Zobacz pełną wersję : Zestawienie Pomysłów i Sugestii - dyskusja, komentarze
Dobrawa_old
07.05.2016, 22:00
Dzień dobry, :)
jak wiadomo, polska społeczność jest pełna ciekawych pomysłów na grę, o czym świadczy, chociażby wypełniony po brzegi dział z Pomysłami i Sugestiami na naszym forum.
Zastanawiałam się, jak mogłabym ułatwić, nam graczom, korzystanie z tego zbioru i tak oto powstał wątek Zestawienie Pomysłów i Sugestii (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/41541-Zestawienie-pomys%C5%82%C3%B3w-i-sugestii). Mam nadzieję, że z nim, rozglądanie się po tym dziale będzie nieco łatwiejsze.
Gorąco zachęcam do brania udziału w głosowaniach oraz omawiania pomysłów i dyskutowania o nich. Oczywiście z niecierpliwością czekamy również na nowe super pomysły, które postaram się na bieżąco wpinać do zestawienia :)
Pozdrawiam,
Mod_Dobrawa
kinia19910
07.05.2016, 22:13
Brawo, świetna robota! :)
Miło zobaczyć zaangażowanego moderatora.
Jest nadzieja, że będzie mniej dubli i korzystanie z forum będzie przyjemnością :).
"Jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie normalnie..."
genialna sprawa- a ja sie zastawanawialem co dzis caly dzien robilas online :) widac ze sie konkretnie zaangazowalas
Misiorww
08.05.2016, 06:29
"Jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie normalnie..."
cóż za niepoprawna optymistka ;p
ja tam stąpam twardo po ziemi.
pomysł na zgrupowanie pomysłów rewelacja.
ps
obym się mylił :)
Gratuluję pracy! :) Naprawdę kawał dobrej roboty :)
deagostini85
10.05.2016, 11:30
j.w. świetna robota :)
Witam. Mam pomysł który zapewne się spodoba niektórym. Mianowicie chodzi o limity roznych eventowych zakupow. Np gienkow odkrywcow czy plywajacych domkow. Co event były rozne opcje. W fazie gry do 50lvl w zupelnosci mi wystarczal 1 msw. Nie kupowalem znowu bo po co. A teraz jak wprowadziliscie 75 i alibabe to tych msw ginie na potege i teraz to strach myslec ile czasu zajmuje robienie przygody jak sie czeka na odnowe msw z 5 razy. Jakby sie mialo jeszcze czas co 2h atakowac po odnowie.
Ogólnie to pomysł jest taki, żeby zebrać limit tych wszystkich rzeczy i w razie danego eventu była możliwość wykupienia do limitu dany przedmiot(glownie mi chodzi o msw ludzie maja po 5-6 bodajze). Bo obecnie jak ktos zaczyna gre to w tyle zostanie i nie wiadomo ile lat mu zajmie aby chociaz podgonic troszke. A tak mozna sie przygotowac na event pozbierac troszke surowce eventowe i dorownac tym co juz graja od lat. Bo nawet jak za klejki kupie to 2 msw to tez porazka jest. Chodzi o danie szansy mlodszym graczom i tym co ich eventy omijaly szerokim lukiem. Napewno znajdzie sie duzo takich osob ktore myslaly podobnie i teraz zaluja po wprowadzeniu aktualizacji. Bo w sumie chodzi o to zeby przyjemnie sie gralo i zeby miec tez normalne zycie a nie pilnowac co 2h bo sie zaraz odrodzi. Prosze o udzial w dyskusji i opinie na ten temat. Pozdrawiam Rastlin.
Dobrawa_old
01.06.2016, 19:10
Dzień dobry :)
swoje pomysły dotyczące gry, bardzo proszę zamieszczać w dziale Pomysły i Sugestie (http://forum.thesettlersonline.pl/forums/245-Gra), proszę również nie zapomnieć o dodaniu ankiety (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/37669-Poradnik-Jak-doda%C4%87-ankiet%C4%99).
Pozdrawiam,
Mod Dobrawa
guSTafik
28.07.2016, 21:12
Czy będzie drzewko rozwoju dla generałów? Fajnie byłoby gdyby generałowie i odkrywcy byli poukładani od np. gen major - itd do zwykłego generała
Dobrawa_old
28.07.2016, 22:10
Dzień dobry :)
ten wątek jest dedykowany zestawieniu pomysłów wyłącznie ;) ale...
O rozwoju generałów rozmawialiśmy wielokrotnie, co jakiś czas ten temat jest podbijany np. w tym wątku (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/41177-Ulepszanie-genera%C5%82%C3%B3w) można zagłosować za wprowadzeniem drzewka rozwoju dla Generałów, jak i podyskutować, jak chcielibyśmy, żeby takie drzewko wyglądało. Natomiast jeżeli chodzi o porządek w Menu Gwiazdy, to podobno już za chwileczkę, już za momencik ;)
Na testowym już jest, więc można podejść i pooglądać, jak będzie wyglądało.
Pozdrawiam,
Mod Dobrawa
Andzia250491
16.11.2016, 20:33
Ja mam taka sugestie żeby powtórzyć to co juz było - czyli żeby przez jakiś czas można było przesuwać budynki bez kosztów to by pewnie ułatwiło niektórym graczom dobre ustawienie nowych budynków po evencie. z góry bylabym bardzo wdzięczna za to bo właśnie przydałaby mi się taka akcja ;)
Prometeusz2016
03.12.2016, 11:05
mam taki niewielki pomysł to moze być kłopotliwe ale by umiliło stanowczo grę graczom mnianowicie zrobić ikonke aktywującą co ubiera w szystko na wyspie w urodzinowy nastrój każdy ma urodziny to by byl super motyw jak takie coś by powstalo w gildiach to by napewno dzialalo to tylko kącepcja i pewnie nik nad tym nie bedzie umyslu wytężał nawet jak taki bajer za aktywacje mniał by kosztować przypuśćmy 2 diamenty sama aktywacja przez wszystkich graczy w gildi wynosila by 200 diamentow to zawsze jakis pomysl dziekuje i przepraszam za bledy
MOD_Victoria
04.12.2016, 13:07
Dzień dobry,
proszę o umieszczanie pomysłów w dziale "Pomysły i sugestie (http://forum.thesettlersonline.pl/forums/245-Gra)" wraz z odpowiednią ankietą (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/37669-Poradnik-Jak-dodać-ankietę). :)
Jeśli pomysł zbierze wystarczającą liczbę głosów BB_Penelopa przekaże go do developerów, którzy być może go wprowadzą.
Zestawienie zostało zaktualizowane:)
Pozdrawiam,
MOD_Victoria
ArturGrab
04.12.2016, 18:00
MOD_Dobrawa kawał dobrej roboty, tyle że jak byś jeszcze tak BB przycisnęła aby pomysły w jakiś sposób realizowali to było by super.
Mam na myśli że jak jest pomysł i poszedł do develeperów to aby dali info czy będą działać i w jaki sposób czy mają zamiar pomysł wprowadzić.
Valaquenta
14.06.2017, 18:04
// ciach
BB_Penelopa
15.06.2017, 08:43
Ja nie tyle przedstawiam sugestie, co sugeruję, że w dziale -> http://forum.thesettlersonline.pl/threads/43732-Zapytaj-mnie-o-cokolwiek-Odpowiedzi ZDECYDOWANA WIĘKSZOŚĆ PYTAŃ I ODPOWIEDZI jest Made in Germany. CZYŻBY INNE SPOŁECZNOŚCI BYŁY TAK TĘPE, ZE NIE POTRAFIŁY SFORMUŁOWAĆ INTERESUJĄCYCH PYTAŃ? Widzę tutaj ewidentną stronniczość. A może to polskie community ma serdecznie w ... sami wiecie gdzie, zajęciem się się opracowywaniem odpowiedz na pytania zadane przez polska społeczność? Możliwe, że zachodzi tutaj także permanentna, decydencka stronniczość co do wyboru pytań z danego kraju. W końcu to niemiecka produkcja.
Witaj!
To ne jest odpowiedni wątek do takich stwierdzeń.
Pytania wybierane są pod kątem ich merytoryki, tak aby gracze ze wszystkich wersji językowych dowiedzieli się czegoś istotnego.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Witaj!
To ne jest odpowiedni wątek do takich stwierdzeń.
Pytania wybierane są pod kątem ich merytoryki, tak aby gracze ze wszystkich wersji językowych dowiedzieli się czegoś istotnego.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
To jest jak najbardziej odpowiedni wątek.
Z tymi pytaniami to jak z głosowaniem - nieważne kto głosuje, ważne kto liczy głosy.
Tu wybieranie odpowiedzi wyglądało tak - no to najpierw popatrzmy na niemieckie.
"Lipa - odrzucamy, lipa - odrzucamy, dobre - może być, lipa - odrzucamy" i tak wybrano ileś pytań.
To teraz popatrzmy na polskie pytania.
"Lipa - odrzucamy, lipa - odrzucamy, dobre - może być oooo już jakiś Niemiec zadał to pytanie, odrzucamy."
@Valaquenta - i masz odpowiedź:)
A dlatego to jest dobry wątek na temat pytań?
Bo jest pomysł i sugestia, żeby to od polskich pytań zacząć a nie niemieckich:)
Valaquenta
18.06.2017, 23:01
// ciach
BB_Penelopa
19.06.2017, 20:01
Czytałem sporo pytań zadanych przez polską społeczność i bardzo wiele było sprecyzowanych konkretnie, zarówno pod kątem merytorycznym jak i składniowym także poprawnie. Czyżby zaistniała niemoc totalna wśród community? Prawdą jest stare powiedzenie: są równi i równiejsi. Tyle w temacie.
Co do celowości zamieszczenia mojej wypowiedzi właśnie tutaj, to jest ona zamieszczona w jak najbardziej adekwatnym dziale forum.
Odpowiedzi w dalszym ciągu są przygotowywane.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Witam,kiedy dodacie w koncu u kupca dodatkowe wyburzacze skal?? po co na wyspie skaly ktorych nie mozna burzyc??