Zobacz pełną wersję : Gra Eliminacja niepotrzebnych funkcji w grze[ANKIETA]
broda102
23.04.2016, 20:47
Proponuję mały rekonesans interfejsu oraz wyspy - być może znajdziecie jakieś elementy, które są wam niepotrzebne bądź psują Wam zabawę i nadają się tylko do permanentnego skasowania z zawartości tej gry.
PS. Można zaznaczyć kilka elementów w ankiecie
Milady84
23.04.2016, 20:57
W sumie w niczym mi specjalnie nie wadzą ale jak już głosować to strefowe:) Kolonie nie przesadziłeś troszkę? Są gracze co je lubią, ja podbijam kilka tygodniowo i szkoda by mi ich było, pomimo tego, że zamek od dawna na maxa mam... Scenariusze, w czym Ci szkodzą? Nie chcesz nie rób. Przydają się chociażby do szybkiego zaliczenia gildijnego bez konieczności szukania dropa czy dobicia kilku pd do lvl. Ranking, nie robię, nie zaglądam ale jest kilka osób co szaleje na nim, tez mi to w niczym nie szkodzi, nie wiem w czym szkodzi Tobie, można nie zaglądać tam i już...
Ankieta nieobiektywna, brak opcji pozostawienia wszystkiego.
Misiorww
23.04.2016, 22:12
ankieta głównie skierowana do osób, które nie lubią/nie robią rzeczy z ankiety. być może są w mniejszości, ale taki urok.
komuś może nie spodobać się np przygody i będzie chciał je usunąć z gry? ;)
Picasso_PL
23.04.2016, 22:27
Ja akurat ranking bym usunął z interfejsu.
Według mnie nikt z niego nie korzysta, a tylko zabiera miejsce.
Milady84
23.04.2016, 23:28
Z naszego serwa akurat kilka osób się w nim ścigało. Jeszcze nie dawno ktoś mi się przechwalał, ze w 10 światowej był:) pal licho w niczym mi nie wadzi, a jak kilku ludzików ma zajęcie to niech ma:)
kinia19910
24.04.2016, 00:15
Ja też... nie raz nie dwa zdarzyło mi się przypadkiem kliknąć...
A tak patrząc realnie ... macie świadomość, że ta ankieta nic nie da? :)
Dokładnie ranking powinien być umieszczony w innym miejscu
Tak, ranking jest denerwujący bo otwiera mi stronę w najmniej potrzebnym momencie :-)
Rosadamascena
24.04.2016, 10:21
Do rankingu powinno się przechodzić albo wyłącznie ze strony głównej albo z głównej i menu opcji pod avatarem (tam gdzie pod archiwum mamy odsyłacz do forum mogliby spokojnie włożyć kolejny przcisk). Ten przycisk koło gwiazdy to totalna porażka. I myślę, że ponad 95% graczy wcale z tego nie korzysta.
misiasia
24.04.2016, 11:45
jak dla mnie, to temat do offtopu, jako rozrywka, nie do rozważania na "poważnie"
Scenariusze, w czym Ci szkodzą? Nie chcesz nie rób.
Robia smietnik w gwiezdzie.
Poza tym im wiecej bezwartosciowych elementow w grze tym wieksza dywersyfikacja w zadaniach/ osiagnieciach przy okazji eventu i pole do zmuszania graczy do zajmowania sie smieciami, ktore na codzien sa ignorowane.
ranking jest super i jak długo lider mojej gildii zajmuje w ogólnoświatowym pierwsze miejsce tak długo będę rankingu bronić :) Ave !!!
broda102
24.04.2016, 17:00
Ogólnie to to co tam wpisałem to tylko kilka propozycji - chodziło mi o temat który podkreśli to co faktycznie nie spełnia naszych oczekiwań i jest już zaimplementowane.
Z uwagi, że nie mamy możliwości zrobienia tematu z ankietą umieściłem to w tym dziale.
PS. Ekspedycję sam robię z uwagi na zamek i czarnego marszałka - gdyby było z tego więcej zielonego expa, obrona ustawiała się automatycznie bądź w ogóle nie trzeba byłoby jej ustawiać(wiem, że teraz też nie trzeba) i do tego, żeby był na to dodatkowy slot jak również i przetransformowałoby to się w rodzaj przygody wykluczając formalną informację, że to wyspa innego gracza to było by nice :P
Tornados
24.04.2016, 17:08
PS. Ekspedycję sam robię z uwagi na zamek i czarnego marszałka - gdyby było z tego więcej zielonego expa, obrona ustawiała się automatycznie bądź w ogóle nie trzeba byłoby jej ustawiać(wiem, że teraz też nie trzeba) i do tego, żeby był na to dodatkowy slot jak również i przetransformowałoby to się w rodzaj przygody wykluczając formalną informację, że to wyspa innego gracza to było by nice :P
Moze jeszcze frytki do tego? :D
broda102
24.04.2016, 17:12
Moze jeszcze frytki do tego? :D
Haha poproszę :PP xD
ja ekspedycji nie robie, mnie one ani ziebia ani grzeja, ale ten przycisk do rakngu z poziomu gry jest zbedny a nawet drazniacy, bo czasem sie go przez przypadek kliknie
BB_Penelopa
25.04.2016, 11:10
Witam!
Zapraszam do dalszej dyskusji!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Kolekcje są fajne, bez skunksów ciężko było by żyć, choć więcej ciekawych premii to za bardzo nie ma.
Ja ekspedycji nie lubię i mogły by dla mnie zniknąć.
Scenariusze są super, znaczy te łatwe, bo można zadanie gildii z dwoma przygodami zaliczyć w kwadrans. Nawet czasem zrobię te trudniejsze, ale odbudowa po burzy z górą cementu do wydania, to przegięcie.
Ranking jak dla mnie mógłby zniknąć całkowicie, ale ten przycisk to koniecznie, jak to irytuje jak człowiek źle wyceluje i w niego kliknie.
Co do premii strefowych w zakładce to są mi one obojętne, na pewno zaletą jest łatwość kasowania.
Kolekcje sa lekko idiotyczne biorac pod uwage ze gracze z solidnie rozbudowana wioska sa za to karani (bo wprost proporcjonalnie do rozbudowy rosnie trudnosc znalezienia bzdetow poupychanych pomiedzy budynkami) chyba ze korzystaja z trickow niesupportowanych przez BB.
Ekspedycje stracily sens po wprowadzeniu XXL, tak jak dawniej mozna bylo prawie wszystkie surowce kolonijne wykopac samemu bez ryzyka ze ktos nam podbije kolonie, tak obecnie mozna wszystkie + z przygod mozna dostac znacznie wiecej rzeczy ktorych przy koloniach sie nie zdobedzie.
Scenariusze to namiastka przygod z namiastka nagrod, gdyby je usunac pewnie nikt by nie zauwazyl.
Ranking to temat rzeka i wielokrotnie byl juz dyskutowany temat tego, ze w tej grze trudno o jakas metryke wg ktorej moznaby wylonic lepszych graczy, wiec rownie dobrze mogloby go nie byc.
Milady84
25.04.2016, 20:42
Robia smietnik w gwiezdzie.
Poza tym im wiecej bezwartosciowych elementow w grze tym wieksza dywersyfikacja w zadaniach/ osiagnieciach przy okazji eventu i pole do zmuszania graczy do zajmowania sie smieciami, ktore na codzien sa ignorowane.
Chm jeśli chodzi Ci o śmietnik to może trzeba było zrobić ankiete pd tytułem usuniecie zbędnych przygód z gry: kooperacyjne, wiktory, maryny itp to dopiero jest śmietnik. A scenariusze chętnie niższe lvl przyjmą.
Rosadamascena
26.04.2016, 11:45
Sparkz, pozwolę sobie ciut poszatkować Twoją wypowiedź bo tak będzie mi łatwiej odpowiadać ;)
Kolekcje sa lekko idiotyczne biorac pod uwage ze gracze z solidnie rozbudowana wioska sa za to karani (bo wprost proporcjonalnie do rozbudowy rosnie trudnosc znalezienia bzdetow poupychanych pomiedzy budynkami) chyba ze korzystaja z trickow niesupportowanych przez BB.
Kolekcje tak na upartego nie są obowiązkowe i gracze "z silnie rozbudowaną wioską" raczej nie muszą ich zbierać :) Przypuszczam, że Twoja gospodarka nie odczuwa większej różnicy. Z resztą, nawet średniaki z jeszcze stosunkowo niskim lvlem takie jak ja (53, dobijam do 54) też nie muszą wszystkiego zbierać. Za wykonanie zadanka Zbierz je wszystkie nie ma żadnych dodatkowych bonusów więc jak zawieruszą się gdzieś ze 2 beczki albo strach to nie ma tragedii. Zaś od eventu do eventu jest dość czasu by zaopatrzyć się w odpowiednią ilość Płomieni wróżki z handlu. Ja tak ostatnim razem obskoczyłam właściwie całe Halloween i Gwiazdkę, jeszcze mi trochę zostało.
Ekspedycje stracily sens po wprowadzeniu XXL, tak jak dawniej mozna bylo prawie wszystkie surowce kolonijne wykopac samemu bez ryzyka ze ktos nam podbije kolonie, tak obecnie mozna wszystkie + z przygod mozna dostac znacznie wiecej rzeczy ktorych przy koloniach sie nie zdobedzie.
Ekspedycje są lubiane przez jakąś tam grupkę graczy i na upartego mogą zostać, nie zajmują miejsca w gwieździe i magazynach więc co to szkodzi. Z tym wykopaniem "wszystkiego" wyraźnie patrzysz pod swoim kątem. Wciąż jest wielu graczy, którzy nie mają 60+ i nie zamierzają ścigać się do 75 lvlu jakby od tego życie zależało - niektórzy wchodzą pograć spokojnie, też chcą się rozwijać, ale w swoim wolnym tempie. Przeglądając swoją listę znajomych widzę głównie lvle 53-57, śmiem przypuszczać, że i na innych serwerach wciąż większość graczy stanowi przedział 50-59.
Scenariusze to namiastka przygod z namiastka nagrod, gdyby je usunac pewnie nikt by nie zauwazyl.
Akurat scenariusze są fajne jeśli danego dnia nie ma się czasu, a trzeba na przykład szybko zaliczyć 2 przygody do ZG. Poza tym tak jak wspomniała Milady84, zawsze można je oddać graczom, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z TSO i jeszcze nie mają 50 poziomu.
Ranking to temat rzeka i wielokrotnie byl juz dyskutowany temat tego, ze w tej grze trudno o jakas metryke wg ktorej moznaby wylonic lepszych graczy, wiec rownie dobrze mogloby go nie byc.
O rankingu wypowiadałam się już wyżej. Mnie on ani ziębi ani grzeje, ale niektórzy się na niego napalają. Więc dla tych, których "grzeje" mógłby zostać. Niech tylko twórcy gry zabiorą ten upierdliwy przycisk z paska przy gwieździe. Pisałam, że mogliby go spokojnie wrzucić do Menu Opcji pod avatar. Są tam odsyłacze do Archiwum, Forum, Pomocy technicznej, Okno Wydarzenia. I spokojnie jest miejsce by wsadzić jeszcze przycisk "Ranking ekspedycji" czy jak tam to nazwą.
Chm jeśli chodzi Ci o śmietnik to może trzeba było zrobić ankiete pd tytułem usuniecie zbędnych przygód z gry: kooperacyjne, wiktory, maryny itp to dopiero jest śmietnik. A scenariusze chętnie niższe lvl przyjmą.
Kooperki wg mnie są fajne i będę ich bronić. Gdyby jeszcze wprowadzono ten pomysł (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/39733) - bajka :) Jeśli idzie o Wiktora, Krwawą, Sawannę itd. to jak dla mnie spokojnie można wywalić. Ewentualnie kwestia poprawienia dropów tak, by było warto robić te przygody. Maryny nie ma nawet w osiągnięciach więc wątpię by większość graczy chociaż raz ją tknęła. Większość nie rusza Maryny nawet kijem trzymanym przez starą ścierkę (biedna kobieta, musi sobie myśleć, że jest bardzo brzydka czy coś :p ). Wiktora czy Sawannę jeszcze się pyknęło do tych osiągnięć a dalej też się kurzą.
Dobrawa_old
04.09.2016, 09:00
Dzień dobry,
w ciągu ostatnich miesięcy temat nie uzyskał wystarczającej ilości głosów, aby móc go przekazać dalej. W związku z powyższym zostaje zamknięty i przeniesiony do archiwum.
Pozdrawiam,
Mod Dobrawa