Zobacz pełną wersję : Gra Limity przedmiotów na eventach.
Witam. Mam pomysł który zapewne się spodoba niektórym. Mianowicie chodzi o zebranie do kupy limity roznych eventowych zakupow. Np gienkow odkrywcow czy plywajacych domkow. Co event były rozne opcje. W fazie gry do 50lvl w zupelnosci mi wystarczal 1 msw. Nie kupowalem znowu bo po co. A teraz jak wprowadziliscie 75 i alibabe to tych msw ginie na potege i teraz to strach myslec ile czasu zajmuje robienie przygody jak sie czeka na odnowe msw z 5 razy. Jakby sie mialo jeszcze czas co 2h atakowac po odnowie.
Ogólnie to pomysł jest taki, żeby zebrać limit tych wszystkich rzeczy i w razie danego eventu była możliwość wykupienia do limitu dany przedmiot(glownie mi chodzi o msw ludzie maja po 5-6 bodajze).Limit byłby na posiadanie danego eventowego przedmiotu na konto. Czyli np na koncie 6msw i jak ma sie np 3 to na event mozna ich kupic 3. Jak sie ma 2 to mozna ich kupic 4. To samo tyczy się wszystkich innych eventowych przedmiotów. Bo obecnie jak ktos zaczyna gre to w tyle zostanie i nie wiadomo ile lat mu zajmie aby chociaz podgonic troszke. A tak mozna sie przygotowac na event pozbierac troszke surowce eventowe i dorownac tym co juz graja od lat. Bo nawet jak za klejki kupie to 2 msw to tez porazka jest. Chodzi o danie szansy mlodszym graczom i tym co ich eventy omijaly szerokim lukiem. Napewno znajdzie sie duzo takich osob ktore myslaly podobnie i teraz zaluja po wprowadzeniu aktualizacji. Bo w sumie chodzi o to zeby przyjemnie sie gralo i zeby miec tez normalne zycie a nie pilnowac co 2h bo sie zaraz odrodzi. Prosze o udzial w dyskusji i opinie na ten temat. Oraz oddanie głosu w ankiecie. Pozdrawiam Rastlin.
kinia19910
03.06.2016, 09:41
A czym jeśli nie wyprzedażą był event Nocy Świętojańskiej 2015?
Po to są eventy, żeby była okazja zdobyć unikalne rzeczy. Wtedy też był płacz na forum. Pisałam tam, napiszę i tutaj: kto nie grał, ten nie ma. Przegapiłam około połowy eventów w grze z racji częstych urlopów, mam tylko 2 MSW, nie mam domku z piernika, ulepszonych rzeźników, generała Drakula i wielu innych bajerów. Jakoś nie płaczę z tego powodu i Was również proszę o zaprzestanie lamentów. Ten kto ma komplet itemów, może potraktować to jako gratyfikację dla " starych graczy" za ich aktywność w grze. I tyle. Kto przegapił event, ten nie kupi. Trzeba się z tym pogodzić...
Tu nie chodzi o przegapienie eventu. Bo ich nie przegapiłem. Tylko podjąłem inne decyzje przez wzgląd na zapotrzebowanie w grze które z nowym limitem 75lvl nabrało innych barw. I także jestem "starym graczem" i byłem aktywny. A na evencie Nocy Świętojańskiej 2015 nie było tak jak to opisałem powyżej. I drugi raz to napiszę, chodzi o to żeby przyjemnie się grało a nie wchodziło się na grę z myślą znowu ta męczarnia.
Mistamus
03.06.2016, 10:07
Ktoś zmusza Cię do gry? A jak chcesz, żeby się grało bez zmęczenia, kup sobie pierdylion kleju i kupuj za nie surowce...
aTenSion
03.06.2016, 10:10
A czym jeśli nie wyprzedażą był event Nocy Świętojańskiej 2015?
Po to są eventy, żeby była okazja zdobyć unikalne rzeczy. Wtedy też był płacz na forum.
Tu nie chodzi o przegapienie eventu. Bo ich nie przegapiłem. Tylko podjąłem inne decyzje przez wzgląd na zapotrzebowanie w grze które z nowym limitem 75lvl nabrało innych barw.
To co sam napisałeś powinno być wystarczającą odpowiedzią - podjąłeś decyzję taką a nie inną
Adamynas
03.06.2016, 10:12
Nie od dziś wiadomo, że w czasie eventu pierwsze co się bierze to rzeczy limitowane właśnie, których nie kupi poza eventami z handlu.
Przegapiłeś, wybrałeś co innego? twoja wola panie. Była okazja, drugiej nie będzie :)
Nawet jeśli bym kupił kleje to nie ma takiego limitu nawet w sklepie...
BB_Penelopa
03.06.2016, 13:42
Witam!
Zapraszam do dyskusji. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Misiorww
03.06.2016, 14:02
zaczyna się ponownie płacz, że nie grałem podczas eventu, nie kupiłem, albo zacząłem późno grać.
ci co grali mieli szanse, a jak nie kupili to był event z wyprzedażą.
jestem na nie.
ps
w najbliższym evencie nie będzie mnie prawie cały czas i ciężko będzie mi zakupić interesujące mnie rzeczy, ale z tego powodu nie będę wylewać łez na forum
Jestem bardziej za, jak przeciw.. A to dlaczego:
1. Limit przedmiotów byłby do wykupienia podczas eventu za przedmioty eventowe, zatem podczas jednego eventu mogę kupić przykładowo 2xMSW bo na tyle uzbieram, zamiast 1xMSW i 1xMO, gracz kupi coś kosztem czegoś, trudno.
2. Niby to prawda - Chcesz drugiego MSW - Kup za klej, czekaj na event. Ja mam 5, a chciałbym 6.. Itd. Mi się udało tak zacząć grę że uzbierałem na MSW i teraz mogę robić przygody z mniejszymi stratami, a gracz który zaczął grę tydzień po evencie to co ja osiągnąłem w 100 dni gry będzie osiągał w 150-200, tak przy letnim evencie będzie mógł zdobyć za futbolówki bo patentów będzie miał 50-100 wolnych jeszcze.
3. Rzekomo będzie to krzywdzące dla tych co grali wtedy, kupowali premium by zdobyć wszystko limitowane, ale nie bądźmy tacy aspołeczni, zmiana jest dobra i będzie można podchodzić z większym luzem do eventów, a nie tak jak ja musiałem podejść - Ze stresem czy się uda, bo taka prawda że taki MSW niweluje straty o 50%.
Więc na tak..
zaczyna się ponownie płacz, że nie grałem podczas eventu, nie kupiłem, albo zacząłem późno grać.
ci co grali mieli szanse, a jak nie kupili to był event z wyprzedażą.
jestem na nie.
ps
w najbliższym evencie nie będzie mnie prawie cały czas i ciężko będzie mi zakupić interesujące mnie rzeczy, ale z tego powodu nie będę wylewać łez na forum
Jakbyś przeczytał wypowiedzi w tym temacie to byś wiedział, że nie chodzi o wylewanie łez.
Ogólnie posiedziałem na forum i przejrzałem parę ankiet.
I ogólnie teraz porównam trochę moją ankietę z ankietą o reset ksiąg.
Domagają się resetu bo po 50lvl jest inaczej bo ja chce wydobywać coś innego albo bo to się nie opłaca a bo wprowadzili zmiany( szczegolnie jak ktos sie skupil na fasole w odkrywach).
Oczywiście też jestem za.
U mnie wygląda to w ten sam sposób.
Grałem na 50lvlku inwestowałem księgi. I tak samo zainwestowałem w MSW, pływające domki i różne inne rzeczy. Miałem swój styl gry, że mi 1 msw wystarczał tak samo jak każdy miał swój styl gry i inwestował księgi w co tam chciał. Po 50lvl i księgi się zmienily i zapotrzebowanie na msw.
Przeczytałem także, że ludzie prosili od 3 lat o podniesienie lvlka i na to sie nie zapowiadało. Więc skoro mi 1 msw wystarcza po co mam kupować 2 msw czy 3msw.
I byłem na każdym evencie mogłem bez problemu kupić msw ale gra po prostu tego odemnie nie wymagała w pewien sposób.
Więc mi nie piszcie, że nie kupiłeś trudno nie było Cię trudno bo tu właśnie nie o to chodzi. Bo byłem a nie kupiłem bo 50lvl zapowiadał się na stałe.
A wasze hejty bo akurat kupiliście świadczą o tym, że skoro wy macie to po co innym. Inni niech się męczą. I widzę, że większość negatywnych opinii to osoby które właśnie mają lub grają od dawna.
A co mają powiedzieć początkujący gracze? W ogóle się nie odnajdą. Bo z czym z motyką na księżyc?
to że podniosą limit z lvl było raczej rzeczą oczywistą, pozostawała kwestia czasu kiedy to zrobią i zrobili
tak jak Adamynas napisał z eventu rzeczy limitowane, niedostępne w czasie "normalnej" gry są priorytetem, nawet jak coś może się na daną chwile wydawać bezużyteczne to ja jestem za tym że lepiej kupić może kiedyś się przyda, zamiast pluć sobie w brodę potem, jak ktoś podjął decyzje, że nie kupuje to była tylko i wyłączeni jego decyzja, gra się zmienia cały czas i lepiej coś mieć bo nie wiadomo kiedy będzie to przydatne
Misiorww
03.06.2016, 18:58
łzy nie łzy, inni się pocili, żeby zdobyć coś co tylko podczas eventu (nie za kleje) można zdobyć, a ty chcesz mieć możliwość ponownego zdobycia tego. skoro nie kupiłeś to nie i nie powinieneś mieć ponownej możliwości.
nie ma znaczenia czy podczas wcześniejszych eventów kupiłem wszystko czy nie (nie kupiłem), dalej jestem na nie.
i tak większość rzeczy po evencie można zakupić za klejnoty ;p
część graczy tak jak wyżej napisane stosuje metodę, że i tak kupią, bo może bb coś zmieni i będzie ta rzecz przydatna. masz przykład szkółki.
Właśnie większość rzeczy... a to co najważniejsze teraz nie można od taki psikus
Misiorww
03.06.2016, 19:23
nie psikus, a reguła
A teraz jak wprowadziliscie 75 i alibabe to tych msw ginie na potege i teraz to strach myslec ile czasu zajmuje robienie przygody jak sie czeka na odnowe msw z 5 razy. Jakby sie mialo jeszcze czas co 2h atakowac po odnowie.
A ja widzę, że Cie boli coś innego.
5 ataków msw, 10 ataków msw, czy moja ulubiona opcja, 19 ataków msw na jedną wieżę wiedźmy w mrocznym bractwie, to tylko wymysł ludzi robiących poradniki, jak Cie tak to boli to zamiast msw i 220 konnych puść majora i 270 konnych, lub zamiast 2 fal wyślij 3 fale na ten sam obóz, wszystko jest do zastąpienia, a ataki msw stosuje się tylko dlatego, że ma 1 atak i najsłabszy cel. Gdyby w 2014 nie wprowadzili go na evencie, dalej tłukłoby się przerażającymi ilosciami konnych (patrz. przykład mrocznego bractwa, 19 ataków msw z 1 rekrutem = 0 strat w konnych lub 6 fal zwykłymi generałami = 1160 konnych w piach). A te całe alibaby to ten sam cukierek, tylko w innym opakowaniu. Więc jak tak bardzo przeszkadza Ci wysyłanie tego samego msw 5 razy to proponuję pobawić się samemu w tworzenie poradników. Nie trzeba być kimś, żeby to robić, wystarczy symulator i jako takie pojęcie o grze, a na poczekaniu można stworzyć fajny poradnik.
Nie rozumiem tego. Co wam wogóle zależy?? Czy komuś by się krzywda stała?? Jedynie plus dla tych co nie kupili a dla was żadnego minusu. Ale w sumie taka mentalność jak psy ogrodnika.
Skończyły się argumenty, zaczynamy się obrażać?
Napisałem cały elaborat, ale mi przeglądarka skasowała i drugi raz mi się nie chce, wątpię zresztą żeby do Ciebie jakieś argumenty trafiły, ale streszczę co miałem na myśli. Pisałeś, że w eventach mogłeś kupić MSW, co oznacza że wolałeś kupić od innych graczy budynki premium lub/i zasoby za walutę eventową. Dokonałeś złego wyboru, ale to był Twój wybór.
Nowi gracze i tak maja duuużo łatwiej niż my mieliśmy, zbyt dużym ułatwieniem będzie możliwość kupienia wszystkiego co przez lata zdobywaliśmy za złotówki - całkowicie wystarczające jest , że mogą kupić około 90%.
Nowi gracze i tak maja duuużo łatwiej niż my mieliśmy, zbyt dużym ułatwieniem będzie możliwość kupienia wszystkiego co przez lata zdobywaliśmy za złotówki - całkowicie wystarczające jest , że mogą kupić około 90%.
To jest akurat bzdura.
Nowi nie kupia dodatkowych poszukiwaczy, nie kupia -nastu domkow na wodzie, nie kupia jak w 2013ym 150 lodowych rezydencji po 10k monet za sztuke.
Inna sprawa ze w tym temacie nie chodzi o nowych tylko o starych ktorzy woleli surowce niz strategiczne zakupy.
To jest akurat bzdura.
Nowi nie kupia dodatkowych poszukiwaczy, nie kupia -nastu domkow na wodzie, nie kupia jak w 2013ym 150 lodowych rezydencji po 10k monet za sztuke.
Inna sprawa ze w tym temacie nie chodzi o nowych tylko o starych ktorzy woleli surowce niz strategiczne zakupy.
Tego o czym piszesz nie ma tez większość graczy, którzy nie kupowali klejnotów. A 150 lodowych rezydek, to może ma 1% graczy.
Tego o czym piszesz nie ma tez większość graczy, którzy nie kupowali klejnotów. A 150 lodowych rezydek, to może ma 1% graczy.
Poszukiwacze i domki na wodzie to nie kwestia kupowania klejnotow tylko bycia w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie. Czesc z tego byla dostepna za mg, chociaz nie pamietam jak duza bo mi to do niczego niepotrzebne.
150 lodowych to przesada ale tylko i wylacznie na uzytek przypomnienia eventu w ktorym kazdy uczestniczacy mogl sie oblowic. Zamien to na 10/20/30 czy 50 i sie zastanow czy ktos zaczynajacy np w styczniu 2015 jest w stanie latwo w ciagu kilku tygodni zebrac podobna ilosc lodowych, biorac pod uwage ze poza tamtym feralnym eventem prawie ich nie ma na rynku.
To sa stosunkowo male rzeczy ktore razem zaczynaja sie kumulowac do duzych, jesli np mozesz sobie pozwolic na 20k populacji przy jednoczesnym niezasmiecaniu glownej wyspy wspanialymi rezydencjami, tylko rozstawiasz domki po brzegach wyspy. Przewaga nie do zrekompensowania dla nowych graczy.
Jak ktoś chce mieć po równo z innymi zawsze może się logować na TSOtesting :P
Rozumiałbym żale, gdyby było prawdziwe PVP i "przewaga" faktycznie byłaby niesprawiedliwa, bo starzy gracze łupili by nowych. Ale to jest kurcze gra "strategiczno"-ekonomiczna, w Wy chcielibyście z warstwy ekonomicznej zrobić "pay-to-win" chociaż i tak nikt w tej grze nie wygrywa.
Gdybyśmy w tej grze rywalizowali ze sobą, bili się na jakichś wyspach czy coś, to bym zrozumiał, że ktoś chce mieć więcej niż inni, natomiast dopóki nie rywalizujemy, to, ile kto ma czego powinno leżeć daleko poza sferą czyichkolwiek zainteresowań. A jeśli w niej leży, jeśli kogoś telepie na myśl, że jakiś gracz mógłby mieć coś, co nie ma żadnego wpływu na niczyją grę, to jest to zwyczajnie niezdrowe.
Oczywiście zgadzam się, że jeśli kogoś nie było w czasie eventu albo wybrał inną drogę i nie kupił msw czy innego hgw, to traci, jego problem. Traci, bo miał szansę kupić coś za surowce w grze i nie skorzystał. Natomiast powinna być możliwość dokupienia tych facetów potem za klejnoty. Byłeś w evencie, to kupiłeś za surowce; nie było cię, miałeś inny pomysł - płać klejem. I wtedy może jeden z drugim powiedzieć "trzeba było grać w evencie, a nie płakać teraz, że musisz kupić za klej" a ja taką uwagę przyjmę bez komentarza.
Gdybyśmy w tej grze rywalizowali ze sobą, bili się na jakichś wyspach czy coś, to bym zrozumiał, że ktoś chce mieć więcej niż inni, natomiast dopóki nie rywalizujemy, to, ile kto ma czego powinno leżeć daleko poza sferą czyichkolwiek zainteresowań. A jeśli w niej leży, jeśli kogoś telepie na myśl, że jakiś gracz mógłby mieć coś, co nie ma żadnego wpływu na niczyją grę, to jest to zwyczajnie niezdrowe.
Oczywiście zgadzam się, że jeśli kogoś nie było w czasie eventu albo wybrał inną drogę i nie kupił msw czy innego hgw, to traci, jego problem. Traci, bo miał szansę kupić coś za surowce w grze i nie skorzystał. Natomiast powinna być możliwość dokupienia tych facetów potem za klejnoty. Byłeś w evencie, to kupiłeś za surowce; nie było cię, miałeś inny pomysł - płać klejem. I wtedy może jeden z drugim powiedzieć "trzeba było grać w evencie, a nie płakać teraz, że musisz kupić za klej" a ja taką uwagę przyjmę bez komentarza.
HGW mnie kupiłeś;) Załóż ankietę, żeby można było zakupić za klejnoty wszystkie zaległe fanty eventowe, to zagłosuję za - może BB będzie miało kasę żeby programistów opłacić:) A założeniami obecnej ankiety nadal się nie zgadzam.
Androm3da
04.06.2016, 01:00
Jestem na nie, bo... nie.
Rastlin, równie dobrze mógł byś żądać od Wałęsy obiecanych "100 milionów", choć pewnie Cie jeszcze wtedy na świecie nie było.
Z drugiej strony "brawo Ty", grasz od ponad 4 lat i w tym roku zauważyłeś że istnieje takie coś jak forum tso.
Podejmując określone decyzje ponosi się tego określone konsekwencje.
Jeżeli decyzja była nietrafna można sobie tylko pluć w brodę a nie płakać że inni mają lepiej bo podjęli lepsze i chcieć "wyrównania szans".
laress123
04.06.2016, 09:12
no tak, kupiles podczas eventu cos innego, albo sprzedawalas surowiec eventowy za granit, zaprawe itd itp, wiec sie wzbogaciles, ten kto kupilem MSW itd, nie mogl sprzedac surowca, wiec bylby stratny.
Nie mowiac juz, jezeli ktos gra krocej to ma mniej. Nie mozna zrowywac kogos kto gra 1 rok a kogos kto gra 4 lata, bo wtedy jego 3 lata bylyby zmarnowane.
Rosadamascena
05.06.2016, 02:07
Z rozpędu źle kliknęłam, mój głos proszę uznać za nieważny. Jestem na NIE. Krótka piłka - nie było Cię/nie chciałeś to nie masz.Możliwość dokupienia za klejnoty już bardziej dopuszczam. Dodałabym zastrzeżenie, że powinno być jak w tawernie - każdy kolejny specjalista droższy. Żeby nie było za lekko.
Androm3da
05.06.2016, 08:00
Może i był bym na tak, ale tylko w przypadku jeżeli można by było dokupić przedmioty takie jak szkółki czy pływające domy, bo zdarzyło się że mieliśmy wybór pomiędzy tymi budynkami, tak że jak ktoś wybrał szkółki to nie ma pływających, czy odwrotnie.
Może i był bym na tak, ale tylko w przypadku jeżeli można by było dokupić przedmioty takie jak szkółki czy pływające domy, bo zdarzyło się że mieliśmy wybór pomiędzy tymi budynkami, tak że jak ktoś wybrał szkółki to nie ma pływających, czy odwrotnie.
Kalendarz ma niewiele wspólnego z ofertą u kupca, drogi Androsiu :)
Metalowka
06.06.2016, 12:58
...
Skoro większośc jest na nie to proponuje zamknąć temat. Pozdrawiam
Ja również na NIE, bez zbędnych tłumaczeń.
Ja też na nie, była szansa trza było kupować
Spox2525
09.06.2016, 08:44
Niech nowi gracze pograją kilka lat to też dorobią się kilku msw. A to że ktoś wcześniej zaczął to normalne że ma więcej. Jestem na NIE
Nie.
Podjąłeś złą decyzję, żyj z tym.
Ja na przykład kupowałem wszystkie limitowane rzeczy jakie mogłem (może czasami odpuściłem dekoracje). Żeby kupić niektóre z nich trzeba było bardzo spowolnić rozwój albo nawet się cofnąć, na przykład wywalić jakieś rezydencje, wyprzedawać zapasy albo nawet sprzedać surowce do bieżącej produkcji. Ty w evencie rozwijałeś się pełną parą albo nawet szybciej, bo coś sobie dokupiłeś za te jaja, prezenty, dynie czy piłki - więc jeśli chcesz mieć możliwość dokupienia przegapionych rzeczy, to spoko, ale ja chcę mieć możliwość dokupienia przegapionego doświadczenia i innych straconych rzeczy.
A tak poza tym to możesz sobie kupić MSW raz czy tam dwa razy w roku, więc możesz mieć i dwudziestu, o ile gra tyle się utrzyma i ty też.
(glownie mi chodzi o msw ludzie maja po 5-6 bodajze)
Dalej nie czytałem. Wystarczyło mi. Człowieku! Zawiść przez Ciebie przemawia, czy rozum? Widać, że nie masz pojęcia o mechanice gry! Ja już wielu rzeczy z ewentu nie biorę dla siebie. Daję znajomym. Co do gienków, to biorę wszystkich, bo wszyscy są potrzebni i dalej mam ich za mało. To prócz potrzeb jest promowaniem dłużej grających. Ja się tu bawię od samego początku i uznaję to jako małą premię za to. Co więcej. Już tylko ewentami grywam właściwie, a tak, to się loguję. Gdyby nie możliwość dostania tego co mi nie potrzebne, to olał bym tą grę już dawno. Jak pisałem wyżej. Z wielu rzeczy ewentowych mają pożytek moi znajomi. Dla nich się w ewencie głównie staram.
Jakieś socjalistyczne i katolickie pomysły lęgną Ci się w głowie. Baby na traktory!
Dobrawa_old
07.10.2016, 18:47
Dzień dobry,
w ciągu ostatnich miesięcy temat nie uzyskał wystarczającej ilości głosów, aby móc go przekazać dalej. W związku z powyższym zostaje zamknięty i przeniesiony do archiwum.
Pozdrawiam,
Mod Dobrawa