Zobacz pełną wersję : Gra Wydłużenie czasu wykonania zadań gildyjnych
W tej chwili mamy 24 godzinny czas na wykonanie zadania gildyjnego.
Często jest on zbyt krótki zwłaszcza dla osób logujących się raz dziennie nawet na kilka godzin.
Dlatego proponuję wydłużyć go do 48 godzin.
Zmiana godziny rozpoczęcia niewiele da bo zawsze znajdzie się ogromna część graczy której ta konkretna godzina pasować nie będzie.
I wbrew pozorom aktywni gracze nie stracą połowy monet (choć będzie ich mniej) bo pozostali gracze będą robić ich więcej.
Ta zmiana byłaby właśnie dla tych ciut mniej aktywnych graczy bo ci, co logują się rano i po południu z reguły nie mają problemów ze zrobieniem zadania.
Misiorww
21.02.2016, 13:19
wystarczy pozmieniać zadania, co niektórym nawet 48h nie pomoże :)
aktywni stracą, bo przypuśćmy średnią 100 monet za dzienne zg, a żeby zrekompensować 2-dniowe musiałoby być 200mg.
więc jestem na nie.
Pytanie i ankieta są zupełnie bez sensu, odpowiedź jest znana z góry.
Sam napisałeś, że aktywni stracą, zyskają ci mniej aktywni.
A tak się składa, że ci aktywni w grze są również aktywni na forum i wiadomą rzeczą że oni będą głosować na nie.
Czyli większość głosujących będzie na nie:)
Sam należę do tych trochę mniej aktywnych:) czyli loguję się raz dziennie po południu i często nie mam szans zrobić zadania, 48 godzin pozwoliło by mi na zrobienie praktycznie większości zadań.
wystarczy pozmieniać zadania, co niektórym nawet 48h nie pomoże :)
(...)
Oczywiście, na zadania typu "posiadaj" i "wydaj".
Bo już na "wyprodukuj" czy "zrób jakąś przygodę" to te 2-3 godziny może być mało.
Szpila ma rację, popełniłem błąd - pytam się niewłaściwych osób.
Misiorww
21.02.2016, 15:24
Oczywiście, na zadania typu "posiadaj" i "wydaj".
Bo już na "wyprodukuj" czy "zrób jakąś przygodę" to te 2-3 godziny może być mało.
wcale nie, wystarczyłoby, jeżeli chodzi o produkcje w budynkach mistrzowskich, zrobić zadanie gdzie gdzie nie trzeba 12h na buffie x3 na 5lvl, ale troszkę mniej. o ile dobrze pamiętam piwonia chyba gdzieś o tym pisała.
przygody mogą zostać, każdy ma jakieś mini przygody, a jak nie to gildia pomoże.
Jak już powołujemy się na Piwonię to napisała również (nie dosłownie) że w przypadku BB najlepsze są proste rozwiązania.
Szybciej i bezpieczniej wydłużyć czas niż liczyć na korzystną zmianę zadań. Jej chodziło o zmianę godziny ale sens ten sam:)
Misiorww
21.02.2016, 15:55
modyfikacje zg będą:
"Pierwsza wersja modyfikacji Zadań Gildii nie zostanie zresetowana o północy GMT
Naprawimy to w kolejnej wersji gry."
co to za problem zmienić parę zg?
Modyfikacja ilości pisanek w przygodach na testowym też była.
Jakoś nie widzę entuzjazmu do tych zmian:)
Misiorww
21.02.2016, 16:00
nie będzie łatwo, ale też nie będzie ciężko :)
THEBADDEST
22.02.2016, 14:18
Jestem na nie :) głównym problemem zg było właśnie to, że wisiały 2 lub więcej dni, teraz jest idealnie - kto ma zaliczyć, ten zalicza, od kiedy wprowadzili nowy system naliczania przybyło już mi ponad 5k ZG, w starym systemie miałbym pewnie ledwo 2k :-)
BB_Penelopa
22.02.2016, 15:09
Witam!
Zapraszam do dyskusji.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
browar69
24.02.2016, 12:38
Moim zdaniem, ani zmiana godziny, ani wydłużenie czasu nie jest dobrym pomysłem, w obydwu przypadkach będzie masa poszkodowanych.
Z prostych rozwiązań chyba lepiej zmniejszyć (np. o połowę) poziom trudności tych zadań, bo często gracze krzyczą, że nie zdążą wyprodukować czegoś bo by musieli z rana zapuścić produkcję, a tak czas zmniejszy się np. z 12 do 6 godzin.
BB_Penelopa
24.02.2016, 14:45
Witam ponownie!
Bardzo dziękuję za oddane głosy!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Jestem przeciw ze względu na to że wydłużenie czasu oznacza połowę mniej zadań i połowę mniej monet.
Jestem przeciw ze względu na to że wydłużenie czasu oznacza połowę mniej zadań i połowę mniej monet.
Mniej może ale czy o połowę?
1. Osobiście nie robię wszystkich zadań bo czasami brakuje mi na to czasu, przy 48 godzinach robiłbym więcej.
2. To samo tyczy innych graczy w gildii, a im więcej graczy zrobi tym tych monet dostajemy więcej.
Ale jak to zauważył szpila - głosują aktywni, czyli ci którzy byliby stratni, beneficjentów tego rozwiązania nie ma na forum więc się nie wypowiadają a co ważniejsze - nie głosują.
Bartexio
24.02.2016, 17:21
Ale jak będzie 48 to zaraz zacznie się a może 72h i tak wkoło, jest 24h i jest oki. Jedynie co było poruszane godzina rozpoczęcia
Lub inna opcja że masz 24h od momentu logu na zrobienie zadania, ale nowe zadanie stale pojawia się o stałej porze i jak nie zdążysz zrobić to tamto przepada po 24h i przechodzisz na kolejne które było u ciebie oczekującym
Taki kompromis między oczekującym a wydłużeniem czasu.
No ja od kilku miesięcy każde zadanie zrobiłam, więc faktycznie piszę pod siebie, bo dla mnie to strata. Tak czy inaczej jestem za zostawieniem 24h, oraz za urealnieniem poziomu trudności zadań.
Nie głosuję na tak, ponieważ 2 dni w przypadku bardzo prostych zadań dla większości osób oznaczałoby widoczną stratę. Nie głosuję na nie, bo mając tak jak ja, po jednym budynku np. do badań, wytworzenie 1k najlepszego papieru graniczy z cudem. Proponuję w takim razie pójść na kompromis.
Kompromis miałby polegać na przywróceniu znaczenia lidera gildii dla wykonywania zadań. Powiedzmy, że lider gildii będzie miał możliwość przedłużenia obecnego zadania gildii. Domyślnie dalej będzie ono trwało 24 godziny. Jako, że nie ma możliwości otrzymania nowego zadania w innym czasie niż tylko podczas nocnego skryptu, to czas przedłużenia wynosiłby następująco 24, 48, 72 godziny. Dłużej myślę, że nie ma sensu tego robić. Oczywiście jedno zadanie można przedłużać tylko raz, powiedzmy na zasadzie checkboxa z możliwością jednokrotnego wyboru, oraz przyciskiem potwierdzającym, ulokowanymi gdzieś w panelu gildii. Jakby dodatkowo dałoby się wywalczyć ponownie oczekujące zadanie gildii, opcja ta mogłaby dotyczyć tylko tego przyszłego zadania, a póki go nie ma, to obecnego.
Bez urazy ale caly pomysl jest bez sensu.
Jesli problem stanowi zrobienie zadania na ktorego wykonanie potrzeba 16 czy 20 godzin, to rozwiazaniem problemu jest usuniecie tego zadania z listy jesli nie mozna realistycznie oczekiwac ze bedzie wykonywane.
Panaceum na wszelkie problemy zwiazane z ZG nie jest kombinowanie nad cyferkami, tylko wymuszenie na BB zeby poraz kolejny je przerobic, tylko zeby tym razem zajal sie tym ktos kto nie stracil kontaktu z rzeczywistoscia. A jesli to zawiedzie to firma zwyczajnie nie zasluguje na to zeby gracze meczyli sie nad stworzeniem kompleksowego rozwiazania problemow ktore stowrzyla.
Dobrawa_old
10.09.2016, 17:51
Dzień dobry,
w ciągu ostatnich miesięcy temat nie uzyskał wystarczającej ilości głosów, aby móc go przekazać dalej. W związku z powyższym zostaje zamknięty i przeniesiony do archiwum.
Pozdrawiam,
Mod Dobrawa