PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Zmiana nicku i awatara

KpwMine
02.03.2016, 21:50
Od razu mowie że nie przeszukiwałem 100000 stron z tym czy było już coś takiego za co przepraszam.

Moja propozycja jest taka aby BB dodało możliwość zmiany nicku i awatara z powodów że np: komuś już się znudził albo że wolałby inaczej wyglądać czy też się inaczej nazywać.

Pierwsza zmiana mogłaby być za darmo ale już kolejne za klejnoty.

Vespirr
02.03.2016, 22:00
Mnie się podoba :)
Ja to widzę tak - ktoś się rejestruje ( zakładając, że nie wie jaka to gra i czy mu się spodoba ) wpisuje nick i okazuje się, że jest zajęty, wpisuje kolejny - to samo i tak jeszcze kilkanaście razy. W końcu ruszają go nerwy i wpisuje np. coś takiego "dupsko521" ... zatwierdza i wchodzi do gry...

Mijają dni, tygodnie, miesiące - gra się nie nudzi, wręcz przykuwa gracza do fotela na długie wieczory...

Reasumując : gra się przyjęła, a nick do du.. został.. zatem popieram ten pomysł, żeby każdy kto popełnił ten błąd mógł go naprawić

Pozdrawiam

Ves

Giacomo
02.03.2016, 22:08
Też popieram. Mi się znudził avatar :)

Vespirr
02.03.2016, 22:12
Też popieram. Mi się znudził avatar :)

Mnie, też - nawet pokusiłbym się o zmianę avataru, ale nie na te dostępne w grze ale ogólnie - tak jak na forum, dajesz jaki chcesz.

kinia19910
02.03.2016, 23:44
O ile mi wiadomo zmiana nicku na życzenie jest niemożliwa :) Są jakieś tam wyjątki, ale trzeba to odpowiednio uzasadnić w Supporcie ...

Mnie się podoba :)
Ja to widzę tak - ktoś się rejestruje ( zakładając, że nie wie jaka to gra i czy mu się spodoba ) wpisuje nick i okazuje się, że jest zajęty, wpisuje kolejny - to samo i tak jeszcze kilkanaście razy. W końcu ruszają go nerwy i wpisuje np. coś takiego "dupsko521" ... zatwierdza i wchodzi do gry...

Mijają dni, tygodnie, miesiące - gra się nie nudzi, wręcz przykuwa gracza do fotela na długie wieczory...

Reasumując : gra się przyjęła, a nick do du.. został.. zatem popieram ten pomysł, żeby każdy kto popełnił ten błąd mógł go naprawić

Takie nicki są niedozwolone i jest to wyraźnie określone w zasadach gry...
Czytanie też boli?
A pomysł zmiany avatarów był TU (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/34261).

Serio, musicie zaśmiecać forum dublami?

MODzie - widzisz... i nie grzmisz....
Proponuję wprowadzić instrukcję korzystania z forum :D.
Taki samouczek - nie przejdziesz - nie piszesz :P

Vespirr
02.03.2016, 23:45
Kinia zostań modem - wszystkim daj bana i zostań sama

P.S. gdyby, zmiana nicku była możliwa, to by tu KpwMine nie proponował tego pomysłu ^^

kinia19910
02.03.2016, 23:50
Zrozumcie w końcu, ze przedstawianie po raz enty tych samych pomysłów niczego nie zmieni...
Za to działa na nerwy forumowiczom.

I nie trzeba przeszukiwać milionów stron... od tego jest wyszukiwarka :) Ale trzeba mieć minimalne pojęcie czym w ogóle jest forum ...

Utwierdzacie mnie w przekonaniu , że samouczek , jak korzystać z forum to genialny pomysł :D

Serio, tu się odbywa jakiś festiwal odgrzewanych kotletów...
Ja podziękuję, nieświeżego nie jadam...

Szkoda pisać cokolwiek więcej ;)

Azyra
02.03.2016, 23:52
O ile zmiana nicka może być problematyczna to z zmianą awatara powinni sobie poradzić to tylko obrazek. A co do nicka oszuści kanciarze by się maskowali.

Vespirr
02.03.2016, 23:53
O ile zmiana nicka może być problematyczna to z zmianą awatara powinni sobie poradzić to tylko obrazek. A co do nicka oszuści kanciarze by się maskowali.

Co do oszustów, to byc może tak by się stało, ale istnieje na pewno szansa aby odpowiednie władzę zobaczyły, kto zmienił i na jaki

RedJul
03.03.2016, 00:53
Zmiana nicku jest możliwa (teoretycznie).
Należy wystąpić z odpowiednią prośbą do supportu i dobrze umotywować.
To i tak więcej niż w innych grach, gdzie zmiana nicku wogóle jest niemożliwa.

Rosadamascena
03.03.2016, 00:58
Zmiana nicku jest możliwa (teoretycznie).
Należy wystąpić z odpowiednią prośbą do supportu i dobrze umotywować.
To i tak więcej niż w innych grach, gdzie zmiana nicku wogóle jest niemożliwa.

Czasem jest. Ale tylko za waluty premium. Mogłaby być jak dla mnie dopuszczalna, ale za jakieś 7-10k klejnotów. Bo jednak to fanaberia, kto chciał to wymyślił sobie sensowny nick już na starcie. Zaś zachcianka powinna kosztować.

Vespirr
03.03.2016, 01:00
A, no niech kosztuje 7-10k, ale niech jest wgl. taka opcja.

baqslaw
03.03.2016, 02:28
Jestem na nie - na pohybel handlarzom kontami :P
Ładne zwyczaje na tym Nowym Świecie, że konta w parach się sprzedaje. A pisanie z dwóch kont w tym samym wątku, to już wystawianie się na strzał;)

Vespirr
03.03.2016, 02:35
Jestem na nie - na pohybel handlarzom kontami :P
Ładne zwyczaje na tym Nowym Świecie, że konta w parach się sprzedaje. A pisanie z dwóch kont w tym samym wątku, to już wystawianie się na strzał;)

kto taki pisze z dwóch kont? bo nie zauważyłem

Jeżeli, mowa o mnie to padnę... Chociaż, w sumie faktycznie dziwne, że bronię czyjegoś pomysłu.. to na pewno, ja go założyłem z mojego drugiego konta, bo przecież tu każdy prawie jest na nie. Gracz, który się do tego nie stosuje, automatycznie jest oszustem.

Dziecinada i strata czasu na tym forum.

set2g
03.03.2016, 08:22
Dziecinada i strata czasu na tym forum.

ale widać lubisz to skoro piszesz

jaco_j
03.03.2016, 13:01
Awatar tan nick zdecydowanie nie

Kofelove
03.03.2016, 15:21
Witam,
Uważam, że powinna być możliwość zmiany awatara i nicku ale: po osiągnięciu poziomu np. 40+ ; oraz opłata niekoniecznie w klejnotach ale odpowiednio wysoka, proponuje fasole ewentualnie łodygi.
Ja jestem na tak!

Rosadamascena
03.03.2016, 15:41
Fasole i łodygi? Nie, za łatwo je zdobyć. Limit lvlowy też jest nie fair. Jak dla mnie nie powinno być możliwości zmiany, zwłaszcza nicku. A jak już musi być to za duuużą pakę klejnotów, tak żeby kanciarzom się nie opłacało.

Polkjmn
03.03.2016, 17:13
nick powinien być niezmienialny

konkur4
03.03.2016, 19:03
Nick powinien być zmienialny, ale na ściśle określonych zasadach. Przede wszystkim nie powinien być zmieniany z automatu, bo komuś się tak podoba, tylko na zasadzie petycji wysyłanej do BB o zmianę poprzez formularz w profilu. Coś na zasadzie: stary nick, świat, powód zmiany, a weryfikacja ze strony BB na podstawie podanego powodu, stażu w grze, braku karalności za łamanie zasad gry itp. Natomiast po przychylności ze strony BB, przez jakiś czas, powiedzmy 30 dni, nowy nick byłby wyświetlany na czacie w towarzystwie starego np. user123 (konkur4), a wszystkie czynności związane z nickiem w grze tj. wyszukiwanie do znajomych, lista członków gildii, zapraszanie do przygody, następowałyby z użyciem już nowego nicku.

horis
04.03.2016, 20:16
jestem za ale tylko pod warunkiem ze bedzie to kosztowalo nie mniej niz 40k klejnotow, to zapobiegnie chociaz troche zmianom nickow przez tych ktorzy konta odkupili, lub maja zla reputacje na serwie

Misiorww
05.03.2016, 13:30
avatar nie, nick po uzasadnieniu

dario_j
06.03.2016, 19:19
Jeśli nick miałby być niezmienialny to podczas rejestracji chetny do gry powinien zobaczyć stosowną adnotację.
A jeśli zmieniać to po dobrym uzasadnnieniu i na jakiś minimalny czas, lub tylko raz była by taka możliwość.

DobromirPL
09.03.2016, 03:18
Kinia to chyba nie gra tylko non stop siedzi na forum i przegląda archiwalne wpisy ;-). Nie sprawdzę bo nie mój serwer. Albo rzeczywiście chce się dosłużyć moda. Którykolwiek wątek bym otworzył zawsze widzę wpis kini, że to już było i żeby się nie powtarzać. Inna sprawa, że forum ma już kilka ładnych lat (ja jestem tu od listopada 2012tego) i nawet gdyby ktoś napisał, że chciałby zamienić te pałętające się zwierzaki na ufoludki to też jakbym napisał w ciemno, że ten wątek już był to bym trafił ;-)

EX_Persefona
09.03.2016, 10:55
Witam!
Nie wiem, czy zmiana nicku, jak i avatara jest technicznie możliwa, bo takie narzędzia ma tylko administracja.
W wyjątkowych sytuacjach nick można zmienić. Jeżeli jest niezgodny z regulaminem, to wystarczy napisać do supportu prośbę o zmianę.
A na przyszłość bardzo proszę korzystać z wyszukiwarki, bo jak pisała kinia19910 podobny temat już był i niepotrzebnie powstają duble.
Pozdrawiam,
MOD_Persefona

kinia19910
30.08.2016, 00:16
Nie, bo ... (patrz moje posty powyżej).

BB_Penelopa
30.08.2016, 14:48
Witam!

Uprzejmie informuję, że na chwilę obecną zmiana nicka i awatara nie jest (i w najbliższej przyszłości nie będzie) możliwa.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Czlowiek_Lasu
02.09.2016, 01:36
Ja kiedyś pisałem do supportu, żeby mi w nicku pierwsze "l" zamienili na "ł".
Bo kiedy się rejestrowałem, nie dało się używać polskich znaków, a teraz widać na czacie, że ludzie mają w nickach polskie znaki.
Ale się nie zgodzili.

Wzruszyła was moja historia? :)

BB_Penelopa
02.09.2016, 10:39
Ja kiedyś pisałem do supportu, żeby mi w nicku pierwsze "l" zamienili na "ł".
Bo kiedy się rejestrowałem, nie dało się używać polskich znaków, a teraz widać na czacie, że ludzie mają w nickach polskie znaki.
Ale się nie zgodzili.

Wzruszyła was moja historia? :)

Witam!

Mnie bardzo. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Freha
04.09.2016, 08:31
avatar jak najbardziej, nick w żadnym wypadku. Ktoś nabroi a potem sobie beztrosko zmieni nick i będzie broił dalej?Jestem przeciw

Iphoris
05.09.2016, 09:14
avatar jak najbardziej, nick w żadnym wypadku. Ktoś nabroi a potem sobie beztrosko zmieni nick i będzie broił dalej?Jestem przeciw

Za niebieskość, dużo niebieskości. Do tego jakaś rozsądna reputacja plus możliwość sprawdzenia historii.
Przypominam, że jeśli ktoś się rejestruje w wieku 13 lat, to po pięciu latach może mieć już 18 i wyrosnąć z nicka.

P.S. Istnienie oszustów wynika w większości z użycia błędnych protokołów np. przy wymianie/kupowaniu dropów, które to z kolei wynika z patologicznego zjawiska wymiany/kupowania dropów, a ono wynika z błędu projektowego odnośnie współpracy przy przygodach (zero interakcji, zero synergii) i podziału nagród.

Dobrawa_old
07.10.2016, 18:46
Dzień dobry,

nasza CM BB_Penelopa oficjalnie napisała, że w najbliższej przyszłości nie będzie dostępna opcja zmiany niku i awatara. W związku z powyższym temat zamykam i przenoszę do archiwum.

Pozdrawiam,
Mod Dobrawa