wprowadzili kooperacyjne,które z wyjątkiem eventów tylko robią śmietnik w gwieździe i nikt tego nie tyka.
Zakładając, że podejście BB do tej sprawy uległo zmianie mimo tego co napisałam wyżej, klikam "obojętnie", bo nie handluję dropami... :) Wymieniać też ich nie wymieniam, wszystkie oddaję w gildii, jeśli nie ma chętnych to znajomemu.

akurat w handlu dropami jest latwiej, nie trzeba pamietac co komu- tu chodzi o wymiany, wg mnie pomysl bylby dobry jesliby chodzilo tylko o statystyki i np. jakies rankingi, ale jako metoda na kontrole uczciwosci? absolutnie jestem przeciw

Larxand
07.06.2016, 21:23
pomysl bylby dobry jesliby chodzilo tylko o statystyki i np. jakies rankingi, ale jako metoda na kontrole uczciwosci? absolutnie jestem przeciw

Kontrola uczciwości? Najwyraźniej musisz przeczytać jeszcze ze cztery razy co napisałem, bo zupełnie nie o to mi chodziło. No ale skoro już to poruszyłeś, to czy jesteś przeciw, bo taka funkcja mogłaby pomóc rozwiać wątpliwości w razie nieporozumień? Bo tego to z kolei ja nie ogarniam.
Zresztą jaka różnica czemu to miałoby służyć. Jednemu do statystyk, drugiemu jako przypominacz, trzeciemu zupełnie do niczego.

Larxand
21.09.2016, 10:47
Dla podbicia:

Kto sobie co z tym by robił to już nie wnikam. Dziś koleżanka pisze że http://static.cdn.ubi.com/0034/int/general/2016_09_ghostevent/ghost_icon_white_black.pngchce mi oddać loot z drugiego złodzieja, ja sobie nie przypominam, żebym jej dawał. Ona jest pewna że brała, ja nie jestem pewny że dawałem. I teraz nie wiem, czy brać czy może jednak jej się pomyliło i powinienem zrobić i oddać jej? Taka historia mogłaby rozwiązać ten problem. A już na pewno w niczym by nie przeszkodziła.

aTenSion
21.09.2016, 16:12
Dla podbicia:

Kto sobie co z tym by robił to już nie wnikam. Dziś koleżanka pisze że chce mi oddać loot z drugiego złodzieja, ja sobie nie przypominam, żebym jej dawał. Ona jest pewna że brała, ja nie jestem pewny że dawałem. I teraz nie wiem, czy brać czy może jednak jej się pomyliło i powinienem zrobić i oddać jej? Taka historia mogłaby rozwiązać ten problem. A już na pewno w niczym by nie przeszkodziła.

Dają to bierz, biją to sp ... ;P

BB_Penelopa
22.09.2016, 11:57
Witam ponownie!

Bardzo dziękuję za oddane głosy i zachęcam do dalszej dyskusji!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Larxand
04.10.2016, 16:13
up

Dobrawa_old
06.11.2016, 19:22
Dzień dobry,

w ciągu ostatnich miesięcy temat nie uzyskał wystarczającej ilości głosów, aby móc go przekazać dalej. W związku z powyższym zostaje zamknięty i przeniesiony do archiwum.

Pozdrawiam,
Mod Dobrawa