PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Nowe jednostki

wojtek91
19.03.2016, 20:39
Chciałbym wam rzestawić kilka nowych jednostek

Cieżka Jazda
Muszkieter
Konny Muszkieter

Cieżka jazda

Hp 275 Atak 250-300 Celność 95%

Cecha specjalna
Imped umożliwajocy wieksze obrażenia jednoskom strzeleckim i piechocie

Atakuje pierwszy

Koszt

10 ludzi 200 napitku 450 koni bojowych 145 szabl jeździeskich

Muszkieter

Hp 200 Atak ??? Celność 50-80%

Cecha specjalna
Salwa atakuje wszystkie jednoski w obozie przeciwnika tylko raz na poczotku póżniej atakuje jak zwykła jednostka

20 ludzi 150 arkebuzów 200 muszkietów 500 napitku

Konny muszkieter

Hp 300 Atak 300 Celność 35-75%

Cecha specjalna
Brak

30 ludzi 75 arkebuzów 500 muszkietów 500 koni bojówych 500 napitku

Oczywiście To moja propozycja ale prosze jak najpozytywnom opinie

Napracowałem się nadtym przepraszam za błedy

wojtek91
19.03.2016, 20:41
jeszcze mogom one być używane we wszystkich przygodach

krotos666
19.03.2016, 20:46
Jak przeczytałem rzestawić i mogom to już mi się odechciało czytać.
I wcale się nie dziwię, że nie ma ankiety.

Sorry, ale kosz ...

Tornados
19.03.2016, 20:48
I robiloby sie w "Naprawde elitarnych koszarach" a uzywalo tylko na zaginionej czaszce :D

Larxand
19.03.2016, 21:12
Ja nie wątpię, że się nadtym napracowałeś, ale zanim wydam swoją jak najpozytywnom opinię, czy Ty, drogi Wojteku91, przy rzestawianiu tych nowych jednostek, zadałeś sobie aby trudu żeby sprawdzić jak one mogom się zachowywać wobec wrogich obozów?

Misiorww
20.03.2016, 00:24
polska język trudny język

ps
porażka

Rosadamascena
20.03.2016, 00:37
W obecnej formie również jestem przeciw.

kinia19910
20.03.2016, 03:35
Zagłosować na opcja "Nie lubie to" tylko problema są taka że nie wiedzieć czego to ma znaczyć dlaczego...
Szkoła produkowali duża osadnika jak mieć kilka szkółka (szkółka wysoki poziom być na piątym). Chleba własnie że produkowała szybka, piekarnia kilka gdy wrzucała kolega premia szybko piekarnia i dużo produkowała. Pomysła nie rozumiała i wydawało się to moja że to głupia pomysł jest była, dlatego ona zagłosował na NIE.

Jakoś mi się całość skojarzyła z tym :D
(PS. to post Lipka wygrzebany z czeluści archiwum :D)

Te wszystkie "cechy specjalne" itd ...
Jestem na NIE ! Chcę, żeby wprowadzili w końcu drzewko umiejętności dla generałów (i wyspy, Halo? Czy ktoś w BB jeszcze o tym pamieta?)
3 rodzaje wojsk w TSO w zupełności wystarczą :)
Następnym razem dodaj ankietę ;)

wojtek91
20.03.2016, 07:57
wczoraj jeszcze była ankieta a dziś niema niewiem co się stało

EX_Persefona
21.03.2016, 11:06
Witam!
W tym dziale obowiązkowa jest ankieta.
Jeśli ankieta nie zostanie zamieszczona, temat zostanie zamknięty.
Jak dodać ankietę? (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/37669-Poradnik-Jak-doda%C4%87-ankiet%C4%99)

Pozdrawiam,
MOD_Persefona

set2g
21.03.2016, 12:34
nie czytałem tego w ogóle, ale generalnie nie jestem za dodawaniem kolejnych a kolejnych jednostek, lepiej jakby była możliwość upg istniejących wybierając różne ścieżki

konkur4
21.03.2016, 13:53
Jestem za bitwami morskimi, niech drewno, które u większości leży i się marnuje, w końcu się do czegoś przyda. Jednostki lądowe - NIE.

wojtek91
21.03.2016, 16:07
BB możesz ten temat zamknoć bo wiem ze każdy powie jestem za nie

Tornados
21.03.2016, 16:56
Jestem za bitwami morskimi, niech drewno, które u większości leży i się marnuje, w końcu się do czegoś przyda. Jednostki lądowe - NIE.

Masz moj glos

BB_Penelopa
21.03.2016, 17:52
Witam!

Zapraszam do dyskusji.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Larxand
21.03.2016, 20:44
Niedawno policja zagroziła zamknięciem wątku, autor się wycofał, więc pole do dyskusji wątłe ;)

Rosadamascena
21.03.2016, 21:47
(...) Zapraszam do dyskusji. (...)

A nad czym tu dyskutować? W tym dziale podobno konieczna jest ankieta... -_-
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/22662 (pkt. 8.)

tojanik
22.03.2016, 11:17
polska język trudny język

ps
porażka

Zdanie w języku polskim zaczyna się z dużej litery i kończy się znakiem interpunkcji. Oprócz tego brakuje Ci przecinka. Fajnie, że dbasz o język polski, ale sam stosuj reguły języka ojczystego.

Larxand
22.03.2016, 12:35
Wygląda na to, że niekoniecznie :)
Widocznie nastała amnestia jakaś, regulaminy nie obowiązują . :)

Zrobiło się po prostu idealnie dla osób, które lubią nabijać posty :P ( znalazłabym conajmniej kilkoro)

To i ja sobie nabiję kolejnego.

Co do regulaminu, naprawdę potrzebujecie bez przerwy jakiejś pały nad sobą i bez tego nie możecie się odnaleźć? Lepiej wytknąć niezgodność z regulaminem zamiast wyrazić opinię na zadany temat? Czy to jest zwykłe nabijanie postów, czy umizgiwanie do modów to już nie wnikam, ale wiem, że przez takie nadgorliwe podejście do sprawy (również ze strony moderatorów) czasami giną ważne pomysły. Tym bardziej, że często z samej wymiany zdań wynika znacznie więcej niż z ankiety. Albo kwestia wyszukiwania. Nie zawsze da się znaleźć wątek, który odwołuje się do tematu, jaki chcemy akurat poruszyć. A to słowo kluczowe nie takie, a to nieco inne podejście. I siedzi taki urzędas i wyszukuje całe forum żeby odnaleźć ten jeden wątek a potem zamiast napisać coś mądrego w odniesieniu do niego, to bach, "naucz się szukać" albo inna uwaga. Co Wy się z urzędów skarbowych pourywaliście czy co?
Podobnie - ale to już do moderatorów - rzecz ma się w przypadku zamykania przedawnionych wątków. Z tego, co obserwuję, robią to z automatu i zupełnie bez refleksji. Przysiądzie jeden z drugim, zerknie od niechcenia na datę ostatniego wpisu i ciach, do archiwum. Tylko nie weźmie taki pod uwagę, że na przykład ważny wątek zginął z pierwszej strony, bo jednego dnia się namnożyło jakichś mniej ważnych tematów i ten jeden został zepchnięty, więc siłą rzeczy przestał być widoczny.

No, ale post nabity, można zrobić sobie herbatkę.

kinia19910
22.03.2016, 21:15
Opinię wyraziłam w poprzednim poście :)
A co do regulaminu - skoro nie obowiązuje, to proponuję go skasować i tyle.
Co do zamykania tematów - mnie też się to nie podoba,szczególnie jeśli chodzi o pomysły.
Niejednokrotnie było już tak, że dany pomysł był zrealizowany po kilku latach (np. łączenie przedmiotów w menu gwiazdy) , więc w tym dziale "przedawnienie" nie powinno obowiązywać. Zresztą , wg regulaminu, ankiety również powinny być bezterminowe.

Zamykanie "z powodu przedawnienia " kłóci się z regulaminem wg mnie :)

(Ciekawe kiedy ten post zniknie :P I z jakiego powodu)

Rosadamascena
22.03.2016, 22:39
Opinię wyraziłam w poprzednim poście :)
A co do regulaminu - skoro nie obowiązuje, to proponuję go skasować i tyle.
Co do zamykania tematów - mnie też się to nie podoba,szczególnie jeśli chodzi o pomysły.
Niejednokrotnie było już tak, że dany pomysł był zrealizowany po kilku latach (np. łączenie przedmiotów w menu gwiazdy) , więc w tym dziale "przedawnienie" nie powinno obowiązywać. Zresztą , wg regulaminu, ankiety również powinny być bezterminowe.

Zamykanie "z powodu przedawnienia " kłóci się z regulaminem wg mnie :)

(Ciekawe kiedy ten post zniknie :P I z jakiego powodu)

Mój, podobny do Twojego, znikł szybko ;) Ale ja przy okazji wyraziłam wprost co myślę o zachęcaniu do łamania zasad (tzn. to nawoływanie do rozmowy w wątkach, które powinny być poprawione lub zamknięte) oraz o przekazywaniu niektórych (tzn. niepopartych przez graczy i kiepskich) pomysłów ;)

Uranos_old
23.03.2016, 00:01
Witam,

Z uwagi na brak ankiety, temat zamykam i przenoszę do Archiwum.

Pozdrawiam,
MOD_Uranos