PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Generałowie-najemnicy

Larxand
29.04.2016, 13:17
No to tak: mam tylko trzech karateków (uroki urlopu) a bywa, że przydałoby się więcej. Mógłbym zaprosić znajomego, żeby wskoczył i walnął to i owo, ale nie chcę, bo chcę expić sam. A gdyby tak można było zapłacić znajomemu, żeby wypożyczył mi swoich generałów? Czyli na przykład: płacę znajomemu ustaloną między nami kwotę, on mi wypożycza swojego generała na czas określony przez grę, powiedzmy na 2 godziny, w tym czasie mogę go wykorzystywać do woli, a po tym czasie generał ów opuszcza jednostki i wraca do znajomego. Ponownie może być wynajęty po 24 godzinach. No i przyjmijmy, że jeden gracz może wynająć w ciągu 24 godzin maksymalnie... hm.. no nie wiem... 5 generałów? I tyle samo maksymalnie generałów w ciągu 24h gracz może wynająć od innych. Można by to było rozwiązać poprzez kantor handlowy. Albo inne opcje, pomysły. Ale na razie rozchodzi się o zasadę.

Androm3da
29.04.2016, 13:34
Jak generał to i może wojsko ? Z 1 MSW też dasz radę grać, jestem na nie.

Larxand
29.04.2016, 13:37

Czy ja napisałem coś o wojsku?
Czyli nie, żebym przypadkiem nie mógł mieć przez chwilę lepiej? Interesujące podejście, ale ok.

kinia19910
29.04.2016, 14:09

To już było (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/32636-Po%C5%BCyczanie-wojska-na-przygodach?highlight=Po%C5%BCyczanie)

@Larxand nie napisałeś, ale jedno z drugim jednak się wiąże:) Pewnie stąd takie skojarzenie

Androm3da
29.04.2016, 14:09
Po prostu wziąłeś urlop w nieodpowiednim czasie ;)

Larxand
29.04.2016, 14:11
To już było (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/32636-Po%C5%BCyczanie-wojska-na-przygodach?highlight=Po%C5%BCyczanie)

Ani nie było, ani się z tym nie wiąże w żaden sposób.

kinia19910
29.04.2016, 14:20
Ani nie było, ani się z tym nie wiąże w żaden sposób.

To była odpowiedź na post Androsia :)

A wojsko wiąże się z generalami, czy chcesz czy nie i pewnie dlatego tak się Androsiowi skojarzyło.
Nie twierdzę że te pomysły są identyczne :)

Ale jestem na nie, bo i pożyczanie wojska i generałów byłoby zbyt dużym ułatwieniem.
Mam 2 msw ( u mnie to też wynik częstych urlopów) , wielu innych"bajerów" eventowych też nie mam:)

BB_Penelopa
29.04.2016, 14:36
Witam!

Zapraszam do dyskusji!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Larxand
29.04.2016, 21:12
Ale jestem na nie, bo i pożyczanie wojska i generałów byłoby zbyt dużym ułatwieniem.

Aaa, czyli jak na razie argument przeciw jest taki, że komuś mogłoby to ułatwić grę (idąc tym tokiem rozumowania powinien się pojawić postulat o wycofanie klejnotów oraz usunięcie z gry wszelkich budynków produkujących zasoby z powietrza).
A pomijając niezdrowe wsadzanie nosa w to, jak kto gra, jakiś merytoryczny argument przeciw?

misiasia
30.04.2016, 08:48
osobiście jestem przeciwna wszystkiemu, co dodatkowo wspierało by mulciaków.
dla mnie po raz kolejny pojawia się sytuacja "nie gam, ale chce mieć".

Larxand
30.04.2016, 13:44
osobiście jestem przeciwna wszystkiemu, co dodatkowo wspierało by mulciaków
Dopóki nie ma tu bezpośredniej rywalizacji, nie ma to dla mnie ani dla Ciebie większego znaczenia, więc argument trochę z kosmosu.

dla mnie po raz kolejny pojawia się sytuacja "nie gam, ale chce mieć".
Ja akurat jestem w tej miłej sytuacji, że jeśli czegoś potrzebuję na już, to stać mnie na to, żeby już to mieć, czy to dzięki zasobom w grze (pakiety medyczne), czy to przez klejnoty. Ale jeśli chodzi o generałów, jest cała masa ludzi, którzy z różnych powodów nie mogą mieć ich więcej i druga masa, którzy mają generałów a nie robią przygód i można te dwie masy połączyć.

Natomiast jest dla mnie już nie tyle zaskakujące, co zwyczajnie straszne, że są ludzie, którzy trzęsą się na myśl o pojawieniu się opcji, która mogłaby ułatwić grę drugiemu człowiekowi (zwłaszcza w kontekście braku rywalizacji). Ktoś jest w stanie mi wyjaśnić, w jaki sposób to, że wynajmę komuś/od kogoś generała wpłynie na grę osób trzecich i co im w związku z tym do tego?

Misiorww
30.04.2016, 14:08
nie
nie było kogoś podczas eventu, jego strata.
zawsze można napisać do bb o możliwość zakupu dóbr, których się nie uzyskało, za pomocą klejnotów

horis
30.04.2016, 14:31
jestem przeciw, mulciaki mialy by legalny zysk, a multi w tej grze to moim zdaniem zlo, a czesto mulciaki sa wykorzystywane do przekretow na handlu

Larxand
30.04.2016, 17:28
No ok, rozumiem, nie chodzi o to, żebyście Wy mogli mieć lepiej, tylko żeby inni nie mogli mieć lepiej niż Wy, nawet jeśli Wam to w niczym nie przeszkadza a nawet mogłoby dać zarobić. Żenujące, ale przyjmuję z pokorą.

RedJul
30.04.2016, 20:37
Hm, największymi beneficjentami tego pomysłu byliby multikonciarze.
A oszustom mówimy nie.
Tylko tyle i aż tyle.

kirk30
02.05.2016, 18:48
Hm, największymi beneficjentami tego pomysłu byliby multikonciarze.
A oszustom mówimy nie.
Tylko tyle i aż tyle.

Zgadza się.

horis
02.05.2016, 22:56
No ok, rozumiem, nie chodzi o to, żebyście Wy mogli mieć lepiej, tylko żeby inni nie mogli mieć lepiej niż Wy, nawet jeśli Wam to w niczym nie przeszkadza a nawet mogłoby dać zarobić. Żenujące, ale przyjmuję z pokorą.

wg mnie chodzi o to aby wszyscy mieli lepiej- ALE UCZCIWIE, i tak jesli ktos ma muliti to jest nieuczciwy i powinien miec permy, a ta propozycja to raj dla mulciakow

Dobrawa_old
04.09.2016, 10:36
Dzień dobry,

w ciągu ostatnich miesięcy temat nie uzyskał wystarczającej ilości głosów, aby móc go przekazać dalej. W związku z powyższym zostaje zamknięty i przeniesiony do archiwum.

Pozdrawiam,
Mod Dobrawa