PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Generał bez wojska podróżuje szybciej

Vespirr
23.03.2016, 03:59
Witam,

Starałem się znaleźć podobny temat, ale niestety nie udało się.

Chciałbym, aby pomysł zostaw wprowadzony, nie po to żeby było łatwiej, tylko żeby było realistycznie.

http://www.pinakoteka.zascianek.pl/Orlowski/Images/Przemarsz_wojska.jpg

Generał podróżuje konno, a całe jego wojsko raczej na piechotę, więc dlaczego dowódca kiedy porusza się samotnie ma taką samą prędkość jak gdyby szedł?

Realistycznie by było, gdyby samotnie podróżował 4-5 razy szybciej, ale myślę, że 50% wystarczy

Dajcie znać

BB_Penelopa
23.03.2016, 15:33
Witam!

Zachęcam do głosowania.

Pozdrawiam,
BB_penelopa

Misiorww
23.03.2016, 16:47
po mapie czy na przygodę?

jeżeli na przygodę to i tak trzeba wojsko wysłać.
jeżeli w przygodzie to będzie się troszkę szybciej robiło.

ogólnie jestem na nie

Vespirr
23.03.2016, 19:19
po mapie czy na przygodę?

jeżeli na przygodę to i tak trzeba wojsko wysłać.
jeżeli w przygodzie to będzie się troszkę szybciej robiło.

ogólnie jestem na nie

Na przygodę.

Nie zawsze wysyłamy generała z wojskiem. Na mniejsze przygody posyłamy np. mikołaja + generała, gdzie całe wojsko mieści się w mikołaju.

Misiorww
24.03.2016, 10:16
Na przygodę.

Nie zawsze wysyłamy generała z wojskiem. Na mniejsze przygody posyłamy np. mikołaja + generała, gdzie całe wojsko mieści się w mikołaju.

co to zmieni, jeżeli i tak np na krawców musisz wysłać kilka k wojska. część gienków (pustych) będzie szybciej, a z wojskiem będą później.

Vespirr
24.03.2016, 18:39
Tobie może nic nie zmieni, ale niższe lvl'e mogą na tym zyskać.

Misiorww
24.03.2016, 18:48
czy niski czy wysoki lvl, każdy musi kilka tysi wojska wysłać, to chyba ty nie rozumiesz

Maniak_91
24.03.2016, 18:52
No zależy na jaką przygodę, bo rzeczywiście są przygody gdzie 1k wojska wystarcza, nie mówię tutaj o tych bajkowych przygodach oczywiście tylko tych początkowych na niższe poziomy, to na pewno graczom z niższymi lvl byłoby pomocne, a bynajmniej ułatwiające.... Lecz konkretnego zdania jednak nie mam w tym temacie :)

Vespirr
24.03.2016, 18:53
czy niski czy wysoki lvl, każdy musi kilka tysi wojska wysłać, to chyba ty nie rozumiesz

Jest event wielkanocny, ogólnie robi się dużo Cr i ja wysyłam msw, kwatermistrza i mikołaja, a tawerniaków "pustych", więc wtedy by szli ku przygodzie w 15min. Co w tym złego?

Misiorww
24.03.2016, 18:56
Jest event wielkanocny, ogólnie robi się dużo Cr i ja wysyłam msw, kwatermistrza i mikołaja, a tawerniaków "pustych", więc wtedy by szli ku przygodzie w 15min. Co w tym złego?

nie każdy niski lvl ma kwatermistrza czy mikołaja

Vespirr
24.03.2016, 19:01
nie każdy niski lvl ma kwatermistrza czy mikołaja

W mojej gildii, spora część osób ma mikołaja i przynajmniej jednego generała, który podróżuje w 15min.

Genciak
24.03.2016, 21:55
Przydało by się jakieś przykładowe użycie. Nie widzę sensu wysyłania szybciej generała, którym nie można atakować.

Dobrawa_old
04.09.2016, 10:24
Dzień dobry,

w ciągu ostatnich miesięcy temat nie uzyskał wystarczającej ilości głosów, aby móc go przekazać dalej. W związku z powyższym zostaje zamknięty i przeniesiony do archiwum.

Pozdrawiam,
Mod Dobrawa