Zobacz pełną wersję : Gra Nowy budynek - huta metali niezelaznych
marceliagdy
19.04.2016, 15:13
Witam,
W związku z tendencją wymiany budynków patentowych na bezpatentowe, tj. ulepszone młyny wodne, gospodarstwa, rzeźnicy przyszło mi do głowy aby zrobić coś z całym łańcuchem "miedziowym" , budynki zajmują sporo miejsca, np, miecznicy brązu, wiele osób ma po kilkanaście sztuk, stąd pomyśl aby zrobić cos w rodzaju ESD, czyli 3 sloty i z możliwością wyboru produkcji: ruda miedzi -> brąz, brąz -> narzędzia, brąz -> miecze z brazu. Oczywiście każdy slot byłby 3-krotnie szybszy, tj czas produkcji odpowiednio krótszy, jak zwykle w innych przypadkach 3x. Mógłby mieć jakiś nietypowy kształt no 2x4 pola (lub 4x2) czyli do wstawienia jak młyn wodny lub magazyn z tym ze o 2x1 pola dłuższy. co o tym myślicie ? Nazwa oczywiście to tylko propozycja, może być zupełnie inna.
marceliagdy
24.04.2016, 17:54
co prawda dyskusja sie zadna nie wywiazala ale i tak statystyki sa niezle ok 80% na tak, mozna cos pomyslec, .... penelopo ;)
wojtek91
24.04.2016, 18:34
pomysł fajny ale nazwałbym ten budynek huta metali kolorowych
No całkiem całkiem takie cudo.
Mierzi mnie też ta cała platyna, może dlatego że trochę chemię studiowałem. Wymieniłbym to na chrom. Ruda chromu + ruda żelaza = stal stopowa, a z tej stali robi się miecze i całość produkcji w takiej epickiej hucie jak powyższym pomyśle.
marceliagdy
24.04.2016, 21:06
no jednych mierzi innych nie - kwestia bardizej ile czego potrzeba, zdecydowanie brazu niz platyny bo na starych przygodach glownie R ida w piach , patrzylem na to pod katem swoich potrzeb - 48 miejsc mi zajmuje ten łancuch .... a platyna i miecznicy platynowi tylko 8 (5 piecy +3 miecznikow) ale zawsze cos by ubyło ...
kinia19910
24.04.2016, 21:18
Całkiem spoko pomysł, ale dla żelaza chcę coś podobnego ! :)
ZamyślonyŻyd
24.04.2016, 21:44
Przemysłowcy... mi się podoba stawianie osobnym budynków :D Tylko można by zrobić kolejny archipelag... może "Archipelag Miedziany"? :D Samo-kopiący-miedź... barkami na wyspę główną... ah :D
BB_Penelopa
25.04.2016, 12:06
Witam!
Zapraszam do dyskusji!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
pomysł fajny ale nazwałbym ten budynek huta metali kolorowych
Cóż Twoja nazwa jest jakby.. dziecinna. Natomiast Metale nieżelazne od razu mi się z AGH kojarzy :)
marceliagdy
25.04.2016, 19:02
Cóż Twoja nazwa jest jakby.. dziecinna. Natomiast Metale nieżelazne od razu mi się z AGH kojarzy :)
ale masz skojarzenia :):):)
BB_Penelopa
28.04.2016, 16:06
Witam ponownie!
Bardzo dziękuję za oddane głosy.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
marceliagdy
28.04.2016, 20:48
Miło nam, a coś z tego wyniknie ?
Podbijam z nadzieją, że dostaniemy informację, czy poszło dalej ;)
BB_Penelopa
10.01.2017, 12:33
Witam!
Pomysł został przekazany! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
ode mnie glos na nie, kolejny buff dla graczy grajacych od 5 lat, posiadajacych milion wszystkiego, wybacz. jednakze na przyszlosc polecam dodac opcje w ankiecie typu 'fajny pomysl, ale zmienilbym w nim ...' - sama idea na budynek ktory odciazylby lancuch narzedziowy/miecznikow od brazu jest dobra, ale w formie ESD - z punktu widzenia nowego gracza nie do przyjęcia :) balans, o ile w ogóle o jakimś można mówić, woła o pomste do samego Ubisoftu
BB_Penelopa
25.08.2017, 14:03
Witaj!
Dzięki za opinię!
Pozdrawiam,
BB_Penelpa