PDA

Zobacz pełną wersję : Gra ✘ Opcja "niewidoczny"

Trusia
05.02.2016, 11:08
W tytule ankiety powinno byc "niewidoczny" ... literówka ... przepraszam ...
Czy powinna być opcja "niewidoczny", tak by byc online, ale żeby zielona kropa nie świeciła się przy naszym nicku? Czasem nie ma się ochoty na "pogaduszki" a ma się "coś" do zrobienia na wyspie, niezręcznie jest igorować innych brakiem odpowiedzi. :p

qpon777
05.02.2016, 11:17
w sumie mogłoby być więcej opcji takich jakie są w komunikatorach: zaraz wracam, nie przeszkadzać , itd
Czasem faktycznie nie ma się ochoty na pisanie a inni nie czuliby się ignorowani gdyby mieli taka informacje przy naszym nicku

popieram :P

Shadow_mk
05.02.2016, 11:34
Czy powinna być opcja "niewidoczny", tak by byc online, ale żeby zielona kropa nie świeciła się przy naszym nicku? Czasem nie ma się ochoty na "pogaduszki" a ma się "coś" do zrobienia na wyspie, niezręcznie jest igorować innych brakiem odpowiedzi. :p

usuń znajomych nie będą widzieć ze jesteś :> pyzatym znając BB i tak zielona kropka żyje własnym życiem ja podobno u znajomych przeważanie jestem bez kropki jak jestem online

koloko6
05.02.2016, 11:41
mi ten pomysł z opcją niewidoczny się podoba jestem za:)

Trusia
05.02.2016, 11:42
usuń znajomych nie będą widzieć ze jesteś :> pyzatym znając BB i tak zielona kropka żyje własnym życiem ja podobno u znajomych przeważanie jestem bez kropki jak jestem online

usuwanie znajomych nie jest najlepszą opcją :P a co z osobami z gildii? może też powinnam zrezygnować? Są sytuacje, gdy ma się "gorszy dzień" i nie ma się ochoty z nikim rozmawiać, nie wiem jak jest z tym u Ciebie, ale ja osobiście czuję się w obowiązku odpisać, gdy ktoś o cos pyta, prosi, "zapuka", a nie każdy rozumie, gdy informujesz go, że "nie masz ochoty na rozmowę" ...
Zgadzam się z qponem, że tych opcji mogłoby być więcej.

Piwonia
05.02.2016, 11:51
Opcja niewidoczny fajna, dodatkowe opcje typu zaraz wracam czy nie przeszkadzać (pomarańczowa kropka), też by się przydała.

Piotru70
05.02.2016, 13:05
Jak się niema ochoty na pogaduszki to się mówi ze nie chce mi się gadać i tyle. Oszukiwanie innych ludzi nie jest dobre, bo to działa w dwie strony i w końcu wychodzi na to ze nie wiesz z kim rozmawiasz. No chyba że kręci cię gadanie z obcymi to spoko.

Piwonia
05.02.2016, 13:51
Nie do końca, bo co z tymi którzy się pojawią po tym jak powiedziałeś ze nie masz czasu czy ochoty gadać? Tu nie chodzi o oszukiwanie, tylko o to żeby móc się zalogować, ale żeby inni nie pomyśleli że się ich ignoruje.

nieweim
05.02.2016, 14:10
moim zdaniem faktycznie to może być dobre z prostego powodu już zmiana lampki z zielonej na  żółtą spowoduje to że osoba która się do Ciebie odezwie będzie wiedziała że za odpowiedzią będzie prawdopodobnie dłużej czekać a teraz co jest świecisz się na zielono i tylko informujesz że jesteś w grze trochę mało

RedJul
05.02.2016, 14:46
Żółtą kropkę zarezerwowałbym na sytuację gdy gracz jest zalogowany ale od 15 minut (powiedzmy, może być 10 czy 20) nic nie zrobił w grze.

Trusia
05.02.2016, 14:57
Żółtą kropkę zarezerwowałbym na sytuację gdy gracz jest zalogowany ale od 15 minut (powiedzmy, może być 10 czy 20) nic nie zrobił w grze.

dobra myśl, z automatu zmiana kropy ... bardzo mi się podoba :)

Piwonia
05.02.2016, 15:17
Faktycznie automatyczna zmiana byłaby najlepsza.

agniesiaczek
05.02.2016, 15:50
W sumie czemu by nie, fajna opcja gdy np musisz nagle odejść od kompa, po jakimś czasie włączy się pomarańczowa kropa i wtedy wiadomo że w tej chwili nie możesz. Oczywiście też opcja wyboru swojego statusu jest jak najbardziej ok. Jestem za:)))

BB_Penelopa
05.02.2016, 16:02
Witam.

Zapraszam wszystkich do głosowania!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

EDEK13
05.02.2016, 16:19
Mało piszę,mało się udzielam ale pomysł popieram.Zmiana kropki z automatu,opcje jak z komunikatorów lub ręczne ustawianie kropy- 3xTAK.
Pozdrawiam.

petra1246
05.02.2016, 16:41
Popieram, pomysł jest b. dobry, oby go wprowadzono :)

Misiorww
05.02.2016, 18:46
nie chce się gadać, to można albo odejść z gildii/usunąć znajomych, albo po prostu napisać, że się nie chce rozmawiać
po drugie, przecież nikt "zielonych kropek" nie ciągnie za język, nie chcą pisać to nie

Trusia
05.02.2016, 20:20
nie chce się gadać, to można albo odejść z gildii/usunąć znajomych, albo po prostu napisać, że się nie chce rozmawiać
po drugie, przecież nikt "zielonych kropek" nie ciągnie za język, nie chcą pisać to nie

a może w ogóle przestać grać? zastanów się co piszesz ... skasować znajomych, brawo ... masakra

P.S.
To, że taka opcja byłaby dostepna wcale Cie nie zobowiązuje do jej używania, a innym dałaby więcej możliwości

pasqdek
05.02.2016, 23:03
Mnie nie przeszkadza brak takiej opcji a ze w ankiecie nie ma guziczka "jest mi to obojetne" wiec nie zaglosuje :)

SeptimusFlu
06.02.2016, 01:35
To z automatyczną zmianą kropki po nieaktywności już było i ten pomysł jest super ale do tej pory nie doczekał się realizacji ;/
Co do niewidoczności kropki jestem na nie a już na pewno nie w gildiach.

Aruzus
06.02.2016, 05:30
Jeśli miałoby to obciążyć dodatkowo serwery choć o 0,2% to jestem na nie ;)

misiasia
06.02.2016, 10:06

a czym jest opcja "niewidoczny", jak nie właśnie ignorowaniem innych? ty chcesz to tylko zrobić w białych rękawiczkach.

za zmianą kropy na żółtą jestem za, za opcja niewidoczny, na nie.

zasłuż sobie na bana, będziesz miała upragnione "niewidoczna".

Andre_NH
06.02.2016, 10:59
Lepszym rozwiązaniem byłaby opcja "Zaraz wracam"

Rosadamascena
06.02.2016, 12:45
a czym jest opcja "niewidoczny", jak nie właśnie ignorowaniem innych? ty chcesz to tylko zrobić w białych rękawiczkach.

za zmianą kropy na żółtą jestem za, za opcja niewidoczny, na nie.

zasłuż sobie na bana, będziesz miała upragnione "niewidoczna".

Misiasia może i ignorowanie w białych rękawiczkach. Ale sama wiem z doświadczenia, że czasem wpadam np szybko ogarnąć najważniejsze, posiedzieć max 60 minut i to z doskoku - takie 4 min na TSO, 6 latając po pokoju i robiąc coś innego. A w tym samym czasie mam szepty o rzucenie 300+ steków (na co brak mi czasu) albo komuś chce się gadać o pierdołach, na co nie muszę mieć ochoty. Zaś odmówienie albo zignorowanie nieraz kończy się dziwnymi fochami i wypominkami przez miesiąc. Przejście na status "niewidoczny" przydałoby się właśnie w takich sytuacjach.

Niechby weszła ta kropa, można nawet wprowadzić mozliwość czytania wtedy czatu (jeśli chcę na przykład sporadycznie zerkac na handel bez przestawiania każdorazowo i czekania aż serwer czatu odpali). Ale jakakolwiek akcja (nawet zmiana zakładek) wiązałaby się z automatycznym przejściem na status "dostępny".

misiasia
06.02.2016, 16:56
Misiasia może i ignorowanie w białych rękawiczkach. Ale sama wiem z doświadczenia, że czasem wpadam np szybko ogarnąć najważniejsze, posiedzieć max 60 minut i to z doskoku - takie 4 min na TSO, 6 latając po pokoju i robiąc coś innego. A w tym samym czasie mam szepty o rzucenie 300+ steków (na co brak mi czasu) albo komuś chce się gadać o pierdołach, na co nie muszę mieć ochoty. Zaś odmówienie albo zignorowanie nieraz kończy się dziwnymi fochami i wypominkami przez miesiąc. Przejście na status "niewidoczny" przydałoby się właśnie w takich sytuacjach.

Niechby weszła ta kropa, można nawet wprowadzić mozliwość czytania wtedy czatu (jeśli chcę na przykład sporadycznie zerkac na handel bez przestawiania każdorazowo i czekania aż serwer czatu odpali). Ale jakakolwiek akcja (nawet zmiana zakładek) wiązałaby się z automatycznym przejściem na status "dostępny".

bo widocznie za sympatyczna jesteś, to do ciebie lgną ;)

fochnij się ze dwa razy, że nie masz czasu, to może delikwent ruszy pupasa na Handel poszukać wymiany premek, a nie będzie się tobą wysługiwać.
tak, ja wiem, że to tylko przykład problemu, ale być może to moja gburowatość sprawia, ze nie widzę problemu w napisaniu komuś, ze teraz nie mam czasu, udaję, że pracuję i dlatego nie widzę potrzeby bycia "niewidoczną". z drugiej strony gdyby była, pewnie sama bym nadużywała :P

Jurek12345
06.02.2016, 17:01
A u mnie kropka pali się 22/24. Co nie znaczy ze jestem non stop w grze. Po prostu nie wyłączam komputera. Przydałby się opis "zaraz wracam" albo "będę o 15tej", coś na wzór dymków z popularnego komunikatora.

Rosadamascena
07.02.2016, 00:12
bo widocznie za sympatyczna jesteś, to do ciebie lgną ;)

fochnij się ze dwa razy, że nie masz czasu, to może delikwent ruszy pupasa na Handel poszukać wymiany premek, a nie będzie się tobą wysługiwać.
tak, ja wiem, że to tylko przykład problemu, ale być może to moja gburowatość sprawia, ze nie widzę problemu w napisaniu komuś, ze teraz nie mam czasu, udaję, że pracuję i dlatego nie widzę potrzeby bycia "niewidoczną". z drugiej strony gdyby była, pewnie sama bym nadużywała :P

Próbowałam już wszystkiego, pracuję sobie nawet dla świętego spokoju na opinię jędzy i "przyjaciółki modów", a i tak zawsze ktoś tyłek zawraca :p Co do koszy to nie chcę spławiać bo sama co 3 dni kogoś molestuję. Jak nie mam czasu to piszę i czasem jest ok, a czasem ktoś czuje się urażony. Inna kwestia, że nie zawsze ma się ochotę na gadanie o pierdołach a nie do każdego tłumaczenie dociera, oschłe odpowiedzi też odbijają się od ściany ;) Człowiek chciałby w spokoju zrobić przygodę skupiając się na blokach zamiast na szeptaniu (3/4 moich wtopionych to zawracanie przez kogoś głowy), ostatecznie zerkać tylko na handel, a tu trują :p

Jeszcze inna kwestia to sytuacje o jakich pisze Jurek12345 - nieraz odejdzie się od kompa na godzinę, dwie, ewentualnie 17, a w tym czasie ktoś ma sprawę. I jest się tym złym bo nie odpisze się w ciągu 2 minut ;)

misiasia
07.02.2016, 10:40
no cóż, ludzie musza zrozumieć, ze istnieje życie poza grą :P
a jeżeli nie rozumieją, że ktoś jest zajęty, to to jest problem nad którym oni powinni popracować, nie ty ;)

Rosadamascena
07.02.2016, 15:05
no cóż, ludzie musza zrozumieć, ze istnieje życie poza grą :P
a jeżeli nie rozumieją, że ktoś jest zajęty, to to jest problem nad którym oni powinni popracować, nie ty ;)

Niby masz rację Misia. Ale mimo wszystko mogłaby być taka opcja, na forum jakoś działa. Zrobić 4 kolory kropek (z tego 3 widoczne dla innych graczy) to chyba nie kłopot ;)
Zielona - Dostępny/a i mam czas
Niebieska - Zaraz wracam
Czerwona - Nie przeszkadzać
oraz świecąca tylko dla danego gracza żółta - Niewidoczny/a, inni w tym czasie nie widzieliby żadnej, jak do tej pory jest w przypadku graczy offline/zbanowanych

Piotru70
07.02.2016, 19:41

PO 15 minutach powinno go wywalać z serwera bo tylko niepotrzebnie obciąża.

misiasia
07.02.2016, 23:27
Poniekąd tak jest. Jak nie jestem na zakładce gry 15- 20 minut, to, po powrocie, jak system zaskoczy, że weszłam właśnie na grę, wywala mnie z niej.

Pytanie tylko dlaczego robi to dopiero jak wracam na zakładkę z grą, a przez ten cały czas mojej nieaktywności, dawał innym złudną nadzieje, ze za ta zieloną kropka ktoś jest.

Powinno być - nie ma cię 15 minut, do widzenia, a nie, aha nie było cię powyżej 15 minut, to za kare się przeloguj się.

BB_Penelopa
12.02.2016, 18:03
Witam ponownie!

Bardzo dziękuję za oddane głosy!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

BB_Penelopa
15.02.2016, 18:03
Pomysł został przekazany deweloperowi.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

SeptimusFlu
15.02.2016, 23:59
A pomysł ze zmianą koloru kropki zależny od czasu ostatniej aktywności na koncie też przekazałaś ?

MOD_Victoria
07.09.2019, 12:58
Dzień dobry!

Pomysł został przekazany, ale nie może zostać zrealizowany.

Niestety nie jest to możliwe ze względu na ochronę danych - jest to uważane za rodzaj „nadzoru”.

Teraz zamknę ten temat, gdyż dalsza dyskusja niczego nie wniesie. W tej chwili nie ma szans na realizację tego pomysłu z wyżej wymienionych powodów. Jeżeli zostanie znaleziony sposób na wprowadzenie czegoś podobnego, sugestia zostanie ponownie przekazana programistom.

Pozdrawiam
MOD_Victoria