Zobacz pełną wersję : Forum Propozycja zmiany postępowania w dziale "Pomysły i sugestie"
kinia19910
25.04.2016, 14:17
Witajcie forumowicze :) !
W związku z dość częstym i w mojej opinii nieuzasadnionym zamykaniem tematów przez moderatorów oraz wysypem zdublowanych wątków postanowiłam założyć tą ankietę.
Obecnie jest tak, że oryginalny temat jest zamykany "z powodu braku zainteresowania" i ląduje w archiwum przez co głosy z ankiety przepadają a my wypowiadamy się w (często niejednokrotnie) zdublowanym wątku.
W ten sposób ankiety nie są miarodajne i nie obrazują realnej skali poparcia (bądź nie) dla danej propozycji.
Dlatego moim zdaniem zamykanie pomysłów to głupota. Powinno się zamykać wyłącznie:
A) duble i wątki niezgodne z regulaminem
B) zrealizowane pomysły
C) tematy, które na pewno nie przejdą
(po uzasadnieniu dlaczego) jak ten
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/34261-Kreator-awatar%C3%B3w?highlight=Kreator
D) wątki założone dla śmiechu jak ten
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/41306-Teren-zabugowany-ozdoba
A wszystko po to, by korzystanie z forum było przyjemniejsze :).
Proszę nie przekazywać developerom pomysłów, jeśli za ich wprowadzeniem głosowało mniej niż 50% ankietowanych.
Dajcie znać co o tym myślicie.
Wszelkie uwagi i propozycje mające na celu udoskonalenie pomysłu mile widziane. Konstruktywna krytyka również :)
Pozdrawiam :)
Co by tu powiedzieć, tak, tak, jak najbardziej tak.
Rosadamascena
25.04.2016, 15:07
Oczywiście, że tak!
Ma ktoś pożyczyć rękę tak żebym mogła podpisać się więcej jak dwiema? :p
markiza_
25.04.2016, 15:47
jestem na TAK :)
Rosadamascena
25.04.2016, 16:06
Ze swojej strony dodałabym jeszcze punkt: pomysły z poparciem poniżej 50% głosów kategorycznie nie powinny być przekazywane deweloperom (a przypominam sobie sytuacje, gdy pojawiała się informacja o przekazaniu chociaż większość głosujących była przeciwna). Oczywiście jeśli większość lub przynajmniej połowa będzie na TAK decyzję rozważa i podejmuje CM-ka. Ale jeśli większość jest przeciwna, to przekazanie takiego pomysłu możemy (jako gracze) traktować chyba tylko jak zwyczajną złośliwość.
I tak lekko poza tematem ale też związane z forum i zamykaniem wątków. Wg mnie pod żadnym pozorem nie powinno mieć ono miejsca w dziale Prezentacje Gildii :) Chyba jedynie w przypadku, gdy gildia rozpadnie się i ex-lider sam poprosi o zamknięcie/skasowanie.
kinia19910
25.04.2016, 16:19
Ze swojej strony dodałabym jeszcze punkt: pomysły z poparciem poniżej 50% głosów kategorycznie nie powinny być przekazywane deweloperom (a przypominam sobie sytuacje, gdy pojawiała się informacja o przekazaniu chociaż większość głosujących była przeciwna). Oczywiście jeśli większość lub przynajmniej połowa będzie na TAK decyzję rozważa i podejmuje CM-ka. Ale jeśli większość jest przeciwna, to przekazanie takiego pomysłu możemy (jako gracze) traktować chyba tylko jak zwyczajną złośliwość.
I tak lekko poza tematem ale też związane z forum i zamykaniem wątków. Wg mnie pod żadnym pozorem nie powinno mieć ono miejsca w dziale Prezentacje Gildii :) Chyba jedynie w przypadku, gdy gildia rozpadnie się i ex-lider sam poprosi o zamknięcie/skasowanie.
Jest już temat o prezentacjach (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/41052-Termin-przenoszenia-w%C4%85tk%C3%B3w-quot-Prezentacje-gildii-quot-do-archiwum.) gildii założony przez Piwonię, proponuję podbić:)
Dzięki za sugestię, oczywiście masz rację, tylko z tym przekazywaniem dalej należałoby najpierw ustalić jakieś rozsądne minimum. Bo jak 5 osób zagłosuje na tak i 5 na nie to w mojej opinii ankieta nie będzie miarodajna, bo 10 osób to zdecydowanie za mało, by wyciągać jakieś wnioski.
Frekwencja na forum od jakiegoś czasu jest niska, wypowiada się tylko kilka osób, wobec tego jaką ilość ustalimy jako minimalną - 20, 30, 50 głosów ?
broda102
25.04.2016, 16:48
Haha chyba mnie nie lubisz Kinia
kinia19910
25.04.2016, 17:09
Haha chyba mnie nie lubisz Kinia
Nic takiego nie powiedziałam, to nie jest Twój pierwszy wątek w tym stylu :P
Dzięki za głosy, mam nadzieję, że będzie ich więcej :)
"By żyło się lepiej" :)
broda102
25.04.2016, 17:39
Nic takiego nie powiedziałam, to nie jest Twój pierwszy wątek w tym stylu :P
Dzięki za głosy mam nadzieję, że będzie ich więcej :)
"By żyło się lepiej" :)
To może jednak lubisz? :P
Rosadamascena
25.04.2016, 18:24
Jest już temat o prezentacjach (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/41052-Termin-przenoszenia-w%C4%85tk%C3%B3w-quot-Prezentacje-gildii-quot-do-archiwum.) gildii założony przez Piwonię, proponuję podbić:)
Dzięki za sugestię, oczywiście masz rację, tylko z tym przekazywaniem dalej należałoby najpierw ustalić jakieś rozsądne minimum. Bo jak 5 osób zagłosuje na tak i 5 na nie to w mojej opinii ankieta nie będzie miarodajna, bo 10 osób to zdecydowanie za mało, by wyciągać jakieś wnioski.
Frekwencja na forum od jakiegoś czasu jest niska, wypowiada się tylko kilka osób, wobec tego jaką ilość ustalimy jako minimalną - 20, 30, 50 głosów ?
O, dzięki za Piwonię. Pamiętałam o tej ankiecie ale nie miałam czasu jej poszukać. Nie ma tam tylko opcji "bezterminowej", w głosowaniu zaznaczałam najdłuższą dostępną. Co do minimum to stawiałabym na co najmniej 50 osób, to i tak ledwie statystyczne 7,14 osoby na serwer.
marceliagdy
25.04.2016, 19:04
a ile jest kont na serwerze ?
a ad aktywnosci, wystarczy porównac ilosc ofert na handlu co jakis czas, ponad poltorej roku temu o godz 19-20 w piatek, sobote i niedziele to było 18-21 stron na wadze - teraz 13-14 ... a co dopiero forum
kinia19910
25.04.2016, 19:33
a ile jest kont na serwerze?
To wiedzą tylko BB. I raczej Nam tego nie zdradzą.
@Rosadamascena skorygowałam pierwszy post zgodnie z Twoją sugestią, dziękuję :) .
Etiennette
30.04.2016, 00:11
Jestem za :)
AgaKaramusis
30.04.2016, 02:04
Moim zadaniem to bardzo rozsadnei godne wprowadzenia:)
BB_Penelopa
04.05.2016, 12:42
Witam!
Wraz z zespołem przedyskutujemy zaproponowane zmiany.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
kinia19910
06.05.2016, 19:41
Witam!
Wraz z zespołem przedyskutujemy zaproponowane zmiany.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Bardzo mnie cieszy ta wiadomość :)
Oczywiście zachęcam całą społeczność do oddawania głosów i dalszej dyskusji na ten temat. :)
Swoją drogą, ciekawa jestem, czym kierowała się osoba głosująca na "nie"? :)
Konstanty_
27.02.2017, 00:26
Witam, Wszystkich - mam propozycję aby "wyrafinowany łupieżca" w bardzo długich poszukiwaniach obejmował przygodę "alibaba i młody drwal".
Jeśli się zagapiłem to przepraszam, że marudzę, ale jeśli nie to jest to temat o obgadania i ubogacenia o parę zapraw, gwiezdnych monet, względnie parę kryształów
Pozdrawiam :-)
Jurek12345
27.02.2017, 13:13
Witam, Wszystkich - mam propozycję aby "wyrafinowany łupieżca" w bardzo długich poszukiwaniach obejmował przygodę "alibaba i młody drwal".
Jeśli się zagapiłem to przepraszam, że marudzę, ale jeśli nie to jest to temat o obgadania i ubogacenia o parę zapraw, gwiezdnych monet, względnie parę kryształów
Pozdrawiam :-)
Już chyba jest
http://screenshooter.net/p/screen/102373434/27_02_2017__12_12_13
Grzegorz1958
14.05.2017, 17:15
wystarczy że ktoś da cynk i wejdzie 200 osób i zagłosuje na NIE bo mu się gracz nie podoba i co??? pomysł bardzo ciekawy a wyleci:)
Grzegorz1958
23.08.2017, 18:16
;)jak wpisać nowy pomysł?:)