Zobacz pełną wersję : Gra Generałowie-najemnicy
No to tak: mam tylko trzech karateków (uroki urlopu) a bywa, że przydałoby się więcej. Mógłbym zaprosić znajomego, żeby wskoczył i walnął to i owo, ale nie chcę, bo chcę expić sam. A gdyby tak można było zapłacić znajomemu, żeby wypożyczył mi swoich generałów? Czyli na przykład: płacę znajomemu ustaloną między nami kwotę, on mi wypożycza swojego generała na czas określony przez grę, powiedzmy na 2 godziny, w tym czasie mogę go wykorzystywać do woli, a po tym czasie generał ów opuszcza jednostki i wraca do znajomego. Ponownie może być wynajęty po 24 godzinach. No i przyjmijmy, że jeden gracz może wynająć w ciągu 24 godzin maksymalnie... hm.. no nie wiem... 5 generałów? I tyle samo maksymalnie generałów w ciągu 24h gracz może wynająć od innych. Można by to było rozwiązać poprzez kantor handlowy. Albo inne opcje, pomysły. Ale na razie rozchodzi się o zasadę.
Androm3da
29.04.2016, 13:34
Jak generał to i może wojsko ? Z 1 MSW też dasz radę grać, jestem na nie.
Czy ja napisałem coś o wojsku?
Czyli nie, żebym przypadkiem nie mógł mieć przez chwilę lepiej? Interesujące podejście, ale ok.
kinia19910
29.04.2016, 14:09
To już było (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/32636-Po%C5%BCyczanie-wojska-na-przygodach?highlight=Po%C5%BCyczanie)
@Larxand nie napisałeś, ale jedno z drugim jednak się wiąże:) Pewnie stąd takie skojarzenie
Androm3da
29.04.2016, 14:09
Po prostu wziąłeś urlop w nieodpowiednim czasie ;)
To już było (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/32636-Po%C5%BCyczanie-wojska-na-przygodach?highlight=Po%C5%BCyczanie)
Ani nie było, ani się z tym nie wiąże w żaden sposób.
kinia19910
29.04.2016, 14:20
Ani nie było, ani się z tym nie wiąże w żaden sposób.
To była odpowiedź na post Androsia :)
A wojsko wiąże się z generalami, czy chcesz czy nie i pewnie dlatego tak się Androsiowi skojarzyło.
Nie twierdzę że te pomysły są identyczne :)
Ale jestem na nie, bo i pożyczanie wojska i generałów byłoby zbyt dużym ułatwieniem.
Mam 2 msw ( u mnie to też wynik częstych urlopów) , wielu innych"bajerów" eventowych też nie mam:)
BB_Penelopa
29.04.2016, 14:36
Witam!
Zapraszam do dyskusji!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Ale jestem na nie, bo i pożyczanie wojska i generałów byłoby zbyt dużym ułatwieniem.
Aaa, czyli jak na razie argument przeciw jest taki, że komuś mogłoby to ułatwić grę (idąc tym tokiem rozumowania powinien się pojawić postulat o wycofanie klejnotów oraz usunięcie z gry wszelkich budynków produkujących zasoby z powietrza).
A pomijając niezdrowe wsadzanie nosa w to, jak kto gra, jakiś merytoryczny argument przeciw?
misiasia
30.04.2016, 08:48
osobiście jestem przeciwna wszystkiemu, co dodatkowo wspierało by mulciaków.
dla mnie po raz kolejny pojawia się sytuacja "nie gam, ale chce mieć".
osobiście jestem przeciwna wszystkiemu, co dodatkowo wspierało by mulciaków
Dopóki nie ma tu bezpośredniej rywalizacji, nie ma to dla mnie ani dla Ciebie większego znaczenia, więc argument trochę z kosmosu.
dla mnie po raz kolejny pojawia się sytuacja "nie gam, ale chce mieć".
Ja akurat jestem w tej miłej sytuacji, że jeśli czegoś potrzebuję na już, to stać mnie na to, żeby już to mieć, czy to dzięki zasobom w grze (pakiety medyczne), czy to przez klejnoty. Ale jeśli chodzi o generałów, jest cała masa ludzi, którzy z różnych powodów nie mogą mieć ich więcej i druga masa, którzy mają generałów a nie robią przygód i można te dwie masy połączyć.
Natomiast jest dla mnie już nie tyle zaskakujące, co zwyczajnie straszne, że są ludzie, którzy trzęsą się na myśl o pojawieniu się opcji, która mogłaby ułatwić grę drugiemu człowiekowi (zwłaszcza w kontekście braku rywalizacji). Ktoś jest w stanie mi wyjaśnić, w jaki sposób to, że wynajmę komuś/od kogoś generała wpłynie na grę osób trzecich i co im w związku z tym do tego?
Misiorww
30.04.2016, 14:08
nie
nie było kogoś podczas eventu, jego strata.
zawsze można napisać do bb o możliwość zakupu dóbr, których się nie uzyskało, za pomocą klejnotów
jestem przeciw, mulciaki mialy by legalny zysk, a multi w tej grze to moim zdaniem zlo, a czesto mulciaki sa wykorzystywane do przekretow na handlu
No ok, rozumiem, nie chodzi o to, żebyście Wy mogli mieć lepiej, tylko żeby inni nie mogli mieć lepiej niż Wy, nawet jeśli Wam to w niczym nie przeszkadza a nawet mogłoby dać zarobić. Żenujące, ale przyjmuję z pokorą.
Hm, największymi beneficjentami tego pomysłu byliby multikonciarze.
A oszustom mówimy nie.
Tylko tyle i aż tyle.
Hm, największymi beneficjentami tego pomysłu byliby multikonciarze.
A oszustom mówimy nie.
Tylko tyle i aż tyle.
Zgadza się.
No ok, rozumiem, nie chodzi o to, żebyście Wy mogli mieć lepiej, tylko żeby inni nie mogli mieć lepiej niż Wy, nawet jeśli Wam to w niczym nie przeszkadza a nawet mogłoby dać zarobić. Żenujące, ale przyjmuję z pokorą.
wg mnie chodzi o to aby wszyscy mieli lepiej- ALE UCZCIWIE, i tak jesli ktos ma muliti to jest nieuczciwy i powinien miec permy, a ta propozycja to raj dla mulciakow
Dobrawa_old
04.09.2016, 10:36
Dzień dobry,
w ciągu ostatnich miesięcy temat nie uzyskał wystarczającej ilości głosów, aby móc go przekazać dalej. W związku z powyższym zostaje zamknięty i przeniesiony do archiwum.
Pozdrawiam,
Mod Dobrawa