Zobacz pełną wersję : Gra Budowanie wspaniałych rezydencji
Hej,
Domagam się powrotu mechanizmu umożliwiającego stawianie wspaniałych rezydencji zgodnie z ich założeniem! To znaczy w każdym wolnym miejscu, tj.: 4x(2x2 kratki) w literze T.
Dla przypomnienia Blue Byte zabrał nam możliwość stawiania wspaniałych rezydencji na archipelagach oraz na głównej wyspie. Obecnie można je stawiać tylko w ramach ściśle wyznaczonego miejsca.
Duszysko40
01.03.2016, 14:45
Tutaj nawet nie ma z czym dyskutowac ja w jednej strefie mam 3 sztuki znajoma, ktora dopiero wbila 50lvl i zaczyna ukladac wyspe, podnosic populacje utracila taka mozliwosc de facto :( Oczywiscie ze ZA!
Misiorww
01.03.2016, 15:42
ciekawe kto kliknie "nie"? chyba tylko przez przypadek :)
jak najbardziej tak
ciekawe kto kliknie "nie"? chyba tylko przez przypadek :)
jak najbardziej tak
to by oznaczało ze ktos nie ma pojecia o grze
Lord_Crain
01.03.2016, 19:58
Zdecydowanie za. Zakupiłem kilka sztuk i kicha teraz :D Tak offtopic, dodawaj 3 opcje "obojętne" tak jak wymaga regulamin ;) komuś kiedyś jakiś mod skasuje istotny temat i będzie blamaż ;/
Misiorww
01.03.2016, 20:46
Zdecydowanie za. Zakupiłem kilka sztuk i kicha teraz :D Tak offtopic, dodawaj 3 opcje "obojętne" tak jak wymaga regulamin ;) komuś kiedyś jakiś mod skasuje istotny temat i będzie blamaż ;/
jeżeli chodzi o ten temat to wystarczyłaby jedna odpowiedź :)
Niestety nie mogę już dodać opcji "Obojętne mi to, niech się inni martwią...".
to by oznaczało ze ktos nie ma pojecia o grze
albo ktos ma same lodówki i ma gdzieś wspaniałe
Popieram. Admin to nie fair play zagranie.
Ja też zapomniałem w temacie premii strefowej dodać wyświetlania a szkoda bo miło by było wiedzieć kto tak bardzo lubi zaklikiwać się premkami :)
Torro2012
02.03.2016, 13:33
Witam,
problem rezydencji jest, są po prostu nie poręczne więc warto być zmienić. Inna sprawa ze tematy pojawiają się tu jak po grzyby po deszczu a wprowadzone zmiany żyją własnym życiem jak dawanie premii strefowych...
pozdr.
jeżeli chodzi o ten temat to wystarczyłaby jedna odpowiedź :)
jak widać nie do konca 2 przypadki sa beznadziejne
Misiorww
02.03.2016, 19:24
w prawie każdym temacie nasza penelopa, zachęca/nabija posty do głosowania/dyskusji, a tu cichosza
widze cztery" psy ogrodnika" przeczytało ten temat
Zawsze się ktoś znajdzie, że powie nie, bo myśli dokładnie tak jak jest napisane w drugiej opcji w ankiecie "... ja już mam wszystko postawione, niech nowi nie mogą. "
To się tyczy nie tylko tego postu, ale i innych także...
bb jak zawsze najpierw robi pózniej mysli jestem za jak cholera:)))
po zatym to nie fer wobec młodszych graczy by mieli gorzej niz stare wygi
po zatym to nie fer wobec młodszych graczy by mieli gorzej niz stare wygi
Owszem
Mnie to wnerwia, że wywaliłam surowce na ustawienie budynków tak by ustawić sobie wspaniałe a tu niespodzianka bo 3 szt już w danym miejscu postawić nie mogę bo albo pieniek albo drzewko wyrosło. Jak bym wiedziała, że tak będzie nie przestawiała bym budynków na wyspie no ale jak zwykle pomysłodawcy mają w głębokim poważaniu to, że takie pomysły wręcz chore utrudniają nam grę.
Mam nadzieję, że za takie niespodzianki ci co kupują klejnoty za kasę też się im odwdzięczą i sprzedaż klejek im spadnie a tym samym saldo na kontach bankowych będzie tak samo mniejsze i drażniące jak teraz ta sytuacja z miejscem, które zrobiłam, a które znikło.
I jedna podstawowa prośba, że jak podają, że nie ma prac konserwacyjnych to niech w tym czasie nic nie chrzanią w grze nocami bo takie podejście świadczy tylko o tym, że mają nas za idiotów.
Ciekawe czy te kombinacje to twór mężczyzn ubisoftu
BB_Penelopa
03.03.2016, 14:02
Witam!
Zapraszam do dyskusji.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Misiorww
03.03.2016, 17:32
Witam!
Zapraszam do dyskusji.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
a jednak kontynuujemy flooding
Lukasss1
05.03.2016, 11:46
Witam!
Zapraszam do dyskusji.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
a nad czym tu dyskutować? porobiłem sobie miejsce pod wspaniale rezydki, zaprojektowałem archipelag i teraz nie moge ich wstawić. niech przywroca co bylo
a jednak kontynuujemy flooding
Pewno trzeba się przed przełożonym wykazać aktywnością.
Najbardziej w tym wszystkim nie podoba mi się że zmianę wprowadzili cichcem. Wspaniałe rezydencje nie są wcale takie wspaniałe, bo są bardzo nieustawne, ale przy fasolach wylewających się z magazynu i nowym miejscu na archipelagu, robiła się to jakaś alternatywa.
ja podejrzewam że to że nie można stawiac wspaniałych to efekt uboczny "udoskonalania" wyspy, pomimo wielu zarzutów do bb, to jestem daleki od tego aby stwierdzić że zrobili to celowo, już sie reflektują sądząc po tym topicu http://forum.thesettlersonline.pl/threads/41195-Informacje-na-temat-umieszczenia-budynk%C3%B3w?p=197263#post197263
Na moje niewprawne oko to zreflektowali sie w kwestii usuwania krzakow i wypracowania jakiegos kompromisu w temacie obszarow ktore powinno sie dac zabudowac ale nie da sie ze wzgledu na jakis durny pieniek czy kwiatek.
Rezydencje to inna sprawa bo ewidentnie nie da sie ich postawic w miejscach o odpowiednim ksztalcie w ktorych nie ma krzakow ani te krzaki nie byly usuwane. Ewidetnie im sie cos powalilo z collision size albo w jakims innym zupelnie niezwiazanym miejscu kodu (czego mozna sie spodziewac patrzac po historii bledow w tej grze).
Witam!
Zapraszam do dyskusji.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
A co tu dyskutować, o ile kępy niech będą "pancerne"(popieram) o tyle zmiany na archipelagu(nowe niewidoczne przeszkody) i brak możliwości stawienia wspaniałych jest poniżej pasa
A tym 5 co zagłosowali na Nie, ja już mam wszystko postawione, niech nowi nie mogą. TO WŁAŚNIE BYM IM WSZYSTKIE POŚCIĄGAŁ I WPAKOWAŁ JE DO GWIAZDY ot tak ku sprawiedliwości .
Tylko mam wrażenie że BB nie do końca wie wobec czego protestujemy, bo nie chodzi nam o ustawianie budynków korzystając z usuwania pieników czy krzaków, tylko o miejsca które były dostępne bez kombinowania.
Tylko mam wrażenie że BB nie do końca wie wobec czego protestujemy, bo nie chodzi nam o ustawianie budynków korzystając z usuwania pieników czy krzaków, tylko o miejsca które były dostępne bez kombinowania.
Teraz to strach cokolwiek przestawiac
ja podejrzewam że to że nie można stawiac wspaniałych to efekt uboczny "udoskonalania" wyspy, pomimo wielu zarzutów do bb, to jestem daleki od tego aby stwierdzić że zrobili to celowo, już sie reflektują sądząc po tym topicu http://forum.thesettlersonline.pl/threads/41195-Informacje-na-temat-umieszczenia-budynk%C3%B3w?p=197263#post197263
Witam,
pozwolicie że wtrącę swoje trzy grosze,
jak zapewne wielu z Was, ja też kombinowałem nad najlepszą zabudową wyspy i pomimo braku wystarczającej ilości fasol, przestawiałem wspaniałe i "obrysowywałem" :) plac drogą, żeby wiedzieć gdzie i ile ich mogę postawić.
Kiedy okazało się, że wcześniej wytypowane miejsca stały się bezwartościowe, napisałem do supportu :)
set2g, korespondencji, zgodnie z regulaminem nie mogę cytować na forum, ale uwierz mi, gdybym mógł ją zacytować, Twój pogląd na celowość bądź nie wprowadzonej zmiany, uległby radykalnej zmianie.
Problem dotyczy również innych budynków :(
dzisiaj przestawiłem wieżę wiedźmy i wrócić ją na wcześniejsze miejsce już niestety nie mogłem,
jak pisał jaco_j strach ruszyć cokolwiek,
"Panie Support" jak grać?
W związku z tym, że podczas aktualizacji problem pozostał nierozwiązany odświerzam temat.
Maniak_91
17.03.2016, 10:59
...Różne rozwiązania są brane pod uwagę i każdy z pomysłów jest oceniany pod kątem wpływu na gospodarkę i stabilność gry. Planujemy wdrożyć rozwiązanie w jednej z kolejnych wersji gry (kwiecień/maj 2016).
Ooo to już blisko... eheh może rzeczywiście naprawią...
Misiorww
17.03.2016, 11:23
już nie raz podawali daty wprowadzenia nowości/poprawek i przeważnie się mylili
Maniak_91
17.03.2016, 11:28
Szkoda, że zamiast naprawiać poprzednie błędy wprowadzane są kolejne "nowości", co powoduje w większości, że błędy się mnożą.. A później ciężko jest naprawić grę (błędy) na tyle, żeby gra rzeczywiście stabilnie działała itd.
Kupilem kilka na handel i komu ja to teraz sprzedam :confused:
BB_Penelopa
18.03.2016, 16:51
Witam ponownie!
Bardzo dziękuję za oddane głosy.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Nie bardzo rozumiem, co to podziękowanie oznacza. Zamknięcie / unieważnienie tematu / przesłanie dalej / zgłoszenie feedbacku, że BB przynajmniej na to spojrzy / zignorowanie wiadomości od graczy przez BB*?
* - niepotrzebne skreślić.
Oznacza że trzeba się wykazać przełożonym w statystykach aktywności.
HARIBO_TT
24.03.2016, 13:07
Jestem ZA
Wydaję mi się, że dosyć spora liczba osób wyraziła swoje zdanie w tym temacie. Czy nie jest to wystarczający powód, aby skierować propozycję do zespołu?
*wymownie spogląda na BB_Penelopa*
Dobrawa_old
07.05.2016, 09:21
Witam,
zmiany w grze z dnia 14 kwietnia br. (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/41388-Zmiany-w-grze-14.04.2016) zmieniły możliwość rozmieszczenia budynków na wyspie i archipelagu.
Temat przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam,
Mod_Dobrawa