PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Olimpiada

RedJul
04.02.2016, 21:44
Olimpiada niby za 1/2 roku ale wbrew pozorom to wcale nie tak daleko.
Proponuję, żeby w trakcie olimpiady zrobić zawody między serwerami.
Tworzymy kilka dyscyplin w których prowadzona jest rywalizacja.
Plus klasyfikacja medalowa:)
Żeby nie wymyślać nowych przygód, scenariuszy itp proponuję bardzo proste rozwiązanie.
Dyscyplinami są przygody.
Dyscyplina 1. Przygody z zasobami
2. Bajkowe
3. Scenariusze
itd
Nagrody nie musiały by być jakieś ekstra cenne ale za to unikatowe, nie do zdobycia w inny sposób.
Myślę że taka olimpiada "rozruszała" by trochę grę w wakacje:)

sparkz
04.02.2016, 22:10
Pomysl OK, ale jesliby wziac pod uwage roznice w aktywnosci na poszczegolnych serwerach to to sie szybko zamieni w paraolimpiade.

browar69
05.02.2016, 00:16
Pomysł jest dobry, ale nie ma sprawiedliwego rozwiązania jego wprowadzenia bo każdy serwer startował w innym terminie więc gracze są na innym etapie rozwoju jak i ich liczba jest różna. Teoretycznie można zastosować przeliczniki w stylu: jeśli serwer jest dwa razy dłużej to całkowitą liczbę dzielimy przez dwa, albo jeśli ma dwukrotnie mniej graczy to mnożymy przez dwa, ale od pewnego etapu rozwoju już nie ma znaczenia staż gry bo i tak nie da się zrobić danej przygody szybciej i więcej przez wąskie gardło koszar.
Najlepiej jakby to był ranking kilku najrzadziej robionych przygód, np. Krwawa Maryna aby urozmaicić grę i dać jakąś motywację do ich robienia. Rankingu krawców, alibab, rycerzy czy byków nie ma sensu robić bo i tak każdy robi je bez dodatkowej zachęty.

RedJul
05.02.2016, 00:25
Bez przesady, ostatni serwer powstał kilka lat temu i praktycznie nie ma już różnic między nimi.
A dyscypliny specjalnie zostały tak dobrane, żeby nie sprężać się z robieniem balonów czy inne durnoty tylko niejako przy okazji robienia tego co i tak robimy walczyć o dodatkowe atrakcyjne nagrody.
I satysfakcję:)

sparkz
05.02.2016, 00:40
Bez przesady, ostatni serwer powstał kilka lat temu i praktycznie nie ma już różnic między nimi.

Roznice sa, tylko w odwrotna strone niz sie niektorym wydaje.

Nie wiem czy na kazdym z najstarszych jest dokladnie tak jak na moim, ale u mnie aktywnosc graczy (bazujac na takich wskaznikach jak aktywnosc na czatach, na handlu czy ilosc ofert handlowych) jest na poziomie 1/10 tego co obserwuje chodziazby na Nowej Ziemi, ktora zdaje sie tez w rankingach aktywnosci nie przodowala.

Po prostu jesli serwer jest 1,5 roku starszy od przecietnego polskiego oznacza to, ze ludzie czekali na nowosci 1,5 roku dluzej, przez co nieproporcjonalnie wieksza ich ilosc po prostu przestala grac.

BB_Penelopa
05.02.2016, 09:45
Witam.

Moim zdaniem to bardzo ciekawy pomysł. Zapraszam do dyskusji.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Piwonia
05.02.2016, 12:13
Dawanie przygód w rodzaju krwawa maryna spowoduje że większość osób odpuści to sobie. Podział wg. kategorii przygód bardzo ciekawy, bo daje pewne pole manewru z wyborem przygód.

Co do przeliczania to już nie jest taki wielki problem, bo jednak mamy 50+, jak ktoś dłużej na 50 siedział aktywnie grając, to najprawdopodobniej teraz poszedł szybciej w górę. Po prostu trzeba by zrobić sensowne przeliczniki w zależności od liczby aktywnych graczy na poszczególnych poziomach.

A może zamiast masowego robienia przygód, zrobić każdą przygodę osobną kategorią i zrobić ranking wg. najszybszego wykonania przygody, najmniejszej straty wojska.

RedJul
05.02.2016, 14:39
Zamysłem moim jest:
Po pierwsze prostota i transparentność zasad. Zasady są proste - robimy przygody, za każdą zrobioną przygodę wpada punkt w odpowiedniej dyscyplinie. Punkty na serwerze liczone są w ten sposób - ilość zrobionych przygód dzielona przez ilość graczy biorących w olimpiadzie razy 100. Za osobę biorącą udział w olimpiadzie uznajemy gracza który zrobił chociaż jedną przygodę. Nagrody dostają tylko ci gracze, którzy wzięli udział w olimpiadzie.
Po drugie minimalne zmiany w grze, tak naprawdę to potrzebny jest skrypt zliczający plus tabelki nawet na stronie zewnętrznej i nic więcej
I po trzecie sensowność tego co robimy. Tak naprawdę to nasze granie poza czynnościami cyklicznymi typu rzucanie bufów i wysyłanie geologów i grubasów sprowadza się do robienia przygód. Olimpiada byłaby tylko bodźcem żeby robić ich więcej plus frajda z rywalizacji:)
Dyscypliny olimpijskie:
1. Przygody jednoosobowe
2. Przygody dwuosobowe
3. Przygody trzyosobowe
4. Przygody z zasobami
5. Przygody z doświadczeniem
6. Przygody epickie
7. Przygody bajkowe - krawce
8. Przygody bajkowe - Ali Baba
9. Przygody kooperacyjne
10. Przygody dodatkowe
11. Mini przygody
12. Scenariusze
13. Wielobój olimpijski (w to wliczamy każdą przygodę i scenariusz), za wielobój punkty liczone są podwójnie.
Punktacja:
1. miejsce 15
2. miejsce 12
3. miejsce 10
4. miejsce 8
5. miejsce 6
6. miejsce 5
7. miejsce 4
8. miejsce 3
9. miejsce 2
10. miejsce 1
Klasyfikacja generalna - suma punktów z 13 dyscyplin.
Punkty w klasyfikacji generalnej - ostatni serwer 3 punkty, przedostatni 6 i tak do pierwszego (nie znam ilości wszystkich serwerów stąd taka propozycja:))
Nagroda - tu już duże pole do popisu, ja proponuję budynek ozdobny Koloseum z dodatkowymi ludkami.
Ilość ludków to ilość zdobytych punktów z poszczególnych dyscyplin plus punkty z klasyfikacji generalnej.
Koloseum jest przyznawane gdy serwer zdobędzie minimum 50 punktów.
Oczywiście taka punktacja to propozycja, nie będę jej bronił jak niepodległości ale coś trzeba było zaproponować:)
Tak samo jak nagroda.
Żeby jeszcze bardziej uatrakcyjnić wprowadziłbym klasyfikację indywidualną typu TOP 100 dla każdej dyscypliny:)

Piwonia
05.02.2016, 15:24
Zrobiłabym pewną modyfikację, koloseum dałabym każdemu serwerowi który osiągnie "minimum kwalifikacyjne", tylko w zależności od osiągnięć miałyby różne pojemności.

RedJul
05.02.2016, 15:31
Zrobiłabym pewną modyfikację, koloseum dałabym każdemu serwerowi który osiągnie "minimum kwalifikacyjne", tylko w zależności od osiągnięć miałyby różne pojemności.

(...)
Koloseum jest przyznawane gdy serwer zdobędzie minimum 50 punktów.
(...)

Myślę, że to jest jakieś minimum a różna pojemność jest "wpisana" w końcową klasyfikację.
Oczywiście można to zmienić, na przykład minimalna pojemność Koloseum to 50 ludków - ale to w sumie na jedno wychodzi:)

agniesiaczek
05.02.2016, 15:57
"Za osobę biorącą udział w olimpiadzie uznajemy gracza który zrobił chociaż jedną przygodę. Nagrody dostają tylko ci gracze, którzy wzięli udział w olimpiadzie."
Owszem ale każda która rozpoczęła sama przygodę. W ten sposób ranking byłby klarowniejszy:)

RedJul
05.02.2016, 16:05
Mea culpa, źle to sformułowałem, nie mam doświadczenia w pisaniu regulaminów:)
Oczywiście moim zamysłem było żeby liczyć graczy zaczynających przygodę a nie gości.
Tak samo w przygodach wieloosobowych, goście nie są liczeni.

petra1246
05.02.2016, 16:47
Witam :)
Ograniczyłabym się do przygód kooperacyjnych. Są strasznie zaniedbane, a tak może udałoby się je "reanimować"?
Przy okazji dołożyć im coś fajnego do dropów, bo tak, jak jest to masakra.
Ogólnie pomysł jest świetny, ruszmy serwery, niech coś się zacznie dziać, bo tak, to wszyscy tylko tłuką krawce i alibaby.....
No i na Wielkanoc będą Zdrajcy ;)

Tornados
05.02.2016, 17:09
Moze jednak nie "Koloseum" tylko np "Domek na Olimpie" :) Zeby to mialo jednak zwiazek z Grecja a nie Rzymem :D

Eowina1
05.02.2016, 17:30
Kooperacyjne mogły by być podciągnięte pod sztafetę (czy coś podobnego?) i wszyscy gracze by punkty dostali, a nie tylko ci co zaczynają, bo chciał nie chciał nie da rady samemu zrobić i każdy ma taką samą część do zrobienia.

Milady84
05.02.2016, 17:46
Pomysł ciekawy. Ale i tak mam obawy. Olimpiadę w wykonaniu BB juz mieliśmy i polegała na dmuchaniu balonów-masakra:)

BB_Penelopa
05.02.2016, 18:03
Witam ponownie.

Jak do tej pory pomysły są wspaniałe. Zapraszam wszystkich do komentowania.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

RedJul
05.02.2016, 18:21
Witam ponownie.

Jak do tej pory pomysły są wspaniałe. Zapraszam wszystkich do komentowania.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Bardzo się cieszymy.
Pytanie co z tego dotrze do BB:)
I czy dotrze.

Piwonia
05.02.2016, 18:40
Kooperacyjne były atrakcyjne przed zmianą dropów, bez kolejnej zmiany żadne olimpiady ich nie reanimują. Zresztą teraz to zmieniły się priorytety, ważna jest spora ilość PD.

Trusia
05.02.2016, 20:18
Witam :)
Ograniczyłabym się do przygód kooperacyjnych. Są strasznie zaniedbane, a tak może udałoby się je "reanimować"?
Przy okazji dołożyć im coś fajnego do dropów, bo tak, jak jest to masakra.
Ogólnie pomysł jest świetny, ruszmy serwery, niech coś się zacznie dziać, bo tak, to wszyscy tylko tłuką krawce i alibaby.....
No i na Wielkanoc będą Zdrajcy ;)

Tragiczny pomysł. Skompletować porządną ekipę do kooperacyjnych graniczy z cudem

petra1246
05.02.2016, 21:06
Jakby było w dropie co atrakcyjnego, to ekipy same by się kompletowały :) Już kiedyś tak było i Łupieżców grobowców robiło się na pęczki, ale drop był przyzwoity :) No i ważny jest dobry poradnik.

sparkz
05.02.2016, 21:18
Kooperacyjne były atrakcyjne przed zmianą dropów, bez kolejnej zmiany żadne olimpiady ich nie reanimują. Zresztą teraz to zmieniły się priorytety, ważna jest spora ilość PD.

Warunkowo atrakcyjne.

Z przygody ktora jest mechanicznie bez sensu musi wypadac cos naprawde wartosciowego zeby ktos sie nia w ogole zainteresowal, teraz jak nie wypada to koperacyjne sa tam gdzie ich miejsce - na smietniku, nie sa nawet alternatywa dla innych przygod.

Hibineko
05.02.2016, 21:34
Pomysł uważam za rewelacyjny. Mam nadzieję, że "dodatkowa" praca nie zniechęci BB do jego realizacji. Myślę, że Administracja może tylko zyskać na organizacji imprezy.

Zarysowany przez RedJul schemat jest gotowym do wdrożenia projektem. Także proponowana nagroda jest doskonałym pomysłem. Przede wszystkim każdy gracz biorący udział w Olimpiadzie, dostanie budynek. Animacja budynku i dodatkowy efekt (czyli proponowane zwiększenie liczebności populacji) będzie odzwierciedlało indywidualne osiągnięcia konkretnego gracza.

Osiągnięcia podczas Olimpiady powinny uwzględniać poziom gracza, a najlepiej osiągnięty limit populacji. Indywidualne osiągnięcia może określać zmienny "wskaźnik skuteczności" gracza.
Przykładowo gracze w określonych wcześniej przedziałach poziomów (co uwzględni ich zdolność do realizacji konkretnych przygód), otrzymają jednakową podstawę "współczynnika skuteczności" plus dodatek za osiągnięty limit populacji ( im niższa populacja w obrębie jednej grupy tym wyższy dodatek do podstawy "współczynnika skuteczności").

Zaproponowana nagroda "Koloseum", pozwoli jednakowo (bo nie będzie innych po za tym budynkiem nagród) nagrodzić każdego gracza za udział w Olimpiadzie. A zwiększenie liczebności populacji odzwierciedli indywidualne osiągnięcia. Wyżej wymieniony "współczynnik skuteczności", pozwoli określić indywidualne osiągnięcia (oraz nagrodzić je wzrostem liczby populacji), w uwzględnieniem, stosując porównanie do boksu, "wagi gracza". W Olimpiadzie nie liczy się czy jesteśmy mistrzem czy ledwo pierwszakiem, ale zaangażowanie a im "cięższy gracz" tym silniejszy. Należy maksymalnie zrównoważyć indywidualne możliwości.

Myślę, że BB może ogłosić konkurs na projekt animacji budynku "Koloseum", a jego forma może uwzględnić informacje o serwerze, lub o rankingu zwycięzców spośród serwerów. Ewentualnie informacje o indywidualnym zwycięzcy (np nick gracza - lub awatar w grze z anagramem imienia, co maksymalnie zmniejszy wielkość budynku).

RedJul
06.02.2016, 12:12
Kooperacyjne to specyficzny rodzaj przygód ze względu na ich kłopotliwość w wykonaniu (potrzeba w krótkim czasie akcji 3-4 graczy). Dodając do tego lichy drop nie dziwota że praktycznie się ich nie robi. Teoretycznie to jedna przygoda ale ja bym za jej wykonanie dodawał do wieloboju tyle punktów ilu osobowa jest. Pomijam że i tak warto by je było robić bo to jedna z dyscyplin, ale 4 punkty do wieloboju to też dobra zachęta:). W końcu każdy traci tyle samo woja (teoretycznie:)) w takiej przygodzie.
Inna sprawa - cieszy mnie, że spodobała się wam generalnie ta koncepcja, czegoś nowego, innego a jednocześnie mającego odrobinę sensu poza dmuchaniem balonów:)

Piwonia
06.02.2016, 12:34
Kooperacyjne to specyficzny rodzaj przygód ze względu na ich kłopotliwość w wykonaniu (potrzeba w krótkim czasie akcji 3-4 graczy).
Na chwilę obecną głównym kłopotem jest drop, gdy był dobry, to nie było problemu zebrać ludzi do łupieżców. Natomiast w Wirze dochodzi dodatkowy problem że czas w którym potrzeba zająć graczy jest długi i muszą oni robić przygodę naprzemiennie, mimo że nadal ja i sporo znajomych chorujemy na kościaną katedrę, to zebranie ludzi na 4h w tym samym czasie, sprawia kłopoty.

aTenSion
07.02.2016, 06:20
Zagłosowałem na tak, jeżeli to ruszy to sam zrobię parę przygód, ale jednak lato dla mnie to wypoczynek na słoneczku

BB_Penelopa
09.02.2016, 14:19
Witam ponownie!

Bardzo dziękuję za oddane głosy!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

RedJul
12.02.2016, 15:41
Pomysł chyba za mało kontrowersyjny bo jak zauważyłem tylko kontrowersyjne wypowiedzi budzą zainteresowanie i prowokują do dyskusji:)

BB_Penelopa
15.02.2016, 18:02
Witam!

Pomysł został przekazany deweloperowi.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

kinia19910
24.02.2016, 04:47
Pomysł jest OK , może coś by się działo :) Ale nalezałoby przy tym spodziewać się tego samego co zawsze: bugów, lagów itp :)

Jeśli chodzi o kooperacyjne - jak najbardziej za :) to dobry pomysł aby zredukować ich ilość w gwieździe:) Ale zgadzam się z przedmówcami - drop z nich kiepski.
Był już pomysł, by z kooperacyjnych wpadały SC (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/39733) , niestety temat jest zamkniety " z powodu braku zainteresowania" ;/ A ja chciałabym wiedzieć czy DevTeam zamierza coś zrobić z tym pomysłem :) Z tego co pisze Penelopa został im przekazany dość dawno :)
Sorki, ze piszę w tym temacie , ale wg mnie własnie w ten sposób można byłoby uatrakcyjnić drop z kooperek, czyli oba tematy są powiązane :)

Właśnie przyszło mi do głowy coś jeszcze - taki event w grze mógłby pojawiać się cyklicznie, tak jak piłkarski :) Z tym, że nawiązując do tradycji walutą nie byłyby piłki, tylko liście /lub wieńce laurowe ...

No bo przeciez to wieńce laurowe zdobiły skronie zwyciezców ;) Na tą chwilę nie wiem jeszcze jak można by było rozwinąć ten pomysł.. ale wg mnie pasuje do koncepcji RedJula

Moze jednak nie "Koloseum" tylko np "Domek na Olimpie" :) Zeby to mialo jednak zwiazek z Grecja a nie Rzymem :D

ja bym to nazwała "świątynia Zeusa" :) w końcu to na jego cześć odbywały się olimpiady....

" Igrzysk i chleba !!!" :D

RedJul
09.06.2016, 09:52
Jak zwykle życie weryfikuje nasze zachowania.
W tej chwili absolutna większość ofert na handlu dotyczy CR (handel, wymiana) i tak krytykowanych korporacyjnych Łupieżców Grobowców.
Czyli kwestia motywacji i korporacyjne da się robić:).
Przypominam temat bo event powoli się kończy i czas na coś nowego:).

Znaczy się olimpiadę będziemy mieli tylko w telewizji:(

tojanik
09.06.2016, 11:01
Ja bym to zmodernizował o pozbycie się nierozgrywanych przygód z gwiazdy. Jest kupa takich co chyba nikt ich nie robi. Na przykład zakazane. sawanna i takie tam. Zawody w których byłby konkretne dyscypliny złożone z niszowych przygód. Robienie dyscyplin na przykład bajkowe, epickie itd nic nie da. Znów każdy będzie klepał tylko CR, albo dzielnego i to znów tylko nudę tu wzmocni. Ja proponuje trochę więcej wysiłku.

kirk30
09.06.2016, 11:03
Ja bym to zmodernizował o pozbycie się nierozgrywanych przygód z gwiazdy.

Zawsze możesz skasować niepotrzebne przygody.

Adamynas
09.06.2016, 11:06
dziś niepotrzebne, jutro tak pożądane :)

RedJul
09.06.2016, 11:32
O ile nas BB nie zaskoczy (w co wątpię), olimpiady podczas olimpiady nie będzie.
Ale może zmodyfikować pomysł?
Zamiast dużej olimpiady jakąś małą spartakiadę?
I niekoniecznie w tym momencie podczas olimpiady.
Na przykład (złośliwie:)) przygody kooperacyjne.
6 przygód - 6 dyscyplin plus siódma wielobój.
Przez tydzień rywalizujemy o ciekawe nagrody, ewentualne szczegóły do dopracowania ale taka spartakiada to by było prawdziwe wyzwanie kryzysowe:)
I takie zadania kryzysowe 2-3 razy w roku (oczywiście za każdym razem inny rodzaj przygód).

Adamynas
09.06.2016, 12:07
Patrząc na kanał pomoc i wyobrażając sobie to co zaraz zacznie się tam dziać (event) proponuje paraolimpiadę umysłową :)
proponowane nagrody: olej do głowy, kilka szarych komórek i łyk logiki^^

marceliagdy
30.06.2016, 14:00
ale punkty jakiekolwiek tylko dla tych ktorzy przygode zaczeli - cyli sami ja robia a nie dla tych ktorzy tylko dropy kupuja, jesli tak, to ok. Za.

RedJul
30.06.2016, 15:52
ale punkty jakiekolwiek tylko dla tych ktorzy przygode zaczeli - cyli sami ja robia a nie dla tych ktorzy tylko dropy kupuja, jesli tak, to ok. Za.

"Za osobę biorącą udział w olimpiadzie uznajemy gracza który zrobił chociaż jedną przygodę. Nagrody dostają tylko ci gracze, którzy wzięli udział w olimpiadzie."
Owszem ale każda która rozpoczęła sama przygodę. W ten sposób ranking byłby klarowniejszy:)

Mea culpa, źle to sformułowałem, nie mam doświadczenia w pisaniu regulaminów:)
Oczywiście moim zamysłem było żeby liczyć graczy zaczynających przygodę a nie gości.
(...).

W innym przypadku wzięcie by miały tylko przygody 3 i 4 osobowe:)

Androm3da
01.07.2016, 10:41
Pomysł ok, tylko ludzie, ogarnijcie się :P koloseum (@RedJul) ? domek na olimpie (@Tornados) ? świątynia zeusa (@kinia19910) ? przecież to settlersi, mało że dodali boisko czy budynki arabskie ? za chwilę ktoś będzie chciał statuę wolności czy mur chiński :P zresztą mnie wystarczy że MODeratorzy mają niki związane z bóstwami, starczy tego :P

misiasia
01.07.2016, 20:33
to ja bym chciała Teatr, ale taki ogroomny, żeby pomieścił wszystkich aktorów z g1 :P

Tornados
01.07.2016, 21:13
Pomysł ok, tylko ludzie, ogarnijcie się :P koloseum (@RedJul) ? domek na olimpie (@Tornados) ? świątynia zeusa (@kinia19910) ? przecież to settlersi, mało że dodali boisko czy budynki arabskie ? za chwilę ktoś będzie chciał statuę wolności czy mur chiński :P zresztą mnie wystarczy że MODeratorzy mają niki związane z bóstwami, starczy tego :P

Jak dla mnie to moze byc nawet i Swiatynia Zelkowych Misiow. Byleby cos oplacalnego dawala :D

HektorvI
07.11.2016, 08:03
Witam zbliżają się mikołajki więc może jakiś mały turniej serwerowy z serii kto najwięcej przygód ubije? Tutaj przygoda grinch świąt nie będzie. Staty proponował bym 10k mieczy brąz z 2k żelaznych jakies 500 koni. Serwer który zajmie pierwsze 3 miejsca otrzymają w nagrodę posąg renifera z sankami mikołaja kolorze poszczególnym złoto,srebro,brąz i oczywiście jakieś chatki z piernika. Nagroda główna wyspa z chata mikołaja 2 miejsce mniejsza chata i 3 cie najmniejsza chata. Taki mały bzdecik iodskocznia od codziennych przygód. Każdy gracz ma sporo rozwiniętą gospodarkę,ci którzy nie maja lepsi gracze mogą pomóc i każdy by klepał grincha:} Co myslicie licze na pozytywne głosy:}

set2g
07.11.2016, 09:57
Jestem na nie z powodu tego że po tym evencie jestem już znudzony robieniem przygód, i pewnie nie tylko ja. Na Boże Narodzenie w przygodach ma nie być prezentów więc to będzie swego rodzaju odpoczynek.

sparkz
07.11.2016, 10:07
Każdy gracz ma sporo rozwiniętą gospodarkę,ci którzy nie maja lepsi gracze mogą pomóc i każdy by klepał grincha:}

Ja mysle, ze proponowane nagrody to duzo za malo zeby przekonac kogokolwiek z rozwinieta gospodarka do zrobienia przygody z ktorej nic nie leci nawet raz, a co dopiero do wymuszenia robienia tego masowo.

BB_Penelopa
07.11.2016, 17:10
Witam!

Zapraszam do dyskusji.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

elitek
07.11.2016, 18:00
nie

RedJul
08.11.2016, 21:43
Przyszły rok jest nieparzysty, znaczy się nie będzie eventu piłkarskiego.
Może to dobry czas, żeby zrobić cos takiego pomiędzy eventem wielkanocnym a halloweenowym?
Na przykład podpiąć to pod THE WORLD GAMES 2017 we Wrocławiu?

HektorvI
08.11.2016, 22:02
Ja mysle, ze proponowane nagrody to duzo za malo zeby przekonac kogokolwiek z rozwinieta gospodarka do zrobienia przygody z ktorej nic nie leci nawet raz, a co dopiero do wymuszenia robienia tego masowo.

Za wygraną były by posąg złoto srebro brąz i chata mikołaja:}

MOD_Victoria
30.05.2017, 12:13
Dzień dobry,

BB_Alex: Wydarzenie obejmujące wszystkie światy jest ogromnym technicznym wyzwaniem i wymaga sporo wysiłku. Każdy ze światów w grze ma inna ilość graczy na różnych poziomach. Ogromna ilość danych będzie musiała zostać poddana analizie i ocenie, abyśmy mogli osiągnąć balans w takim wydarzeniu. Wolimy zainwestować nasze zasoby w rozwijanie treści, które są dostępne w grze przez cały czas. I własne dlatego nie mamy planów na event obejmujący wszystkie światy.

Pomysł nie zostanie zrealizowany. Temat zamykam i przenoszę do archiwum.

Pozdrawiam,
MOD_Victoria