Zobacz pełną wersję : Gra Zmiana godziny restartu zadań gildii.
Ponieważ temat przewija się w kilku wątkach to pytanie, czy jesteście za zmianą godziny restartu zadań gildii i jeśli tak to na którą godzinę?
Może dodam dlaczego wybrałam godzinę 20. Miała to być pora gdy zdąży się zaliczyć poprzednie zadanie i ustawić produkcję na kolejny dzień. Czyli pora gdy najwięcej graczy jest online. U mnie w gildii sporo osób mających rodziny, pojawia się właśnie koło dwudziestej, jest to też pora gdy raczej nieliczni gracze poszli już spać.
Osobiście zaproponowałem godz. 12:00 i szybko to uzasadnię.
Dla osób logujących się raz dziennie na godzinę, dwie o różnej porze czas rozpoczęcia nie ma znaczenia.
Dla osób siedzących całymi dniami po kilkanaście godzin wbrew pozorom też ma niewielkie znaczenie.
Godzina 12:00 jest dla osób które grają po południu/wieczorem i również zaglądają rano, żeby "ogarnąć" wyspę.
Jeśli zadanie wymaga dłuższej produkcji czy wydobycia w kopalni jest dość czasu żeby je zaliczyć.
zjadaczasu
11.02.2016, 16:12
Wybrałam 20
Wybrałem 20.00. Uzasadnienie: Pracuję na dwie zmiany, więc albo jestem rano do południa i wieczorem, albo popołudniu, tak czy inaczej, jest możliwość bezproblemowego zaliczenia Zadania gildiowego.
obstawiam godz 20:00!!!!! wtedy każdy z pracujących w systemie na 3 zmiany może załączyć produkcje przed i po pracy (niezależnie od zmiany 6-14 , 14-22 , 22-06 ) mając wystarczająco czasu na wyprodukowanie odpowiedniego surowca i tyle w temacie:).
BB_Penelopa
11.02.2016, 17:35
Witam!
Zapraszam do dyskusji.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
zjadaczasu
11.02.2016, 20:20
Fajnie by było, gdyby połączyć restart gildyjnego z popołudniowym restartem szukajek.
Pozdrawiam :)
Szukajki dla każdego pojawiają się o innej godzinie.
zjadaczasu
11.02.2016, 20:42
Czyli pozostaję przy 20 :)
Zachteon
11.02.2016, 23:49
Ja głosowałem na północ, bo chociaż dzień zaczynam od fejsika, sprawdzenia maili i setków, to jak rano się trafi przygoda do zrobienia, to nie dam rady i zostawiam sobie takie zg na później, po zajęciach. Gdybym zaś chciał odpalać setki zaraz po powrocie z zajęć, to by to bardzo niekorzystnie wpłynęło na moją naukę i doprowadziłoby do niechybnego uwalenia studiów po raz kolejny... meh... dlatego północ. Idealnie, by po nauce wejść i podomykać Sprawy. :)
BB_Penelopa
12.02.2016, 15:07
Witam ponownie!
Bardzo dziękuję za oddane głosy!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
ja wybrałem 19 ponieważ można dzieci mogą coś zrobić a sądzę że dorosłym za bardzo to nie zaszkodzi godzina wcześniej
Misiorww
12.02.2016, 17:36
wg mnie 18 byłaby idealna
Rosadamascena
12.02.2016, 18:13
Zagłosowałam na 20 bo jest po środku przedziału w jakim wg mnie powinien odbywać się reset. Optymalna pora to gdzieś pomiędzy 19 a 21 (max 22), pół godziny w jedną czy drugą to już mała różnica.
zjadaczasu
12.02.2016, 18:50
A co to jest ZG:)
Jak to co?
Zielona Góra
SeptimusFlu
13.02.2016, 02:09
Północ
Niech zrobią restart co 23 bądź co 25 godz wtedy od czasu do czasu przypasuje każdemu i ankieta nie będzie potrzebna ;)
BB_Penelopa
19.02.2016, 10:16
Witam!
Pomysł został przekazany deweloperowi.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Kondi-Torchic
19.02.2016, 21:20
Ja bym podszedł do sprawy pod innym kątem. Otóż- czasami irytującym jest, że wyskakuje jednego dnia zadanie, gdzie trzeba zrobić np. 1 kodeks. Niemalże niewykonalne dla kogoś, kto zaczyna grać od ok. godziny 20. Wiadomo- wiele uważa, że panaceum na ten problem to przesunięcie godziny restartu zadań gildii na nie wiadomo, którą godzinę. A to nie tu tkwi problem. Można by było, aby powrócił szyld "zadania gildyjnego" w oczekujących zadaniach. Niby nic, a powinno to rozwiązać problem. W tym wypadku zmiana godziny restartu gildyjnego nie powinna zajść, bo wtedy będziemy przygotowani na to, co może nas czekać, jako kolejne zadanie gildyjne.
Czy nie warto by o tym pomyśleć?
Powiedz mi jak to się zmieni? To by oznaczało że gracz który loguje się o 20, musiałby specjalnie odpalać komputer rano. Poza tym tu nie chodzi o to aby ograniczyć ilość wprowadzanych zmian, tylko aby najprostszą zmianę wprowadzić jak najszybciej, a nad innymi niech pracują.
Kondi-Torchic
20.02.2016, 13:55
Chodzi o to, że każdy chce o różnych godzinach restart zadań z powodu tego, że komuś tam pasuje. Wiem z autopsji, że ciężko dojść do konsensusu z powodu różnych zwyczajów grania (niektórzy wolą rano, niektórzy wieczorem, a są i tacy, co by woleli wchodzić o 25:61 :P). Zmiana godziny restartów zadań gildii tylko powiększy problem, bo się okaże, że innym pasowała godzina 00:00, jako godzina restartów zadań gildii. I.e- mamy do wykonania jeden kodeks. Ktoś, kto wchodzi przed 20 (jak ja zauważyłem, to właśnie tak zagłosowałaś ;)) i nie dotrwa do tej godziny ma w plecy n monet gildii. W moim rozwiązaniu chodzi, żeby każdy miał możliwość rozpoczęcia produkcji tego kodeksu przed rozpoczęciem zadania (lub uruchomieniu innych budynków, aby pracowały). Ale, jak zapewne byście zauważyli, produkcja by była liczona do zadania dopiero, kiedy użytkownik by się logował. W tym wypadku już ja nie mam pomysłu. Szkoda, że BB zrezygnowało z wprowadzenia gry na urządzenia mobilne. To by bardzo ułatwiło sprawę.
Wszystko rozbija się o czas. Większość uważa (poniekąd słusznie) że jest za mało czasu na wykonanie zadania i zmiana godziny go zwiększy.
Zacznę od anegdotki - swego czasu pociąg relacji Przemyśl - Szczecin spóźniał się regularnie 4-6 godzin. Przez lata nie można było sobie z tym poradzić. Aż pewnego roku po zmianie rozkładu jazdy pociąg zaczął jeździć punktualnie. Jak to osiągnięto? Ano wydłużono czas jazdy o te nieszczęsne 4 godziny.
Być może 1 dzień na zadania gildyjne to za mało i warto wydłużyć ten czas do 2 dni?
Ale można grać z telefonu, sama czasem na nim odpalam, ale to jest słabe rozwiązanie dla osób grających popołudniami, a takich osób jest najwięcej. Oczywiście nigdy się wszystkim nie dogodzi, ale tak się powinno dostosować grę żeby pasowała większości, teraz jest to raczej mniejszość.
Kondi-Torchic
20.02.2016, 21:50
Wszystko rozbija się o czas. Większość uważa (poniekąd słusznie) że jest za mało czasu na wykonanie zadania i zmiana godziny go zwiększy.
Zacznę od anegdotki - swego czasu pociąg relacji Przemyśl - Szczecin spóźniał się regularnie 4-6 godzin. Przez lata nie można było sobie z tym poradzić. Aż pewnego roku po zmianie rozkładu jazdy pociąg zaczął jeździć punktualnie. Jak to osiągnięto? Ano wydłużono czas jazdy o te nieszczęsne 4 godziny.
Być może 1 dzień na zadania gildyjne to za mało i warto wydłużyć ten czas do 2 dni?
Sam na to nie wpadłem, gratuluję pomysłu. Prosty, a za razem skuteczny. Ale jest jedna wada- 2x mniej monet za zadania. Dobry pomysł dla gildii, które mają problem z i.e zrobieniem kodeksu, czy dzielnego w zadaniu.
Ale można grać z telefonu, sama czasem na nim odpalam, ale to jest słabe rozwiązanie dla osób grających popołudniami, a takich osób jest najwięcej. Oczywiście nigdy się wszystkim nie dogodzi, ale tak się powinno dostosować grę żeby pasowała większości, teraz jest to raczej mniejszość.
Wiem, sam nawet tak próbowałem grać. Za bardzo się crashuje i trzeba się na nowo logować. Poza tym, wolałbym zwykłą apkę na telefony, taką do ogarniania wyspy. Nawet mam pomysł na nią, ale musiałbym omówić to z kimś od BB. Z resztą, znamy stanowisko BB i będzie bardzo ciężko ten stan rzeczy zmienić.
(...) Ale jest jedna wada- 2x mniej monet za zadania.(...)
Mniej owszem, ale czy 2 razy?
Wydłużony czas spowodowałby że zadania robiłoby więcej osób, zwłaszcza tych logujących się raz dziennie.
SeptimusFlu
21.02.2016, 00:41
Można byłoby po prostu podnieść nagrodę w postaci monet gildyjnych czyli jakby ktoś dostawał na dzień 150 mg tak teraz co dwa dni będzie dostawać 300
oskarCK1
09.06.2016, 14:30
zdecydowanie godzina 20 bedzie optymalna dla wiekszosci graczy
Dobrawa_old
10.06.2016, 00:16
Witam,
z dniem 9 czerwca 2016, godzina resetu Zadań Gildii została zmieniona. Pomysł został zrealizowany, w związku z tym zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam,
Mod Dobrawa