Zobacz pełną wersję : Gra Dropiki
Tarczyńca
30.05.2016, 14:16
Witam serdecznie.
O tuż moją sugestią jest coś wspaniałego. Chciał bym by po zrobieniu przygody przychodził raport do wiadomości na temat tego kto zamyka przygody.
Gdyż chodzi mi o to że są przygody dla 2 i 3 graczy a jak się robi bloki to można przygodę zamknąć w każdej chwili mimo iż się ją zrobiło i sprzedało na handlu to potem ludzie piszą że wina jest tego gracza co robi przygody a to zawsze jest nie prawdą. Dlatego proszę Was o rozpatrzenie mojej propozycji by zawsze przychodziło potwierdzenie do każdego gracza na każdej przygodzie kto zamyka przygodę. By uniknąć sporów i dymu ^^. BO monety za przygody czasem pozostają już przeznaczone do budowy wyspy a na drugą przygodę trzeba czekać czasem 1 dzień bo taka produkcja wojska ... dlatego dołączam ankietę i zachęcam do jej głosowania. p.s a jeśli jakiś gracz zamknie drugiemu graczowi przygodę przed ubiciem to wtedy oni powinni to załatwić między sobą a ten co robił przygodę powinien nie zwracać na to uwagi gdyż nic nie zrobił źle....
BB_Penelopa
30.05.2016, 14:17
Witam!
Zapraszam do dyskusji. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Z tą wspaniałością to już nie przesadzaj:).
Jeśli już - zamiast dodatkowego raportu informacja w dropie i to tylko wtedy, gdy przygodę zakończył inny gracz niż zaczął.
Tarczyńca
30.05.2016, 14:45
O to dobry pomysł ^^ np mogli by dodać okienko w dropie z nickiem kto zamkną przygodę ^^ hihi
sadze ze info w dropie to dobry pomysl, znajac bb moze za 5 lat zostanie wdrozony jesli nie pozniej
Milady84
30.05.2016, 17:09
Witam serdecznie.
O tuż moją sugestią jest coś wspaniałego. Chciał bym by po zrobieniu przygody przychodził raport do wiadomości na temat tego kto zamyka przygody.
Gdyż chodzi mi o to że są przygody dla 2 i 3 graczy a jak się robi bloki to można przygodę zamknąć w każdej chwili mimo iż się ją zrobiło i sprzedało na handlu to potem ludzie piszą że wina jest tego gracza co robi przygody a to zawsze jest nie prawdą. Dlatego proszę Was o rozpatrzenie mojej propozycji by zawsze przychodziło potwierdzenie do każdego gracza na każdej przygodzie kto zamyka przygodę. By uniknąć sporów i dymu ^^. BO monety za przygody czasem pozostają już przeznaczone do budowy wyspy a na drugą przygodę trzeba czekać czasem 1 dzień bo taka produkcja wojska ... dlatego dołączam ankietę i zachęcam do jej głosowania. p.s a jeśli jakiś gracz zamknie drugiemu graczowi przygodę przed ubiciem to wtedy oni powinni to załatwić między sobą a ten co robił przygodę powinien nie zwracać na to uwagi gdyż nic nie zrobił źle....
Przygody zrobione czasem zamykają się po prostu same i nie zawsze jest to winą, któregoś z graczy.
sadze ze info w dropie to dobry pomysl, znajac bb moze za 5 lat zostanie wdrozony jesli nie pozniej
Pudło i to okrutne:)
Gdy przygoda zostanie anulowana, odpowiedni nadawca jest wyświetlany w wiadomości otrzymanej przez zapraszającego gracza.
To nie do końca to co kolega proponował ale prawie:)
(podobno ma wejść 09.06)
Tarczyńca
30.05.2016, 17:27
Ale co ma wejść w 09.06? masz jakiś link na forum? gdzie to jest itp ^^ takie info?
Ale co ma wejść w 09.06? masz jakiś link na forum? gdzie to jest itp ^^ takie info?
Trza czytać co Penelopa pisze:) (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/41662-Zmiany-w-grze-09.06.2016?p=201865#post201865)
A co jest takiego skomplikowanego w tych blokach, że trzeba je robić przed zaproszeniem pozostałych osób?
Pudło i to okrutne:)
To nie do końca to co kolega proponował ale prawie:)
(podobno ma wejść 09.06)
prawie czyni wielka roznice- bo zmiana 9 czerwca dotyczy ANULOWANIA przygody, i jak do tej pory to tylko rozpoczynajacy mogl ja anulowac;
a propozycja dotyczy ZAMKNIECIA przygody, co moze zrobic kazdy bedacy na tej przygodzie
Shadow_mk
30.05.2016, 20:33
Witam serdecznie.
Gdyż chodzi mi o to że są przygody dla 2 i 3 graczy a jak się robi bloki to można przygodę zamknąć w każdej chwili mimo iż się ją zrobiło i sprzedało na handlu ....
hyh czlowiek uczy sie cale zycie xD
po 1 przygode mozna zamknac tylko i wylacznie jesli sie spelni warunki wygranej (lub skonczy sie czas ale to raczj nie ten temat xD)
sprzedajesz - nie znasz bioracych dropa = czekasz z zamknieciem ubiciem fortecy w czarnych czy wiezy w bractwie itd az obaj kupujacy potwierdzaja ci ze ubili jesli zostawiasz przygode ktora moze zamknac dowolny kupujacy to twoj problem i powinenes zwrocic kase za drop jesli ty lub ktorykolwiek zamknie za wczesnie
Jak wyżej.. Lepiej czekać z ubiciem ostatniego obozu jak zostawić samowolkę kupującym, ew. dopisywac do wiadomości na handlu ~ Ryzykujesz że drugi kupujacy zamknie przygode przed Twoim atakiem.
Co nie zmienia faktu że zmiana by się przydała, za. :)
misiasia
31.05.2016, 06:48
a co to da, że dostaniemy pw z info kto zamknął przygodę, jak i tak już musztarda po obiedzie? osobiście jest mi rybka, czy gracz x, czy z zamknął przygodę, problem w tym, że drop przepadł. pw niczego tak na prawdę nie wnosi. tak jak pisali poprzednicy, skoro decyduję się na sprzedanie dropu, to biorę za to pełną odpowiedzialność i robię wszystko, żeby lotnik i miał co ubić i nikt inny mu przygody przed nosem nie zamknął.
ps. a skąd temat "dropiki", skoro treść tyczy się lotników? (retoryczne ;) )
a co to da, że dostaniemy pw z info kto zamknął przygodę, jak i tak już musztarda po obiedzie? osobiście jest mi rybka, czy gracz x, czy z zamknął przygodę, problem w tym, że drop przepadł. pw niczego tak na prawdę nie wnosi. wnosi , wnosi- ja osobiście nie znoszę jak mi ktoś zamyka MOJĄ przygodę (z różnych względów np niespakowanego woja czy chęci bezpośredniego przesłania jakiegoś generała). Sama tez nie jestem na tyle wredna żeby komuś zamknąć przygodę. Dobrze by było na pewno wiedzieć kto tam majstrował.Pomysł mi się podoba, głosowałam na tak
Jak zwykle:
System "dropów" to patologia - niewłaściwe korzystanie z mechanizmów gry, wynikające z błędów projektowych (np. zero synergii przy ewentualnej współpracy).
Trzeba naprawić to, co jest źle, a nie maskować skutki.
Tarczyńca
08.06.2016, 21:12
Widzę że dużo ludzi nie robi tak zwanych Bloków na przygodzie :) i pewnie dlatego jesteście przeciwko mojej ankiecie.
Ja np osobiście robię Bloki na crku gdyż to ułatwia mi grę bo nie muszę wbijać raz na wyspę raz na przygodę by sprawdzić czy ktoś ubił czy nie jak dla mnie jako Twórcy dropa jest to dobre rozwiązanie bo przygodę masz już zrobioną i czekasz tylko na zyski by sprzedać ją lub wymienić. A że znajdzie się jakiś burak za przeproszeniem i zamknie przygodę bo np pomyli ze swoim cr... chodź dla mnie to głupie jak można się tak pomylić... po to są na przygodzie szczegóły by uniknąć takich rzeczy. A informacja kto zamkną przygodę była by mi na rękę bo jeśli wy chcecie cały dzień spędzić w przygodzie i czekać aż ktoś wyśle i zrobi stratę to proszę bardzo ja np mam do budowy kopalnie i inne rzeczy które praktycznie co 2 dzień stawiam. Dlatego chciał bym taką informacje kto zamkną dropa by ułatwić Sobie potem spór w Handlu i jak się znajdzie poszkodowany i złoczyńca to wtedy złoczyńca powinien oddać dropa jeśli jest honorowym graczem bo jeśli nie jest to trudno obaj są poszkodwani.
A i miałem raz taką sytuację że gracz który wysłał na moją przygodę generała to nic nie ubił i niby pisał potem do mnie że mu zamkłem przed czasem też to jest wkurzające.
aTenSion
08.06.2016, 23:05
Widzę że dużo ludzi nie robi tak zwanych Bloków na przygodzie :) i pewnie dlatego jesteście przeciwko mojej ankiecie.
Ja np osobiście robię Bloki na crku gdyż to ułatwia mi grę bo nie muszę wbijać raz na wyspę raz na przygodę by sprawdzić czy ktoś ubił czy nie jak dla mnie jako Twórcy dropa jest to dobre rozwiązanie bo przygodę masz już zrobioną i czekasz tylko na zyski by sprzedać ją lub wymienić. A że znajdzie się jakiś burak za przeproszeniem i zamknie przygodę bo np pomyli ze swoim cr... chodź dla mnie to głupie jak można się tak pomylić... po to są na przygodzie szczegóły by uniknąć takich rzeczy. A informacja kto zamkną przygodę była by mi na rękę bo jeśli wy chcecie cały dzień spędzić w przygodzie i czekać aż ktoś wyśle i zrobi stratę to proszę bardzo ja np mam do budowy kopalnie i inne rzeczy które praktycznie co 2 dzień stawiam. Dlatego chciał bym taką informacje kto zamkną dropa by ułatwić Sobie potem spór w Handlu i jak się znajdzie poszkodowany i złoczyńca to wtedy złoczyńca powinien oddać dropa jeśli jest honorowym graczem bo jeśli nie jest to trudno obaj są poszkodwani.
A i miałem raz taką sytuację że gracz który wysłał na moją przygodę generała to nic nie ubił i niby pisał potem do mnie że mu zamkłem przed czasem też to jest wkurzające.
???
Na cr, 2 bloki się robi na wieżach a 1/2 na przywódcach więc nie ma takiej szansy by ktoś zamknął przygodę przez zbiciem wież
Można napisać na pw zapraszanej osobie, że się czeka 35min na ubicie później leci koniec i trudno
Milady84
09.06.2016, 09:18
???
Na cr, 2 bloki się robi na wieżach a 1/2 na przywódcach więc nie ma takiej szansy by ktoś zamknął przygodę przez zbiciem wież
Można napisać na pw zapraszanej osobie, że się czeka 35min na ubicie później leci koniec i trudno
Czytaj ze zrozumieniem. Mowa jest o zakańczaniu przygód już zrobionych, w przypadku cr ze skasowanymi wszystkimi wieżami ale z atakami dropowiczów w drodze. Czasem robi się przygodę szybkim dropem, zostawia obozy pod atak i dropowicze atakują i sami zakańczają.
Czytaj ze zrozumieniem. Mowa jest o zakańczaniu przygód już zrobionych, w przypadku cr ze skasowanymi wszystkimi wieżami ale z atakami dropowiczów w drodze. Czasem robi się przygodę szybkim dropem, zostawia obozy pod atak i dropowicze atakują i sami zakańczają.
Tylko bywa też i tak że "niechcący" "lotnik" kliknie na zakończenie przygody ;)
A później nie ma winnych :)
Jadzia91
09.06.2016, 13:46
zawsze tak było kirk i jakoś wszyscy grają, dla mnie nie trafione. Zapraszaj znajomych, lub z gildii i zawsze możesz napisać: skończone, ostatni zamyka. No i jest jeszcze opcja: masz zakładkę na czacie, pisanie z zaproszonymi na przygodę, kończysz to piszesz i oni się dogadują.
Tarczyńca
10.06.2016, 07:42
A wiesz Jadziu że tak robię i mimo to gracze są są z bliższej pozycji zamykają przygody nim 2 doleci do ataku mimo iż jest napisane że ostatni zamyka przygodę i ostatni upewnia się czy 2 gracz ubił zawsze tak pisze ale gracze chyba tego nie czytają moim zdaniem to trafiona ankieta :)
Tarczyńca, jak sie bawisz w Cr-ki to wysyłaj blok na fortecę po atakach i po kłopocie, wymieniaj się ze znajomymi itd- jak wyżej pisali- unikniesz nieporozumień.
Uważam kolejny raport trafiajacy na pw za zbędny.
MOD_Victoria
13.01.2017, 16:35
Dzień dobry,
tak jak pisze RedJul, podobna funkcjonalność została wprowadzona do gry podczas aktualizacji 9 czerwca 2016 (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/41662-Zmiany-w-grze-09.06.2016?p=201865#post201865).
Gdy przygoda zostanie anulowana, odpowiedni nadawca zostanie wyświetlony w wiadomości otrzymanej przez zapraszającego gracza.
Nie jest to dokładnie taka wizja jaką przedstawił autor, ale ponieważ BB zastrzega sobie prawo do modyfikacji przedstawionych przez graczy koncepcji, pomysł może być uznany za zrealizowany a wątek może zostać zamknięty i przeniesiony do archiwum.
Pozdrawiam,
MOD_Victoria