PDA

Zobacz pełną wersję : Znikające wojsko

beerman
22.03.2016, 22:04
Na przygodę „Czarni Rycerze” wysłałem 5 generałów (nie ważne jakich) i kwatermistrza. Kiedy 2 pierwszych generałów już wylądowało, zacząłem ustawiać ich do bloku w G1 (pełny scenariusz) w tym czasie zaczęła lądować reszta generałów a na końcu kwatermistrz. Dla tego ostatniego zabrakło miejsca do lądowania, z tego powodu został przeniesiony automatycznie do menu gwiazdy, wojsko natomiast które „przyniósł” było dostępne, więc przydzieliłem je generałom. Rozpocząłem atak z blokiem, wysłałem 3 generałów, jakie było moje zdziwienie że ten drugi który powinien mieć 97 elitarnych żołnierzy nic nie ma, trzeci (MSW) ma tylko 112 puszkarzy, chociaż przydzieliłem mu jeszcze 108 rekrutów a ten pierwszy już walczy i ma jedynie 65 konnych oraz 0 elitarnych, a przydzielone miał 83. Strata duża nie była, tylko 65 koni, gdybym nie pilnował ataku, poległo by 112 puszkarzy.
Dlaczego tak się stało, że od 3 generałów cofnięte zostało tylko to wojsko które przyniósł kwatermistrz?
Powodem tego było przeniesienie przez mnie kwatermistrza z menu gwiazdy na „lądowisko” przygody w czasie trwania ataku. Kiedy zakończyło się jego „lądowanie”, natychmiast wojsko które miał na stanie idąc na przygodę, wróciło do niego.

strach
23.03.2016, 10:48
tak miałem też CR chyba 4 razy i to bez kwatermistrza, blok pada, patrzę w raport a tam genek ma 0E i 63K na początku bitwy!!

sparkz
23.03.2016, 11:29
Na chwile obecna temat stawiania/ rozladowywania generalow jest kompletnie rozwalony i nie ma sensu polegac na mechanizmach gry tylko przeladowywac przygode kilka razy i patrzec jacy generalowie faktycznie stoja na wyspie (a po przydzieleniu wojska kilka razy sprawdzic czy sie przydzielilo).

Z ciekawszych smaczkow to np kwatermistrz wracajacy na wyspe czasem nie ma miejsca zeby wyladowac i siedzi w gwiezdzie, a jak mu sie zrobi miejsce i ustawi go recznie to sie okazuje ze dalej ma przydzielone wojsko (wiec sie nie rozpakowal samoczynnie). Czasem natomiast dziala odwrotnie i sie rozpakowuje przy ladowaniu.

Ustawienei generalow na przygodach tez potrafi sie samoczynnie zmieniac przy kilkukrotnym otwieraniu przygody i wracaniu na wyspe.

niemocnyKamyk
23.03.2016, 12:26
Piszecie tutaj o generałach a ja mam inną ciekawostkę nieco zbliżoną do Waszej historii.Mianowicie wczoraj po spaleniu wyspy stekami minęło może 5 minut i jakież było moje zdziwienie gdy jeden z sektorów najzwyczajniej zgasł...ktoś zna ten problem czy to kolejna niespodzianka od BB ?

dario_j
23.03.2016, 15:08
Dobrze że chociaż udało sie zauważyć niepełne składy.
Mi przy puszczaniu ataku przylagowało przy wysyłaniu pierwszego bloku, niby wszystko wyglądało dobrze, pierszy wchodzi, drugi też i mistrz atakuje przywódcę sektora. Ale po stronie serwera było inaczej, pierwszy wogóle nie ruszył swoich 4 liter zmiejsca, a mistrz nie atakował przywódcy sektora. To co widziałem na ekranie, a to liczył serwer to były dwie zupełnie różne rzeczy. Całe wojo z 2 bloku i od mistrza przepadło.
@niemocnyKamyk
lagi, najzwyczajniejsze w życiu lagi.
To czym teraz BB powinno się zająć to komunikacja na lini serwer - komputer gracza, bo to kulawe jak pająk na 2 nogach

BB_Penelopa
24.03.2016, 16:58
Witam!

Napisz w tej sprawie do Supportu, najlepiej bezpośrednio na adres: account.support@thesettlersonline.pl

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Milady84
24.03.2016, 17:30
Ja to nawet nie wiem gdzie mi głównie Eż ostatnio giną ale giną notorycznie na zdradku. Już mam nawyk sprawdzania po atakach czy generały blokujące nie walczyły, wszystko wygląda ok, a pod koniec przygody się okazuje, ze EŻ wyparowało. Nie dawno z prawie 600 zginęła mi około 300 i wszystkie tawerniaki po atakach blokujących miały pełne skłądy i nigdzie indziej EZ nie używałam, co najwyżej 1sztukę. I to już kilka razy miałam takie akcję.

Tadzior
24.03.2016, 17:33
U mnie przed konserwą wisiało 1 EŻ i 140 puszek. Wojsko wróciło z przygody z generałem i po wypakowaniu 'zawisło' niewiadomo gdzie. Zobaczymy czy konserwacja rozwiąże problem.

Darq85
24.03.2016, 19:02
Dobrze że chociaż udało sie zauważyć niepełne składy.
Mi przy puszczaniu ataku przylagowało przy wysyłaniu pierwszego bloku, niby wszystko wyglądało dobrze, pierszy wchodzi, drugi też i mistrz atakuje przywódcę sektora. Ale po stronie serwera było inaczej, pierwszy wogóle nie ruszył swoich 4 liter zmiejsca, a mistrz nie atakował przywódcy sektora. To co widziałem na ekranie, a to liczył serwer to były dwie zupełnie różne rzeczy. Całe wojo z 2 bloku i od mistrza przepadło.

miałem identyczną sytuację:)
a oprócz niej jeszcze na innym bloku. Jak tak ma to wyglądać to niech przywrócą broń mistrzowską w dropach z CR albo dają więcej saletry i rudy tytanu

jonasz78
30.03.2016, 17:04
Ja także choćby dziś po konserwie. Sprawa zgłoszona do suportu.