Zobacz pełną wersję : Gra zmiany odnośnie zadań gildii
Witam,
trochę naczytałam się zastrzeżeń do nowych zadań gildii i widziałam kilka propozycji ankiet co do niektórych. A oto moja. Ogólna ale może da lepszy pogląda na sytuacje i się BB zainteresuje co by gracze woleli. Zachęcam do głosowania.
Czy jesteś za wydłużeniem czasu na realizację zadania gildii?
Czy jesteś za zmianą co niektórych zadań gildii? /Jednocześnie proszę o podanie tytułu zadania, które miałoby ulec zmianie/
Czy jesteś za wprowadzeniem podglądu do zadania gildii na kolejny dzień?
Pozdrawiam serdecznie
Misiorww
08.02.2016, 19:49
1. nie, 24h godziny wystarczy jeżeli patrz 2
2. trzeba zmienić np wykonanie dmk, wytworzenie kodeksu itp
3. jak najbardziej
rapalek11
08.02.2016, 19:53
czas na zadanko 24 h , zupelnie wystarcza w aktywnej gildii >> może start i koniec w innych godzinach
zmiana kilku zadań jak najbardziej, klikanie zasobów deczko durne jest, miło by było jakby zadania gildijne wymagały jakiejś współpracy w ramach gildii
podgląd do zadania oczekującego - oczywiście za
Papciolinski
08.02.2016, 20:04
24h Tak
czas start tu bym zmienił :)) do uzgodnienia
podgląd niekoniecznie , zawsze ciekawiej :)) niespodzianka :))0 kodeks afeeee .
1. Czas na zadanie jest ok, tylko niech startuje powiedzmy o 20
2. Zmiana zadań absolutnie:
- przygoda dla widełek 26-35
- dwie przygody dla widełek 36-45
- zamiana konkretnej przygody na dowolną lub jakiś rodzaj (z zasobami, epicka, itp.)
- zrobić tom
- produkcja w budynkach mistrzowskich zmniejszona do poziomu: godzinna produkcja budynku na 5 poziomie.
3. Podgląd kolejnego zadania zbyteczny jeśli zadania zostaną zmienione na sensowne.
BB_Penelopa
09.02.2016, 13:23
Witam!
Bardzo dziękuję za oddane głosy!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Angel7212
09.02.2016, 16:21
1. czas 24h-ok-może inna pora zmian?
2. zmiany zadań-może dołożyć do zadań produkcyjnych sumę jaką powinna wyprodukować cala gildia? przykładowo wyprodukować 1000szt papieru/osobę lub 80.000 na 80-cio osobową gildię -będzie współpraca no i osoby które logują się wieczorem i nie zdążą, miałyby jakąś szansę, bo wcześniej zostanie wyprodukowana ilość zasobu przypadająca na gildię?
3. jestem za
Rosadamascena
09.02.2016, 19:24
1 - Czas może być ale jesli nie wywalą najgorszych zadań należałoby go wydłużyć. Reset powinien jednak odbywać się około godziny 20:00 - 21:30 gdy najwięcej ludzi się loguje
2 - Tradycyjnie chyba skasowałabym zadania z księgami (chyba, że miałaby to być produkcja 1 manuskryptu), poza tym konieczne są modyfikacje w ilościach wyprodukowanych przedmiotów z budynków mistrzowskich. Gracze z budynkami na 5 poziomie powinni móc to zaliczyć w max 2h bez rzucania premii. Ponad to przygody jak wspomniała Piwonia. Ostatecznie zostawiłabym te na 26-35 i 36-45, jednak polecenia powinny odpowiednio brzmieć "Ukończ jedną dowolną przygodę" i "Ukończ 2 dowolne przygody". Tak aby można było śmignąć Czaszkę czy Tropiki i mieć spokój. Albo iść na dowolnego dropa. W przypadku konkretnych przygód na wyższych poziomach należałoby wymienić je na przygody danego typu, "Ukończ przygodę z doświadczeniem/zasobami/epicką" (zawsze można jeszcze wcisnąć tu "Ukończ 3 miniprzygody" albo "Ukończ przygodę kooperacyjną" ale to już kwestia większej dyskusji bo większość kooperki potępia). Nie ma mowy o bajkowych i 1000 i jednej nocy - czasochłonne i drogie, przeciętnie aktywny gracz nie zdoła wykonać zadania z nimi (chyba, że wyda majątek na dropa, ale chyba nie o to w tych zadaniach chodzi).
3 - Oczywiście, że tak! Pdgląd 1 albo 2 następnych zadań pozwala się lepiej przygotować i nawet jeśli zadanie miałoby być bardziej czasochłonne można "nadgryźć" je wcześniej odpalając przygodę w poprzedający dzień i zaczynając ją.
Najlepsze są zadania typu: "wyprodukuj 500 szt. prochu, mieczy damasceńskich, itp." Kogoś, kto loguje się raz dziennie, na godzinkę - dwie, z pewnością skutecznie to "zachęci" i "zmotywuje" do robienia ZG - gratuluję autorom ;P
Ostatecznie zostawiłabym te na 26-35 i 36-45, jednak polecenia powinny odpowiednio brzmieć "Ukończ jedną dowolną przygodę" i "Ukończ 2 dowolne przygody". Tak aby można było śmignąć Czaszkę czy Tropiki i mieć spokój.
Te zadania akurat tak brzmią, ale zobacz, gracze podbijają wyspę około 32-33 poziomu. Dla kogoś kto nie podbił jeszcze wyspy, zrobienie przygody, tak na zawołanie jest bardzo trudnym zadaniem, a u mnie w gildii potrafiło przydzielić takie zadanie kilka razy pod rząd. Według mnie to są tak samo ciężkie zadania jak te masowe produkcje w epickich budynkach.
Te zadania akurat tak brzmią, ale zobacz, gracze podbijają wyspę około 32-33 poziomu. Dla kogoś kto nie podbił jeszcze wyspy, zrobienie przygody, tak na zawołanie jest bardzo trudnym zadaniem, a u mnie w gildii potrafiło przydzielić takie zadanie kilka razy pod rząd. Według mnie to są tak samo ciężkie zadania jak te masowe produkcje w epickich budynkach.
Zgadzam się - jest to równie denerwujące, szczególnie, gdy zdarzy się "w serii". W takim przypadku istnieje jeszcze mimo wszystko jakaś "furtka", w postaci możliwości kupna loota lub otrzymania go od kogoś z gildii. O kosztach zakupu już nie będę się rozpisywał.
Natomiast w zadaniach typu "wyprodukuj" jest tylko jedna opcja i nie ma "zmiłuj"....
Rosadamascena
11.02.2016, 01:57
Nie pamiętam już tych zadań więc wierzę na słowo :) Kiedyś w fajnej gildii to nie był problem, "starszy" odpalał MK i zapraszał kogo trzeba (sama potrafiłam robić w ciągu 4 Mk w 2,5h - mogło być dużo szybciej ale schodziło się z czekaniem na stratę taweniakiem) Niestety teraz ciężko o tą przygodę a 50+ expią. Skoro jest tak jak mówisz to dla 26-35 zadanie należałoby wywalić, a jedną przygodę dać 36-45
Właśnie w tym jest problem że 50+ nie bawi się w MK, dodatkowo tej przygody nie ma w sklepie, czyli znowu trzeba by posyłać odkrywców na krótkie poszukiwania. Ja nie mam nic przeciwko pomocy, ale systematyczne robienie zadania za kogoś, jest dla mnie bezsensowne, a dla osoby z niskim lvlem deprymujące.
zjadaczasu
11.02.2016, 11:35
Dokładnie tak.
Zadania gildyjne i zasady , które są teraz, są lepsze. Jedyny mankament to czas rozpoczęcia nowego zadania gildyjnego.
Dokładnie tak.
Zadania gildyjne i zasady , które są teraz, są lepsze. Jedyny mankament to czas rozpoczęcia nowego zadania gildyjnego.
Nowy system zadań jest lepszy, większość się z tym zgadza i nie chcemy powrotu do starego systemu. To nie stoi w sprzeczności z faktem, że niektóre zadania są źle dobrane- podałam wcześniej całą listę moich sugestii. Zmiana godziny restartu bardzo potrzebna i znacznie ułatwi wykonanie zadań, również tych "kosmicznych", ale osobie mającej 26 poziom i zrobienie przygody w zadaniu, nie poprawi sytuacji.
maniemar
11.02.2016, 13:04
wprowadzeniem podglądu do zadania gildii TAK
1.Zdecydowanie nie, godzina startu nowych zadań powinna być zmieniona na godziny popołudniowe co by można było rozpocząć zadanie. W chwili obecnej co najmniej 25% czasu jest marnowane przez start o godzinie 24.
2. Co do punktu drugiego zgadzam się z Rosadamascena.
3. Podgląd tak, ale nie konieczne, jak godzina startu będzie normalna (godziny szczytu logowania się użytkowników).
Dobrawa_old
10.06.2016, 00:30
Witam,
jeden z postulatów został spełniony (z dniem 9 czerwca 2016, godzina resetu Zadań Gildii została zmieniona). O pozostałych można porozmawiać w innych wątkach (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/41541-Zestawienie-pomys%C5%82%C3%B3w-i-sugestii) dotyczących zmian w Zadaniach Gildii. W związku z tym temat zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam,
Mod Dobrawa