Zobacz pełną wersję : Problem z załadowaniem gry
ratracer
10.05.2016, 22:31
Witam.
Po ostatniej konserwie pojawil mi się problem z wtyczką flasha (tak sądze).
Problem jest dziwny, bo na zadnm komputerze w domu nie wchodzi nawet do strony logowania.
wyglada ona tak:
http://zapodaj.net/cc0c5adc47d10.jpg.html
Przez Iplusa o dziwo wszedlem w panel logowania, zalogowalem sie do gry i nie bylo problemu, poza tym, ze mapa mi sie nie zaladowala:
mapa z przygody
https://zapodaj.net/5720d5cb04798.jpg.html
mapa wyspy
https://zapodaj.net/4e5cbc8dd89d2.jpg.html
Próbowalem na mozilli IE i chromie, flasha odinstalowalem i instalowalem 15 razy.
Wczoraj wszystko latalo bezproblemowo jak zawsze.
w pracy rowniez zalogowalem ssie do gry bez problemu.
Przez bramke proxy laduje mi sie menu startowe bezproblemowo, ale nie wyskakuje okienko do logowania.
prosze o mozliwie sensowne odpowiedzi
mi to wyglada na problemy predkoscia neta u ciebie, ale nie jestem fachowcem
ratracer
10.05.2016, 22:41
wszystko inne dziala bezproblemowo. youtube, serwisy informaacyjne wszystko. cockie tezz czyscilem razem z cala historia wszystkiego
Spox2525
11.05.2016, 07:35
Poczekaj jeszcze chwile. Dzis konczy sie kolejna konserwa i moze Ci sie poprawi :)
Mam to samo, korzystam teraz z mobilnego. Ale nie da rady załadować strony głównej, ani TSO, ani np MMHO. Po luknięciu w badanie sieci (narzędzia programistyczne) wychodzi, że serwery cdn ubisoftu mają request time out. Po prostu nie odpowiadają. Nic to się nie wiąże z szybkością sieci, po prostu coś poblokowali i serwy milczą.
15:34: Była awaria DNS-ów i część dostawców Internetu była odcięta. Powinno być już ok.
lukasz0830
11.05.2016, 11:42
u mnie też kiszka. Najpierw zginęli generałowie i 2200 wojska a czas premium leci i się kończy, a teraz nie mogę się zalogować. Próbowałem przeglądarki chrome, firefox, IE, i nic nie działa
No właśnie też nia mogę się zalogować na złotej górze, a nic o konserwie by miała być nie pisze?
Połączenie nie powiodło się
Niestety nie udało się połączyć z serwerem "The Settlers Online". http://tso-pl-website.cdn.ubi.com/sites/default/themes/siedler/images/common/maintenance.png
Spróbuj połączyć się ponownie. Jeżeli problem nie zniknie, wejdź na stronę główną i poszukaj informacji na forum.
gra wyłaczona?
BB_Penelopa
11.05.2016, 15:41
Połączenie nie powiodło się
Niestety nie udało się połączyć z serwerem "The Settlers Online". http://tso-pl-website.cdn.ubi.com/sites/default/themes/siedler/images/common/maintenance.png
Spróbuj połączyć się ponownie. Jeżeli problem nie zniknie, wejdź na stronę główną i poszukaj informacji na forum.
gra wyłaczona?
Witam!
W dniu dzisiejszym miała miejsce konserwacja.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Witam!
W dniu dzisiejszym miała miejsce konserwacja.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Ale nie o 12:07
Była awaria serwerowni dns-ów i część dostawców neta była odcięta od niektórych stron, teraz powinno być ok.
ratracer
11.05.2016, 19:22
I juz jest ok ;]
szkoda ze skunks byl na koszarach i poszedl niewykorzystany :/
BB_Penelopa
12.05.2016, 11:27
I juz jest ok ;]
szkoda ze skunks byl na koszarach i poszedl niewykorzystany :/
Witam!
Cieszę się, że problem się rozwiązał. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
no wlasnie szanowne bb problem sie nie rozwiazal- czesc graczy miala wlaczone premium, ktore przez ten problem zostaalo niewykorzystane i utracone, i prosze nie piszcie zeby pisac do supp , bo rekompensaty bywaja smieszne
na Nowej ziemi wieczorkiem masakryczne lagi.
masakryczne to mało powiedziane akurat jak pemke odpaliłem
I cały czas jest problem z ładowaniem sie gry !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tragedia!!!! Logowanie trwa wieczność a Lagi okropne. Bloku nie można w ogóle zrobić!!!! MASAKRA !!!!!
No to grę w weekend mamy z głowy, bo przecież nikt z BB nie pracuje w weekendy.
od wczoraj wieczorem, wygląda na to, że serwer kaput
Co się z tą grą do jasnej ANIELCI dzieje !!!!! Już nie mam słów 0 kolejka logowania już poszla w pioruny o PREMIUM nie wspomnę ! Jaja sobie z ludzi robicie !
Tragedia najpierw nie dało się zalogować dopiero po kilku dziesięciu albo i set próbach się udało. Teraz to połowa rzeczy nie łapie do tego wyrzuciło mnie do strony startowej już 2 razy. Masakra, faktycznie chyba weekend będzie z głowy.
Garret007
14.05.2016, 08:44
To samo mam wpisuje email hasło dobrze klikam loguj i się loguje loguje z i po chwili wywala i znów logowanie a jak już się uda zalogować to godzine się ładuje
Żądam "Kanapki z serem" za lagi i problem z logowaniem :P
ja tam bym wolała kabanosy, proszę wymyślić nową premię
Kopy saletry padły , "graniciarze" na bezrobociu , elitarne budynki bez buffa , dobrze ,że z nikim nie byłem umówiony na oddanie loota , tak szwaby niszczą Polską gospodarkę , a potem raitingi mamy obniżone .
P4wel3011
14.05.2016, 09:50
Ktoś panuję nad tą grą? Czy wszyscy rozpływają się w samozadowolenie z nowego Devbloga? Logowanie trwa 20 minut, wejście do gry chyba za 10 razem, lagi ze wszystkim: poszukiwacze, odkrywcy, premki, przygody. Zapewne kolejny weekend bez zauważenia problemu przez BB.
Zalogowałem sie !
Ale nie mam czatu bo muszę nabić 5lvl :D
Ciężkie zadanie może sie uda.
Kurde_Mole
14.05.2016, 10:53
Jestem ciekawy czy kiedyś przestaniemy oglądać ten komunikat
http://pics.tinypic.pl/i/00785/sj9rwiwyqqhl_t.jpg (http://www.tinypic.pl/sj9rwiwyqqhl)
TITO_CFC
14.05.2016, 11:04
To już są jakieś jaja a Wielkanoc za nami... żeby raz taka sytuacja miała miejsce ale tu co tydzień w weekendy są problemy uniemożliwiające grę
Dobrawa_old
14.05.2016, 11:36
Dzień dobry,
problem został zgłoszony,
Pozdrawiam,
Mod_Dobrawa
a kiedy będzie naprawiony?
Edit:
Coś zaskoczyło, ciekawe na jak długo
Dobrawa_old
14.05.2016, 11:58
a kiedy będzie naprawiony?
Edit:
Coś zaskoczyło, ciekawe na jak długo
Na to pytanie, niestety nie znam odpowiedzi.
Nie zaskoczyło, ale dobrze, że ktoś zareagował
slawekk1
14.05.2016, 13:15
Dobre nawet posty nieodpowiednie dla bb są usuwane gratulacje kuzwa
akerman1
14.05.2016, 13:19
Od wczoraj sie nie moge zalogowac do gry a wy mowicie o jakis konserwach i problem zostal zgloszony dzisiaj...?
Nie ma to jak godzinne logowania... przypominają się stare czasy.... bety... a teraz to chyba jest.... ekhem... Ceta , a raczej CZEKAJTA aż się zalogujeta :P
MANOLO_PL
14.05.2016, 14:10
Kozakować niebiescy i żółci na czacie to potrafią. Rozdawać bany na prawo i lewo. A JA SIĘ PYTAM, GDZIE WY DZISIAJ JESTEŚCIE CO ???????? aha zalogować się nie możecie.
"Wam kury szczać prowadzać, a nie grę robić" - parafrazując naszego Józefa Piłsudskiego.
zjadaczasu
14.05.2016, 14:38
Ja się loguję bez problemu. Kilkakrotnie dzisiaj i jest ok.
zalogować sie idzie ale lagi nie z tej ziemi "Nowej Ziemi"
kiper666
14.05.2016, 15:09
naprawcie tą grę, jest masakra, nie da się nic zrobić co chwile wywala !!
Kurde_Mole
14.05.2016, 15:34
Wydaje mi się, a nawet jestem o tym przekonany że każdej ale to każdej firmie zależy na jej wizerunku, jak Cię widzą tak Cię piszą :) jak głosi stare przysłowie. Tak, każdej firmie zależy na dobry wizerunku, nie dotyczy to jednak firmy Ubisoft i Blue Byte. Ubisoft stworzyło coś co nazywa się " Warunki korzystania z usług Ubisoft " (https://legal.ubi.com/termsofuse/pl-PL) i mają wszystko w głębokim poszanowaniu. W tych warunkach jest punkt 15, jak BYK tak jest napisane że gracz gra na własne ryzyko, to jaka ta gra jest i jak działa mało kogo interesuje, będzie działać to jest OK nie będzie działać to też jest OK. To gracz jest sam sobie winien że związał się z tą grą, więc czujmy się na tej grze jak intruzi :) nikomu do niczego niepotrzebni.
około 10 minut się logowałem na stronie głównej nawet do gry nie będę próbował
O tej porze wszyscy co moga cos zrobic z BB teraz siedza w domu i przygotowuja grilla wiec pewnie ciezko bedzie kogos sciagnac zeby zrestartowal serwery.
oni zrestartują serwery jak już wszytko zacznie działać dobrze tak jak ostatnio
Podobno to nie jest już wersja BETA a ja od nosze inne wrażenie konserwo wróć
TITO_CFC
14.05.2016, 16:44
BB osiagneło szczyt w olewaniu graczy...ważne by kasa płyneła.
Kurde_Mole
14.05.2016, 18:12
Dzień dobry,
problem został zgłoszony,
Pozdrawiam,
Mod_Dobrawa
MOD_Dobrawa jesteś moderatorem forum, więc zdradź nam tą słodką tajemnicę KOMU i GDZIE to zgłosiłaś ?? skoro nie ma żadnej interwencji w tej sprawie. Twój wpis był o godz. 10:36 a w tej chwili jest 18:10 czyli ponad 7 godzin i ZERO reakcji !! A może ten wpis był tylko tak dla picu, żeby uspokoić nerwową sytuację.
MANOLO_PL
14.05.2016, 18:26
jakie nerwy na lajcie jestesmy :) jak sie zalogowalem tak zostawilem juz sprzet nie ruszam bo drugiej okazji moze nie być.
ja jak się zalogowałam po pół godzinnych próbach to w ciągu 10 minut 2 razy mnie wywaliło.....masakra
ja od rana próbuje się zalogować i owszem uda się na max... 30 sekund
popieram, problem jest od kilkunastu godzin i nic się nie dzieje
coś się dzieje bo nie można gry uruchomić, u mnie biały ekran i koniec, może serwery restartują :)
MANOLO_PL
14.05.2016, 19:25
banany rozdaja :)
biało wszędzie co to będzie :):eek:
Potrafią jakieś głupoty wprowadzać, ale zapewnić stabilność gry to ponad możliwości zespoły The Settlers Online - niestety standard pokonserwacyjny, jedno poprawią 10 spartolą... Problem z logowaniem pojawia się średnio co 2 tygodnie - sprawa nierozwiązywalna
chyba w świecie The Settlers On-Line.pl nastąpił rozbłysk słoneczny i wszyscy zostali oślepieni
Dobrawa_old
14.05.2016, 20:07
MOD_Dobrawa jesteś moderatorem forum, więc zdradź nam tą słodką tajemnicę KOMU i GDZIE to zgłosiłaś ?? skoro nie ma żadnej interwencji w tej sprawie. Twój wpis był o godz. 10:36 a w tej chwili jest 18:10 czyli ponad 7 godzin i ZERO reakcji !! A może ten wpis był tylko tak dla picu, żeby uspokoić nerwową sytuację.
Witam ponownie,
nasz CM został poinformowany o problemach technicznych, przekazał info wyżej i obawiam się, że to jedyne co możemy tutaj zrobić. Zostaje nam jedynie czekać, aż dział techniczny się z tym upora. Widać musi to być coś poważnego, skoro rozwiązanie tego problemu tak długo trwa.
Jest mi naprawdę bardzo przykro i rozumiem frustrację oraz gniew, ale obawiam się, że w tej sytuacji nie możemy zrobić nic więcej, oprócz czekania.
Pozdrawiam,
Mod_Dobrawa
ja to myślę że po Trzech Królach będzie już ok,no chyba że ze względu na poprawność polityczną zniosą te Święto co by nie obrażać co niektórych, a swoją drogą czy możemy się spodziewać jakiejś rekompesaty?, skoro cofnęliśmy sie do epoki kamienia łupanego proponuję chociaż skromnej dopałki do kopy kamienia, zawsze to cóś,)
dzisiaj gra to ogromna porażka!!!!! nie sposób dostać się do konta a jeśli się uda to tylko na moment...... masakra :/
Kurde_Mole
14.05.2016, 20:34
Witam ponownie,
nasz CM został poinformowany o problemach technicznych, przekazał info wyżej ........
Pozdrawiam,
Mod_Dobrawa
Przekazał albo i też nie :D Swoją drogą to " BB_Alex (zespół Gamedesign) przedstawia kolejny Dev Blog " zapewne poszli to oblewać :D a grę olewają :p
maciewieczor
14.05.2016, 21:07
Masakra ! nie da sie grac ... Czas przygody sie skonczy i pytam kto za to zaplaci ! Gdzie moje sto milionow :)
powaznie mowiac , fair play byloby zwrocenie czasu do przygod !!!
Przydała by się jakaś informacja na głównej
krzysztofor11
14.05.2016, 21:34
Tłumaczenia Dobrawy to ewidentna bzdura. Ale policzmy jeden dzień z premium to strata około 200 klejnotów razy ilość graczy na serwerze daje BB milionowe zyski.
Czyli ta sprawa to juzż nie problem tylko przekręt w stylu Amber Gold i można bez problemów złożyć pozew zbiorowy. No i ciekawe co teraz MOD mi odpowie.?
SrolusIII
14.05.2016, 21:37
Cały dzień od czasu do czasu próbuję się zalogować i udało mi się pierwszy raz, oczywiście gra się nie ładuje, ale mogę chociaż na forum napisać, bo bez zalogowania to nie możliwe.
Przydała by się jakaś informacja na głównej
Popieram, skoro problem jest poważny, to stosowna informacja na głównej stronie by się przydała.
Kurde_Mole
14.05.2016, 21:54
Popieram, skoro problem jest poważny, to stosowna informacja na głównej stronie by się przydała.
Pytanie ?? kto tą informację ma napisać ?? BB_Penelopa2 ma weekend, inni BB_Badziewiaki też mają weekend, więc kto to info ma zamieścić ??
A swoją drogą, kogo to interesuje że na grze jest problem ? nie pierwszy i zapewne nieostatni raz na grze jest problem i nikt nie reaguje.
No i ciekawe co teraz MOD mi odpowie.?
MOD odpowie TYM (https://legal.ubi.com/termsofuse/pl-P) przeczytaj punkt 15
MANOLO_PL
14.05.2016, 22:23
po zimnej Zośce zapewne się poprawi, tych 3 ogrodników też minęło więc można brać powoli łopaty i w teren ruszać sadzić , kopać itp. prace wykonywać.
krzysztofor11
14.05.2016, 22:41
Czyli Amber gold do kwadratu
Kakofoniks1
14.05.2016, 22:59
Przez PiS obniżyli nam rating i Niemcy nie chcą u nas inwestować.
Tłumaczenia Dobrawy to ewidentna bzdura. Ale policzmy jeden dzień z premium to strata około 200 klejnotów razy ilość graczy na serwerze daje BB milionowe zyski.
Czyli ta sprawa to juzż nie problem tylko przekręt w stylu Amber Gold i można bez problemów złożyć pozew zbiorowy. No i ciekawe co teraz MOD mi odpowie.?
Rozumiem frustrację, sam mam identyczne problemy ale milionowe zyski to chyba przegięcie:)
jakaś przerwa techniczna, bez ostrzeżenia?
to nie fair
No i gra się wysypała na cacy :((
Senlandia
15.05.2016, 01:23
jaja...
Zielone Świątki-markety pozamykane to i tso zamknięte a co tam :)
Barlog111
15.05.2016, 01:24
To sobie poczekamy
Może jakieś info by dali lub coś tam - a tu nic tylko " Połączenie nie powiodło się "
Po co ostrzegać, przecież gracze i tak nie będą narzekać jak wreszcie gra zacznie jako tako chodzić. Pewnie ktoś się obawiał, że napisanie prostej informacji w grze doprowadzi go do zwichnięcia co najmniej palca wskazującego.
Draco2000
15.05.2016, 01:27
Mroczne zagadki....
Zawsze jak chce kupić klejnoty to gra się wali... jakby sama mi mówiła - "nie warto".
Chciałbym zapytać jak BB zamierza zrekompensować przecietnemu graczowi straty poniesione w wyniku awarii?
Wiele nie potrzeba, 100 monet gildii za niezrobione zadanie, dzień premki za stracone premium i ewentualnie 100 klejnotów za przerwany cykl logowania chyba wystarczy? :)
Tornados
15.05.2016, 10:17
Chciałbym zapytać jak BB zamierza zrekompensować przecietnemu graczowi straty poniesione w wyniku awarii?
Wiele nie potrzeba, 100 monet gildii za niezrobione zadanie, dzień premki za stracone premium i ewentualnie 100 klejnotów za przerwany cykl logowania chyba wystarczy? :)
Marzyciel :D
Jak ci kanapke z serem wysla to bedzie cud
kanapka z serem? marzyciel...
Jagusiowy
15.05.2016, 11:22
U mnie już też wszystko działa .
wojtek91
15.05.2016, 16:37
Chcemy grać jak pada deszcz a nie oglondaćjak pada za oknem
ze smutkiem musze wam powiedziec, ze wszyscy co tu sa zaakceptowali regulamin, a w regulaminie jest na ten temat punkt - a po naszemu go skracajac,- jak w tso sa bledy, nie mozecie wejsc do gry , to nie jest problem ubisotu tylko gracza , ktoremu z tego powodu nic sie nie nalezy
soory- taki mamy regulamin
gildyjne i tygodniowe za logowanie to pikuś w porównaniu do zaloguj sie 180 dni albo 365, dla tych co oczywiście jeszcze tego nie zaliczyli a sumiennie codziennie sie logowali, a tu łup, obuchem w łeb i od nowa Polska Ludowa zaloguj sie 180 albo 360,)
kinia19910
15.05.2016, 20:11
gildyjne i tygodniowe za logowanie to pikuś w porównaniu do zaloguj sie 180 dni albo 365, dla tych co oczywiście jeszcze tego nie zaliczyli a sumiennie codziennie sie logowali, a tu łup, obuchem w łeb i od nowa Polska Ludowa zaloguj sie 180 albo 360,)
Akurat osiągnięcie dotyczące logowania się 180 lub 360 dni jest liczone łącznie. Z rzędu trzeba się logować 30 dni do osiągnięć.
Też mi wszystko muli, lagi potworne.
Co do straconego premium, proponuję kontakt z Supportem, mi kiedyś zwrócili w podobnej sytuacji.
Jeśli chodzi o "straty" 100 klejków tygodniowo z tytułu braku możliwości zalogowania się - nie kojarzę sytuacji by była za to kiedykolwiek rekompensata. Trzeba się z tym pogodzić.
Milady84
16.05.2016, 11:13
Akurat osiągnięcie dotyczące logowania się 180 lub 360 dni jest liczone łącznie. Z rzędu trzeba się logować 30 dni do osiągnięć.
Też mi wszystko muli, lagi potworne.
Co do straconego premium, proponuję kontakt z Supportem, mi kiedyś zwrócili w podobnej sytuacji.
Jeśli chodzi o "straty" 100 klejków tygodniowo z tytułu braku możliwości zalogowania się - nie kojarzę sytuacji by była za to kiedykolwiek rekompensata. Trzeba się z tym pogodzić.
Ech mówicie jak politycy. Nie straciliście tych 100 klejek, bo ich nie mieliście. Po prostu ich nie zyskaliście:) Więc niby czemu mieliby oddawać coś czego nie mieliście?
uboot ja miałam przerwy w logowaniach i 360 i tak dawno zaliczone, tam mogą być przerwy, a logowania są i tak sumowane.
nie wiem po co ciagnac ten temat, skoro zostalo powiedziane co i jak; jest jak jest i my gracze tego nie zmienimy, jest regulamin ubisoftu punkt 15- i tyle- polecam go przeczytac; chyba ze ten watek ma sluzyc do wylewania swoich pretensji , zali i frustracji
Androm3da
17.05.2016, 09:58
Witam.
Na obecną chwilę nie tylko jest problem z załadowaniem gry, ale nawet z zalogowaniem się. Piszę w imieniu innych graczy który mają podobny problem, a którzy nie mogą nawet nic napisać na forum.
Dobrawa_old
17.05.2016, 10:20
Dzień dobry,
zgodnie z informacją jaką dostałam, problem został zgłoszony, dział techniczny już nad nim pracuje.
Pozdrawiam,
Mod_Dobrawa
Androm3da
17.05.2016, 10:30
To może warto dodać, żeby poinformować dział techniczny, że nawet jeśli uda się wejść do gry, to często z niej wywala (przeciążony serwer), ponadto czaty się resetują.
Jest info ,zostanie odblokowany na 5 poziomie - o czat chodzi.
"Aktualizacja czatu - [Zakończona]" - działa komuś czat ?:D
Androm3da
17.05.2016, 10:55
Brawo ! Na marginesie dodam że 5 lvl wbiłem ponad 4 lata temu :P
http://images.tinypic.pl/i/00786/ko9ud2rwl6nc.jpg
Jest progres ,już nawet zielonych lampionów nie ma przy obecnych w grze:)
BB_Penelopa
17.05.2016, 11:00
Witam!
Uprzejmie informuję, że aktualizacja czatu została ukończona.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Brawo ! Na marginesie dodam że 5 lvl wbiłem ponad 4 lata temu :P
http://images.tinypic.pl/i/00786/ko9ud2rwl6nc.jpg
mam to samo, ale przecież aktualizacja czatu została ukończona.
Arabusta
17.05.2016, 11:04
Zawsze cos spieprzą ,za cholere ani sprzedac ani wymienic drop tez mam wszystkie okna czatu zablokowane
Androm3da
17.05.2016, 11:09
Mogę przypuszczać że zakładka ze znajomymi też nie działa poprawnie, sugeruję się tym że nawet ja sam pomimo wejścia do gry nie mam zielonej kropki oznaczającej że jestem w grze. Przy zakładce "wszyscy" nie ma, przy zakładce "znajomi" jest kropka.
EDIT: no działa wszystko
Arabusta
17.05.2016, 11:09
Za 3 razem pomogl relog :) o dziwo dziala
BB_Penelopa
17.05.2016, 12:20
Witam ponownie!
W przypadku dalszych problemów sugeruję wyczyszczenie historii przeglądania.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Milady84
17.05.2016, 12:29
A ja dodam z własnego doświadczeń, ze po czyszczeniu należy uruchomić przeglądarke od nowa:) kiedyś tak z 10x czyściłam i odświeżałam stronę i nic. Potem po ciasteczkach zamknęłam i uruchomiłam ponownie i zadziałało.
CZyszczenie ciasteczek i historii przegladania nie pomaga, na chromie i nternet explorerze nie da da sie zalogowac, na mozilli da sie, wiec nie wiem co tam znow pozmieniali..... ale cos popsuliscie.... wiec naprawcie :)