PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Skróty klawiszowe dla czatu

Genciak
23.03.2016, 11:20
Hej,

W jednym z ostatnich aktualizacji wszedł fajny feature, poszerzający funkcjonalność czatu w grze. Doszło więcej zakładek, co oznacza, że doszła też potrzeba częstszego ich przełączania. Jako osoba, która woli korzystać bardziej z klawiatury niż myszy, w celu robienia czegoś dynamicznie, chciałbym zaproponować dodanie skrótów klawiszowych, które umożliwiłyby szybkie przechodzenie po zakładkach, czyli coś w stylu: "alt+strzałka w lewo" przełączy aktywną zakładkę na jedną w lewo, "alt+strzałka w prawo" przełączy aktywną zakładkę na jedną w prawo. Coś w stylu ctrl+tab w przeglądarce.

Co o tym myślicie?

BB_Penelopa
23.03.2016, 15:40
Witam!

Zapraszam do głosowania!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Androm3da
23.03.2016, 16:06
Hmm... nie wiem po co komu jeszcze skróty klawiszowe, po co jeszcze dodatkowo grę obciążać niepotrzebnymi dodatkami.
Pozwolę sobie na cyctat: "Nie rozumiem albo nie zrozumiałem trolla...".

P.S. Nie wiem kto trolluje, w moim pomyśle dotyczącym napojów przynajmniej ludzie głosują :P

misiasia
23.03.2016, 17:07
oczami wyobraźni już widzę niebo gwieździste na czatach, bo przez przypadek przełączyło się nie to okno i wyszedł na jaw kolejny powód do rozwodu :P

Squminek
23.03.2016, 20:34
??

horis
24.03.2016, 17:25
jestem przeciw, i tak mamy latajace zakladki czatu i inne problemy z czatem od dawna zglaszane i nie naprawione, a poza tym w tso myszka/touchpad jest do gry niebedna, wiec dodatkowe mieszanie klawiszami jest bez sensu

Misiorww
24.03.2016, 17:29
mi to nie jest potrzebne, więc głosuję na nie

Genciak
24.03.2016, 21:17
Zdaję sobie sprawę, że to propozycja zawężona do wąskiego grona graczy. Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że nawet do tej grupy odbiorców, która na co dzień (w pracy) dużo korzysta z komputera i ułatwia sobie sięganie do myszki, używając skrótów lub jedną ręką operuje myszką, zaś drugą wykonuje operacje tychże skrótów. Jest to moja subiektywna ocena i rozumiem, że innym osobom może się nie podobać :)

Hmm... nie wiem po co komu jeszcze skróty klawiszowe, po co jeszcze dodatkowo grę obciążać niepotrzebnymi dodatkami.
Pozwolę sobie na cyctat: "Nie rozumiem albo nie zrozumiałem trolla...".

P.S. Nie wiem kto trolluje, w moim pomyśle dotyczącym napojów przynajmniej ludzie głosują :P

Nie rozumiem nawiązania, zwłaszcza że oba wątki dotyczą zupełnie czego innego. Swoją propozycję starałem się wyrazić dokładnie i bynajmniej nie jest ona kuriozalna. Jeżeli chcesz się popisać to proszę uwzględnij to, że komuś może zależeć nad usprawnieniem gry, a nie swojego ego. Zaś to, że się spotka z uznaniem czy nie - to już inna kwestia...

Dobrawa_old
04.09.2016, 10:03
Dzień dobry,

w ciągu ostatnich miesięcy temat nie uzyskał wystarczającej ilości głosów, aby móc go przekazać dalej. W związku z powyższym zostaje zamknięty i przeniesiony do archiwum.

Pozdrawiam,
Mod Dobrawa