PDA

Zobacz pełną wersję : Wystąpił problem, radosny komunikat o wstrzymaniu przygody...

Muss
01.02.2016, 03:56
Wywaliło z serwera, po ponownym zalogowaniu i próbie wejścia w przygodę
radosny komunikat

http://static.pokazywarka.pl/i/6289103/347301/111.jpg

z rozpędu zaakceptowane

http://static.pokazywarka.pl/bigImages/6289106/17114400.jpg

i jak to zwykle bywa w TSO ani przygody ani PD zmarnowany czas, surowce, premie :)

lucas_wolf
01.02.2016, 05:23
Mnie załatwiło tak samo, a na dokładkę wywaliło mnie z gry i teraz nie wpuszcza.

http://zapodaj.net/0bd4b43baf835.jpg.html

Dodam że relog, reset i czyszczenie ciasteczek już zaliczyłem

Muss
01.02.2016, 10:58
Przygoda wróciła, komunikat u dało się zaakceptować nie bez problemów gra się zawiesiła kilkukrotnie
nie wiem czy dodało PD bo nie pamiętam ile było

wojska nie oddało :/

kiciak2409
01.02.2016, 11:43
Witam, czy można wiedzieć, jaki to skarb...Skarb Wiedzy czy Skarb Mądrości ?

baqslaw
01.02.2016, 12:00
Nie ma znaczenia jaki skarb, znaczenie ma o której godzinie. Pisałem już o tym w innym wątku - bycie zalogowanym i posiadanie uruchomionej przygody w momencie uruchomienia skryptu zastępującego konserwację może się skończyć utratą przygody lub całej wyspy. Czyli od 1 do 3 w nocy profilaktycznie nie należy robić przygód, a jeśli mamy jakąś odpaloną i przed 1 nie zdążymy skończyć to najlepiej się wylogować. Ale ważne że informatycy BB nie muszą już raz w tygodniu nocek robić.

kiciak2409
01.02.2016, 12:13
Dzieki, to teraz strach będzie robić w dzień bo będą włączać skrypty:(

Muss
01.02.2016, 13:47
Witam, czy można wiedzieć, jaki to skarb...Skarb Wiedzy czy Skarb Mądrości ?
Ali Baba i Skarb Mądrości

Straty surowców które poszły na utworzenie wojska jeszcze można jakoś zaakceptować
ale 2 dni czekania na 2x grad strzał i kilka dni czekania na wytworzenie potrzebnego wojska
to już cios poniżej pasa :)

BB_Penelopa
01.02.2016, 13:51
Przygoda wróciła, komunikat u dało się zaakceptować nie bez problemów gra się zawiesiła kilkukrotnie
nie wiem czy dodało PD bo nie pamiętam ile było

wojska nie oddało :/

Witam.

Napisz w tej sprawie do Supportu.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

jery75
02.02.2016, 00:24
Ja miałem taki sam problem na Drwalu. Przygode wyłączyło, wywaliło mnie z gry i nie mogłem sie zalogowac przez kilka godzin-komunikat o uszkodzeniu obszaru.
Support dzisiaj poradził, żeby zaakceptować pustą wiadomość o przyznanych nagrodach i zwrocie przygody. Z problemami-bo ikonki w wiadomości trzęsły się bardzo-zaakceptowałem te wiadomość. Do magazynu trafiło wszystko to, co support wymienił, że trafic miało, łącznie z przygodą. Niestety, próby zaakceptowania wiadomości, kilka razy kończyły się unieruchomieniem ekranu gry, ale w końcu się udało:)
Ps Kolega z postu wyżej ma racje, mnie spotkała ta przygoda ok. 2 nad ranem, zatem chyba trzeba unikać wspomnianego przedziału czasowego.

Pan_Antek
02.02.2016, 03:05
od doby nie moge zalogowac sie do gry. Przy logowaniu czytam informację "w tym obszarze wystapil bląd. Prosimy spróbowac póżniej"

muzg666
02.02.2016, 03:55
mam dokladnie to samo

Witam.

Napisz w tej sprawie do Supportu.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

suport moze mi oddac stracone punkty doswiadczenia za przygode?
edit2: ktos wie jaka bedzie rekompensata za strate 70k exp za dropa zato ze niemoglem ustawic wojska w koszarach a wiec zrobic kolejnej przygody, zato ze sprzedalem 2 sloty po 50km? zato ze planowalem nocke z setlersami a niedane mi bylo grac? napisalem ze chce 3 synkow i 2 zdrajcow myslicie ze dostane? xD

edit3: powaznie planowalem kupic niebieskie rzeby postawic kopalnie zlota, ale to bedzie zalezec od tego jak sie suport zachowa

edit4 wkoncu udalo misie zalogowac

LordCrucader
02.02.2016, 06:01
U mnie to samo , Odpalona przygoda Aladyn i lampa oliwna - punktualnie o godzinie drugiej w nocy seria błędów skutkująca wstrzymaniem przygody
a po parunastu minutach uszkodzonym obszarem . Zostały mi dwa ataki do ukończenia ale radosna nowina , o której trąbią na stronie głównej
czyli samodogrywające się skrypty mające usprawnić grę i wyeliminować cotygodniowe konserwy psują wszystko .....
Wyłączcie to natychmiast - to kompletna porażka !!!
Nieprzetestowane na pewno bo wychwycić to łatwo :(
Drugi raz w ciągu trzech dni uszkodzony obszar o godzinie drugiej w nocy .
Brak mi slow jak można wgrać cos takiego ....

Muss
02.02.2016, 09:10
mam dokladnie to samo

suport moze mi oddac stracone punkty doswiadczenia za przygode?
edit2: ktos wie jaka bedzie rekompensata za strate 70k exp za dropa zato ze niemoglem ustawic wojska w koszarach a wiec zrobic kolejnej przygody, zato ze sprzedalem 2 sloty po 50km? zato ze planowalem nocke z setlersami a niedane mi bylo grac? napisalem ze chce 3 synkow i 2 zdrajcow myslicie ze dostane? xD

edit3: powaznie planowalem kupic niebieskie rzeby postawic kopalnie zlota, ale to bedzie zalezec od tego jak sie suport zachowa

edit4 wkoncu udalo misie zalogowac

Niby coś się dostaje ale ja nie jestem w stanie tego stwierdzić bo nie pamiętam stanów wyjściowych magazynu i punktów doświadczenia
support napisze ci że coś tam dostałeś w tej pustej wiadomości
i ogólnie według ich jest wszytko w porządku...

Ja miałem taki sam problem na Drwalu. Przygode wyłączyło, wywaliło mnie z gry i nie mogłem sie zalogowac przez kilka godzin-komunikat o uszkodzeniu obszaru.
Support dzisiaj poradził, żeby zaakceptować pustą wiadomość o przyznanych nagrodach i zwrocie przygody. Z problemami-bo ikonki w wiadomości trzęsły się bardzo-zaakceptowałem te wiadomość. Do magazynu trafiło wszystko to, co support wymienił, że trafic miało, łącznie z przygodą. Niestety, próby zaakceptowania wiadomości, kilka razy kończyły się unieruchomieniem ekranu gry, ale w końcu się udało:)
Ps Kolega z postu wyżej ma racje, mnie spotkała ta przygoda ok. 2 nad ranem, zatem chyba trzeba unikać wspomnianego przedziału czasowego.

U mnie tak samo okienko skakało i zawieszało grę
Dziś komunikat o uszkodzonym obszarze serwera...
grę wyłączyłem po godzinie 1 zaraz po tym nowych zadania gildii

muzg666
02.02.2016, 09:25
gra dziala ale ciagle uszkodzony sektor sie pojawia i sie restartuje ;/ co jest bardzo wkurzajace, teraz wogole na przygode niemoge wejsc ;/

edit kolejna przygoda i znowu ten sam problem ;/

basik199215
02.02.2016, 09:38
Problem wystąpił także u mnie. Kupiłam drop u znajomego, gdzie wystąpiło to śmieszne uszkodzenie, po czym gdy anulował przygodę wiadomość dropowa powodowała skaczace wiadomości, w następstwie zatrzymanie animacji gry (działał tylko czat), a po relogu aż do 8 rano uszkodzony obszar i nie można było wejść do gry... Ubolewam, straciłam kilka godzin, i gdyby nie to że moi dropowicze z mojej przygody jeszcze spia, to stracilabym nie tylko czas i nerwy ale duzo wiecej.

lucas_wolf
02.02.2016, 11:05
U mnie gra nie dziala niestety. Juz 2 dzien. Co ciekawe rano moglem sie zalogowac, odebralem premie dzienna i zaraz mnie wywalilo z tytulu bledu i juz nie wpuszcza. A jak znajomi wejda na moja wyspe, to tez ich wywala z gry, tyle ze do siebie moga sie zalogowac.

Muss
02.02.2016, 17:25
http://static.pokazywarka.pl/i/6293601/771224/uszkodzony.jpg

Muss
03.02.2016, 12:23
Wychodzi na to ze obszar serwera uszkadza bycie zalogowanym z aktywną przygodą o 1 jak następuje zmiana zadania gildii
a przygody uszkadza bycie zalogowanym o 2 w nocy kiedy to dzieją się inne czary :)

Muss
03.02.2016, 21:09
Support zadziałał gra podziałała może 10 minut
w tym czasie okazało się że mam 2 majorów na przygodzie 2 na głównej wyspie
po raz drugi ten sam radosny komunikat o błędzie w kolejnej przygodzie
http://static.pokazywarka.pl/i/6289103/347301/111.jpg
po czym
http://static.pokazywarka.pl/i/6293601/771224/uszkodzony.jpg
zapewne znowu dostane pustą wiadomość z której nic nie wynika i jeszcze nie da się jej zaakceptować
http://static.pokazywarka.pl/bigImages/6289106/17114400.jpg
a jak się komuś uda to odbierze okrojony drop z zakończonej przymusowo z powodu błędu
przygody która wolał bym zrobić do końca w całości...

pirovb
03.02.2016, 23:28
U mnie też ..., stało się przed 22 (więc nie tylko godziny nocne).
Wywalka:
http://scr.hu/0wixn/mf10u
od razu wywaliło z gry a następnie komunikat jak wyżej o nagrodach bez nagród.

Ehh, szkoda woja i czasu, bo już był koniec...

BB_Penelopa
04.02.2016, 12:06
od doby nie moge zalogowac sie do gry. Przy logowaniu czytam informację "w tym obszarze wystapil bląd. Prosimy spróbowac póżniej"

Witam.

Uprzejmie informuję, że obecnie odbywa się aktualizacja mająca na celu zmniejszenie występowania błędu: uszkodzony obszar serwera.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa