PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Budynek dajacy popa o wymiarach 1x1

marceliagdy
10.05.2016, 19:07
Ze wzgledu na ciagłe zmiany, a to nowe budynki produkcyjne, a to zmiany na mapie ktora powinna byc constans forever and ever, istnieje wiele niewykorzystanych pojedynczych pol - pojedynczych czyli o wymiarach 1x1, stad może dobrym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie do ktorejs z przygod w jednym ze slotow mozliwosc wydropienia budynku o wymiarach 1x1. ALbo moze dałoby sie to zrobic z arabska wiezą, skoro kwatermistrz mogł sie skurczyć, i mapa sie zmienia to czemu nie, przydalby sie tez taki budynek o wymiarach moze 3x3 pola (moze moznaby "skurczyc wymagania dla pałacu) i 2x3 (ewentualnie 3x2), co otym myślicie ? Kiedy było wprowadzane rozszerzenie xxl na jednej ze stronek niemieckojezycznych było zestawienie tego co wprowadza i była tam błedna informacja o wlasnie wspomnianej wczesniej wiezy. jak nizej.

http://siedler-vision.de/2015/08/testserver-stresstest-stufe-75-inselarchipel-und-mehr/

ponizej kilka przykladow gdzie takie nowe cuda idealnie by weszly

http://i65.tinypic.com/2062dxe.jpg
http://pl.tinypic.com/r/2le4ak5/9
http://pl.tinypic.com/r/33nxgg3/9

to tyle, czekam na ewentualne komentarze.

Androm3da
10.05.2016, 20:25
Może się czepiam, ale... Patrząc na generała i przydzielane mu wojsko w garnizonie, to wychodzi na to że ów generał ma jakąś magiczną kieszonkę w której to wojsko trzyma, chcę napisać tyle, po co budynki 1x1, może lepiej od razu dodać do gry jakiegoś nowego ludka, który po rozłożeniu na wyspie miał by podobną magiczną kieszonkę co generał, z tym że zamiast wojska dali byśmy mu np 10 lodowych czy 10 wspaniałych rezydencji, wtedy to oszczędność by była.

marceliagdy
10.05.2016, 21:16
próbuje załapać szydere ale mimo ze przeczytalem uwaznie 3 razy , nie łapie, niestety :)
chociazby po to zeby gre urozmaicic.

Androm3da
11.05.2016, 07:42
Już tłumaczę. W sumie to taki żart, ale co tam :p Podam przykład na podstawie Marszałka, jest np nowy ludek, coś jak generał, którego możemy rozstawić na wyspie jak garnizon, nazwijmy go Skautem, czyli, przydzielamy mu max 6 lodowych, rozstawiamy na wyspie i dzięki temu populacja wzrasta nam o 840 ludków, a i oszczędzamy tym sposobem miejsce na wyspie pod rozbudowę ;)

http://images.tinypic.pl/i/00785/t4bxlv2p4dm8.jpg

Adamynas
11.05.2016, 09:10
Ludzie maja po kilkadziesiąt k popa przy budynkach 2x2 i więcej więc na co kolejny pop? Mało miejsca na wyspie? to może czas ja trochę przebudować wywalając zbędną produkcje

sparkz
11.05.2016, 10:19
Ludzie maja po kilkadziesiąt k popa przy budynkach 2x2 i więcej więc na co kolejny pop?

Chociazby po to, ze jesli ktos nie mial okazji sie oblowic w lodowe podczas BN 2013 to ma niewspolmiernie malo populacji w stosunku do tych co wtedy grali i sie mogli oblowic.

RedJul
11.05.2016, 10:21
Popa nigdy dość:)
Tyle że pomysł nazwałbym karkołomnym.
Już taki szałas pasterski 1x1 z popem 30 zrobiłby podejrzewam furorę:)

marceliagdy
11.05.2016, 13:32
Już tłumaczę. W sumie to taki żart, ale co tam :p Podam przykład na podstawie Marszałka, jest np nowy ludek, coś jak generał, którego możemy rozstawić na wyspie jak garnizon, nazwijmy go Skautem, czyli, przydzielamy mu max 6 lodowych, rozstawiamy na wyspie i dzięki temu populacja wzrasta nam o 840 ludków, a i oszczędzamy tym sposobem miejsce na wyspie pod rozbudowę ;)

tak , jak zart to i owszem, tylko po co , nawet nie wiem co odpisac ....
ja tego problemu niemam, mam tylko 9 (słownie : DZIEWIEC) lodowych, a znam takich co maja 35k popa i ani jednej.... ale nie o to mi chodzilo zeby wydziwiac bo popa mało ....

Ludzie maja po kilkadziesiąt k popa przy budynkach 2x2 i więcej więc na co kolejny pop? Mało miejsca na wyspie? to może czas ja trochę przebudować wywalając zbędną produkcje

ja miejsca na wyspie mam i to sporo po ostatnim - i nie tylko - przetrzebieniu "zbednej" jak to nazwales produkcji ....

Chociazby po to, ze jesli ktos nie mial okazji sie oblowic w lodowe podczas BN 2013 to ma niewspolmiernie malo populacji w stosunku do tych co wtedy grali i sie mogli oblowic.

no np ....

.....
Tyle że pomysł nazwałbym karkołomnym.
Już taki szałas pasterski 1x1 z popem 30 zrobiłby podejrzewam furorę:)

dokładnie, byłby szał , ale to tylko moje zdanie, a że karkołomny .... czemu nie ??

broda102
11.05.2016, 20:51
Chyba budynek dający kopa :P Pędzarnia

BB_Penelopa
12.05.2016, 15:03
Witam!

Zapraszam do dyskusji!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Polkjmn
13.05.2016, 12:38
Przydałby się taki :)

marceliagdy
13.05.2016, 14:12
Przydałby się taki :)

tak mi przyszlo do glowy wlasnie, ze moznaby to zrobic tak, ze zeby mial np 30 popa to moznaby robic co lvl o 5 a jesli np 25 na 6ym lvlu to mogloby byc ze na 1ym, 2im i 3im lvlu byłby to budynek ozdobny a od 4go lvlu 5 i co lvl o 10, czyli na 6ym 25 - zawsze jakies novum ...
No ale koncepcji mozna miec multum, kwestia co by było ciekawsze albo bardziej nietypowe.

BB_Penelopa
13.05.2016, 16:54
Witam ponownie!

Bardzo dziękuję za oddane głosy i zachęcam do dalszej dyskusji!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Dobrawa_old
29.08.2016, 18:28
Dzień dobry,

w ciągu ostatnich miesięcy, temat nie uzyskał wystarczającej ilości głosów aby móc go przekazać dalej. W związku z powyższym zostaje zamknięty i przeniesiony do archiwum.

Pozdrawiam,
Mod Dobrawa