PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Ułatwienie kolejkowania w MP , Koszarach i Slocie Budowy

LICJA
22.04.2016, 18:34
Ułatwienie kolejkowania w Magazynach Prowiantu, Slocie Budowy i Koszarach oraz propozycja dodania dodatkowego slotu/ów w Introligatorze.

Nie wiem czy był już taki temat ew. podobny i mówiąc szczerze nie chce mi sie sprawdzać gdyż jestem leniwy

Pomysł nie jest bezpośrednio mój lecz zaczerpnięty z innej gry, zapewne znajdą się tu ludzie co grali w Goodgame Empire ( sry nie jest to reklama gry, zresztą ta gra jest obecnie do bani i nie zachęcam a raczej odradzam w nią grać. )
Tym co w nią grali vel graja nadal w tzw. Zamki zapewne już pojawił się uśmiech na twarzy gdyż załapali o co mi chodzi. Tak tak macie racje chodzi o kolejkowanie i przesuwanie kolejki z zachowaniem poziomu postępu.

Obecnie żeby coś przesunąć w np. MP (Magazynie Prowiantu) , Slocie Budowy lub Koszarach używa się hm ciapciaka , kursora czy jak to tam zwał i wymaga czasami sporo czasu i nerwów by umieścić pozycje obecnie dodaną na sam początek kolejki i to też nie na sam początek lecz na pozycję drugą. Tragedia zaczyna się w MP i Koszarach zwłaszcza jak produkcja ustawiona jest na kilka dni. Czasami bywa tak że nagle musisz coś wyprodukować a tu kolejka jak ze Szczecina do Pietropawłowska i i lipa.
Moi drodzy można by było to zrobić lepiej i szybciej bez zbędnego mega klikania czy też kasowania poprzedzających pozycji a mianowicie
Opcja 1
Wystarczyło by kliknąć przytrzymując wybraną pozycję i przesunąć na odpowiadające nam miejsce w kolejce nawet na pierwsze oraz puścić klawisz myszki, to co było na miejscu pierwszym w trakcie produkcji automatycznie z zachowaniem jej postępu przesunęło by się na miejsce drugie .

Można to zrobić jeszcze inaczej z uwzględnieniem prostoty i ułatwienia pracy informatykowi programiście a mianowicie
Opcja 2
Wykorzystując to co jest do tej pory czyli kursory ciapciaki czy jak to zwał przypisując oprócz funkcji klik która jest teraz dodatkowo funkcję przewijania z możliwością przewinięcia do pozycji pierwszej na liście bez straty postępu dla zastępowanej produkcji.
Jak to ma wyglądać.
Otwierasz np.MP po prawej stronie jest lista produkcji przy każdym produkcie są żółte kursorki (góra dół) , klikasz raz przy interesującym cię produkcie to tak jak obecnie przesunie się ona o jedno miejsce , klikniesz z przytrzymaniem to automatycznie będzie się przesuwał produkt góra dół w zależności jaki wybierzesz kursor. Wybrana pozycja będzie tak wędrowała puki nie puścisz przycisku myszki.
Zwieńczeniem całości byłby Przycisk Szybkiego Przekierowania na początek listy produkcyjnej (zaczerpnięte z innego wątku)
Szybkie, łatwe i proste jak na kompie czy w smartfonie?
Szanowni Administratorzy , Moderatorzy tego typu rozwiązania są szeroko stosowane w wielu grach strategicznych wiec czemu nie miało by się znaleźć w Settlersach ?
Drodzy gracze proszę o głosowanie , głos negujący pomysł bardzo proszę umotywować a nie tylko kliknąć nega tylko ot tak dla jaj.
Pozdrawiam serdecznie Licja

kinia19910
22.04.2016, 18:53
Wszystko było, to raz.

Dwa wydaje mi się, że każdy pomysł powinien mieć osobną ankietę.
Trzy, skoro nie chce Ci się sprawdzać bo jesteś leniwy, to ja mówię nie, bo nie.

LICJA
22.04.2016, 18:56
Jest ankieta

horis
22.04.2016, 20:55
licja niedawno to bylo- lepiej juz poprzec wczesniej istniejacy pomysl , gdzie jest wiecej glosow- lenistwo szkodzi

kinia19910
22.04.2016, 21:07
Dokładnie

kinia19910
22.04.2016, 21:24
TUTAJ (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/40548-topowanie-w-li%C5%9Bcie-kolejki) jest temat, o kolejce budowania, niestety zamknięty. Skontaktuj się z modem, żeby Ci go otworzył i po prostu go podbij.

Tematy o Dodaniu kolejki w introligatorze i o o dodatkowym przycisku w MP i koszarach były przeze mnie podbite wczoraj i znajdują się dość wysoko na liście pomysłów.

Nie trzeba przeszukiwać milionów stron, wystarczy odrobina dobrych chęci...

Nursja
23.04.2016, 10:38
Wszystko było, to raz.

Dwa wydaje mi się, że każdy pomysł powinien mieć osobną ankietę.
Trzy, skoro nie chce Ci się sprawdzać bo jesteś leniwy, to ja mówię nie, bo nie.

kiniu to że już było coś zgłoszone nie oznacza że nie może być zgłoszone po raz kolejny i kolejny i tak aż do skutku, może kiedyś się doczekamy realizacji pomysłów, ja sama bym chętnie zgłosiła np pomysł z karczownikiem - wiem że to było, ale czemu nie?

Piwonia
23.04.2016, 10:47
kiniu to że już było coś zgłoszone nie oznacza że nie może być zgłoszone po raz kolejny i kolejny i tak aż do skutku, może kiedyś się doczekamy realizacji pomysłów, ja sama bym chętnie zgłosiła np pomysł z karczownikiem - wiem że to było, ale czemu nie?
Bo lepiej odświeżyć stary wątek. Lepiej jak jest jeden wątek z setką postów, a nie sto wątków z jednym postem.

kinia19910
23.04.2016, 11:27

Temu nie, ze stary wątek pojdzie do archiwum z braku aktywności i głosy w ankiecie będą zmarnowane.

Lepiej podbijać temat, żeby znalazł się na szczycie listy, bo ogromna większość użytkowników forum patrzy tylko na nowe posty.

TU (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/32910-Usuwanie-drzew-i-krzew%C3%B3w) jest wątek z karczownikiem, podbij :-)

Misiorww
23.04.2016, 11:35
pomysł nie jest twój, bo każdy marzy o kolejce np u introligatora.
na przyszłość radzę używać wyszukiwarki.
administratorzy czy modzi nie mają nic do tego, jedynie cm może przekazać pomysł do rozpatrzenia.
pomysł tak, ale kolejny raz na forum to nie.
wystarczyło zagłosować w innej, tego samego typu ankiecie.

LICJA
23.04.2016, 14:54
Kiniu masz racje podobny pomysł już był lecz w zgoła innej koncepcji (żeby 1 klikiem potrzebną jednostkę / premie czy coś dać na czubek listy). Dlaczego mam płacić klejnotami za przesunięcie czegoś na początek kolejki tak jak tam sugerowano skoro istnieje możliwość zakończenia produkcji za klejnoty ? Chciałbym mieć pełną kontrolę nad tym co i na jakie miejsce przesuwam dlatego uważam że spinanie obu wątków jest wręcz szkodliwe dla przedstawionej prze zemnie opcji.

Misiorww ( cyt. pomysł nie jest twój, bo każdy marzy o kolejce np u introligatora. ) Tak zgadza się pomysł o Introligatorze nie jest mój i jest wałkowany gdzie indziej. Czy znalazłeś najmniejszą wzmiankę o introligatorze gdzieś w opisie pomysłu jak i tylko w jego temacie?. Nie i jej nie znajdziesz ponieważ w temacie introligator występuje jako sugestia dopełnienia całości. Jeśli zostaną dodane dodatkowe sloty u Introligatora to i u niego będzie istniała możliwość zmiany kolejności produkcji

Nursja poniekąd masz racje gdyż częste oraz wielokrotne powtarzanie i wmawianie komuś czegoś jest jednym z najsilniej działających mechanizmów przemocy psychicznej, stanowi jej istotę. Znane jest już od czasów starożytnych. :)

Odnośnie tego tu Pomysłu można to zrobić jeszcze inaczej z uwzględnieniem prostoty i ułatwienia pracy informatykowi programiście a mianowicie > Wykorzystując to co jest do tej pory czyli kursory ciapciaki czy jak to zwał przypisując oprócz funkcji klik która jest teraz dodatkowo funkcję przewijania z możliwością przewinięcia do pozycji pierwszej na liście bez straty postępu dla zastępowanej produkcji.
Jak to ma wyglądać.
Otwierasz np.MP po prawej stronie jest lista produkcji przy każdym produkcie są żółte kursorki (góra dół) , klikasz raz przy interesującym cię produkcie to tak jak obecnie przesunie się ona o jedno miejsce , klikniesz z przytrzymaniem to automatycznie będzie się przesuwał produkt góra dół w zależności jaki wybierzesz kursor. Wybrana pozycja będzie tak wędrowała puki nie puścisz przycisku myszki.
Opcję 2 skopiuję i dodam do postu głównego.

kinia19910
23.04.2016, 15:54
Kiniu masz racje podobny pomysł już był lecz w zgoła innej koncepcji (żeby 1 klikiem potrzebną jednostkę / premie czy coś dać na czubek listy). Dlaczego mam płacić klejnotami za przesunięcie czegoś na początek kolejki tak jak tam sugerowano skoro istnieje możliwość zakończenia produkcji za klejnoty ? Chciałbym mieć pełną kontrolę nad tym co i na jakie miejsce przesuwam dlatego uważam że spinanie obu wątków jest wręcz szkodliwe dla przedstawionej prze zemnie opcji.

Misiorww ( cyt. pomysł nie jest twój, bo każdy marzy o kolejce np u introligatora. ) Tak zgadza się pomysł o Introligatorze nie jest mój i jest wałkowany gdzie indziej. Czy znalazłeś najmniejszą wzmiankę o introligatorze gdzieś w opisie pomysłu jak i tylko w jego temacie?. Nie i jej nie znajdziesz ponieważ w temacie introligator występuje jako sugestia dopełnienia całości. Jeśli zostaną dodane dodatkowe sloty u Introligatora to i u niego będzie istniała możliwość zmiany kolejności produkcji

Nursja poniekąd masz racje gdyż częste oraz wielokrotne powtarzanie i wmawianie komuś czegoś jest jednym z najsilniej działających mechanizmów przemocy psychicznej, stanowi jej istotę. Znane jest już od czasów starożytnych. :)

Odnośnie tego tu Pomysłu można to zrobić jeszcze inaczej z uwzględnieniem prostoty i ułatwienia pracy informatykowi programiście a mianowicie > Wykorzystując to co jest do tej pory czyli kursory ciapciaki czy jak to zwał przypisując oprócz funkcji klik która jest teraz dodatkowo funkcję przewijania z możliwością przewinięcia do pozycji pierwszej na liście bez straty postępu dla zastępowanej produkcji.
Jak to ma wyglądać.
Opcję 2 skopiuję i dodam do postu głównego.

Mimo wszystko byłabym za podbijaniem wątku , który podalam, jak i pozostałych.

Dlaczego?
Dlatego, że nie zdarzyło się dotychczas by BB wprowadziło do gry cokolwiek dokładnie w takiej formie jak to wymyślił gracz X.
A przy tym naturalnym tokiem jest to, że pierwotny pomysł ewoluuje i jest udoskonalany.

Poza tym przypuszczam, że mod zamknie ten wątek z tytułu niezgodności z regulaminem, gdyż tak jak pisałam wcześniej każdy z pomysłów powinien być zaopatrzony w osobną ankietę.

LICJA
23.04.2016, 16:53
Kinia nie wiem co to jest podbijanie wątków nie umiem ich spinać czy co tam z nimi robić, może za stary jestem :) .
Dałem tylko pomysł który uważam że jest dobry mało tego zaczerpnięty z innej gry gdzie się idealnie sprawdzał. Po co odświeżać coś co było niedopracowane i napisane zdawkowo jak się dostaje coś co już jest dawno sprawdzone i naprawdę dobrze działa. Uważam że to co zostało zamknięte było niedopracowane i chyba niegodne uwagi a z tego rodzaju pomysłów należało by wyciągnąć co najwartościowsze zbić to do kupy dopracować i dać pod rozwagę innym. W tym pomyśle BB jak i Wy macie dwie w miarę dopracowane opcje pod rozwagę a to co BB z tym zrobi to już ich sprawa równie dobrze mogą wywalić do kosza.

kirk30
24.04.2016, 09:02
Może moderatorzy lub bb mogliby aż tak szybko nie zamykać ankiet czy propozycji, może nie byłoby tyle dubli ostatnio.

kinia19910
24.04.2016, 10:09
Może moderatorzy lub bb mogliby aż tak szybko nie zamykać ankiet czy propozycji, może nie byłoby tyle dubli ostatnio.

Jak dla mnie to pomysłów mogliby wcale nie zamykać.
Tylko w uzasadnionych przypadkach a reszta niech sobie wisi do końca świata :)
( Wystarczy popatrzeć na tempo z jakim BB wprowadza nowości)
Dział " Pomysły i sugestie" jest dość szczególny.

Powinno się zamykać:
A) duble; wątki niezgodne z regulaminem
B) zrealizowane
C) takie które na pewno nie przejdą (po uzasadnieniu dlaczego) jak ten
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/34261-Kreator-awatar%C3%B3w?highlight=Kreator
D) wątki założone dla śmiechu jak ten
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/41306-Teren-zabugowany-ozdoba

Zapraszam do głosowania w ankiecie dotyczącej przekazywania pomysłów do Developerów (klik (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/41491)) oraz zamykania pomysłów (klik (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/41488))[/B]

misiasia
24.04.2016, 12:00
[SIZE="4"]Ułatwienie kolejkowania w Magazynach Prowiantu, Slocie Budowy i Koszarach oraz propozycja dodania dodatkowego slotu/ów w Introligatorze.
Nie wiem czy był już taki temat ew. podobny i mówiąc szczerze nie chce mi sie sprawdzać gdyż jestem leniwy

to ja tego nie czytam, bo też jestem leniwa, a głosuje na nie, bo jestem złośliwa

LICJA
24.04.2016, 16:14
Misiasia pamiętaj że złośliwość szkodzi :)

misiasia
24.04.2016, 20:59
pod futrem i tak nie widać ;)

LICJA
27.04.2016, 21:28
Zapraszam do głosowania.

04-05 2016 Uuuuuuuuuuuu coś słabiutko głosujecie słabiutko , chyba lubicie się męczyć ...

Dobrawa_old
04.09.2016, 09:03
Dzień dobry,

w ciągu ostatnich miesięcy temat nie uzyskał wystarczającej ilości głosów, aby móc go przekazać dalej. W związku z powyższym zostaje zamknięty i przeniesiony do archiwum.

Pozdrawiam,
Mod Dobrawa