Zobacz pełną wersję : Gra Za szybkie marszałki
No za szybkie są, zasuwają jak perszingi i zapanować się nad nimi nie można, szczególnie gdy trzeba wykonać atak z przekierowaniem. Jeśli kolejny obóz bandytów jest bliżej niz 10 flag to zawrócenie marszałka jest nie wykonalne. Podczas przekiekierowania strasznie rzuca takim marszałkie, na raz o kilka flag.
Marszałkowie powinni chodzić z taką samą prędkością co zwykłi generałowie.
Nie do końca wiem, co masz na myśli przez atak z przekierowaniem, ale marszałkowie mają dobre tempo, prędzej bym zwykłych gienków pogonił niż marszałków spowalniał. Nie mam żadnych problemów z opanowaniem ich - na początku oczywiście trochę woja niepotrzebnie wtopiłem, ale najlepiej uczyć się na błędach;)
Atak z przekierowaniem czyli wysyłasz atak na jakiś obóz, ale generał zostaje przechwycony przez ten własciwy który chcesz atakować a po wygranej dajesz odwrót. Manewr czesto stosowany na przygodach umożliwia ominiecie obozów które nier zasłaniają przywódcy sektora lecz obóz tuż obok. Patrz poradnik do przygody Wikingowie.
Bez problemu cofam marszałka w takiej sytuacji. Wystarczy pod koniec ataku kliknąć na niego dwa razy, żeby otworzyło się okienko ze statusem i klikać na białą flagę, zaraz jak skończy atak flaga się uaktywni, trafisz w nią i okienko się zamknie a marszałek wróci do obozu. Jeśli drugi obóz jest szczególnie blisko, to czasem zaczyna się jeszcze animacja ataku, ale marszałek po chwili i tak wraca.
MANOLO_PL
12.03.2016, 16:00
lagi ma
Milady84
12.03.2016, 17:11
Głos na nie. O ile z lagami miałam problem to idzie je opanować i się przyzwyczaić, o tyle nie chce od nowa uczyć się bloków itp na nowych prędkościach i nowych błędach. Nie mówiąc o tym, ze podoba mi się to, ze nieślimaczą się tak jak generałowie w przygodach. Mogli by jeszcze szybciej na główną tylko wracać, bo czasem chce sie zrobić kilka kolonii pod rząd i powrót zajmuje tyle co podbicie prostszej kolonii:)
BB_Penelopa
14.03.2016, 12:54
Witam!
Zapraszam do dyskusji.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
W żadnym wypadku. Robię ekspedycje między innymi dlatego, że marszałki śmigają.
Kofelove
15.03.2016, 12:45
Nie nie nie i jeszcze raz nie, wystarczy pilnować ataku i wycofać w odpowiednim momencie Marszałka
Oczywićie że cofam we odpowiednim momencie marszałka, tylko zanim mi on zaskoczy to jest już 10 flag dalej albo walczy w kolejnym obozie i już jest "po ptokach".
Piotru70
15.03.2016, 13:28
Człowieku nie widzisz ze tylko Ty masz problem?
BB_Penelopa
15.03.2016, 13:51
Witam!
Bardzo dziękuję za oddane głosy. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
szkarłatnyrubin
15.03.2016, 16:57
szybkość poruszania się marszałków jest spoko ale ten błąd z przeskakiwaniem marszałka podczas przechwycenia mogliby naprawić
Dobrawa_old
04.09.2016, 10:25
Dzień dobry,
w ciągu ostatnich miesięcy temat nie uzyskał wystarczającej ilości głosów, aby móc go przekazać dalej. W związku z powyższym zostaje zamknięty i przeniesiony do archiwum.
Pozdrawiam,
Mod Dobrawa