PDA

Zobacz pełną wersję : Gra włączanie i zatrzymywanie produkcji budynków tego samego rodzaju, jedym przciskiem

Zbedeusz02
12.04.2016, 10:21
Pomysł polega na wprowadzeniu dodatkowej opcji: włączania i zatrzymywania produkcji, budynków tego samego rodzaju.

Po kliknięciu na budynek mamy dwie zakładki on/off produkcja i szczegóły, w tej pierwszej należało by dodać dodatkowa opcje wspomnianą wyżej. Raz że poprawiło by to grywalność to zmniejszyło by ilość kliknięć myszki, np. mam 6 warsztatów kamieniarza, chcę włączyć ich wszystkich jednym kliknięciem, wiec otwieram jeden z nich i włączam (rozpocznij/zatrzymaj produkcję dla wszystkich budynków tego rodzaju) czyli wszystkie warsztaty kamieniarza się włączają (niezależnie od levelu na którym są). Bez tej opcji musimy otwierać wszystkie 6 warsztatów w różnych lokalizacjach wyspy,
to nużące i męczące dla prawej reki gracza.

zapraszam do głosowania

Jurek12345
12.04.2016, 11:01
Jeśli już to z opcji liczydła, bez szukania budynków (nawet tego jednego) po wyspie.

(nie głosuję, bo nie lubię ankiet publicznych)

BB_Penelopa
12.04.2016, 11:56
Witam!

Ciekawa propozycja, zapraszam do dyskusji!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Misiorww
12.04.2016, 12:19
a jeżeli mam, przypuśćmy 6 budynków i chcę zatrzymać 4 lub 5 to i tak trzeba klikać

Zbedeusz02
12.04.2016, 13:18
a jeżeli mam, przypuśćmy 6 budynków i chcę zatrzymać 4 lub 5 to i tak trzeba klikać

prosta matematyka...
masz 6 budynków i tylko jeden ma pracować

(wersja z opcją zbiorowego on/of) zatrzymujesz wszystkie i włączasz tylko jeden czyli dwa kliknięcia mychą
( wersja obecna) zatrzymujesz wszystkie po kolei, czyli aż pięć kliknięć mychą

kinia19910
12.04.2016, 18:53
Witam!

Ciekawa propozycja, zapraszam do dyskusji!

Pozdrawiam,
BB_penelopa

A ja chciałabym przypomnieć, że coś podobnego było już proponowane, tytuł wątku to "Grupowanie budynków" dla ułatwienia dodam, że po tych pseudo-porzadkach temat znajduje się w archiwum.

Chciałabym wiedzieć skąd się wzięło pozwolenie na duble, czyli tym samym pozwolenie na łamanie regulaminu?
Zbedeusz02 - wyszukiwarka nie gryzie :-)

Zbedeusz02
12.04.2016, 21:13
Grupowanie budynków

Witam,

mój najnowszy pomysł powstał z chęci oszczędzenia sobie klikania. Budynków na wyspie jest już tak dużo, że obklikiwanie tego by wrzucić premię, lub włączyć/wyłączyć jest sporą udręką.

Otóż, proponuję zrobić coś podobnego, jak w niektórych grach RTS, gdzie mamy możliwość zaznaczenia większej ilości jednostek i przypisania ich do jednego "oddziału", który to oddział wywołujemy następnie przyciskając klawisz: 1, 2, 3 ...

U nas chodzi oczywiście nie o jednostki, a o budynki.
Gracz miałby możliwość utworzenia grupy budynków, nadania jej nazwy i w jakiś sposób przypisania do niej pewnej liczby budynków. Nie musiałyby to być budynki tego samego rodzaju. .......

Droga Kinia to jest fragment tego tematu z archiwum, jak sama czytasz, gościu che mieć tam możliwość tworzenia oddziałów różnego rodzaju budynków jak w RTS-ach i uruchamianiu ich z klawiatury numerycznej, a ja chce mieć po prostu dodatkową opcję on/off do grupy budynków tego samego rodzaju, a to chyba coś innego!

kinia19910
12.04.2016, 22:45
Idea ta sama, z numerycznej w TSO raczej nie przejdzie, bo numeryczną zmieniasz strefy :-)
Tak czy siak chodzi o uruchamianie/ zatrzymywanie grup budynków jednym kliknięciem czy też przyciśnięciem konkretnego klawisza.

Sam pomysł jest jak najbardziej ok.
Według mnie, Twoja wersja jest dopracowaniem tamtej.

BB_Penelopa
15.04.2016, 15:33
Witam ponownie!

Bardzo dziękuję za oddane głosy.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Dobrawa_old
29.08.2016, 18:20
Dzień dobry,

w ciągu ostatnich miesięcy, temat nie uzyskał wystarczającej ilości głosów aby móc go przekazać dalej. W związku z powyższym zostaje zamknięty i przeniesiony do archiwum.

Pozdrawiam,
Mod Dobrawa